Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Cruijffiaanse Toekomst

De rechtszaken zijn nog in volle gang, maar we mogen gerust concluderen dat Johan Cruijff hier als grote winnaar uit gaat komen. Dat zullen zelfs de grootste tegenstanders van Cruijff moeten inzien. Cruijff keert weliswaar niet meer in een officiële functie terug, wel als adviseur van de club die de lijnen uit gaat zetten. Zoals Cruijff al vanaf het begin heeft beloofd, zal hij dit alleen voor het voetbaltechnische gedeelte doen. Van de rest heeft hij immers geen verstand, iets wat hij zelf gelukkig ook realiseert. Dankzij de nieuwe structuur en invulling van de bestuursraad binnen de club Ajax, zal hier in de toekomst geen onnodige discussie meer over zijn. De grote vraag is dan; hoe wil Cruijff dan dat de Toekomst eruit gaat zien?

Hierover is al het nodige de wereld in geholpen en vrijwel iedereen heeft er een mening over. Zo zou Cruijff volgens vele alleen maar oud-voetballers op de trainingsvelden willen zien. Iets wat natuurlijk de grootst mogelijke onzin is. Het klopt inderdaad dat Cruijff zoveel mogelijk oud-topvoetballers wil zien, feit is echter dat hij dit wil koppelen aan pedagogisch en didactisch onderbouwde mensen. Het is dus niet zo dat iedereen die momenteel op de Toekomst werkt gelijk weg moet. Men zoekt naar een juiste samenstelling waarbij het van belang is dat bij iedere categorie één of meerdere oud-voetballers zijn betrokken, gekoppeld aan mensen die pedagogisch onderlegd zijn. Op deze manier heb je dan de kennis op alle gebieden binnen iedere categorie van de jeugd rondlopen. De pedagogen om de voetballers op de juiste manier te sturen en de oud-topvoetballers om de benodigde oefenstof in te brengen. Tevens kunnen de oud-topvoetballers de spelers ook nog voorzien van specifieke tips.

Juist dat laatste is een onderdeel waar Cruijff een punt in heeft. Die laatste stap naar de absolute top. Daar ontbreekt het nou bij veel spelers nog aan. Kijk bijvoorbeeld naar een Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion, Florian Jozefzoon en ga zo maar door. Stuk voor stuk leuke spelers, maar ze missen net die stap naar de top. Is de aanwezigheid van oud-topvoetballers een garantie dat de, nu nog jonge, talenten deze stap in de toekomst wel gaan maken? Nee. Worden ze er slechter van? Nee. Iedere mogelijkheid om een stap te kunnen maken, moet dus met twee handen worden aangegrepen. Specifieke training moet al van jongs af erin geslepen worden, evenals de basistechniek. De basistechniek, waarvan het huidige talent Davy Klaassen onlangs nog vertelde er zo veel aan gehad te hebben in de laatste twee jaar onder Wim Jonk. Twee jaar! Moet u zich eens indenken wanneer de jeugdige talenten hier al van kleins af aan mee aan de slag gaan. Dan hebben we het over acht a negen jaar dat ze hier mee in de weer zijn. Simpele dingen als het passen en aannemen vormen immers de basis van het positiespel zoals hoofdtrainer Frank de Boer dat voor ogen heeft.

De Boer vormt het eindstation en is de hoofdverantwoordelijke die bepaalt welke talenten de laatste stap naar het eerste gaan maken. Tot die tijd vallen de talenten onder de verantwoordelijkheid van Dennis Bergkamp en Jonk. Twee andere oud-topvoetballers die in Europese keuken hebben mogen kijken van grootmachten als Inter Milan en Arsenal. Twee mensen die weten hoe de wetten van het topvoetbal luiden. Ook dit is een facet wat in de jeugdopleiding terug gaat komen. Lesley de Sa (talent uit de jeugdopleiding) verwoordde dit een keer prachtig; “Bij Oranje onder 19 vragen de jongens hoe het is om met iconen als Bergkamp en Jonk te werken.” Ook Klaassen wist dit recentelijk nog toepasselijk te verwoorden. "Als een voormalige wereldvoetballer als Bergkamp een aanwijzing geeft, dan denk je meteen: hij kan het weten. En bij de opleiding lopen nog veel meer grote oud-spelers rond.” Uitstraling is hierbij het sleutelwoord. Ik wil de vorige jeugdtrainers niks tekort doen, maar er staat met de huidige lichting trainers natuurlijk wel wat op het trainingsveld bij Ajax; Marc Overmars, Bergkamp, Ronald de Boer en Jaap Stam zijn slechts enkele oud-topvoetballers die werkzaam zijn bij Ajax. Ook dit zal voor de Europese talenten in de toekomst de doorslag gaan geven om voor Ajax te kiezen. Je wilt immers leren van en werken met de beste. Ook dit is recentelijk door Klaassen aangegeven: "Ik wil nog jarenlang bij Ajax blijven, hier heb ik alles wat ik wil.” Voor het door heel Europa begeerde toptalent Christian Eriksen zal hetzelfde gelden.

Laatste punt, waar Cruijff ook voorstander van is, blijven de contracten. Sinds de aanstelling van de Boer zijn er diverse contracten van talentvolle jeugdspelers open gebroken en verlengd. Mochten deze talenten weg willen, wat ik niet verwacht, zal er een leuke geldsom op tafel gelegd moeten worden. Waar vele denken dat de transfers van Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez al top waren met bedragen rond de 25 miljoen euro, kan ik u melden dat dit slechts het begin is. Ajax kan de bedragen in de toekomst nog hoger opschroeven, wat het financiële plaatje weer ten goede komt.

Al met al mogen we dus gerust stellen dat de jeugdopleiding er met de visie van Cruijff alleen maar op vooruit zal gaan. De club heeft veel meer kennis en waarborgt de al aanwezig kennis. Men zal niet alleen kijken naar het voetbal, maar ook naar de begeleiding van de talenten en ervoor waken dat de oefenstof ook aankomt. Het weten is één, het daadwerkelijk overbrengen is een tweede. Tel hierbij de uitstraling en aantrekkingskracht van de trainers op en men hoeft zich in de hoofdstad de komende jaren nergens meer zorgen over te maken.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door galacticoss_7)

Ok goed geschreven en ik mag je teksten graag lezen. Je hebt een soepele schrijfstijl.
Inhoudelijk ben ik bang dat je met het opschroeven van transfersommen wel erg optimistisch bent.
Zeker als de financial fairplay gaat spelen zal alles wat onder de echte top zit niet meer die hoge bedragen kunnen betalen.
Ook kan je talenten geen mega lange contracten aanbieden ivm het risico wat weer resulteert tot transfervrij vertrek.
Leuk optimisme maar alles wel in de juiste proporties blijven zien.

Zoals hierboven al gezegd is vind ik je schrijfwijze erg fijn. Het is goed te lezen en loopt lekker door.

Inhoudelijk ben ik het grotendeels met je eens, al zou ik waken voor teveel optimisme. Zo ben ik namelijk bang dat wanneer de jonge spelers al goed worden opgeleid, ze ook eerder bij Ajax worden weggeplukt. Spelers uit de B en C die vertrekken naar Engeland of Spanje is niet ondenkbaar.

De uitdaging is om spelers zo aan Ajax te binden dat ze niet kiezen voor het grote geld, iets wat erg lastig gaat worden.

En dit is nog maar als het allemaal gaat werken wat Cruijf wilt. Natuurlijk is het bij Barcelona wel gelukt, maar misschien waren de mogelijkheden daar ook groter. Gekeken naar het aantal spelers in Spanje en natuurlijk de grootheid van Barca zelf.

Laten we hopen dat het lukt, dat is niet alleen goed voor Ajax, maar voor de hele Nederlandse competitie.

5 sterren voor je stuk. Dat ik er iets sceptischer tegenaan kijk maakt het geen slecht stuk!

Grammaticaal in orde, qua inhoud behoorlijk naïef. Alleen deze zin al: ' Van de rest heeft hij immers geen verstand, iets wat hij zelf gelukkig ook realiseert'. Als Cruijff iets heeft bewezen heeft sinds zijn debuut eind jaren '60 is dat hij zich overal mee bemoeit en overal verstand van denkt te hebben. Daarom is zijn carrière een aanéénschakeling van conflicten met iedereen die niet in zijn straatje meepraat. Niet gehindert door enige kennis kwekt hij er over allerlei onderwerpen maar op los. Niet dat ik denk dat Ajax van Cruijff slechter wordt, want m.i. moet hij de kans krijgen zijn doelstellingen waar te maken. Zo mooi als jij het voorspiegelt, gaat het echter zeker niet worden. Nog een advies. Ga eens een keer niet via je andere accounts je eigen stuk van commentaar voorzien. Maakt de discussie een stuk leuker en helderder.

4 januari 2012 om 17:44

Cruijff heeft zelf al aangegeven dat hij van commercie en financiën geen verstand heeft. Voor die specifieke functies wou hij ook hoogopgeleide werknemers contracteren. Hij wil alleen dat zijn technische plannen tot op het detail worden uitgevoerd. En volgens mij weet iedereen dat Cruijff als geen ander weet hoe je voetballers moet opleiden tot wereldspelers.

Leest makkelijk weg dit stuk, dat is al een groot pluspunt! Ookal ben ik zwaar anti-ajax ik ben het wel met je eens wat je schrijft. Die talenten moeten inderdaad onder de vleugels van oud topspelers komen om de laatste stap te maken en over de contracten ben ik het helemaal met je eens. Als je ziet wat men in Portugal en Italie(lees Napoli en Udinese) doet met hun talenten en topspelers met de afkoopclausules etc. Dit moet in Nederland ook in de contracten komen zodat de Nederlandse topclubs toch nog geld binnen krijgen en zo ook kunnen proberen om in Europa ook nog mee te kunnen draaien. Door het geld wat ze verdienen kunnen toch nog goede spelers aangetrokken worden wat nu weinig het geval is natuurlijk!

4 sterren!

Mooi en goed geschreven stuk dat makkelijk wegleest.

Maar er begint mij steeds meer een ongemakkelijk gevoel te bekruipen als het over Cruyff gaat.
Ook jij bent zo ongelooflijk lyrisch over de man dat je je ogen sluit voor de vele minpunten.
Cruyff begint momenteel een beetje op een religie te lijken, hij wordt zelfs de Messias of El Salvador; genoemd.
En daar wringt de schoen wat mij betreft. Persoonlijk vind ik alle religie een beetje eng, omdat toch een stukje zelfstandig denken wordt afgepakt van de volgelingen. Laat staan als het religieus extremisme wordt.

Cruyff wil Ajax helpen, maar alleen als er volledige vrijheid van handelen en denken bij hem wordt neergelegd. Hij wil enkel ja-knikkers om zich heen, iedereen met een afwijkende mening moet het veld ruimen. Hij heeft zelfs zijn eigen kruisridders om zijn geloof te verspreiden in de vorm van Johan Derksen en de Telegraaf. Eenieder die niet volgt wordt publiekelijk ten schande gemaakt.
Het begint mij een beetje middeleeuws aan te doen eerlijk gezegd.

En hoeveel verstand heeft de beste man eigenlijk van zaken? Van wat ik weet heeft hij minstens net zoveel zakelijk verdriet gekend als succes. En dat kwam naar mijn weten door het vertrouwen van de verkeerde mensen. Dus zou een beetje controle op zijn handelen niet ten minste een beetje wenselijk zijn? We hebben het hier over een NV, en hoewel Cruyff denkt overal verstand van te hebben denk ik dat zijn kennis van voetbal toch met name dient te prevaleren. Het aanstellen van een algemeen directeur lijkt mij bijvoorbeeld niet de taak van Cruyff.

Kortom: Ik ben blij dat Cruyff zijn kennis van opleiden weer wilt delen met Ajax. Maar ik waak ervoor dat de beste man de hele club naar zijn hand zet met in zijn kielzog Keje de gladjakker.

Je hebt het weer prachtig beschreven. De filosofie van Cruijff is puur gericht op de jeugdopleiding. Van aankopen moet Ajax het sowieso al niet hebben.
Al die top jeugdtrainers gepaard met pedagogisch hoogopgeleide medewerkers die met z'n allen een doel hebben: ''ajax terug brengen naar de Europese top door middel van een uitstekende jeugdopleiding.'' Het lijkt mij dan ook een genot om als Nederlands/ buitenlands toptalent trainingstof van ex-profvoetballers te krijgen die precies weten hoe het traject naar Ajax 1 zal vergaan. Hun kunnen al die goudhaantjes van de nodige stof voorzien die nodig is om het eerste te behalen.
Dat er maar een optie is betreft de toekomst van Ajax is volstrekt logisch, dat is natuurlijk kamp Cruijff. We kunnen het niet permitteren om als Ajacieden toe te zien hoe de huidige raad van commissarissen, op Cruijff na, Ajax kapot maakt!
Vijf sterren voor dit meesterwerk waarin jij alles weer helemaal duidelijk definieert.

4 januari 2012 om 13:25

Eens met jou. Prima beschreven en het is een duidelijk stuk. De spelling is wederom prima en ik heb geen tips voor je. Ga zo door en ik ben benieuwd waar je volgende stuk over gaat.

Een totaal andere Clubexpert dan je vorige inzending. Daar waar ik me in de vorige bijdrage totaal niet kon vinden (het gedeelte met verwijzingen naar de arbitrage was ronduit treurig), heb je in dit stuk wel degelijk zinnige teksten. Maar dat is dan ook meteen mijn grootste kritiek op dit stuk - je kan het er gewoonweg niet mee oneens zijn, waardoor het open-deuren gehalte van dit stuk te hoog is. Het kon me dan ook eigenlijk geen moment boeien. Ik denk dat je die-hard Ajax supporter moet zijn om nog door dit stuk, na alles wat er al over deze zaak gezegd en geschreven is, heen te komen.

Overigens is de schrijfstijl prima, daar mankeert niks aan. Al met al heb ik me maar onthouden van stemming, ik wil geen 4 of 5 sterren geven voor een goed geschreven stuk wat me totaal niet boeit, maar ik wil je ook niet afschepen met 1 of 2 sterren omdat het onderwerp naar mijn idee al veel te veel uitgekouwd is, want mijn mening daarover is ook niet representatief vermoed ik.

lekker makkelijk te volgen en ook dezelfde mening als mij

Prima stuk waar ik het voledig mee eens ben kwa inhoud. Helder taalgebruik, goed opgebouwd. Jij volgt Cruyf op de voet? Gezien je stuk. Ik denk aleen dat je in het stuk ook de obstakels had moeten benoemen.

4 januari 2012 om 23:13

je geeft een beetje kritiek en dan 5 sterren?

als je t doet doe t beter EL Salvador!

5 januari 2012 om 17:51

Gast.

Ik begin jou behoorlijk irritant te vinden.
Ik wil wel is bewijs zien.

5 januari 2012 om 18:19

mij behoorlijk irri?
je hoort wat voor t eerst van mij je zelf 5 str geven sukkel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren