Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Daar de finale spelen is heel reëel, waarom kijkt de KNVB daar dan niet naar?’

Laatste update:

FC Utrecht blijft zoeken naar mogelijkheden om de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord alsnog te laten spelen, om zo een ticket voor Europees voetbal te veroveren. De voetbalbond van Bonaire vindt het eenmalig verplaatsen van de eindstrijd naar het eiland een ‘uitstekend idee’ van de bekerfinalist uit de Domstad. De beleidsbepalers van FC Utrecht hebben een mogelijk scenario neergelegd bij de UEFA. Donderdag of vrijdag wordt waarschijnlijk een definitief besluit genomen, zo klinkt het.

"Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd", verklaart Jeroen Bedeaux, die FC Utrecht als advocaat bijstaat, in een reactie aan NU.nl. "Ze zullen vandaag of morgen officieel melden dat ze de finale kunnen organiseren en dat hun accommodatie voldoet aan de regelgeving." Ook aan het vervoeren van de beide supportersscharen is al gedacht. "Volgens mij heeft Corendon al aangegeven dat zij de vluchten kunnen organiseren."

Collega-advocaat Frans de Weger opperde eerder deze week Duitsland al als extra optie voor de bekerfinale, naast Bonaire. Groen licht van de KNVB is echter cruciaal in de besluitvorming. "Het kan als de KNVB toestemming geeft. We hebben de suggestie bij de UEFA neergelegd en daar zal op enig moment antwoord op komen", verduidelijkt Bedaux. "Het gaat ons erom dat de UEFA de bonden heeft gevraagd om alle mogelijke opties te bekijken om wedstrijden door te laten gaan en dat dat ook in alle landen om ons heen gebeurt. Een finale op Bonaire is wat ons betreft heel reëel. Waarom is daar dan niet naar gekeken door de KNVB?" FC Utrecht denkt rond 17 juni uitsluitsel te krijgen van de UEFA.

Bedeaux denkt dat Bonaire prima in staat is om de finale te organiseren in Stadion Kralendijk, dat plaats biedt aan 3.000 bezoekers. "Ze zullen laten zien dat het daadwerkelijk een optie is en dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de wet- en regelgeving en het coronavirus." Op Bonaire zijn pas twee gevallen van besmetting met het coronavirus bekend. Mocht de finale van de TOTO KNVB Beker daadwerkelijk op het eiland worden afgewerkt, dan gebeurt dat op 7.774 kilometer afstand van De Kuip, waar FC Utrecht en Feyenoord op 19 april zouden hebben gespeeld.

Ludwig Balentin, voorzitter van de voetbalbond op Bonaire ziet de komst van FC Utrecht en Feyenoord wel zitten, al is een definitieve datum nog niet bekendgemaakt. "Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar 'nee' tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom", zei de bestuurder onlangs tegen dagblad Amigoe.

Vind jij het spelen van de bekerfinale op Bonaire een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bekerfinale om de beker spelen OK, niet om directe plaatsing voor de EL. Maar dan in een Duits stadion in NRW net over de grens. Naar Bonaire vliegen is mallotig.

28 mei 2020 om 14:49

Nee tuurlijk, finale is om een ticket en anders maar lekker niet.

28 mei 2020 om 14:58

Een finale speel je om een prijs te winnen. Dat je ermee een europees ticket van moet verdienen omdat je achter staat op willem ii is bijzaak

28 mei 2020 om 14:59

Idd, lekker niet. Wel een bekerwinnaar maar geen kampioen is ook krom. Het had gekund, als we hier het Franse model hadden, maar als je zo kiest als de regels nu zijn, is een bekerfinale voor tickets kansloos. Nu is het toevallig ook Utrecht, maar stel dat een andere club 3 punten achter stond en beter doelsaldo had, moet die dan eisen dat die wedstrijd ook gespeeld wordt en mee telt?

28 mei 2020 om 15:05

Dat ticket was gekoppeld aan de bekerfinale, als je de bekercompetitie hervat hoort daar ook het ticket bij. Je kan toch niet Feyenoord alsnog het ticket geven omdat er geen winnaar is en daarna alsnog strijden om de winnaar te worden. Ik heb sterk de indruk dat sommige Feyenoorders van twee walletjes willen eten. Het ticket gegarandeerd willen en dan alsnog de kans een prijs te winnen.

28 mei 2020 om 15:24

Op zich is het niet zo moeilijk. Als die bekerfinale voor 3 augustus afgewerkt kan worden, kan het ticket er aan gekoppeld worden. Als dat niet gaat, spelen de clubs gewoon voor de beker. Want dat is toch het hoofddoel van die finale, bekerwinnaar worden.

28 mei 2020 om 15:41

Zielig gasten zijn jullie toch zeg.
Het is allang besloten.
Ja komt nu met gare oplossingen en dan moeten we maar blij mee zijn.
Ik had ook liever gezien dat ze nog hadden gewacht, ze hadden Alles nog gewoon kunnen afmaken.
Maar dat hebben ze niet gedaan helaas.
Als dit doorgaat kunnen ze ook competitie gewoon afmaken.
Waarom niet?

28 mei 2020 om 14:56

Een bekerfinale spelen als de prijs al vergeven is aan 1 van de finalisten? Nooit

28 mei 2020 om 15:08

Niemand heeft de beker gekregen. Dat is de enige echte prijs.
Utrecht moet gewoon stoppen met deze onzin. Gewoon lekker aan een nieuw seizoen beginnen in September en klaar.

28 mei 2020 om 17:18

Nou ja, Utrecht heeft toch evenveel recht als Cambuur en De Graafschap hadden toen zij, met steun van een heleboel mensen hier, de rechter aanzochten? Waarom die laatste twee clubs wel en Utrecht niet??? Maar, ik las nog iets veel interessanters. Die advocaat van Utrecht, Jeroen Bedaux, is naast zijn functie als Advocaat ook voorzitter van de Beroepscommissie van de Knvb. Nou, dat vind ik toch wel een interessante combinatie eigenlijk.

28 mei 2020 om 22:35

En dat niet alleen. Als FC Utrecht niet in het gelijk wordt gesteld door de Uefa, is de volgende stap het Cas. En deze advocaat heeft daar jarenlang voor gewerkt.

Lijkt mij raar om de halve wereld voor over te vliegen. Bovendien zit Bonaire qua vluchten al een tijdje op slot (heb er vrienden wonen) dus het lijkt me nogal vreemd om dan een paar vliegtuigen vol aan supporters daarheen te kunnen verslepen. Het idee is leuk hoor en snap dat het voor Bonaire misschien ook interessant is maar ik zie niet in waarom de overheid hier uitzonderingen voor zou moeten maken en waarom de Knvb zou moeten instemmen met zo'n heisa voor die bekerfinale. Dan zouden er nog betere opties kunnen zijn zoals het spelen in Duitsland of vlak voor de start van het nieuwe seizoen.

Volgens mij heeft de overheid bepaalt dat er tot 1 september geen voetbal gespeeld mag worden op Nederlands grondgebied? Ik neem aan dat dit dus ook niet in Bonaire gaat lukken. De KNVB kan daar verder ook niks over zeggen omdat de overheid hiertoe heeft besloten.

28 mei 2020 om 14:55

Je kan lobbyen. Zelfs de sportscholen kwamen met een plan. De KNVB doet precies niets. Schandalig

28 mei 2020 om 15:34

Precies ! de Knvb verschuilt zich op dit moment gewoon achter de maatregel om 1 september te beginnen. Sportscholen mochten ook niet voor 1 september open en inmiddels is dat al versoepeld.de Knvb was gewoon te vroeg met het seizoen ongeldig te verklaren, overal om ons heen kan gevoetbald (met de nodige maatregelen) worden dus ook hier.

28 mei 2020 om 15:55

Ik weet nog dat er tijd terug veel kritiek kwam omdat de knvb maar niet de stekker uit het seizoen wou trekken. Nu was niet de tijd om het voetbal er doorheen te drammen en clubs hadden duidelijkheid nodig. Het is ook niet gauw goed.

28 mei 2020 om 16:01

Dit is natuurlijk veel te makkelijk gedacht. Sportscholen enz. Vallen niet onder evenementen en dus kunnen ze zelf een plan maken. Er is aangegeven door de overheid dat een voetbalwedstrijd ook zonder publiek onder evenementen valt en evenementen zijn tot 1 september verboden. Dan kan je als KNVB wel vanalles willen, maar je gaat de overheid niet overtuigen dat voetbal geen evenement is en regels voor evenementen aanpassen alleen maar voor het voetbal is ook belachelijk natuurlijk. Dan willen andere evenementen ook hun deuren openen onder bepaalde regels.

28 mei 2020 om 16:25

@SV1986zzzzHoezo ga je sportscholen met voetbal vergelijken. Voetbal is een evenement waar vergunningen voor nodig zijn. Wanneer begrijpen mensen nou eens dat de regering dat soort dingen verboden heeft voor de komende maanden. Dan kan de knvb een plan maken maar daar gaat de regering niets mee doen. Verboden is verboden en het is een hele andere situatie als bij die sportscholen. Dat zijn geen evenementen.

28 mei 2020 om 16:26

@gaeajax94.....Het is echt niet te geloven hoe mensen denken hè. Het wil maar niet doordringen dat evenementen gewoon verboden zijn en de knvb ook als ze hadden gewacht hier niets aan kunnen veranderen.

28 mei 2020 om 17:02

Het gaat erom dat ze het niet eens proberen. Ze moeten lobbyen en een plan hebben en dat hebben/hadden ze niet. Alleen Schotland is zo treurig als Nederland. Wat een armoe in ons landje, waar we ooit een voetbalgrootmacht waren

28 mei 2020 om 17:33

Maar wat moet je proberen dan? Enige wat je kan proberen is om de regering te overtuigen dat voetbal geen evenement is, maar dat lijkt mij meer een welles nietes spelletje wat je niet gaat winnen. Als de overheid zegt dat het een evenement is gaan ze dat denk ik echt niet terugdraaien. Daarnaast vind ik dat de overheid het voetbal niet hoeft voor te trekken mbt andere evenementen. Mochten ze dit wel doen krijg je ook problemen met andere evenementen die ook door willen gaan onder bepaalde regels. Je mag het oneens zijn met het besluit van de regering, maar vind niet dat de KNVB hier echt iets fout heeft gedaan.

28 mei 2020 om 17:38

Nou, ik denk door het zo te organiseren zoals in Duitsland. Max 30 personen naast de elftallen zelf in het stadion, en tal van maatregelen als aparte in- en uitgangen etc. Alle sportartsen zeggen in ieder geval dat het moet lukken, en de regering luistert daar echt wel naar als je het plan maar indient

28 mei 2020 om 17:55

Maar dan blijft het nog steeds een evenement volgens de overheid en dat is verboden tot 1 september.

28 mei 2020 om 18:09

Klopt, maar daarom kan je dus lobbyen en plannen indienen waarom dit wél kan. En geloof mij, een prof-voetbalwedstrijd spelen in de open lucht is een stuk veiliger dan naar de sportschool gaan. De laatste tijd zijn er genoeg (sport)artsen geïnterviewd die zich hier hard voor maken.Hoe denk je dat het komt dat er in elk ander land weer opgestart wordt? Doordat er plannen zijn gemaakt vanuit ‘de markt’, dat initiatief komt niet vanuit de regering

28 mei 2020 om 19:35

Daar hebben regeringen het ook niet onder evenementen geplaatst zoals hier. Je moet andere landen ook niet vergelijken met ons want elk land heeft zn eigen maatregelen, regels en aanpak die sterk van elkaar verschillen. Daarnaast is geld een belangrijke drijfveer om bijv. Wel in Duitsland en Engeland te gaan voetballen ivm inkomsten uit tv gelden. Hier in Nederland ligt daar veel minder belang in en is wedstrijdinkomen (met supporters) van veel groter belang dan de tv gelden (die trouwens wel gewoon betaald zijn dit seizoen), hierdoor is de noodzaak om door te voetballen niet heel groot hier, lullig voor Utrecht, Cambuur en De Graafschap, maar is niet anders. Verlies nemen en volgend seizoen er weer tegenaan. Sportscholen en sauna's hebben sterk aangedrongen om eerder open te mogen want anders gaan er heel veel failliesementen vallen. In het voetbal zal het wel of niet voetballen daar weinig verschil in maken aangezien de tv gelden wel betaald zijn en je ook (bijna) niks verdiend aan wedstrijden aangezien er geen supporters aanwezig mogen zijn.

28 mei 2020 om 19:50

Tja, ik snap wel wat je bedoeld hoor, maar een regering kan echt haar zienswijze aanpassen als je met goede argumenten komt. En in bijvoorbeeld Tsjechië, Denemarken of België om maar wat te noemen zin de tv gelden ook niet zo hoog hoor. Laten we het erop houden dat wij een andere mening hebben . Mijn mening is dat als de KNVB zijn poot niet zo stijf houdt we dit seizoen alsnog kunnen afronden zonder dat een club zich benadeeld hoeft te voelen

28 mei 2020 om 22:32

Idd, het is gewoon een lastige situatie die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Iedereen heeft er ook een eigen mening in en dat respecteer ik ook we kunnen het immers niet bij iedereen goed doen, dat is het lastige in deze situaties waar we niet kunnen kijken hoe ze het in het verleden deze problemen hebben opgelost aangezien het nog nooit gebeurt is. Ik verwacht nu wel dat de KNVB de regels zal aanpassen zodat ze vanuit de regelementen kunnen handelen als we weer in deze situatie komen, scheelt dan een hoop gedoe zeg maar.

Zelfs in België zijn ze ons vooruitgestreefd. Het opkrabbelen van Nederland was maar van korte duur door onbenullen als Gudde bij de KNVB. Ze moeten hier ook gewoon hun poot niet zo stijf houden en de bekerfinale en play-offs spelen. Wat een afgang voor ons is dit zeg. Alleen Schotland is even treurig

28 mei 2020 om 15:07

Ah jammer dat SV1986 niet in het bestuur van de KNVB zit. Dan had de KNVB zich wel even buiten de bestuurlijke macht kunnen plaatsen en gewoon kunnen gaan voetballen. De politiek heeft gewoon besloten dat er tot 1 september geen betaald voetbal (vergunnings benodigde evenementen) mogen plaatsvinden. Hoe wil jij dan de bekerfinale en play-offs gaan spelen?

28 mei 2020 om 16:27

@SV1986......Voor de zoveelste keer de knvb heeft niets te zeggen. De regering heeft het verboden. Moeilijk te begrijpen lijkt het wel. Maar blijf vooral de knvb de schuld geven hoor......

28 mei 2020 om 17:03

Voor de zoveelste keer: lobbyen, creatief zijn en out-of-the-box denken. Een plan maken en doen waar Nederland ooit goed in was. Ze hebben het niet eens geprobeerd bij de knvb. En dat is onkunde

28 mei 2020 om 17:11

De regering besluit zoveel, maar ze luisteren ook naar argumenten en passen daarop hun beleid aan. Het is een lopend en niet te voorspellen crisis dat met de dag verandert. De KNVB was gewoon te voorbarig met ja-knikken. En dat wordt steeds duidelijker. Hopelijk zien ze, net als de Belgische bond, wel het licht binnenkort

28 mei 2020 om 20:07

Nee hoor, er is nu duidelijk. Dat is wat veel clubs wilden met het beeindigen van het seizoen. Daarnaast kost doorspelen de clubs over het algemeen meer geld dan niet. De KNVB heeft de noodzaak niet om die lobby te starten en zal zich voorbereiden op seizoen 20/21. Daar zijn veel meer uitdagingen.

28 mei 2020 om 20:50

Voor de competitie kan ik het begrijpen, maar de bekerfinale.. ik denk dat het geld dat het kost wel opweegt tegen de mogelijkheid om pak em beet 10 miljoen te verdienen. Waarom heeft de knvb die noodzaak niet? Het zou hun prioriteit moeten zijn om de belangen van ALLE leden te behartigen. En nu worden leden ernstig benadeeld terwijl telkens duidelijker wordt dat er niemand benadeeld hoefde te worden. Alles kon op een eerlijke manier afgerond worden door creatief te zijn, en dat kan nog steeds

Pas 2 besmetting bekend? Fijn, laten we dat zo houden.

28 mei 2020 om 15:20

Dat was mijn eerste gedachte ...

28 mei 2020 om 18:41

En pas 3 getest, prima score...

Je kunt er van alles van vinden, dat is ieders recht. Ik had het eerlijk gevonden als de Knvb was gegaan voor 20 clubs iin de erde divisie. ADO en RKC er laen, Cambuur en Graafschap er bij, volgend seizoen drie degradanten en alleen de kampioen KKD direct laten promoveren. De Knvb kwam met flinterdunne tegenargumenten zoals burgemeesters die tegen waren. Wat een ruggegraat die Gudde en consorten. Er waren net zo veel wedstrijden minder in de KKD als er bij kwamen in de eredivisie. En de eredivisie had die wedstrijden verlies in de KKD best financieel willen compenseren. Ik vind het allemaal geweldig slap van de Knvb, die ook al niet het verschil wist uit te leggen tussen "stemming"en "peiling". De Bond ging niet waar het voor hoort te staan, een sportief gezien zo eerlijk mogelijke oplossing. De Bond ging voor "kijk eens, wij weten het beter dan alle landen om ons heen".

Ik ben blij als mijn club weer kan spelen, zeker als het om een finale gaat. Ook al bestaat de kans dat we dan een slechter europees ticket krijgen. Maar dan is Willem II weer woest. En dan wil AZ en/of Utrecht ook nog even die inhaalwedstrijd inhalen. En een Cambuur en de Graafschap wellicht promotie/degradatiewedstrijden. Ik zou het heerlijke wedstrijden vinden, maar wel weer een hoop gezeik.

Wat een briljant idee van Utrecht! Welk risico loop je!? Lange reisafstanden met grote groepen in een relatief ongecontroleerde omgeving, wat voor slechts kan daar nou van komen? Laten we daar anders ook meteen de gehele competitie uitspelen als we er toch zijn. Laat de overige 16 teams met bijbehorende staf, officials en supporters ook even invliegen! Naast Utrecht zijn er namelijk nog meer clubs gedupeerd, RKC bijvoorbeeld had nog een kans om het linkerrijtje te halen en ADO had zelfs nog zicht op een Europese ticket! Een werkelijk geniale oplossing dit van FC Utrecht! Ik ben helemaal voor..

Hoe laat, lokale tijd, stelt Utrecht dan precies voor om die wedstrijd te spelen in deze zomermaanden? Ik zie daar namelijk nogal wat probleemjes: op het midden van de dag is het simpelweg niet mogelijk om te voetballen, met de temperaturen aldaar. Als je 's avonds wilt spelen zal dat midden in de nacht in Nederland zijn. En ik vraag me ook af of de lichtinstallatie bij het voetbalveld daar geschikt is voor de camera's.

28 mei 2020 om 18:36

Mwah, ik heb daar een tijdje gewoond, en vorige zomer was het in het stadion een paar keer een flink pak heter en benauwder dan daar. Op Bonaire is het steady 30 graden en wind, hier was het veel warmer en windstil.Maar Bonaire is natuurlijk maar een voorbeeld, het punt is dat er met out of the box denken echt wel een mouw te passen valt aan het spelen van de bekerfinale voor 3 augustus

Je kan zo bij de Knvb gaan werken, die zien ook alleen maar onmogelijkheden. Nu blijkt dat in Belgie ook gewoon op 1 augustus de bekerfinale wordt gespeeld. De Knvb heeft veel te snel besloten, ze hadden het beter even aan kunnen kijken, dan hadden ze nu nog oplossingen kunnen bedenken. Eenmaal besloten gaan ze daar nooit meer op terugkomen natuurlijk, dat zou ook op veel te veel weerstand stuiten. Jammer, ik had wel zin in een reisje naar Bonaire.

Kunnen we dan ook een wedstrijd tussen Ajax en AZ, of een (mini)toernooi tussen de top4, organiseren voor de kampioensschaal...? Net als vroeger het Amsterdam Tournament of Rotterdam AD Toernooi...

28 mei 2020 om 19:41

je bent creatiever dan de Knvb, dat was overigens ook het commentaar van Fcutrecht, Bonaire was slechts ter illustratie; denken in mogelijkheden.

En als de uefa besluit geen ticket toe te kennen voor de beker?Dan is het drama compleet voor de knvb.

Dit bericht komt zeker van De Speld....met supporters naar Bonaire omdat daar weinig Corona is........dan hebben ze daarna wel Corona. Kan je net zo goed met supporters bij een willekeurig stadion in Nederland spelen.

28 mei 2020 om 18:51

Zonder supporters

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren