Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cultheld gaat na gesprek met Cocu weer aan de slag bij PSV

Laatste update:
/

Theo Lucius keert terug bij PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het regionale dagblad gaat de oud-verdediger en -middenvelder de trainers bij de Onder-15 en Onder-16 assisteren. Lucius stond tussen 1998 en 2006 al op de loonlijst.

Lucius, 39 jaar, sprak onlangs met hoofdtrainer Phillip Cocu over een terugkeer bij PSV. Na een goed gesprek ging de oud-voetballer graag in op de avances van de Eindhovense club, di binnen de jeugdopleiding al volop met oud-spelers werkt.

"Na mijn professionele carrière heb ik gewoon als amateur doorgespeeld en nu wil ik kijken hoever ik als trainer kan komen", vertelt Lucius in gesprek met het dagblad. "Ik heb ambities en wil hier in de toekomst misschien wel mijn vak van maken. De komende tijd kan ik PSV met mijn routine helpen en zelf ondertussen ook ervaring opdoen."

Lucius was als jongen van de regio een van de populairste voetballers van PSV, ook al was hij niet altijd verzekerd van een basisplaats. Hij kwam daarna uit voor onder meer Feyenoord, FC Den Bosch, FC Groningen en FC Eindhoven. Boem Boem Theo, die maatschappelijk actief is met een stichting die ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking helpt, speelde drie interlands voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Theo is een voorbeeld voor elke aankomende profvoetballer. Hij kan in ieder geval uitleggen hoe het niet moet. Hopelijk gaat het nu beter met hem dan de afgelopen jaren. Succes Theo.

12 augustus 2016 om 09:12

Hoe moet je als jeugdspeler iemand serieus nemen die steeds in herhaling valt? En dan in slechte zin...

12 augustus 2016 om 10:13

jaren bij PSV en Feyenoord in het 1e gespeeld ...hoe moet het dan wel beste Hunkstrom?...hoe heb jij het bijvoorbeeld gedaan?

12 augustus 2016 om 10:57

Hij heeft het anders met zijn beperkte kwaliteiten toch behoorlijk ver geschopt.
Psv, Feyenoord (zelfs aanvoerder) en voor Oranje gespeeld.

Boem boem door het vuurwerkincident? Mooi om te zien dat de gerenomeerde clubs in Nederland steeds meer hun oude helden binnenhalen.

Ik vind dit eerlijk gezegd een hele rare keuze. Het is niet verkeerd om oud spelers terug te halen, maar waarom dhr Lucius? Is opgepakt met drugs op zak, filmpjes waarbij hij kaarsvet drinkt en ieder festival loopt hij helemaal van de kaart rond. Lekker voorbeeld ben je dan voor de jeugdspelers!

Hij kan natuurlijk wel vertellen tegen iedereen hoe het niet moet haha! Maar goed al met al een rare keuze van PSV naar mijn mening..

12 augustus 2016 om 08:26

Precies, zonder rijbewijs toch gaan rijden onder inloed van drugs.

12 augustus 2016 om 09:09

Dit lijkt me een gevalletje 'luc Nilis". Maakt er privé toch een beetje een puinhoop van en hoopt met wat hulp van PSV daar uit te komen.

12 augustus 2016 om 09:29

Laat nilis hier buiten aub,die heeft geen illegale dingen gedaan.
Nilis is een held,de beste voetballer die ik live heb gezien in de 23 jaar dat ik een seizoenskaart heb.
Jongens kunnen veel leren van nilis met hun trap techniek.

12 augustus 2016 om 09:39

En waaruit maak jij op dat ik het over illegale dingen heb? Allicht kan iedereen veel leren van beide heren, feit blijft dat ze overeenkomsten lijken te tonen na hun actieve profcarrière

12 augustus 2016 om 10:39

Totaal niet met elkaar te vergelijken. Nilis was in een keer geen profvoetballer meer en had daar veel verdriet van omdat hij niet meer kon doen wat hij zo graag wilde.

Daardoor is hij gaan gokken om toch een soort spanning te krijgen.

Lucius daar in tegen heeft deze dingen tijdens zijn actieve carriere gedaan.

12 augustus 2016 om 11:14

Est1913; ben het helemaal met je eens over Luc Nilis. Wat een fantastische speler was dat. Heeft onterecht altijd in de schaduw gestaan van Romario, mede omdat het een beleefde model prof was. Maar wat een techniek!!

Theo heeft inderdaad keer op keer illegale dingen gedaan, kan je niet vergelijken met Luc.

Is netjes dat PSV deze jongen weer op de rails wil krijgen maar vraag me af of het wel slim is. De Youtube filmpjes zijn snel opgediept door die jonge gasten.

12 augustus 2016 om 12:36

Jij heb het over een "gevalletje " nilis.
Dus ja,daaruit maak ik dat op,anders moet je een ander voorbeeld gebruiken dan nilis.

12 augustus 2016 om 12:46

Voor mij is hij de beste allertijde,hij liet een ander beter voetballen.
Van nistelrooy en ronaldo is daar een mooi voorbeeld van.
Ronaldo kreeg de vraag in een interview wie de beste speler was met wie hij heeft samen gespeeld,en dat was luc nilis.

12 augustus 2016 om 09:21

Bij het terughalen van oud-spelers heb ik altijd een beetje een dubbel gevoel. Tot op zekere hoogte vind ik dat een goede ontwikkeling omdat ex-profs aan jonge spelers over kunnen brengen wat het is om in de top te spelen. Aan de andere kant wil het helemaal niet zeggen dat omdat iemand op een hoog niveau gespeeld heeft, hij ook een goede trainer is. Het overbrengen van kennis en het trainen van anderen vraagt toch wel wat meer dan zelf goed kunnen voetballen. Wat mij betreft beginnen Nederlandse trainers een beetje door te slaan hierin en ik zou het toejuichen wanneer men ook om zich heen blijft kijken. Kijken wij bijvoorbeeld naar de hoogste amateurs en de trainers die daar rondlopen wanneer een club een trainer zoekt?

12 augustus 2016 om 10:01

Als je alleen de modelprofs als trainer aanstelt zal je niet iedereen bereiken in de groep denk ik. Wellicht herkent Lucius bepaalde dingen in die jongens en kan hij zoiets beter bespreken met ze.

Overigens heeft Lucius deze dingen vooral na zijn carrière gedaan. Er is tegenwoordig al veel discussie over wat je wel en niet mag doen als topsporter, maar na je carrière mag je toch wel even de wereld ontdekken? Ik denk dat bijvoorbeeld een Jonathan Reis best wel wat aan Lucius had kunnen hebben tijdens zijn verslaving, als je kan spreken met iemand die in ieder geval een beetje weet hoe drugs voelen. Ik zou van zo iemand denk ik meer aan nemen dan van iemand voor wie de wereld van drugs een ver-van-zijn-bed-show is. Zo iemand zou ook veel moeite hebben met begrip opbrengen voor Reis. Ik denk daarom dat Lucius juist wel een toegevoegde waarde kan zijn, hij zal echt niet sleutelpuntjes gaan aanbieden aan zijn jeugdspelers ofzo.

12 augustus 2016 om 12:23

@baardgrasmus daar heb je deels gelijk in, maar ik vind iemand die nu nog steeds actief drugs gebruikt (en ja ik heb hem zelf op genoeg feesten de afgelopen jaren gezien) totaal geen goed voorbeeld voor de jeugd. Hij zal er zeker veel van afweten, maar als je hem dan bezig ziet op een festival is dat niet echt wat een professionele club moet nastreven m.b.t. hun medewerkers.

Het is uiteraard geen probleem dat een ex professional na zijn actieve carrière de wereld gaat onderzoeken. Het is zijn leven, dus moet ie vooral doen en laten wat hij zelf wilt. Ze hebben er genoeg voor moeten laten in de jaren ervoor, maar het gaat hierbij wel grotendeels om een voorbeeldfunctie en het trainen van jongeren. Als hij dan nu nog in het weekend (zoals vorige week) ze 'af en toe ziet vliegen', zou hij wat mij betreft geen trainer moeten worden.

Die heeft zich de laatste jaren ook niet echt van zijn goede kant laten zien...
Alleen maar in opspraak geweest door van alles en nog wat en ook opgepakt.
Niet echt een goed voorbeeld en waarom zou PSV hem kunnen gebruiken?
Laten we hopen dat de jeugd daar niet vanaf weet dan.
Vind het echt een vreemde keuze van Psv.
En was hij nou echt zo'n cultheld? Ook nog even bij Feyenoord gezeten, maar dat was ook niet echt alles.

12 augustus 2016 om 09:27

Ik vind Lucius wel een cultheld hoor; net als bijvoorbeeld Van der Doelen of eerder Van Aerle. Niet de beste voetballers maar wel iemand die opvalt om andere redenen. Een cultheld is wat mij betreft iemand die een beetje tegen de stroming in gaat en wat anders is dan de doorsnee voetballer. Zo heeft elke club zijn helden die niet perse opvielen door hun geweldige techniek maar door hun persoonlijkheid. Bij Feyenoord denk ik dan bijvoorbeeld aan een Gyan, een De Wolf etc.

12 augustus 2016 om 10:15

Dank je voor je toelichting! Voor mij was het ook een beetje onduidelijk wat nu een cultheld precies is, maar zoals ik jou verhaal lees is het wel een stuk duidelijker.
Van Aerle, geweldig haha!

ik kwam deze beste man nog tegen een paar maanden geleden op pussylounge waar hij een brandende sigaret achterstevoren in zijn mond stopte en daarna een slok van zijn bier nam en de boel doorslikte ... duidelijk iemand die nog steeds zo achterlijk is en een slecht voorbeeld voor de jeugd ...

12 augustus 2016 om 10:15

zoals er hier gereageerd wordt over Lucius..dan zou Kluivert nergens meer aan de slag kunnen...lucius heeft gekke dingen gedaan maar nog nooit iemand ( onder invloed) dood gereden. Dus wat is een beter voorbeeld voor de jeugd. Bij Ajax hadden ze Kluivert trainer gemaakt van de A1 ..allemaal jongens die net hun rijbewijs hebben...dus allemaal gelul

12 augustus 2016 om 10:54

Kluivert was ook niet onder invloed, dat hij roekeloos reed met dodelijk slachtoffer als gevolg is wel zo. Maar wellicht bedoel je Lucius die onder invloed reed zonder rijbewijs, kon het niet helemaal opmaken uit je tekst, vandaar deze reactie.

Vind de reacties verder overdreven, natuurlijk heeft Lucius malle dingen gedaan die niet het juiste voorbeeld geven. Volgens mij is het ook geen slechte vent, maar vooral naïef en niet het meest heldere licht. Maar moet je daarom iemand uitsluiten van deelname aan een club waar hij vele jaren met hart en ziel voor gespeeld heeft? In het geval van Lucius vind ik dat laatste veel zwaarder wegen.

12 augustus 2016 om 11:02

Verschil is wel dat Kluivert dat op jonge leeftijd deed en Lucius dat nog steeds doet.

12 augustus 2016 om 12:01

En onze bondscoach? Die met een stuk in zijn kraag een moeder en kind aanreed? Die mag wel blijven zitten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren