Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cruijff wilde opmerkingen relativeren. Dat maakte het alleen zieker’

Laatste update:

Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, heeft met afschuw gereageerd op de uitlatingen die medecommissaris Johan Cruijff zou hebben gedaan aan het adres van hun collega’s Edgar Davids en Marjan Olfers. Ten Have vindt de beledigingen een dieptepunt.

/

Volgens de RvC-preses zou Cruijff tegen Davids hebben gezegd dat deze ‘alleen in de RvC zit omdat hij zwart is’. Ten Have vertelt aan de Volkskrant dat Cruijff Davids ‘rechtstreeks aanviel en beledigde op grond van zijn huidskleur’. Bovendien zou Olfers op de korrel zijn genomen omdat ze van het vrouwelijke geslacht is. “Cruijff probeerde zijn opmerkingen tegen Davids daarmee te relativeren.”

“Dat maakte het alleen zieker”, vindt de raadsvoorzitter. Ten Have is in het algemeen niet blij met de huidige gang van zaken in Amsterdam, maar het gedrag van Cruijff stoort hem nog het meest. “Ik beschouw die beledigingen als een van de weinige echte dieptepunten in het proces tot nog toe.” Cruijff ontkent overigens dat hij zich racistisch zou hebben uitgelaten.

Wie vind je het geloofwaardigst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En de soap gaat weer verder.. Vond 't al zo stil deze morgen...
Kunnen ze dit gewoon niet achter gesloten deuren bespreken ipv via de media???

Dat zou een stuk sportiever zijn dan nu en vele malen beter voor die club.

21 november 2011 om 12:26

Inderdaad, maar goed het is een hot item hé het verkoopt zo lekker. Ik snap ook niet waarom Ten Have drukker bezig is in de media dan de shit op te lossen.

21 november 2011 om 12:29

Vrij simpel, straatje schoon vegen publieke opinie proberen te beinvloeden etc.

21 november 2011 om 12:37

Omdat ten Have het publiek nodig heeft en die slag lijkt Cruijff voorlopig te winnen. Wanner het publiek zich eenmaal echt keert tegen de RvC is het over en uit en begint het weer van voren af aan.

Overigens hebben veel Ajacieden niet door wat Cruijff eigenlijk voor elkaar gaat krijgen door deze RvC naar huis toe te sturen. Dat gaat betekenen dat er Weer een valse start is gemaakt. Een valse start op de wijze die Cruijff voorstelde.

Het circus gaat dan weer helemaal opnieuw beginnen. Eerst nieuwe Rvc, dan met meer vrienden van Cruijff er in. Vervolgens een nieuw bestuur, wat nog sneller moet gebeuren aangezien het aftredende bestuur al is opgestapt.

Als deze RvC doorgaat gaat Cruijff nog minimaal een keer zijn hakken in het zand zetten om een beslissing die hem niet aanstaat.

Mijn conclusie is dat een democratische structuur niet werkt voor Cruijff, het is op zijn manier of niet en ik weet niet of hij gelijk heeft of niet. Ik weet dat het niet zo mag in een beursgenoteerd bedrijf.

Wat op zich ook grappig is, is dat van Gaal ook zo'n absolutist is. Zijn manier of opdonderen (hij of zijn tegenpool).

Kortom je krijgt twee dictators in één land. Hoe Ajax dit gaat laten werken, ik heb echt geen idee. Maar goed, het is allemaal uiterst vermakelijk!

21 november 2011 om 12:49

@flupke #68
Blijf vooral in iemand geloven die gister nog telefonisch praktisch smeekte om minder media aandacht aan Ajax te besteden maar die nog geen 12 uur later al zijn verhaal weer in de media brengt... zeer geloofwaardig.
En over achterbaks gesproken:
- Ling wel betichten van alles en verklaren bij de supporters waarom Ling ongeschikt is voor Ajax maar als Ling of Cruijff hem dat vraagt het niet willen zeggen.
- achter de rug om van een mede-commissaris een besluit nemen waarvan men op voorhand wist dat die persoon het moeilijk er mee zou hebben
- via de media de aanstelling van Van Gaal bekendmaken zonder dat ze de ledenraad erover hadden ingelicht
- terwijl de gesprekken met Van Basten liepen, stiekem gesprekken voeren met Van Gaal

Nee, inderdaad. Deze streken zijn niet achterbaks...

21 november 2011 om 12:52

Lullig is het voor Cruijff die naar alle waarschijnlijkheid met een nieuwe RVC aan de slag moet. Verantwoordelijk is hiervoor de ledenraad die de huidige RVC heeft gekozen.

Ten Have heeft Louis van Gaal aangesteld als directeur.
Het begint wel is tijd te worden dat hij deze keuze gaat beargumenteren. Louis van Gaal is een goede trainer maar hem aanstellen als algemeen directeur is toch in geen enkel opzicht goed voor Ajax:

- De komst van de directeur moet voor rust zorgen, niet voor onrust.
- De directeur moet leiding kunnen geven aan de organisatie, de boel overzien en hervormen waar nodig is.
- De directeur moet in het plaatje passen van het project dat in werking is gezet om de jeugdopleiding de sleutel te maken voor Europees succes.
- De directeur moet een stabiel persoon zijn, die garant staat voor een langdurige samenwerking.

Wat doet de aanstelling van Louis van Gaal:
De aanstelling van Van Gaal zorgt voor onrust binnen de organisatie.
De voetbal visie van Louis van Gaal staat haaks op die van Cruijff. Samenwerking tussen de algemeen directeur en de werknemers waar aan hij moet leiding geven en moet aansturen lijkt eigenlijk onmogelijk laat staan hervormen.
Louis van gaal past niet in het plaatje als algemeen directeur die nodig is om het project verder te stimuleren en zo nodig aan te sturen.
Louis van gaal is geen garantie voor een lange samenwerking, maar staat garant voor conflicten binnen of buiten de organisatie.

Wanneer gaat deze man de komst van Louis van Gaal is beargumenteren, want dan kunnen we toch concluderen of deze man goed heeft gehandeld, laat staan in het belang van Ajax.

21 november 2011 om 12:55

Flupke, realiseer jij wel wat je zegt? Johan Cruijff is in de RvC gaan zitten omdat Ajax dat aan hem heeft gevraagd. Zo kon hij namelijk het technische beleid gaan vormgeven. Wat zou jij er van vinden als jij ergens voor wordt gevraagd en je wilt acties doorvoeren dat je dan wordt tegengesproken door mensen die daar totaal geen verstand van hebben. Terwijl je ook niet eens verwachtte dat je tegengesproken zou kunnen worden? Is het dan vreemd dat je iets roept in de strekking van: 'jij zit alleen in deze RvC omdat je zwart bent, en jij omdat je een vrouw. Maatschappelijk netjes gevormde Rvc, maar qua inhoud voegen jullie niks toe voor het technische beleid'.

Nee, zoiets roepen is dan niet vreemd en ook totaal niet rascistisch. Cruijff is een man van het volk, geen geleerde. Hij denkt niet na voordat hij wat zegt. Recht door zee en altijd eerlijk. Davids is ook zo, maar wordt gestuurd door de andere 3 in de commissie. Dit is allemaa te treurig voor woorden!

21 november 2011 om 13:01

ten have is doof cruijff zei je heb geen hart voor de zaak

21 november 2011 om 13:08

Deze streken zijn nog veel erger dan de pseudo-racistische opmerking van Cruijf. Het is voor iedereen duidelijk, de missie van de RVC is; cruijf buitenspel zetten om hun eigen zetel veilig te stellen. Hierbij roep ik alle supporters op om zich massaal achter cruijf te scharen en te protesteren tegen de nazistreken van Davids en ten Have.

21 november 2011 om 13:20

Flupke

Ik weet zeker dat jij geld witwast en in de drugshandel zit, alleen kan ik het niet bewijzen omdat ik geen bankafrekeningen van je heb, komt op hetzelfde neer als de beschuldigingen van ten have aan het adres van Ling

21 november 2011 om 13:25

#pddoubleog: "nee, zoiets roepen is dan niet vreemd en ook totaal niet rascistisch. Cruijff is een man van het volk, geen geleerde. Hij denkt niet na voordat hij wat zegt. Recht door zee en altijd eerlijk."

Ja, zo maak je je er wel heel gemakkelijk van af. Als Van Have iets dergelijks had gezegd, dan was de wereld te klein geweest, want hij heeft gestudeerd. Cruijff heeft dat niet en mag dus alles zeggen.

Cruijff heeft een publieke functie aanvaard en dient daarmee het goede voorbeeld te geven. Hij wordt hier op VZ met god en messias vergeleken, gezien als de redder. Juist vanwege dat beeld moet hij extra alert zijn op wat hij zegt.

21 november 2011 om 13:25

Als je een hekel hebt aan alles wat Ajax is dan hoop je dus dat ten Have blijft. En dat van Gaal weer mag komen om de opleiding te komen verzieken.

21 november 2011 om 13:36

de spijker op zijn kop!
alleen is het ondertussen al niet meer vermakelijk, maar platter dan plat.....
en ondertussen raakt het ajax ook op het sportieve vlak. Ik kan me niet voorstellen dat het geen invloed heeft op de spelers wat er allemaal in de bestuurskamers gebeurt.
en dat is dan weer niet zo erg....

21 november 2011 om 13:48

@flupke #102
Zeg ik dat het onwaarheden zijn wat de RvC vertelt?
Ik heb het over achterbaks handelen van de RvC waarvan jij juist Cruijff beticht.
Of weet je niet wat achterbaks handelen is?
Ten Have durft niet aan Cruijff of in het gezicht van Ling te zeggen waarom Ling ongeschikt is. Maar durft wel achter de rug van Ling het te verklaren aan supporters.
Ten Have en consorten maken de aanstelling achter de rug van de ledenraad wereldkundig.
Volgens mij is dat allemaal achterbaks maar misschien heb jij een andere definitie van achterbaks zijn of weet je niet wat het inhoudt.

Daarbij hoezo zal de tijd het leren?
Dit zijn handelingen die Ten Have en consorten reeds hebben gedaan en die in mijn ogen al de schoonheidsprijs niet verdienen.
Daarbij geeft Ten Have ook aan dat hij Ling verdenkt van dergelijke zaken maar het niet hard kan maken. En voor een zogenaamd gestudeerd persoon is dat in mijn ogen uitermate apart aangezien je bij elke studie leert dat je argumentatie gestaafd moet kunnen worden met bewijs. Daarbij is 'verdacht zijn' van iets anders dan 'veroordeeld zijn' of het 'daadwerkelijk hebben gedaan'. En dat weet Ten Have als gestudeerd persoon ook wel.

Maar dat jij dat niet achterbaks vindt dat is jouw keuze. Maar ga dan niet Cruijff van achterbaks gedrag betichten als Ten Have in mijn ogen (en volgens mij vele anderen inmiddels) juist het klassieke gedrag van achterbaks handelen heeft getoond (dus al heeft laten zien!).

21 november 2011 om 13:54

@flupke #109
"als je in de RVC zit moet je er ook zijn wanneer nodig,een verjaardag is belangrijker dan Ajax in crisis ,fijne commisaris aan een beurs genoteerd bedrijf maar ga zo lekker door alle niet Ajaxieden lachen zich kapot om deze soap"

Wat een onzin.
Cruijff hoort inderdaad beschikbaar te zijn maar je weet waarschijnlijk niet eens wat een commissaris hoort te doen.
Daarbij kan je voor een ander niet bepalen wat belangrijker is. Van Cruijff is al lang bekend dat familie voor hem zeer belangrijk is en dat wist men al bij zijn aanstelling.
Vreemd is ook dat de vergadering niet een dag eerder of later plaats kon vinden of een paar uur later.
De vier overige leden van de RvC moeten namelijk ook plek maken in hun agenda om de vergadering bij te wonen maar Cruijff hebben ze niet de mogelijkheid gegeven om dat te doen. Want waarom hebben ze hem niet een week van tevoren toen ze een vergadering hadden hem verteld dat er de week erop weer een vergadering zou zijn.

En leuk dat alle niet-ajacieden zich kapot lachen om deze soap. Zegt meer over hun dan over Ajax. Ik interesseer me in Ajax en het wel en wee omdat ik van de club hou maar voor de rest heb ik weinig tijd of interesse over om andere clubs in de gaten te houden.

21 november 2011 om 13:56

Efka 21-11-2011 13.25 uur.
Misselijkmakend deze soap van GOD Cruijf , deze soap is niet alleen van deze
tijd . denk maar eens aan 1974 en 1978 aan van Beveren en vd Kuilen en
Michels en zo kan ik nog wel even doorgaan , het was altijd Cruijf die de boel
verziekte en de dienst uitmaakte!!! er is een tijd van komen en een van tjd gaan,
en wij denken dat hij nu maar eens moet gaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21 november 2011 om 14:11

ach er zijn ook mensen die na hun 18de nog in sprookjes geloven of in sinterklaas dus ik neem je niets kwalijk flupke

Feit is dat ten Have ondanks dat de snor al regelmatig op hem heeft afgegeven regelmatig zelf zijn onkunde laat blijken.
Voor mij heeft de Snor zijn mening geen enkele invloed ik beoordeel de situatie op hoe zowel JC als dr ing prof Ten have zich gedragen.

En uit alles vind ik Ten Have een modder smijter zonder echt met bewijs te komen hij probeert JC in een kwaad daglicht te zetten om zo zieltjes te winnen.

21 november 2011 om 14:15

@q_asd1975 inderdaad zeg, van Basten zal zich nu ook wel genaaid voelen door ten Have. Hij was achter zijn rug om al lang met van Gaal bezig.

Ten Have moet nu trouwens echt ophouden zeg. Ze brengen dit nu naar buiten om hun eigen hachje te redden. Als iemand tegen mij een racistische opmerking maakt dan ga ik toch echt niet weken wachten om er werk van te maken. Nee dit komt ze heel goed uit, maar goed ik als kleurling voel me echt niet beledigd omdat Cruijff het woord zwart in een bepaalde context heeft gebruikt. Komop Cruijff is absoluut geen racist. Vind het juist ziek van ten Have dat ze het over die boeg proberen te gooien. Gewoon absurd, ten Have is goed op weg de club volledig de afgrond in te leiden... Hoe eerder hij weg is hoe beter.

21 november 2011 om 14:51

Ben het met je eens, krijg ook deja vu gevoelens van die zaak met rick van de boog, ook allemaal dat soort leugens de wereld in.
Echte nsb praktijken, zo niet amsterdams...die ten have mag van mij emigreren, sowieso die vier van de rvc met pek en veren amsterdam uitjagen en daarna een stadionverbod voor het leven...en ook nooit meer de naam Ajax in de mond nemen. Stelletje meia grile grabbelaars.

21 november 2011 om 14:53

@flupke, met uitspraken als "je gelooft toch niet echt dat...(102)" geef je zelf aan gewoon een voorkeur voor de een te hebben, en niet te geloven in de ander. Maar je geeft geen argumenten?! Dat maakt enige nuttige vorm van gesprek nogal zinloos, niet? Het staat natuurlijk niet vast dat de een voor 100% de waarheid spreekt, en de ander voor 100% liegt. Daar zijn tussenvormen beschikbaar.

Maar jij zegt gewoon te geloven in een man die als voorzitter (!!!) van een 5-koppige raad toestaat dat één van die leden gewoon volslagen gepasseerd wordt bij de belangrijkste aanstelling die de raad kan doen. Dat is gewoon schandalig, volgens iedere standaard die je kan hanteren.

Vervolgens zegt hij: Johan moet nu tonen dat hij Ajacied is, en Ajax op de eerste plaats zet. Maar dat heeft Ten Have zelf totaal niet gedaan. Sterker nog, door Cruijff te passeren heeft hij, bij zijn volle (maar beperkte) verstand, een vette fragmentatiebom onder Ajax gelegd. En jij gelooft in die man.... With friends like these, who needs enemies?

21 november 2011 om 14:56

@frissen

Van Basten voelt zich genaaid omdat de RVC ook met andere kandidaten sprak? Wat is dat voor een nonsens. Wanneer een club een nieuwe trainer zoekt, spreekt het tegelijkertijd ook met meerdere kandidaten. Dit om tijd te besparen en te kunnen vergelijken. Kijken met wie het goed klikt, wie er zin in heeft, etc. Je kunt ook overal spoken zien zeg...

Dat verder iemand zwart wordt genoemd is geen racisme wanneer het in een bepaalde context wordt geplaatst? Dus iemand even een psychologische trap onder zijn hol geven door een kutopmerking te maken met als argument: ''je bent zwart'' is wel tolereerbaar?

Weet je wie ik eng begin te vinden? Niet Cruijff, niet Steven ten Have, niet de overige commissarissen, maar de Ajax supporters zelf, die werkelijk alles slikken wat Cruijff ook flikt. Waar ze Steven voor afrekenen, dat wordt bij Cruijff geapprecieerd. Hypocriet en doorzichtig noem ik dat...

21 november 2011 om 15:29

@flupke
Niet om het een of ander, maar als het in de morgeneditie van de Volkskrant staat moet hij het redelijkerwijs aan de Volkskrant hebben verteld voor zijn belletje naar Studio Voetbal ( /- 11 uur ivm. ter perse gaan). Dat wil dus zeggen dat hij met zijn oproep bij Studio Voetbal om het toch maar vooral er niet over te hebben en het over Ajax te hebben aan het marchanderen was. Hij wist immers dat de volgende ochtend de Volkskrant ermee zou openen en dus de etterende wond zich verder zou openen.
Trek er zelf conclusies uit.

21 november 2011 om 15:56

@twentet dat een club meerdere kandidaten polst en met ze spreekt lijkt me logisch. Maar met van Basten waren ze al zo'n vergevorderd stadium dat het bijna rond was. Vervolgens krijgt Cruijff er de schuld dat het niet rondgekomen is. Terwijl ze in het diepste geheim al 4 gesprekken met van Gaal hadden gehad. Dat vind ik persoonlijk toch een vreemde gang van zaken. En ik betwijfel of van Basten hiervan op de hoogte was....

Wat betreft het vermeende Racisme hoeft er op dit moment nog niets waar van te zijn. Als ten Have en Davids, op dit moment niet de twee meest betrouwbare personen ten aanzien van Cruijff, zoiets roepen op het moment dat ze er baat bij hebben, dan zet jij daar geen vraagtekens bij? Het is logisch dat de Ajax supporters Cruijff steunen, noem even op basis van feitelijke waarnemingen op waarom we dat niet zouden doen dan....

21 november 2011 om 16:10

@flupke
Het onderwerp in de Volkskrant gaat over de reactie van Ten Have, niet of het al dan niet racisme was. Als Ten Have gisteravond zegt dat hij wil dat het over Ajax gaat en ervoor of erna een quote geeft aan de Volkskrant omtrent deze discussie, dan geeft dat aan dat hij helemaal niet wil dat het afgelopen is. Immers, als hij wilde dat het afgelopen was met zijn belletje naar Studio Voetbal, had hij geen quote gegeven aan de Volkskrant: dat is namelijk een ochtendkrant. Wat hij wil is dat dit verhaal de media beheerst en niet het verhaal omtrent van Gaal.
Dat staat los van de Telegraaf, VI, NRC of Nos. Om een objectief beeld te vergaren kan ik je aanraden een combinatie van verschillende bronnen te nemen, omdat de VK niet Cruijff te spreken krijgt en de Telegraaf niet Ten Have. Dat jij de VK en dus de mening van Ten Have dan eerder gelooft dan de Telegraaf is je goed recht. Een mening van Ten Have in de Volkskrant maakt echter niet meer een feit van een nieuwsbericht dan de mening van Cruijff in De Telegraaf, puur en alleen omdat het in de Volkskrant staat: het blijft een mening. Anders redeneren is bijzondere drogreden van jouw kant.

21 november 2011 om 16:43

De supporters beginnen zich al te keren tegen de Rvc. Dat was zaterdag in het stadion al en met al deze smerige praktijken wordt het alleen maar erger. Als Ten Have zo doorgaat dan adviseer ik hem om maar even niet meer bij Ajax te komen (waar hij toch al vrijwel nooit is) want ik hoor steeds meer geluiden van mensen die hem graag even persoonlijk willen spreken en dan niet om gezellig te babbelen. Het zijn nu alleen nog maar woorden van mensen maar er kan er snel zo maar 1 tussen zetten die het omzet in daden. Mij begint het nl zeer maar dan ook zeeeer te kriebelen hoe smerig deze 4 bezig zijn.

Als je dan weer ziet op Vi.nl die beslag hebben weten te leggen op een filmpje van het interview met Davids hoe een derde persoon het hele interview leid om het maar zo negatief mogelijk te laten worden.....schandalig.

21 november 2011 om 12:31

Ben het helemaal met je eens. De totale overkill aan berichten over de bestuurlijke wanorde bij Ajax is voor iedereen, betrokken of niet, uiterst irritant.

Niet op de laatste plaats vind ik het zelf gewoon vervelend omdat ik hier op voetbalzone tussen alle Ajax topics op zoek moet naar ander nieuws, maar ik kan voor voorstellen dat de selectie van Ajax in aanloop naar het duel met Olympique Lyonnais ook gebaat is bij rust.

21 november 2011 om 13:59

nee dit kunnen ze niet achter gesloten deuren bespreken omdat dit wss grote bullshit is en alleenmaar in de wereld is geblazen om meneer cruijf zwart te maken (mischien niet zo gepast bij dit stukje maar weet ff niets anders). ik geloof er dan ook helemaal niks van, ik zal helemaal niks meer geloven wat deze stiekeme vieze achterbakse man in de media zegt, het is allemaal bedoeld om cruijf zwart te maken, is het niet raar dat er maar 1 kamp steeds na de media stapt? dat er maar 1 kamp is dat lekt?? nee, ze voelen dat ze terrein aan het verliezen zijn en proberen het via deze achterbakse manier terug te winnen. RVC Oprotten! jullie gaan dit bij het publiek nooit winnen van onze grote meester, de man die ajax op de kaart heeft gezet, het uithangbord van het nederlands voetbal, DE Ajacied. wie ben jij meneer ten have omzo tegen deze man tedoen, wat heb jij bereikt?! wegwezen achterbaks misselijk ventje!

21 november 2011 om 16:39

Dat zou kunnen. En Cruijff doet dat ook. Ten Have roept steeds op om zaken op zij te zetten en samen te gaan werken maar ondertussen is hij wel steeds degene die de ene na de andere zwartmaakpraktijken naar buiten brengt. Het begint bij mij nu onderhand toch wel te koken hoe smerig deze RVC bezig is....en niet alleen bij mij maar bij meerderen.

21 november 2011 om 17:49

Dit is toch puur leedvermaak.
Hoe meer geroddel, hoe meer moddergooien naar elkaar hoe beter.
Zolang het sportief ook op dezelfde voet doorgaat, kan ik er alleen maar van genieten.

Lastige zaak...weet totaal niet wie ik moet geloven. Cruijff lijkt mij totaal geen racist, heeft een goede band met oa Rijkaard en Roy. Davids daarintegen lijkt me weer totaal geen leugenaar, en zal hier, denk ik, niet zomaar mee komen. Was juist altijd een bikkel, ipv een huilebalk.

21 november 2011 om 12:28

Oh maar dit is heel simpel hoor.

Eerroof en karaktermoord zijn de motieven van Davids en Ten Have! Uit de feiten en omstandigheden kan ik niet anders concluderen dan dat beide heren maar op één ding uit zijn: Het opzettelijk aanranden van de eer en goede naam van Hendrik Johannes Cruijff.

Cruijff moet beide heren juridisch vervolgen. Wat een smerige judassen zijn Davids en Ten Have zeg! Alsof zij niet genoeg hebben aangericht, maken zij nu gebruik van de racisme kaart. Zij betichten Cruijff, al dan niet expliciet, van racisme. En dit is een vorm van smaad. Maar aangezien zij het hebben gepubliceerd, is dit een vorm van smaadschrift. En smaadschrift wordt zwaarder bestraft.

Overigens maakt het niets uit of Cruijff daadwerkelijk heeft gezegd: “je ziet hier alleen omdat je zwart bent.” Het gaat om het smerige motief van Davids. Davids (en Ten Have) heeft niet gehandeld uit zelfverdediging. Ook heeft Davids niet gehandeld omdat hij te goeder trouw kon aannemen dat het algemeen belang gebaat is bij het publiceerden van de uitspraak van Cruijff. De motieven van Davids en Ten have moeten gezocht worden in wraak, concurrentie, eerroof en karaktermoord.r

21 november 2011 om 12:33

Je doet hier in korte tijd wel een hele hoop aannames, je doet voorkomen of dingen allemaal zo duidelijk zijn maar zo zit het in de grote mensenwereld nou eenmaal niet in elkaar. Je hebt absoluut geen idee wat er daadwerkelijk gezegd is, ik ook niet, dus daar kunnen we niet over oordelen. Je zou er vanuit mogen gaan dat dergelijke vergaderingen opgenomen worden om alles later terug te kunnen horen. Als dat zo is komt de waarheid snel genoeg boven. En natuurlijk maakt het wel uit of Cruijff gezegd heeft dat Davids daar zit omdat ie zwart is, als je dat gaat bagataliseren dan begrijp je er echt geen pepernoot van (om maar in Sinterklaas termen te blijven).

21 november 2011 om 12:36

Ja....cruijff spreekt de waarheid! Cruijff is de aller heiligste der heiligste. Hij is de man die Nederland op de kaart heeft gezet.

Als er al een tape is waar dat opstaat hebben ze dat lopen manipuleren. Iedereen weet toch dat Cruijff altijd gelijk heeft ook al heeft ie geen gelijk.

Blijf af van Cruijff. Cruijff heeft gelijk. Cruijff heeft gelijk. Cruijff heeft zo gelijk dat het niet eens meer de waarheid kan heten maar de goddelijk waarheid. Cruijff is god!

Cruijff Cruijff Cruijff Cruijff Cruijff.....

21 november 2011 om 12:38

Dus jij was bij het gesprek aanwezig Matthaus?

dus het maakt niet uit dat een mens discrimineert?
laat ik 't in 't midden houden of Cruijff dit heeft gedaan?

Ook al is 't de groenteboer van Ajax, je hoort niet te discrimineren en ik weet niet wat de motieven van Davids en de zijne zijn, maar jij bent wel heel zeker van je zaak door te stellen dat het kamp Ten Have slecht is en Cruijff goed is, want ook Cruijff is een mens en ook hij heeft emotie's en kan achter gesloten deuren tekeer gaan en vallen er woorden waar je achteraf misschien spijt van hebt, maar mocht er niks bewezen worden, dan blijft Cruijff onschuldig en kan hij een rechtszaak beginnen tegen Davids en de zijne, maar tot nu toe is 't 4 vs 1 en ik hoop dat er een tussenpersoon bij zat die het verhaal kan bevestigen of ontkrachten, want dit gaat niet meer om Ajax, maar Ego's en als ik Ajax was, zou ik ze allemaal ontslaan!!!!

Dit is Nederlands trots, Ajax is wereldwijd bekend, een merk en die behandel je met liefde, maar dit gaat gewoon te ver, beide kampen hebben schuld, maar allebei willen ze het beste voor Ajax, maar tegen beter weten in, maken ze hun club kapot!

21 november 2011 om 13:00

@ Rodg

Kijk Ik baseer mijn mening op goede gronden.
-klopt het dat Ten Have en Davids op zoek zijn naar een manier om Cruijff uit de weg te ruimen? Ja, anders gingen zij niet achter zijn rug om in zee met Van Gaal (lees: de aartsvijand).

-klopt dat het dat Ten Have, Davids en die andere verraders de afspraken met Cruijff hebben geschonden? Ja, zij hebben tijdens de afwezigheid van Cruijff besloten om Van Gaal als TD naar voren te schuiven. En als RvC hoor je dat met z’n allen te doen.

-wordt Cruijff beschuldigd van Racisme door Ten Have en Davids? Ja. Jij weet dondersgoed dat tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen alles intern moet blijven. En als er daadwerkelijk sprake zou zijn van racisme, dan moet dat ook intern worden opgelost. Dat gebeurt in elk bedrijf. De vraag is: waarom publiceren Ten Have en Davids dat? Wat zijn hun motieven? Ik kan niet anders concluderen dan dat beide verraders maar op één ding uit zijn: eerroof! Door Cruijff te beschuldigen van racisme proberen zij Cruijff als persoon te diskwalificeren. Alleen een stel notoire judassen als Ten Have en Davids kunnen zo iets bedenken.

Eigenlijk zeg jij niets inhoudelijks en voeg jij totaal niets toe aan deze discussie. Ik wil dat jij nu inhoudelijk ingaat op deze punten. Kan jij dat niet, stop dan met posten en verspil mijn tijd niet.


21 november 2011 om 13:18

@ Chafa
Je moet geen drogreden gaan gebruiken. Om een objectieve mening te vormen is het niet nodig om aanwezig te zijn tijdens deze specifieke vergadering. Een rechter is toch ook nooit aanwezig tijdens een overval? Toch kan hij op basis van de feiten en omstandigheden bepalen wat goed en slecht is. Wij waren toch ook niet aanwezig tijdens de tweede wereld oorlog, maar toch weten wij dat Hitler een slecht persoon was. Ik maak nu geen vergelijking, ik geef alleen een voorbeeld om te laten zien dat jij een drogreden gebruikt.

Verder is er sprake van twee onderwerpen die wij moeten analyseren. Ten eerste de uitspraak van Cruijff die al dan niet een racistische lading heeft. Ten tweede het feit dat Davids en Ten Have die uitspraak laten lekken.

Ik heb het nu over het tweede onderwerp. Waarom besluiten Davids en Ten Have om de uitspraak van Cruijff te publiceren? Wat zijn hun motieven? Jij weet heel goed dat tijdens vergaderingen alles intern moet blijven. Zij hadden dat ook intern kunnen oplossen. Wat Davids en Ten Have doen is een vorm van smaadschrift en daarvoor moeten zij worden bestraft. Immers, beide verraders publiceren deze uitspraak enkel en allen om Cruijff als persoon te diskwalificeren.

21 november 2011 om 13:27

Ik vind dat behoorlijk subjectief naar de situatie kijkt. In deze kwestie telt de vraag:

- Klopt het dat Cruijf racistische uitspraken heeft gedaan over Edgar Davids en mogelijk uit Marjan Olfers?

Zo nee, dan sluit ik me grotendeels aan bij jouw reactie ( wat betreft lage en achterbakse acties).

Zo ja, dan vindt ik dat Ten Have en co, los van wat er in voorgaande weken is voorgevallen het volste recht hebben om hiermee naar buiten te treden, want dit soort uitspraken doe je niet, ook niet als je Johan Cruijf heet. Overigens ook gewoon verboden in Nederland, en terecht, want zo ga je niet met elkaar om.

Feit blijft natuurlijk dat het ondertussen steeds gekker wordt wat er allemaal gebeurt bij Ajax, en ik denk dat Ten Have en co zich moeten realiseren dat ze van Johan Cruijf niet kunnen winnen, zeker niet als het om Ajax gaat.

Nogmaals, zie dit niet als een aanval, ik wil alleen even een andere kant belichten waarvan ik vind dat jij er te gemakkelijk aan voorbij gaat.

21 november 2011 om 13:44

@ Matthaus, het enige wat je doet is dingen verkondigen alsof je erbij was. Je doet gewoon een hele hoop aannames en 1 ding weet ik zeker: Assumption is the mother of all fuck ups!

In deze soap zijn er 2 partijen schuldig, ik kies geen kant want het kan me werkelijk waar weinig schelen wat er daar allemaal gebeurt in de afca soap. Maar wat ik wel weet is dat aan de kant van beide kampen mensen zoals jij zitten die denken het allemaal haarfijn te weten wat er wel en niet gezegd is. En je gaat daarbij een eventuele racistische uitspraak van Cruijff nog goedpraten ook, dan heb je toch enorme oogkleppen op? En jij begint over dat alles intern moet blijven, keep on dreaming! De laatste jaren ligt alles wat bij ajax speelt binnen no time op straat, dus je mag verwachten dat een eventuele racistische uitspraak breed uitgemeten zal worden. Als je dat niet inziet ben je wel erg naief. Nogmaals, beide partijen zijn hier op niveau kleuterklas bezig en het zou in het belang van ajax zijn dat de heren en dame hun ego's eens zouden laten varen en doen waar ze voor in dienst zijn namelijk in het belang van ajax denken.

21 november 2011 om 14:01

@stefandefree #132
Volstrekt juist dat Ten Have en co naar buiten treden hiermee maar het feit dat dit voorval vier maanden terug plaatsvond stelt het toch weer in een ander daglicht. Want waarom komen ze er nu pas mee en hebben ze toen Cruijff niet al aangepakt en bijv geschorst?
Ten Have heeft zelf telefonisch toegegeven dat hij de mogelijkheid had om Cruijff te schorsen maar dat hij ervan afzag. En er mag geen reden zijn om dit soort gedrag te gedogen.
Dus is het dan nog maar de vraag of Cruijff inderdaad de bedoeling had om Davids racistisch te bejegenen of dat de RvC eigenlijk begrijpt dat Cruijff op een onhandige wijze iets probeerde te verwoorden.
Bovendien moet Ten Have dan ook toegeven dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat hij Cruijff toen al had moeten schorsen en dit verhaal toentertijd naar buiten had moeten brengen.

Maar los van dit alles is nu nog de vraag wat dit voorval te maken heeft met de handelingen die de RvC zelf heeft gedaan en hoe de kloof binnen de RvC is ontstaan. Want het zijn Ten Have en consorten geweest die juist op een achterbakse manier hebben gehandeld door achter de rug van Cruijf en de ledenraad en kandidaat Van Basten in het geniep met Van Gaal hebben gesproken.
En door nu dit naar buiten te brengen, lijkt iedereen te vergeten dat de RvC ten opzichte van de ledenraad, de technische staf en ook een mede-commissaris uiterst geniepig gehandeld hebben.

21 november 2011 om 14:02

@matthaus:

Wat er gebeurd is tijdens WO II is voor een deel letterlijk na te kijken en er is door gerespecteerde wetenschappers etc. over gepubliceerd. Jij baseert je hier op je boerenverstand en al dan niet gemanipuleerde media.

21 november 2011 om 14:27

@ Stefandefree

Wat Ten have en Davids hebben gedaan is een vorm van smaadschrift. Zij hadden dit ook gewoon intern kunnen oplossen. Tijdens vergaderingen komen ruzies regelmatig voor. Dan kun je dat toch intern oplossen? Ten Have en Davids hebben dat niet gedaan. Zij hebben de uitspraak willens en wetens gepubliceerd. Wat zijn hun motieven voor het laten lekken van de (racistische) uitspraak van Cruijff? Het is geen zelfverdediging en het algemeen belang heeft er geen baat bij. Zij doen dit alleen om Cruijff al persoon te diskwalificeren.

21 november 2011 om 14:37

@ Rodg

In plaats van je eerste post te herhalen, kun jij nu toch ook inhoudelijk ingaan op mijn punten of niet?

Nogmaals de feiten voor jouw:

-klopt het dat Ten Have en Davids op zoek zijn naar een manier om Cruijff uit de weg te ruimen? Ja, anders gingen zij niet achter zijn rug om in zee met Van Gaal (lees: de aartsvijand).

-klopt dat het dat Ten Have, Davids en die andere verraders de afspraken met Cruijff hebben geschonden? Ja, zij hebben tijdens de afwezigheid van Cruijff besloten om Van Gaal als TD naar voren te schuiven. En als RvC hoor je dat met z’n allen te doen.

-wordt Cruijff beschuldigd van Racisme door Ten Have en Davids? Ja. Jij weet dondersgoed dat tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen alles intern moet blijven. En als er daadwerkelijk sprake zou zijn van racisme, dan moet dat ook intern worden opgelost. Dat gebeurt in elk bedrijf. De vraag is: waarom publiceren Ten Have en Davids dat? Wat zijn hun motieven? Ik kan niet anders concluderen dan dat beide verraders maar op één ding uit zijn: eerroof! Door Cruijff te beschuldigen van racisme proberen zij Cruijff als persoon te diskwalificeren. Alleen een stel notoire judassen als Ten Have en Davids kunnen zo iets bedenken.

Aangezien jij niet ingaat op mijn punten heb Ik deze feiten nogmaals herhaalt. Reageer er op of stop met posten. Verder moet jij mij niet valselijk woorden gaan toedichten. Ik heb nergens de racistische uitingen van Cruijff goed gepraat. Ik heb het nu enkel en alleen over de twee judassen. Ten Have en Davids.

21 november 2011 om 14:53

@ Al zarathustra

Voordat jij mij beticht van boerenverstand en voordat jij het persoonlijk maakt, moet jij eerst inhoudelijk leren lezen en mijn contextuele bootschap zien te begrijpen. In mijn reactie heb ik al duidelijk gemaakt dat het niet mijn bedoeling is om de huidige situatie van Ajax te vergelijken met de tweede wereld oorlog. Ik gebruikte de tweede wereld oorlog als voorbeeld en niet als vergelijkingsmateriaal.

Snap je het nu?

21 november 2011 om 14:55

Het is algemeen bekend binnen ajax kringen dat davids werd aangenomenomdat hij ook een band heeft met de allochtonestraatvoetballertjes, dus indirect zit hij daarwegens zijn gemixte, surinaams, nederlands, achtergrond.
Daarnaast hoor ik wederom allemaal dingen die gezegd zouden zijn door jc gelekt worden
jC heb ik er niet op betrapt dat hij allerlei zaken looptte lekken.
Net als een paar maanden gelden met coronel, die keen media stilte wou waar jc zich aan hield waarop coronel weer allerlei smerige dingen naar buiten braht..
Stelletje huichelaars..

21 november 2011 om 14:59

Ik hoef niet inhoudelijk in te gaan op de feiten want in mijn eerste opmerking kies ik ook geen partij of spreek ik ook niets tegen. Het enige dat ik aangeef is dat je een hele hoop aannames doet en die blijf je doen. Je reageert alsof ik een of andere Ten Have/ Davids fan ben, dat ben ik niet, ik ben alleen kritisch op het feit dat jij precies denkt te weten hoe alles in elkaar zit en wat er daar allemaal gezegd is en de uitsmijter dat je eventueel racisme van JC gewoon goed aan het praten bent/ zeggen dat het niets uitmaakt. Niets meer niets minder. En dan kun je ook wel blijven roepen dat alles intern moet blijven, maar dan blijf ik maar herhalen wat is er de afgelopen jaren bij Ajax intern gebleven? Helemaal niets, alles ligt op straat!!! Dus waarom verwacht je dan nu opeens wel dat het intern moet blijven, alleen omdat (mogelijk) anders jouw Messias JC in een kwaad daglicht komt te staan?

21 november 2011 om 15:11

@ Rodg

Nou kijk, je hoeft niet persé aanwezig te zijn om te zien dat er sprake is van verraad. Eerst gaan zij stiekem achter de rug van Cruijff in mee met Van Gaal. En nu gaan zij de racisme kaart inzetten. Dat zegt toch genoeg of niet?

21 november 2011 om 12:29

Op het veld misschien, als het over de persoon Davids gaat komt hij vrij vaak vrij snel uit bij racisme. Van Basten zou hem ookal op zijn huidskleur hebben beledigd en nog een stel.

21 november 2011 om 12:41

Ja precies! Ik kan me nog een akkefietje herinneren op het EK 1996 dat Edgar Davids ook een van de belangrijkste initiatiefnemers was van de beruchte kabel

21 november 2011 om 12:52

Ook Davids is niet altijd 100% betrouwbaar gebleken hoor, vraag maar aan Guus Hiddink (zeker met racisme als onderwerp), vraag maar aan oud ploeggenoten van hem of enkele exen.
Of hij hierin de waarheid spreekt weet ik verder niet, maar Johan is wat dat aangaat wel altijd eerlijk gebleven.
Johan heeft nooit bewust onzin verspreid en ook als hij op deze kwestie reageerd vertrouw ik hem over datgene wat hij gezegt heeft.

Eigenlijk verwacht ik dat Johan met iets komt dat als: Als een groep neutraal dient te zijn het niet zo vreemd is als hier om deze reden een vrouw en een donker persoon tussen zit, maar om dat nou meteen racisme te noemen?
Of iets dergelijks.

21 november 2011 om 12:55

Misschien is het even iets anders en gooit Davids het iets snel op discriminatie. Hij is ook al eens door Hiddink weggestuurd uit het nederlands elftal omdat hij zich als 'zwarte' man benadeeld voelde t.o.v. de 'witte' medespelers. Wellicht heeft ten Have hier makkelijk gebruik van gemaakt. Echter het blijft gissen voor iedereen, want degenen die erbij zijn geweest zeggen allemaal wat anders (en dus is iedereen in deze ongeloofwaardig totdat er een opname van komt).

21 november 2011 om 14:59

@rachid, ik deel je inschatting over Cruijff en Davids. Maar met de ophef van vandaag over dat filmpje en het geregisseerde interview met Davids neig ik ernaar dat de uitspraken van Cruijff op zijn minst overdreven zijn. Misschien heeft hij een onhandige en uiterst foute uitspraak gedaan, die nu lekker wordt uitvergroot. Hij geeft later vandaag een verklaring. Laten we die afwachten. Maar er zijn ook verhalen dat de uitspraken op tape staan. Dan is de vraag: waarom zijn die dan gewoon niet gelekt?

Overigens is een racistische uitspraak geen enkele reden om Cruijff te passeren bij een beslissing. Als Ten Have echt zo'n grote jongen was geweest, dan had hij opgetreden ten tijde van de racistische uitspraak. maar dat durft hij denk ik niet, in aanwezigheid van Cruijff... Het is makkelijker en laffer als Cruijff veilig in Barcelona zit.

De derde stem in het onbewerkte interview, was niet zoals een aantal suggereerde Ten Have, maar Edwin Schoon. Eindredacteur van de Nos.

De vraag is, waarom mocht de Nos als enige persteam, in de nok van de Arena nog een interview houden met Davids?

21 november 2011 om 12:26

Dat moet je aan Arno Vermeulen vragen, deze kuipbewoner heeft er ongetwijfeld een groot plezier in om Cruijff te zieken. Zal vast ook niet te maken hebben met het feit dat Cruijff niet meer voor de NOS wil analyseren tijdens de Cl-duels.

21 november 2011 om 12:33

De rol van Arno Vermeulen begint ook mij te irriteren. Ik vraag me ook af waarom hij altijd aan tafel schuift (nieuwsuur en studio voetbal) als het om Ajax gaat. Je ziet hem nooit, en zou hem nooit moeten zien als chef-sport (hij is geen presentator of analyticus), maar als het over Ajax gaat komt hij achter de schermen vandaan.

Respect voor de journalist Vermeulen, maar niet voor zijn objectiviteit. Hij laat inderdaad blijken partijdig te zijn. Door zijn mening als analist, maar ook door zijn lichaamstaal aan tafel. Op zijn minst een merkwaardige rol.

Sowieso speelt de media een discutabele rol in deze kwestie. Het AD en de Nos worden door Ajax' notabelen gebruikt om te lekken. VI en de Telegraaf worden door de Cruijffianen gebruikt om te propaganderen. De media gaat in deze niet vrijuit, omdat ze allemaal een voorkeur en mening hebben. Ze gaan een mening vormen op basis van de kampen die hen voeden. Terwijl ze alleen moeten berichten wat er in beide kampen gebeurt (VI en Studio Voetbal uitgesloten, dat is opinie). Nieuwsuur, Telegraaf, Nos Journaal en het AD dienen altijd zo objectief mogelijk te blijven. Gehele objectiviteit bestaat niet, maar het nastreven kan altijd.

21 november 2011 om 12:36

Ik ben van mening dat Arno Vermeulen ontslagen moet worden door de Nos. Hij heeft alle objectiviteit verloren en is begonnen met een klopjacht op cruijff. Hij heeft geen argumenten meer en doet er alles aan om cruijff te pakken en de rest ervan te overtuigen dat cruijff niet deugd.

Walgelijke vent die Vermeulen! vervangen SVP

21 november 2011 om 12:50

Amen to that! Je doet je naam van een filosoof er eer aan; Maar het klopt wel wat je zegt. De objectiviteit van diverse media is inderdaad ver te zoeken..

21 november 2011 om 13:10

Zoooo wat heb ik een hekel aan die Arno Vermeulen. Die gozer kan nooit objectief over Cruijff praten. En als hem wat gevraagd word aan tafel geeft ie wel antwoord maar niet op de vraag.

21 november 2011 om 17:17

Vermeulen is zeker niet meer onpartijdig in deze kwestie. Het werd ronduit pijnlijk toen hij als een volleerd politicus het antwoord op de vraag vind je dat er netjes is omgegaan met johan cruijff wist te ontwijken. Om vervolgens te herhalen dat hij cruijff in deze zaak niet vind functioneren, en hij de raad bijna het volste gelijk geeft voor hun acties. Je merkte ook aan jack van gelderen dat hij geirriteerd raakte over de houding van Vermeulen.

21 november 2011 om 12:35

Nog betere vraag is waarom een eindredacteur antwoorden influistert aan de geïnterviewde? Wil je nu een interview met de persoon in kwestie of je eigen verhaal?

21 november 2011 om 12:39

Het is bij een niet-live interview gebruikelijk dat de eindredacteur bijstuurt. Alleen is het te vraag of de eindredacteur en Schreuder het verhaal 'racisme' al wisten en dit uit de mond van Davids wouden optekenen. Ik denk dat Schreuder en Schoon (eindredacteur) al op de hoogte waren van de uitlatingen van Cruijff, maar het even wilde laten bevestigen door Davids op camera. Terwijl Davids lijkt er niets over te willen zeggen.

21 november 2011 om 14:59

En ook hoe e steeds dieper moesten graven gaf mij een raar gevoel...

“Ik beschouw die beledigingen als een van de weinige echte dieptepunten in het proces tot nog toe.”

Daar kun je mooi aan zien dat 'weinig' ook maar een relatief begrip is. In mijn ogen is deze hele gang van zaken één groot dieptepunt met het gedrag van het anti-cruiff kamp als diepste dal.

En het blijft ook maar doorgaan. Ze lassen geen media-stilte in, maar gaan volledig door met het gooien van stront en het beschermen van hun eigen baantje. Respect voor het feit dat de heren van het pro-cruiff kamp nog bij de club blijven. Ik had de strijdbijl allang opgegeven met zulke idioten aan het roer.

21 november 2011 om 15:04

Je kijkt blijkbaar geen VI. Ik zie niets anders dan Johan Derksen, die verschrikkelijke kwal van de telegraaf en nog meer pro-cruijff mensen de publieke opinie proberen te beinvloeden.

Cruijff heeft nooit tijd voor RVC vergaderingen, maar wel voor P&w, ledenraadverkiezingen en wat niet al. Wat een dwaas zeg. Geen wonder dat de rest van de RVC Cruijff heeft gepasseerd bij het aanstellen van Louis. Als je als club echt vooruit wil, dan kun je beter om altijd-adviesraadje-cruijff heen! Die vertraagd en verklooit de zooi alleen maar.

Overigens, Van Basten moet ook wel veel vertrouwen hebben gevoeld vanuit Cruiijff als die laatst genoemde een adviesraad voor hem in het leven wil stellen. Ook dat proces trouwens is weer tijdrovend. Van het samenstellen tot het overleggen over elke aankoop. Nee, lekker slagvaardig!

21 november 2011 om 18:58

Hoe kom je er bij dat Cruijff geen tijd heeft voor vergaderingen? Wil jij mij even opnoemen welke hij wel heeft bijgewoont en welke niet? Weet je wat juist vreemd is, Cruijff is in Nederland en niemand van de RvC probeert contact te zoeken met Cruijff. Op het moment dat hij in het vliegtuig zit beleggen ze ineens voor dezelfde dag een vergadering, ja juist.

Als je v Basten wilt aanstellen, dan is een adviesraad er om heen helemaal niet vreemd en zou slagvaardiger zijn dan v Gaal aanstellen voor het jaar 2012.oh ja, terwijl Cruijff nog in gesprek was met v Basten waren de andere al met v Gaal bezig. Ja dat kun je slagvaardig noemen, ik noem het achterbaks.

Als je het over Davids hebt en dan niet over zijn tijd bij Oranje over hiddink, dan is het wel vreemd dat Ten Have gisteren zei dat de NOS het heeft uitgezocht, terwijl er maar 5 leden van de RvC bij waren en verder helemaal niemand. Wie heeft dit dus laten lekken? Waarom hebben ze dit nu pas laten lekken?

Dan hebben we het nog niet over de brief aan de 4 RvC leden gehad, dus geen Johan. Dit is normaliter al reden genoeg voor een vertrouwensbreuk. Maar jij zal dat ook wel slagvaardig noemen.

Dan hebben we de kwestie Ling nog. Ten Have beschuldigd Ling van allerlei dingen behalve als Ling voor zijn neus staat. Daarnaast is het ook nog zo dat het gesprek tussen Ling en vd Boog. Daar zat gelukkig Theo van Duivenbode bij die het verhaal van Ling bevestigd en dus de leugens van Ten Have bloot legt. Wat doet Ten Have, loopt te liegen tegen ons supporters. Deze kerel snapt totaal niets van een sport club, laat staan van Ajax.

Hoeveel feiten wil jij nog hebben. Ik heb namelijk in jouw verhaal geen enkele feit gehoord.

Kan een van de twee ook gewoon met bewijzen komen? Begin er moe van te worden. Wellus nietus.. Het lijken wel een stel kinderen bij elkaar.

21 november 2011 om 12:42

Ligt er maar aan wie je kinderen vind. Ik vind Cruijf erg volwassen omgaan met deze hele situatie. Ik snap ook niet dat mensen vinden dat Cruijf een te groot ego heeft.

Mis ik iets ? Cruijf is toch wel zeker groter dan die 3 bobo's daar ? Hij heeft toch ook het meeste verstand van voetbal tussen de overige 3 ? Hij is toch ook briljant als het aankomt op voetbal.

V, Gaal vind het een persoonlijke afrekening met Cruijf en heeft zich vaker over Cruijf en Ajax uitgelaten op een negatieve manier dan Cruijf ooit heeft gedaan. Cruijf wilt best met V. Gaal werken alleen het is heel simpel dat hij dat niet hoeft te doen. Want Bergkamp en Jonk moeten met V. Gaal werken. Hebben ze met hun gesproken ? Heeft V. Gaal gesproken met hun ?

In elk ander bedrijf is het normaal dat je een afdeling gaat vragen om een kandidatenselectie te maken met diegene die als mogelijke werknemer het team komt versterken. Zo'n persoon heet de afdelingsleider. Zo gaat dat in elk bedrijf, zelfs in het voetbal. Maar nu niet ? Oh wacht hij was niet bereikbaar ? Maar hij was wel de hele week op de toekomst en ze hebben nog met elkaar gesproken ongeveer 2/3 uur lang...

De 1 zegt in pauw en witteman Johan wist nergens van en de ander zegt in nieuwsuur Johan wist overal van. Ja alleen op basis van deze onzin zou ik Ten Have nooit meer geloven.

Davids die zelf racistisch is geweest, vrouwen heeft geslagen en vreemd is gegaan vlak voor het huwelijk en een filmpje monteert ? En dan hebben ze bij studio voetbal ook nog het lef om te zeggen dat het allemaal live is.

Dan komt meneer Ten Have zeggen dat mensen een echte Ajaxcied moeten zijn en zich maar moeten schikken in hetgeen wat gebeurt is en iedereen moet denken aan Ajax belang. Deze man heeft blijkbaar geen verstand van voetbal anders wist hij wil dat je geen grotere en echte Ajaxcied gaat vinden dan Cruijf. Ja hij stapte over naar Feyenoord maar Cruijf was toen heel kinderachtig en eigenwijs. Maar hij is nu volwassen. En daarbij vergeef ik hem wel voor wat hij voor Ajax heeft gedaan. Dat weegt met gemak op tegen dat ene seizoen bij Feyenoord.

Vervolgens heb jet gedoe rond Ling nog, geen reactie afwijzing of wat dan ook. Alleen , nee. Ja f*ck off man. Dit kan je nergens maken, argumentatie is altijd vereist, en dan zouden ze conform volgens de regels hebben gehandeld ? 2 hebben neit met hem gesproken de andere 2 wel maar geen argumentatie ? Zoals Cruijf zei is onacceptabel om dat toe te laten, dan ga je dus in de toekomst zulke dingen vaker krijgen als je nu geen grens trekt.

Uri Coronel die Davids stage wilt laten lopen terwijl de hele toekomst in overleg met elkaar hebben gezegd wij willen niet meer met jouw samenwerken. Belachelijk voor woorden. Als er eensgezindheid is dan is die stagaire gewoon weg. Overal zou dat het geval zijn. Wat heb je aan iemand die niet gewild is, je systeem loopt te verraden en af te kraken achter je rug om ?

Ten Have zit dus glashard te liegen, hij gaat achter de rug om van Johan, verzoeningscommissie en Basten praten met V. Gaal en doet dan alsof Johan de schuldige is in het gedoe rond Basten. Ik geloof er niks van, die waren allang rond met hem.

Verder is Cruijf tot nu toe de eerlijkste. Hij zegt , als je iets niet bevalt zeg je dat maar voor zijn raap en niet achter de rug om. Doe het in een confrontatie of wat dan ook maar niet achterbaks.

En dan heb ik het nog niet eens over de situatie met de brief.

Ik word moe van mensen die Cruijf aanwijzen als de schuldige. Tot nu toe heb ik geen enkel argument gehoord waarom Cruijf zou liegen, waarom Cruijf en waarover Cruijf zou gelogen hebben, en wat Cruijfs belang is om Ajax te verpesten ? Cruijf heeft al iets neergezet op de toekomst en Ten Have ? Heeft never nooit een moer betekent voor Ajax. Hij wilt ook een grote man zijn, en spelen.

Cruijf is brandschoon, en als je hem niet gelooft ? Ik zou zeggen bel hem op ... Hij heeft een persoonlijke Ajax lijn, hij is altijd bereikbaar.

Cruijf is hier uiterst professioneel mee omgegaan en heeft zich als een volwassen kerel gedragen. Ik heb geen argumenten gehoord waarom en met wat Cruijf slecht heeft gehandeld.

Maar hij zal wel een te groot ego hebben, want mensen zoals Cruijf hebben eigen belang in Ajax he..

Het gaat om de manier waarop. Als V. Gaal was benaderd voordat Cruijf er zat, dan was Cruijf nooit mee gegaan omdat hij weet dat V. Gaal een andere filisofie aanhangt en had hij gezegd ga je gang Loui. Maar hij zou niet komen en zeggen oke we gaan het nu anders doen.

En die zogenaamde nood voor een directeur en de tijd was op ? Maar hij kan wel pas in juli beginnen want anders loopt hij geld mis ? Ajax belang ? yeah right...

Cruijf is nogmaals brandschoon.

In plaats van constant interviews af te leggen beste kale man, kan je beter zo snel mogelijk je koffers gaan pakken.

Wat een verschrikkelijk aalgladde rat hebben we bij Ajax naar binnen gehaald met deze vent. Zo snel mogelijk weer naar buiten werken a.u.b.

Dieptepunt in het proces is dat die 4 losers nog steeds niet zijn opgestapt.

Bah wat een misselijke vent die Ten Have zeg. Pak aub je spullen en verdwijn heel snel! Als er iemand geen recht van spreken heeft is het deze man wel. Wie denkt deze man wel niet dat hij is!?

Heren/dame.....waarom? Dat is eigenlijk het enige wat in me opkomt....waarom?!
Hiermee maak je de club kapot. Als dit echt gezegd is, hou het dan binnen de club.

Het begint steeds meer op een kleuterklasje te lijken. Wil iemand Steven ten Have ophalen bij de Arena...hij is klaar met spelen....

Steven, ik neem aan dat dit zoveelste interview om Cruijff zwart te maken wederom in 'het belang van Ajax' is? Niets wordt nog geschuwd of binnenboord gehouden.

We hebben hier overduidelijk met een kat in het nauw te maken. Deze man moeten ze heel gauw de mond snoeren.

21 november 2011 om 13:10

Het is een vooropgezet plan om hier nu weer in De Volksrkant op te reageren. Eerst expres bij de NOS lekken bij Schreuder, dan inbellen bij Studio Voetbal, en nu het verder uitsmeren in de Volkskrant. Weer gebruik maken van strategie om anderen kapot te maken.

Al die zogenaamde echte Ajacieden die zogenaamd alles doen in de naam van Ajax en het allemaal puur doen om Ajax te helpen, doen net zo hard mee in dit vuile spel. Zo heeft het geen zin meer.
Daarnaast kan je horen in dat onbewerkte filmpje het Ten Have is die Schreuder de vragen influisterd. Wat een rat beng je dan.
Sowieso dus ook opgezet spel dat hij opeens in belde in de uitzending van Studio Voetbal. En nog de ethische persoon spelen door 'de waarheid' dan maar naar buiten te gooien. Zo duidelijk een een tweetje tussen Vermeulen en Ten Have. Eerst praatpop Schreuder als enig mee naar boven nemen, dan hem vragen in de hand drukken, die de RVC zo goed mogelijk voor de dag laten komen en dan expres Davids zijn antwoorden zo vaag laten dat iedereen gaat speculeren en dat men er bij Studio Voetbal er sowieso op moet terug moet komen. Je merkte ook aan Jack van Gelder dat hij geen flauw benul had dat dit ging gebeuren. Hij werd als Ajax man even fijn buiten deze truc gelaten.
Arno Vermeulen is persoonlijk zo'n grote tegenstander van Cruijff dat hij elke vorm journalistieke ethiek laat schieten om Cruijff 'zwart' te maken. Cruijff en Vermeulen hadden jaren terug een conflict over de Champions League, Cruijff vond dat het teveel over de randzaken ging bij Studio Sport als voetbal wordt besproken. En Vermeulen vindt Cruijff maar een lastpak die veel te veel geld kost.
Nu zit Studio Sport met middelmatige eredivisie trainers bij de Champions League, alsof Ron Jans en Alfons Groenendijk iets zinnigs te melden hebben over het absolute topvoetbal. Gelukkig kijk ik Sport1 met Ronald de Boer, Marco van Basten en Willem van Hanegem.

Maar terug naar de situatie rond Ajax, iedereen probeert via de media de publieke opinie te bespelen. Iedereen! Ook de zogenaamde echte Ajacieden. Als je niet meer de steun hebt van de supporters van de club dan ben vroeg of laat altijd je baan kwijt bij Ajax, los van je prestaties. Vraag maar aan Fontein, Arie van der Eijden, Frank Kales, John Jaakke, Uri Coronel, Co Adriaanse, Marco van Basten, Rik van der Boog, Martin van Geel, Jan Wouters. Sommigen deden het goed sommige minder maar uiteindelijk bepaalt het publiek, op basis van een mening gevormd op een mengeling van emoties, beeldvorming en feiten en ook onwaarheden.
Deze beeldvorming probeert iedereen te kleuren, via personen uit het pro-cruijff kamp Johan Derksen (VI en VI Tv), Frits Barend (helden), Jaap de Groot (telesport en Wnl) terwijl je bij een anti-cruijff verhaal meteen Arno Vermeulen moet bellen, of anders Henk Spaan (het Parool en Hard Gras), Chris van Nijnatten (AD Sportwereld), Menno de Galan (nieuwsuur) terwijl ook in De Pers en het NRC er veel anti Cruijff stukken verschenen. Iedereen lekt bij Ajax en de media is maar al te blij om deze personen als anonieme bronnen op te voeren, iets wat eigenlijk al ongebruikelijk is op journalistiek niveau, maar de huidige situatie die nu al meer dan een jaar bezig heeft meer weg van twee campagnes dan van journalistiek.

Gister werden de woorden Karaktermoord gebruikt, lijkt mij dat niemand daar meer om heen kan. Ten Have en Vermeulen hebben samen met Davids en Schreuder als handlangers Cruijff in drie stappen geprobeerd vakkundig de nek om te draaien.
Dat terwijl alle leden van de Ledenraad moeten zwijgen tot de volgende vergadering.
Cruijff zou ook tegen Olfers hebben gezegd dat zij alleen in de RVC terecht is gekomen omdat ze een vrouw is. Niet geheel toevallig dat ze die uitspraak niet groot naar buiten gooien maar wel die uitspraak richting Davids. Iemand betichten van racisme is dermate zwaar dat het meteen karaktermoord pleegt als het niet om een racist gaat.
Dat iemand die zoveel initiatief neemt om kinderen in slechte (vaak juist multiculturele) buurten via speelveldjes weer wat vreugde tegeven. Iets wat hem persoonlijk ook heel veel vreugde heeft gegeven in zijn jeugd. Ook niet een jeugd waar Cruijff veel te maken had, doet dat uit een goed hart.
Als Johan in een discussie roept dat Davids en Olfers hun functies aan positieve discriminatie te danken hebben, zodat Ajax naar de buiten wereld een zo modern mogelijke uitstraling heeft, dan moet je er dan op in gaan. En niet dat drie maanden later uit de context halen en in de Media gooien met etiketten als racisme.
Johan is nooit een ster geweest in zich helder uit te drukken. Johan weet vaak dingen beter ook al heeft hij er amper verstand van. Johan is niet in de wieg gelegt voor lange vergaderingen en diplomatieke discussies. Johan is niet meest intelligente man die wel bespraakt is en (kan spelen dat hij) open staat voor kritiek. Maar Johan heeft als het op voetbal aankomt een hele duidelijke visie die vaak tot succes leidt en individuele talenten tot wasdom laat komen. Daar moet je gebruik van maken, en het best via een adviseurschap. Maar van de publieke opinie moest hij in een Rvc. Een RVC waar niemand ervaring heeft om samen te werken met Johan en een RVC waar het dus helemaal mee mis is gegaan.

In het belang van Ajax moet iedereen tot de volgende ledenvergadering zijn mond dicht houden. Zowel openlijk als via informele kanalen. Hooguit Cruijff mag nog een (kort) statement afleggen over de beschuldigingen, om zicht te verdedigen. Maar ook al die randpersonen als Peter R de Vries en Jan Mulder moeten nu in het belang van Ajax niet al te veel mogelijkheden geven aan de media om deze zaak nog verder op te blazen. Elk detail staat in koeienletters op alle sites en kranten, geen nieuwe brandstof meer voor de media. De zaak moet nu (tijdelijk) verstillen, er kan toch nog niks gebeuren tot de volgende ledenvergadering.
En volgens mij is de komende wedstrijd in de CL tegen Lyon van groot genoeg belang om daarop te richten, of is Ten Have niet op de hoogte dat Ajax ook nog een voetbalafdeling heeft?

21 november 2011 om 14:02

Erg goed stuk. De situatie is bijna tot een verhaal uit een boek van Robert Ludlum geworden. In deze geloof ik wel degelijk in een samenzwering. De rol van de media is sinds de komst van Cruijff een jaar geleden op zijn minst dubieus te noemen. Het is bijna kinderachtig en volledig amateuristisch hoe verschillende media zich laten gebruiken in deze oorlog. Nota bene de NOS laat zich van haar allerslechtste kant zien. Wie neemt Arno Vermeulen nog serieus als journalist in deze kruistocht gedreven door rancune? Het is ongelooflijk hoe makkelijk deze mannetjes zich op hun pik laten trappen.

Dan nog de manier van handelen van de Rvc. Dit is werkelijke te schandalig voor woorden. De vier staan onder druk vanwege hun beleid en manier van handelen inzake Van Gaal en ze maken ineens de raarste sprongen om hun zetel te redden. Het is walgelijk hoe Davids en Ten Have hier het morele hoogland zoeken en zo van Cruijff een misdadiger maken. Ik werd al ziek toen Ten Have buiten de Arena in een toelichting tussen de regels door Cruijff geen echte Ajacied noemde, het toppunt werd echter pas bereikt toen hij vanuit ethisch oogpunt zich verplicht voelde om in te breken bij Studio Voetbal. De wereld moest en zou à la minute weten wat voor een schurk Cruijff is. Ten Have en Davids zijn nu officieel 's lands grootste huichelaars. Blijven zij zitten, dan is Ajax ten dode opgeschreven.

21 november 2011 om 14:32

Jachtmeester mag hier best een Clubexpert over schrijven wat mij betreft. Uitmuntend verwoord!

Ik houd me verder op de vlakte van alle situaties aangezien het me gewoon pijn doet om eraan te denken... hoe het zover heeft kunnen komen...
Ben benieuwd hoe het af zal lopen, maar ik denk dat de ledenraad niet om de schreeuw naar Johan heen kan. Als je het hele stadion hoort roepen om Cruijff, lijkt het me vrij onmogelijk om nog op andere gedachten te komen, anders voelen de supporters zich gelijk in de steek gelaten...

21 november 2011 om 15:12

Samen met het stuk van g.zola een stukje hierboven uitstekend en helder weergegeven hoe het volgens mij ook gaat als ju tussen al het geneuzel door kunt kijken.
Daarnaast vind ik de spelletjes van de rvc en vermeulen en consorten zo doorzihtig dat het bijna een beldiging voir het nederlandse volk is om te denken dat we daar in trappen.
Heel jammer dat er toch een aantal mensen hierin meegaan, maar goed in ons verleden zijn er vaker dingen gebeurd waarbij mensen zich achter de bedriegers schaarden...

Ik kan er ook et met mijn verstand bij dat er mensen zijn die blind achter die vier aanlopen schande...

Ik vind jouw 1 groot dieptepunt Ten Have. En maar allemaal roepen dat het in het belang van Ajax is.
Alles wat intern word besproken komt op straat te liggen. En de RvC doet er alles aan om Cruijff zwart te maken. Cruijff laat weten wel met v. Gaal te kunnen werken dus ten Have en zijn vriendjes gaan in het belang van Ajax maar lekker weg dan komt het wel goed.

Als ik Cruijff was zou ik gewoon eieren voor mijn geld kiezen en mezelf nooit meer met Ajax bemoeien. De man heeft nu nog een onaantastbare status en wordt nog altijd verdedigd door het grootste gedeelte van de media (mannen als Johan Derksen zullen Cruijff verdedigen tot het bittere einde), maar als hij op deze manier door blijft gaan komt zelfs zijn onaantastbare imago in gevaar. Cruijff blijkt meer en meer een heel vervelend mannetje te zijn.

21 november 2011 om 12:27

Waaruit blijkt dat dan?

21 november 2011 om 12:28

Argumenten graag in plaats van zomaar iets roepen. Was je erbij Aapie?

21 november 2011 om 12:45

Je gelooft toch zeker zelf niet dat de complete rest van de RVC een pact heeft gesloten met elkaar om verzinsels naar buiten te brengen en die van elkaar te bevestigen puur om Johan Cruijf naar buiten te werken? Dat is compleet van de zotte. Ik kan me heel goed voorstellen dat de communicatief vaak aparte en onnavolgbare Cruijf iets dergelijks gezegd heeft. Dat hij er verder geen racistische bedoelingen mee had geloof ik ook. Maar dat hij onhandig is met zijn taalgebruik is duidelijk. Daarnaast is het niet voor niets dat overal waar Cruijf bij Ajax komt botsingen ontstaan. Enerzijds is het natuurlijk dat hij veel voetbalkennis heeft en dat consequenties heeft voor de posities van anderen, maar anderzijds durf ik mijn hand ervoor in het vuur te steken dat het ook komt doordat Cruijf zichzelf en zijn eigen gedachtespoor op een erg hoog voetstuk plaatst en te weinig aandacht schenkt aan de gedachten van anderen, mede daarop volgend zijn voor een dergelijke hoge positie matige uitdrukkingsvaardigheden.

21 november 2011 om 12:57

Maar dat is nog geen argument. Want al die jeugdtrainers delen de visie van Johan Cruijf en wat wilt Johan beheren ? De jeugd. Wat is de jeugd ? Technische beleid ? Op wat moet het technische beleid afgestemd worden ? Op de trainer ? Wie is dat F. De Boer. Wilt F. De Boer uiteindelijk elk jaar 1 of 2 talenten krijgen ? Absoluut.

Dus wiens positie staat ter discussie ? Van de mensen die geen verstand van voetbal hebben en moeten besturen.

Zoals Cruijf het al mooi zei, zodra Ajax wint stijgen de aandelen. verliest Ajax dalen ze. Met de filosofie van Cruijf zal Ajax weer winnen en mogelijk top worden.

Wie heeft er baat bij ? Ajax. Wie werkt dus in het belang voor Ajax ? Cruijf.

Lijkt mij een simpel rekensommetje..

21 november 2011 om 13:25

Ik ben het qua argumentatie over het belang van Cruijf helemaal met je eens, maar dat is het hele punt niet. Het gaat nu over wat Cruijf gezegd zou hebben en waarom dat niet kan in de RVC van een grote club/bedrijf als Ajax. Cruijf is qua voetbal een genie, maar een bedrijf van de grootte van Ajax kan niet door 1 man gerund worden, al helemaal niet wanneer die man geen algemeen directeur is. En mocht het toch de bedoeling zijn dat alles en iedereen Cruijf moet volgen om voor een beter Ajax te zorgen, dan zal Cruijf communicatief ook het een en ander moeten veranderen en met respect en verstand naar anderen/uitspraken van anderen moeten kijken.

21 november 2011 om 13:37

Dat is waar maar ik geloof neit dat hij het heeft gezegd. hierboven heb ik een groen randje gekregen, daarin staat waarom niet.

Cruijf heeft mijn onvoorwaardelijke steun. Hij heeft Barcelona top gemaakt, zowel als trainer als adviseur. Dit is zijn doel met Ajax.

21 november 2011 om 15:14

Aapie heeft nooit argumenten maar grijpt altijd alles aan om ajax te bashen...
En aangezien cruijff ajax is......tadaaa....zielig figuur..

21 november 2011 om 17:33

Kijk gewoon het volledige filmpje eens af en oordeel dan zelf of het hier een "spontane" opmerking betreft over een gebeurtenis van maanden terug of dat dit doelbewust geregiseerd wordt om Cruyff te beschadigen.

Het is toch duidelijk wat Cruyff bedoeld, hij is aangesteld om het technisch beleid te gaan voorgeven. De rest is alleen maar aangesteld om hem te ondersteunen danwel de RvC een beetje op te leuken. Als de rest dan vervolgens Cruyff gaat dwars zitten, dan kan je je wel vorostellen dat iemand soms overkookt.

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Cruijff in de vergadering van gisterochtend tegen Davids "daar komt de aap uit de mouw" zou hebben gezegd. Beetje zielig dat de rvc dit als racistisch beschouwt en er zo mee naar buiten komt. Die Ten Have en Davids zijn niet meer geloofwaaridg en niet meer te vertrouwen.

21 november 2011 om 12:59

@zoninho9 #14
"uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Cruijff in de vergadering van gisterochtend tegen Davids "daar komt de aap uit de mouw" zou hebben gezegd."

Hahahaha.. daar kan ik toch best om lachen.
En ja ik ben zelf een kleurling/ vreemdeling/ buitenlander maar ook een Amsterdammer.
Amsterdamse humor is soms erg direct maar je weet ook gelijk waar je aan toe bent.
Het is niet kwaad bedoeld maar het is gewoon zo.

En zoals altijd komen de verhalen weer naar buiten om Cruijff zwart te maken. Ten Have snap het nou! Iedereen die van Ajax houd wil jou weg hebben, als je een beetje verstand hebt (en dat heb je zeker met je 85 titels) dan kies je het hazenpad en vertrek je stilletjes door de achterdeur en laat je je gezicht nooit meer zien in Amsterdam, en ohja neem Davids mee!

Alleen maar Cruijff dwarszitten dat is het enigste wat ze doen bij de Rvc. Word er dood ziek van.

Misschien is zn opmerking niet correct om zo te zeggen maar dat wil niet zeggen dat het niet klopt.
Kan me best voorstellen dat bij het samenstellen van de RvC gekeken is naar huidskleur en geslacht om als Ajax open en sociaal over te komen naar de buitenwereld.
Een RvC van 4 kale mannen zoals Ten Have en Cruijff zelf komt toch heel anders over.

Vind het iig allemaal wat te toevallig dat nu opeens dit weer naar buiten komt, en nu eigenlijk de hele discussie hier over gaat ipv over de puinhoop wat het nu intern bij ajax is.
Cruijff heeft openlijk aangegeven niet meer verder te willen met deze RvC en Ajax moet dus kiezen en plots is Cruijff een racist!
Right.

Het is toch fantatisch, zoveel idiote figuren zonder kennis binnen een beursgenoteerde onderneming. Beetje vergelijkbaar met een Raad van Commissarissen van Fortis die bestaat uit Rintje Ritsma, Anky van Grunsven en Humberto Tan. Ik vermaak me kostelijk en kijk alweer uit naar het volgende puntverlies van Ajax in Nijmegen, want dit is toch nog steeds een voetbalclub?

21 november 2011 om 12:29

Dat is dan ook het enige voordeel, vrijwel niemand praat nog over de wanprestaties

21 november 2011 om 13:01

@afca-recordkampioen #33
Wie zei ook al weer: 'elk nadeel heb z'n voordeel'?

21 november 2011 om 13:28

Haha ik begrijp je punt, maar onderschat Humberto Tan niet! Ik heb hem een aantal keer horen meepraten in talkshows over politiek en filosofie en een ding is zeker, Humberto is slim en weet veel!

Tsja en dan Davids nog natuurlijk. Een man die vrouwen slaat alsof het de normaalste zaak van de wereld is kun je gewoon niet serieus nemen. De beste man is nog steeds enorm rancuneus vanwege het feit dat Johan hem niet meer dan een werker vond als voetballer zijnde, hoe zielig..

21 november 2011 om 13:30

Ik kan je niet helemaal volgen. Bij andermans opmerkingen ga je vragen om feiten en doe je populair met je "was je erbij Jopie", maar zelf neem je maar meteen aan dat Davids rancuneus is omdat Johan ooit een opmerking over zijn voetbal kwaliteiten heeft gemaakt? Lekker consequent!

21 november 2011 om 13:40

Dat is gewoon een feit en algemeen bekend. Davids heeft nl al wel eens eerder door laten schemeren dat hij Johan totaal niet serieus neemt, ik meen in een interview in de VI van een aantal jaren terug. En waarom? Omdat Johan hem bekritiseerde en Davids niet echt iemand is die met kritiek overweg kan. Akkefietje met Hiddink bijvoorbeeld, remember? En zeg nou zelf, denk je nou echt dat er ook maar 1 iemand is die deze man serieus neemt!? Leugendetector is overbodig aangezien zijn houding en het zoeken naar woorden voor mij genoeg zegt iig..

waar is die kale mee bezig. Hij en die andere RvC ( hoe bestaat het uberhaupt dat dit soort lui in een RvC zitten) nietsnutten komen net kijken en maken er een ongekende kolere bende van . Wegwezen jullie en de rust zal terugkeren

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ten Have kan wel zeggen dat ze dit niet naar buiten hadden willen brengen, toch staat hij binnen 24 uur na de uitlating van Davids zowel Studio Voetbal per telefoon, als de Volkskrant te woord om uit te weiden over dit punt.

Daarbij: Mocht het de waarheid zijn, dan vind ik het helemaal niet zieker. Tuurlijk is Davids (wellicht terecht) beledigd, maar Cruijff geeft aan dat hij daar niet zit omdat het nou zo'n geweldig leiderstype is, of omdat hij nou altijd zo goed heeft gelegen bij Ajax. Ik verwijs alleen maar even naar het gestuntel tijdens het interview van gister. Ik denk dat wanneer Davids zelfs gewoon in straattaal de interviewer te woord zou hebben gestaan, hij geloofwaardiger over zou komen dan hij nu ineens een man in pak probeert te acteren.

Oprotten allemaal. Nieuwe mensen zoeken,en verder gaan. Is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan,maar hier komen ze ook nix verder mee. Ik heb zelf een bloedhekel aan ajax,maar sterke concurenten maken het seizoen wel leuker.

21 november 2011 om 14:05

@psvboerruh #25
Geen zorgen om sterke concurrenten die heeft PSV namelijk al in AZ en FC Twente.

Dan had je toen stappen moeten ondernemen.
Maar daar heeft meneer ten have de ballen niet voor.
Alles achter de rug om.
Smeerlap is het.

Ik heb het al eens gezegd, maar ik ga het nog eens herhalen.

Voor jullie is Cruijff blijkbaar een onaantastbare heilige, en alles wat over hem beweerd wordt moet wel gelogen zijn. Jullie vergeten echter dat beste Johan zich in het openbaar al kenbaar heeft gemaakt als iemand die het gedachtengoed van Geert Wilders deelt. Zo iemand acht ik inderdaad wel in staat tot het maken van zulke opmerkingen. Zeker alshet Cruijff betreft, die niet op z'n mondje gevallen is.

Het klinkt allemaal wel als een nobel verhaal. Cruijff die slachtoffer is van laster en eerroof, maar de waarheid is dat Cruijff enkel slachtoffer is van zijn eigen arrogantie. Hij heeft wellicht ook niet eens spijt dat hij het heeft gezegd, maar wel spijt dat het is uitgekomen .

21 november 2011 om 12:41

Hehe, iemand die het snapt.

/bow

21 november 2011 om 12:43

Een gevalletje cognitieve-dissonantie, alles wat niet strookt met het wereldbeeld van degene in kwestie, wordt gebagatelliseerd of goed gepraat, zelfs genegeerd. Een mens is selectief in het oppikken van nieuws en informatie, waarbij beelden die niet stroken met het beeld van, in dit geval Cruijff, worden weggewuifd.

21 november 2011 om 13:16

Wow. Hoezo een gevalletje verkeerd begrepen. Ik bevestig jou verhaal alleen maar, met een theorie uit de psychologie.

Als Cruijff dit gezegd heeft is het logisch want Davids heeft er ook niks te zoeken en Ajax heeft Davids alleen aangesteld om zo aan de buitenwereld te laten zien dat ze zo multicultureel zijn. Cruijff zegt hier niks verkeerd en spreekt dan ook de waarheid.
De RVC stelt zich nu zielig op terwijl ze zelf zoveel liegen enzo.
En die Olfers heeft als dame zijnde er toch ook niks te zoeken zeg, dat juridische kan een ander ook wel die ook nog voetbalverstand heeft.

21 november 2011 om 12:30

Wat een verschrikkelijk domme opmerkingen zeg. Jezelf een duimpje omhoog geven, tenminste dat neem ik aan want er zullen toch hopelijk geen mensen zijn die jouw mening delen op dit punt?

21 november 2011 om 12:33

Jammer voor jou maar de manier hoe ik denk denken er meer, en dat is heel begrijpelijk. Dit noemt men realisme namelijk.

21 november 2011 om 12:38

Beetje raar ja. Maar als ze graag een weerspiegeling van de samenleving in de RvC zien ipv de beste kandidaten daar neer te zetten en Cruijff zou dan tegen Olfers zeggen; "jij zit er alleen omdat je een vrouw bent!. Zou er dan ook zoveel ophef over zijn.

Ik praat het niet goed, als het al gezegd is (die overige 4 vertrouw ik nog minder dan de politiek), maar dan moeten ze eerst even kijken in welke context gezegd is. Kan me ook voorstellen dat er legio betere kandidaten dan Davids waren, maar dat ze een bepaald gezicht naar buiten willen tonen.

21 november 2011 om 12:39

Nee, racisme noemt met dat.
En je hebt gelijk, dat denken er inderdaad meer, zo is er in Duitsland een grote groep Neo nazi's die het volledig met je eens zou zijn

21 november 2011 om 12:40

waarom denk je nu zelf dat davids er zit dan? Een fatsoenlijke zin komt niet eens uit zijn mond.

21 november 2011 om 13:26

Oke dus das een goede reden voor jou om iemand te discrimineren. Bijzonder gedachte gang lijkt me. Dus elke Fries of Limburger die ik niet kan verstaan door hun dialect kan ik uitmaken voor wat dan ook . Misschien is het slim om langer dan een 2 seconde over je reactie na te denken .

Aangezien de vergaderingen blijkbaar op band staan zullen we spoedig wel weten hoe de vork precies in de steel zit.

21 november 2011 om 12:42

Die banden mogen volgens mij vrijgegeven worden, aangezien de inhoud van de vergaderingen van een N.v. vertrouwelijk zijn. Ten Have kan dus wel roepen dat hij bewijs heeft, maar zal dat bewijs nooit kunnen gebruiken. Dat weet hij dondersgoed. Juist vanwege de vertrouwelijke aard van die opnames, kan Ten Have alles bij elkaar liegen. Wij zullen die banden nooit te horen krijgen.

ach ten have, als ik van iemand echt ziek wordt dan is het wel van jouw aandachtsgeile gladde kop op tv.
brrr..wat ben jij een eng mannetje.

Je bent zeker wel erg tevreden dat je deze week zo veel op tv was.

Ga dan een tv programma presenteren, maar hou ons mooie ajax er buiten

cruijff wil van de rvc af ten have wil met hem door maar wel als cruijff de raad steunt en van gaal wil hebben voor de club,.. cruijff wil dat niet en dus wil ten have door moddergooien cruijff doen besluiten zelf weg te gaan bij ajax..

ten have is voor mij een kleuter van 6.. mag van mij wegwezen. leiding geven aan een club (of medebeslissen) doe je niet door moddergooien in de media! dan schaad je ajax en zijn iconen

Weet je wat het erge is in dit geval, dat dit niet meer over de club Ajax gaat, maar om personen die in dienst van Ajax moeten staan en mekaar nu van alles toezeggen.

Je kan er heel veel theorieën op loslaten over deze soap, maar hier is geen touw meer aan vast te knopen.

De voetballer Cruijff die nu als racist wordt neergezet, terwijl hij herinnerd moet worden als de Verlosser van Barcelona, de Ajaxcied die Ajax glorieuze titels heeft bezorgd en samen met Sjaak Zwart, Mister Ajax is en zich nu naar beneden laat halen door zichzelf of wie dan ook, want dit gun je een mens niet en zeker niet Nederlands nummer 1 voetballegende niet!

Jammer dat het zo gaat, als ik Ajax was zou ik beide kampen ontslaan en deur uitwerken, want dit gaat jarenlang duren, want de grootste verliezer is Ajax en haar supporters!

Bij Feyenoord was 't al dramatisch en weten we hoe 't is om door een diep dal te gaan, maar dit gaan nog dieper dan een dal, inmiddels zijn ze beland in een hel, waar iedereen zieltjes wilt winnen!

Ik laat in 't midden of Cruijff dit heeft beweerd, maar de RvC komt niet zomaar met dit soort uitlatingen of toch wel??

Wat een soap! Ik zou echt niet weten wie ik moet geloven en ik snap er eerlijk gezegd de ballen niet meer van!

Lekker één doel: ajax..... Dacht het niet! Allemaal egootjes... Het enige wat helpt is dat alle vijf de commissarissen opstappen!

Normaal móet je bij een goede serie 1 week wachten op een nieuwe aflevering maar bij Ajax krijg je elk half uur een nieuwe

On: kunnen ze niet even met zijn alle een mediaboycot houden. Het begint(zo ver het dat nogt niet was) egt beschamend te worden. Of een onafhankelijk onderzoek bureau hier op zetten om het TOT de bodem uit te zoeken

Stel dat er een heel smerig spel wordt gespeeld en het komt uit... zijn ze dan wettelijk te vervolgen ivm fraude?

21 november 2011 om 12:53

Welk smerig spel bedoel je?

21 november 2011 om 20:16

Ik bedoel, stel dat ze via de media de publieke opinie proberen te beinvloeden door Cruijff af te schilderen als een racist, ik bedoel iedereen kent Arno Vermeulen zijn fuctie bij de NOS en zijn functie bij het AD en dat ie een bloedhekel heeft aan Cruijff.
Ook heeft de RVC al bewezen met hun actie van vorige week dat ze over lijken gaan om cruijff er uit te werken. Ze pakken elk moment aan om Cruijff af te schilderen als een enge rascistische tiran!

Als je gister ook weer naar die vermeulen luisterd... hij geeft nergens direct antwoord op en niemand durft hem onder druk te zetten, hij komt met dingen als 431 dagen geleden werd geconstateerd dat ajax slecht spelde tegen madrid en toen greep cruijff in... wat voor veranderingen zijn er tot nu toe.

Dan denk ik luister vriend... Cruijff heeft pas invloed vanaf juni dit jaar, daarnaast is hij altijd tegen gewerkt door bepaalde mensen. Wat heeft ie wel doorgevoerd? grote voetballers bij Ajax aan het werk gezet en een richtlijn uitgezet die gevolgd had moeten worden door de Rvc.

Diezelfde RVC die nu via naar wat ik denk hele smerige plannen cruijff probeert zwart te maken en duidelijk onderschat hebben wat ze teweeg hebben gebracht en hier zo van geschrokken zijn dat ze nog een stap verder zijn gegaan.

Zwaar overtrokken door ten Have. Met afschuw vooral. Die rat hoort meer thuis in een theater. Wat een achterbakse toneelspeler. Achter ieder woord zit een valse gedachte.

En wat is er nou racistisch aan. Misschien is het gewoon wel zo dat Davids daar niet had gezeten als hij niet donker was

Opvallend om te zien wat er gebeurt als er iets naar buiten komt dat het Cruijff-kamp niet goed uitkomt: het wordt gewoon ontkend. Ten Have liegt.
Word eens wakker! Dit is niet de eerste keer dat Cruijff ver over de grens gaat in gesprekken.
Maar dit slaat alles.
En daar moet je mee samenwerken.

Als ten Have dit nou echt zo verwerpelijk vind, waarom wil hij dan überhaupt Johan Cruijff voor de club behouden? Dit strookt natuurlijk voor geen meter elkaar. Hij had dan beter kunnen zeggen Cruijff eruit of ik eruit! Moraalridder moet je niet spelen maar moet je zijn Steven....

Johan heeft zich dus schuldig gemaakt aan het uitspreken van zijn vermoedens van positieve discriminatie bij het samenstellen van de rvc. Dat is heel wat anders dan Racisme.

Zoals die andere JC 2000 jaar terug al eens zei;
De stront is geworpen!
(julius dus)

Ja natuurlijk hijheeft ook gezegd dat die vrowu er geen verstand van heeft of in die trant.

Hahah woprdt steeds gekker en ja meneer Cruijff zegt en lekt niks, blijft netjes naar buiten , miss binnen iets minder.

Maar nee Cruijff is het dieptepunt, achter zijn rug naar Van Gaal is een hoogtepunt en al die leugens.

Ten have je bent een zak en een groot leugenaar. En je loopt 3 dagen rond en probeert alles kapot te maken met je leugens.

Terecht over Olfers snap nog steeds niet wat jij daar doet. Wat is buitenspel eigenlijks mevrouw Olfers.

Kan me geen reet schelen over Davids wat ie heeft gezegd. Gaat me meer om dat ze daar over gaan sukkelen. Davids ga gewoon weg als je het niet bevalt, je voegt niks toe.

Schandalig wat cruijff heeft gedaan. Zo'n grote voetballer en dan zo laag bij de grond. Meneer denkt dat hij jezus is en over het water kan lopen maar hopelijk zakt deze ouwe zeur er eens flink doorheen. met zo'n opmerking heeft hij wel een koude douche verdiend.

Waarom komen ze daar nu mee en niet eerder, dan konden ze direct de stekker eruit trekken??
Ik hoordde een heel andere ten Have aan de telefoon gisteren vij Studio Voetbal, toen was hij niet ze gepikeerd. Dat is ook terecht want dit is niet gisteren gebeurd , maar al veel langer geleden, maar blijkbaar hebben ze het onder de knop gehouden, tot het een keer van pas komt.
Alsof het benaderen van een man als van Gaal achter de rug van Cruijff om zo corrrect is!!

Nergens is meer ruimte voor argumeneten.

Als Cruijff dat allemaal echt gezegd heeft en de andere leden zijn ten allen tijde correct en respectvol geweest hadden ze toen direct aan de bel moeten trekken!!!

Nu is het te laat en moeten ze gewoon de mond dicht houden!

21 november 2011 om 12:53

Inderdaad, het is in Augustus gebeurd volgens deze ten Have en na die tijd zit hij Cruijff de hemel in te prijzen. Maar nu opeens is dat 180 graden omgedraaid.

21 november 2011 om 12:56

Ja precies. Middelmatig elftal, slechte supporters, JC kon niet voetballen en die bekers/schalen hebben ze allemaal maar met geluk gewonnen. Laten we er geen woorden meer aan vuil maken.

Er moet nu wel een keer een einde aan dit gezeur rondom Ajax komen. Rust in de top zal ook doorwerken op het team. Eindelijk hebben ze een goede selectie en dan is er weer iets in de top. Ajax moet in mijn ogen gewoon verder gaan met JC en doen zoals hij het wilt.

Een van de weinige dieptepunten zegt hij dan, gelooft hij het zelf?

Het allemaal te opvallend. Cruijff speelt, traint en gaat al zijn hele leven om met 'zwarte' mensen en nu ineens zou hij een racist zijn? Het komt Ten Have en Davids wel erg goed uit dan. Davids die ineens camera verlegen is wanneer hij dit zegt op tv en Ten Have komt maar al te graag om dit te bevestigen en een tijdje later zelfs te herhalen.
Als Ten Have en Davids echt Ajax zouden willen redden en niet enkel voor zichzelf kiezen hadden ze dit binnenskamers gehouden, de rust zou Ajax eigenlijk het beste uit komen.

Wederom een actie van Ten Have die zijn betrouwbaarheid in mijn ogen schaadt.
Is dit niet dezelfde Ten Have die gister telefonisch aan Jack van Gelder vroeg om minder aandacht te besteden aan Ajax?
Vind het maar raar dat als je zo publiekelijk vraagt om minder aandacht dat je dan binnen 12 uur wederom via de media je gram probeert te halen.
Daarbij geeft het maar eens te meer aan dat de heer (sorry ik ga niet al zijn titels opzoeken en vermelden) Ten Have niet handelt in het belang van Ajax.

En bovendien als hij daadwerkelijk zo ziek werd van het gedrag van Cruijff dan had hij het toen en daar moeten aanpakken.

Ik krijg juist door dit soort handelingen van Ten Have steeds meer het gevoel dat hij bezig is om Cruijff uit Ajax te krijgen want hij handelt zeker niet in het belang van Ajax.

Sorry maar dit is toppunt van domheid of angst. Hou je mond dicht RvC je wint geen enkel gevecht in het openbaar. Je reputatie gaat zo erg dalen dat je er voor de rest van je leven last van hebt. Wees een goeie leerling en begin je mond dicht te houden. Cruijff is niet kapot te maken aangezien zijn naam groter is dan zijn hedendaagse daden zijn naam is nu onsterfelijk hij is een deel van de geschiedenis. Het maakt niet uit of hij elke dag mensen apen gaat noemen zijn huidige daden hebben niet meer zoveel invloed.

Betreft oplossingen zoek het binnenkamers en dan is er nog enige hoop voor een rooskleurige toekomst.

Ten Have je bent ziek je probeert jezelf te redden want niemand zal in de toekomst nog wat in jouw diensten zien. Je probeert Cruijff en Ajax kapot te maken.. Zorgt voor de grootste crisis binnen Ajax ooit. Ik wens je echt het allerslechtste toe.

Waarom zou ten Have niet gewoon gelijk kunnen hebben,en dat Cruijff zich echt zo heeft uitgelaten!!!!
Cruijff gooit met modder ,dan kan hij natuurlijk modder terug verwachten.
Iedereen is zo idolaat over Cruijff,maar laten we eerlijk zijn,sinds dat Cruijff zich ermee is gaan bemoeien,gaat het met Ajax steeds minder.
Nu zal ik wel alle hoon over me heen krijgen van de die hard fans van Cruijff,maar dat deert me niet.
Cruijff wil het alleen op zijn manier doen,en iedereen heeft maar te luisteren naar Cruijff.
Ik heb ontzettend veel bewondering voor de voetballer Johan Cruijff,maar als mens is het gewoon een groot kind ,die altijd zijn zin door wil drijven ,ongeacht waar het ook over gaat.

21 november 2011 om 12:56

Punt is dat ten Have, Olfers, Römer geen verstand hebben van technische zaken op voetbalgebied en in 1 klap het werk van Cruijff teniet willen doen door van Gaal binnen te halen.

Het is nu iig zo

of ten Have, Olfers, Romer en Davids gaan weg

of Cruijff, Bergkamp, Jonk, Bosman, Kreek, Roy, Stam en nog wel wat anderen gaan weg

goh moeilijk kiezen zeg. nou.

21 november 2011 om 13:03

Jij verdient een groen randje! Echt precies zo. Maar je verliest niet alleen iconen en supersterren. Je verliest ook supporters, je verliest geloofwaardigheid en denk maar niet dat er nog een goede prestatie van Ajax zal komen op lange termijn.

Tel daarbij op dat V. Gaal binnenkort weg zal zijn dan heb je dus een jeugdopleiding zonder jeugdtrainers, heb je veel iconen verloren, heb je supporters verloren, je hebt een dictator als AD en niemand zal ooit nog van hen bereid zijn een vinger uit te steken naar Ajax.

As easy that is..

21 november 2011 om 13:13

Heb Bergkamp ,bosman ,kreek,roy en Stam nog niet horen zeggen dat ze weggaan,dat zijn de woorden van Cruijff.
En kom niet aan met van "goh moeilijk kiezen he",want je kunt dan wel veel ex-voetballers in dienst hebben van naam ,maar dat geeft nog geen basis voor resultaten.
En daar komt bij dat Ten Have ,romer,olfers en Davids zijn aangesteld met de goedkeuring van Cruijff zelf.
Cruijff krijgt zijn zin niet met Ling en daar is het allemaal mee begonnen.
Meneer krijgt zijn zijn niet en dan gaat hij maar dwarsliggen,en dat pikten de 4 volgens jou geen verstand van voetbal hebbende raadslieden niet ,en hebben hun eigen plan getrokken met de aanstelling van van Gaal.
Had je dan net zo lang moeten wachten dat Cruijff zijn zin had gekregen met Ling ,of verder kijken naar een kandidaat ,die en nog eens veel verstand van voetbal heeft en een Ajax verleden heeft waar Ajax trots op mag zijn?
Tot slot,we kunnen allemaal wel een mening hebben ,en die mogen we ook hebben ongeacht welke kant je kiest ,maar laten we eens eerlijk zijn ,de club Ajax is toch de grote verliezer van dit ego spelletje van meerdere mensen.
Laat Ajax Ajax weer zijn,en dat we met zijn allen weer eens zo'n periode mee mogen maken van midden 90 dat Ajax de wereld versteld deed staan met sprankelend voetbal,waarmee Milan en real Madrid in eigen stadion weg werden gespeeld.
Ajax is nogmaals de grote verliezer,ongeacht wat je er van vind ,en wat men er van zegt.

21 november 2011 om 13:20

Enige wat fout is gegaan vind ik is de aanstelling van deze Rvc. Die denken capabel te zijn om technische beslissingen te nemen. En dat zijn ze dus niet. Verwaarloosde jeugdopleiding was een overblijfsel nog van van Gaal. Cruijff kreeg de vrije hand om de opleiding weer op goede poten te zetten. RvC werd samengesteld om Cruijff te ondersteunen bij de samenstelling van de directie e.d.. Cruijff heeft vervolgens alle poppetjes op de juiste plaats en omdat de RvC doorkreeg dat zij eruit zouden vliegen omdat ze niet capabel genoeg zijn in de ogen van Cruijff hebben ze achter zijn rug om van Gaal aangesteld met de hoop dat dit zou worden gepikt door de aanhang omdat er maar geen directeur werd aangesteld en onder van Gaal successen zijn behaald. Van Gaal werd aangetrokken zodat Cruijff weg zou gaan en deze RvC kon blijven zitten.

Als de RvC het niet eens zou blijven met Cruijff die Ling wilde hebben dan had dus de RvC op moeten stappen. Dat zijn namelijk geen Ajacieden gebleken want ze moesten alleen Cruijff ondersteunen en niet hun eigen plannen trekken.

Ik snap gewoon echt niet waarom mensen de kant van die RvC kiezen. Het zijn totale nitwits op voetbalgebied.

21 november 2011 om 13:27

Ik kan jouw niet serieus nemen. Prima jij gaat voor deze achterbakse liegende RVC die geen argumentatie heeft gegeven op Ling ? Wat heeft Cruijf gezegd ? Al zeg je dat zijn haar fout zit, je moet altijd argumentatie geven waarom neit en dat hebben ze niet gedaan en dat is de reden dat hij Ling niet gaan. Want als hij dat zou accepteren kunnen ze dit met alles flikken!

Ten 2e al die iconen werken graag op de toekomst. Men kan niet verwachten nu al verbetering te zien maar wie kan beter de spitsen trainen dan Bergkamp zelf ?daarbij is iedereen daar positief dus het werkt wel ;

En ja je hebt gelijk Ajax is de grote verliezer dat zegt Johan ook maar hij wil duidelijkheid. Of je kiest Johan of je kiest RVC simpel. En dat is wat nu moet gebeuren!

21 november 2011 om 13:28

@ansjo

Ik reageer alleen even op dat laatste
Is Ajax geen beursgenoteerd bedrijf??en heb je in het zakenleven geen mensen nodig,die een beetje verstand hebben van hoe een bedrijf te runnen?
Die nitwits ,hoe jij ze noemt zijn niet voor niets aangesteld...toch??
Laat ik duidelijk zijn,ik ventileer alleen mijn mening,en hoop oprecht ,dat deze soap binnenkort een keer afgelopen is,want nogmaals dit is niet goed voor Ajax ,maar ook niet voor het Nederlandse voetbal in zijn totaal.

21 november 2011 om 13:34

@g.zola

Jij hoeft mij ook niet serieus te nemen,ik ventileer alleen mijn mening,en ik respecteer jou mening ,respecteer mijn mening dan ook,ongeacht we het met elkaar eens zijn of niet.
Wij weten beiden niet zoals bijna iedereen niet hier op het forum ,wat er zich binnenkamers af heeft gespeeld,dus we kunnen wel met modder naar elkaar gaan gooien ,dat lost niets op en krijg je alleen maar meer discussie's(waar ik geen moeite mee heb overigens) mee.

21 november 2011 om 13:40

Arggghh gast, ik krijg een halve migraine hier. Ze zijn aangesteld omdat zij verstand hebben van juridische, financiële en media zaken. Niet voor de technische. Technische zaken hebben ze de ballen verstand van. Omdat Cruijff de ballen verstand heeft van de juridische, financiele en mediazaken zijn die erbij gehaald. Ten have voor het financiele, Olfers voor het juridische en Römer voor de media. Davids weet ik eigenlijk niet. Zal wel omdat hij een Ajacied zou zijn.

Dus nog een keer. De RvC heeft een technische beslissing genomen waar ze dus geen verstand van hebben. Een voetbalclub draait nog altijd om het voetbal en die club draait pas goed als er goede voetballers worden opgeleid en gescout. En zij dachten dus dat ze een betere beslissing konden nemen dan Cruijff hierin. Nou ja ik denk niet dat ze dat dachten maar dat ze bang waren er onder Cruijff eruit gegooid te worden en door van Gaal binnen te halen te mogen blijven zitten.

Ze moeten gewoon weg, het is heel simpel. Als ze blijven zitten dan mogen ze wat mij betreft met geweld bedreigd worden. Zij brengen Ajax naar beneden en Ajax is niet onze club meer maar van een stelletje engerds zonder Ajax verleden en hart.

21 november 2011 om 15:51

@tukkerpro #114
"had je dan net zo lang moeten wachten dat Cruijff zijn zin had gekregen met Ling ,of verder kijken naar een kandidaat ,die en nog eens veel verstand van voetbal heeft en een Ajax verleden heeft waar Ajax trots op mag zijn?"

Laat allereerst duidelijk zijn dat ik blij ben dat niet iedereen hetzelfde denkt want zo kan men met elkaar discussiëren en komt men misschien tot andere inzichten.
Toch wil ik even opmerken dat Cruijff helemaal niet wilde dat Ling de enige kandidaat zou zijn. Cruijff heeft aangegeven dat hij kan accepteren dat Ling niet de ideale kandidaat is maar hij vond wel dat hij mocht weten waarom Ling door de overige Rvc-ers als ongeschikt werd beschouwd.
Daarnaast is het vreemd dat Ten Have wel aan supporters direct vertelt waarom Ling ongeschikt is maar als Cruijff of Ling hem dat op de man afvraagt, weigert Ten Have dat te doen.

Bovendien lijkt me Van Gaal verre van ideaal voor de positie van Algemeen Directeur. Want in mijn ogen is Van Gaal (net als Cruijff overigens) totaal niet geschikt om Algemeen (!) Directeur te zijn van een voetbalorganisatie.
Als juist een ding wat Van Gaal bewezen heeft in de hoedanigheid van een bestuurder (technisch Directeur bij Ajax) is wel dat hij de nodige finesse ontbeert om zo'n rol te kunnen vervullen. Misschien heeft hij wel verstand van zaken inzake voetbal maar als Algemeen Directeur zou hij ook nog moeten beschikken over andere kwaliteiten.

21 november 2011 om 17:38

@tukkerpro

Ajax is geen gewoon bedrijf. De meerderheid van de aandelen is in handen van de vereniging. De rest is in handen van supporters die het leuk vinden om een aandeel te hebben in de club. Niemand verwacht geld te verdienen met aandelen Ajax.

De vereniging is toch heel duidelijk geweest in wat ze wil. Blind is vervangen door Jonk/bergkamp, overigens wilde ook Frank de Boer liever Bwergkamp als assistent. Dan kan je niet nu ineens Blind aanstellen als de baas van Jonk/bergkamp, lijkt me toch duidelijk? Zelfde geldt voor de rest van de directeuren die er nu al jaren zitten. het is tijd om te vertrekken.

Schandalig dat Dhr.ten Have alles in het werk stelt om Dhr cruijff is een zo slecht mogelijk daglicht te stellen.
Als dit de manier moet zijn om je gelijk te halen, ben je wel erg ziek bezig.

Ten Have liegt hier natuurlijk de bedoel bij elkaar en maakt zich volstrekt belachelijk. Eerst zeggen dat we allemaal als Ajacied moeten denken, handelen in het belang van Ajax etc etc etc, om vervolgens deze zaken naar buiten te brengen?

Nee, jij hebt het niet uitgevonden ten Have, Cruijff wel!

Als het over voetbaltechnische zaken gaat dan kan je er de donder op zeggen dat die Olfers er geen ene reet van snapt. Ten Have ook niet en Davids blijkbaar ook niet.

Dat ten Have dit denkt te gebruiken om Cruijff in een slecht daglicht te stellen geeft maar weer eens aan wat een ontzettend afschuwelijk walgelijk mannetje die ten Have is. Het verbaasd mij gewoon dat hij nog niet is aangevallen door supporters.

Meestal geloof ik Cruijf wel veel meer dan die achterbakse Ten Have maar ik denk dat in dit geval Ten Have wel gelijk heeft.

Ik ben zelf niet eens Ajaxfan maar wat wordt ik misselijk van Ten Have en Davids. Het moge duidelijk zijn dat ze alles op alles zetten om cruijf buitenspel te zetten. Dan gaat davids janken wegens een pseudo-racistische opmerking van cruijf. Alsof de dolk die hij in de rug van cruijf heeft gestoken niet veel erger is.

Ten Have moet als eerste oprotten, en de hele RVC erachteraan. Gelukkig scharen de meeste fans zich achter cruijf en hoe kan het ook anders. Wie kunnen er nou meer betekenen voor Ajax? Ten Have, davids en de andere zakkenvullers of Cruijf, Bergkamp, Jonk etc. de voetbalkenners.

Davids moet per direct oprotten en Ten Have ook, dan moet de leiding aan cruijf gegeven worden en geloof me, dan beginnen de zaken pas. Want voor nu is er gewoon teveel verdeling binnen de club.

Wanneer wordt er over het lot van de RVC gestemd?, was dat 12 december, of blijven jullie doorgaan met deze Rvc, Wie kan mij dat uitleggen?

Waarom bespreekt men toch alles via de media? Hoe is het mogelijk dat bijvoorbeeld e-mails van Jonk aan Davids uitlekken? Normaliter is dat niet te onderscheppen (al zullen de ict geschoolden vast beweren van wel) dus moet het óf door Jonk, óf door Davids gelekt worden. Ik snap niet dat alles en iedereen kan uitlekken, dat maakt het des te beschamender in mijn ogen.
Op het veld is het ook al een drama. Na regen komt wel zonneschijn zegt men.
Dus Afca ✡ ✡ ✡

nou meneer ten have, als je het echt zo schokkend vond en vind waarom dan niet meteen actie ondernomen?
maar nee, daar gaat meneer niet op in natuurlijk.
ja even bij studio voetbal aan de telefoon dat hij het overwogen heeft, ja mijn reet.
zielig dat hij alles via de media doet, nos, ad en volkskrant. hij weet ze wel te vinden...
de enige ziekte is ten have met zijn vriendjes en die ziekte moet snel verdwijnen voordat het ongeneeslijk wordt...

Verbazingwekkend hoe de meeste mensen hier reageren op de "vermeende" uitspraken van Cruijff. Ik zeg niet dat hij dergelijke woorden gebruikt heeft, maar dit soort bewoordingen zijn niet goed te praten, ook al betreft het Davids. Naar mijn mening behoort Davids ook niet in de RvC van Ajax thuis. De vermeende uitspraak schaadt echter niet alleen Davids, zoals hier door zovelen wordt opgevat. In principe zegt Cruijff hiermee dat Davids niet in een dergelijke functie hoort te werken, maar er zit omdat hij zwart is en de RvC een afspiegeling moet zijn van de samenleving. Uit Cruijffs bewoordinggen valt op te maken dat er dus eigenlijk onder de gehele gekleurde bevolking geen kandidaat is. Een zwarte is aangesteld omdat het moet. Ik vind dat zeer kwalijk. Er wordt gedacht vanuit een bepaalde verplichting en plaats van de mogelijkheden en capaciteiten die iemand heeft. En dan beginnen we maar niet eens over de opmerking richting Olfers. Cruijff is immers nooit het voorbeeld geweest van emancipatie....

21 november 2011 om 13:26

@michielnl88

Met stijgende verbazing lees ik jouw reaktie.
Tuurlijk zijn het vermeende uitspraken. Dat zijn dus zoals het woord vermeend al aangeeft, niet bewezen geachte uitspraken. Echter in de zinnen daarna ga je er toch maar wel vanuit dat het waar is en dus zijn het voor jouw geen vermeende uitspraken meer, immers je veroordeling is duidelijk.
Dat Cruijff ongelukkig is in zijn woordkeuze als ie het dan al gezegd zou hebben is duidelijk. Maar dat maakt hem nog geen rascist.
En in principe vertelt ie geen leugen, want de bais waarvoor Olfers en Davids in die raad zitten ligt primair bij het feit dat de één een donkere huidskleur heeft en de ander een vrouw is. In Nederland wordt dit wel positieve discriminatie genoemd en is aan de orde van de dag. Dat maakt het in zekere zin bedenkelijk, want het hoort zo te zijn dat je gekozen wordt op primair je kwaliteiten en niet op basis van andere zaken die niets met de beoogde funktie van doen hebben.
Dat jij dan weer stelt dat uit de bewoording van Cruijff valt op te maken, dat er dus onder de gehele gekleurde bevolking geen kandidaat is, is bespottelijk. Dat is een conclusie die jij trekt en volledig voor jouw rekening komt. Want zo'n conclusie kan je nooit trekken en is ook gewoon eenvoudigweg niet waar. Dat hij Davids 'aanvalt' heeft puur en alleen te maken met het feit dat hij niet gekwalificeert is en dus daar alleen zit vanwege zijn achtergrond op basis van huidskleur. Niets meer en niets minder.
En dan als laatste zeg je: Cruijff is nooit het voorbeeld geweest van emancipatie..... doelend op Marjan Olfers.
Daarvan is dus al helemaal niets bekend hoe of Cruijff staat tov het vrouwelijk geslacht, dus hoe in godsnaam kan jij zeggen dat ie nooit het voorbeeld is geweest?. Of ben je soms net als Bryan Roy (die Cruijff verdedigt nav Davids aantijgingen) een huisvriend van de Cruijff's.

Trouwens over bryan Roy gesproken..... denk je nu werkelijk, dat wanneer Cruijff een rascist zou zijn, dat Bryan Roy hem zou verdedigen????.

21 november 2011 om 14:25

Lees de eerste zin eens.....

Inhoudelijk:
Positieve discriminatie is inderdaad aanwezig in Nederland. Echter is dit een onderwerp waarmee je voorzichtig om moet springen. Dergelijke opmerkingen zijn gewoon ongepast. Ik zeg ook niet dat Cruijff een racist is, of wel dan? Ik heb alleen mijn bedenkingen bij de meeste reacties hier.

En wat betreffende het gedeelte over het niet vinden van een betere kandidaat. Tja dat is misschien wat scherp geformuleerd en niet geheel correct.

Ik vind echter de vermeende uitspraken dermate onzorgvuldig geformuleerd dat Cruijff zelf eigenlijk ook bewijst geen waardig lid van de RvC te zijn. Met alle respect voor Cruijff en zijn knowhow wat betreft voetbal, maar in alle reacties die vanaf het beginpunt van deze hele kermis gegeven zijn vind ik Cruijff zichzelf toch wel erg ondoordacht verwoorden. Ik weet dat ik hiermee een ander onderwerp aansnijdt en geef je ook gelijk wat betreft het vinden van een betere kandidaat.

En qua emancipatie, ik persoonlijk vind Cruijff daar geen voorbeeld van. In elk gesprek of interview van hem kan ik me er dood aan ergeren dat hij vrouwelijke sprekers veelvuldig onderbreekt en corrigeert.

En ik geef alleen aan dat deze opmerking van Cruijff stom zou zijn, mits waar. In mijn ogen is het een racistische opmerking... Maar om nu gelijk iedereen na het maken van een enkele racistische opmerking te labelen als zijnde racist? Dat maak je er zelf van..

21 november 2011 om 17:43

Je geeft een oordeel over een interne discussie in de RvC waarbij onderling harde woorden zijn gevallen. De sfeer was echter zodanig, dat de voorzitter van die vergadering het niet nodig vond om in te grijpen.

Nu maanden later zien we ineens een geregiseerd interview waarin dit allemaal wereldkundig wordt gemaakt, zogenaamd 'spontaan'. Waarbij we dus achter elkaar een geregiseersd interview te zien krijgen, een spontane inbelactie bij studio Voetbal gevolgd door een interview in de VK. Allemaal bedoelt om Cruyff te beschadigen.

Alleen al het feit dat Cruyff bijvoorbeeld er alles aan gedaan heeft om Frank Rijkaard trainer van Barcelona te maken, met assistent Ten Cate, zou je al voldoende moeten zeggen.

Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax , houd je stil ,je bent een leugenaar . Het enige wat jij doet is anderen in een kwaad daglicht zetten terwijl je zelf achterbaks bent . Bah misselijk makend mannetje . Davids hmmm 1996 Hiddink , er was toen toch ook sprake van discriminatie . Werd jij toen niet weggestuurd door Guus . Nu de huilebalk spelen maar je bent toch zo stoer tegen het zwakke geslacht . Rot jij toch ook op . Wat een soap , ik ben geen Ajax -fan maar dit verdiend geen enkele club , zo'n macht strijd in de top over de rug van de club .

grappig dat de RvC nu hier pas mee komt, op een voor hen gunstig 'tijdstip'. als dit alles al in augustus heeft plaats gevonden, waarom nu anders ermee komen. Dit is gewoon een politiek correcte tijd om Cruijff nu helemaal buiten te werken

haha yeah right alsof iemand ten have ooit nog zou geloven. overduidelijk dat het gelogen is allemaal wat hij zegt! kijk maar naar dat filmpje met davids damn :/, en nu maakt ie het erger omdat hij cruijff eruit wilt.

per direct ontslagen zonder vergoeding, sterker nog, salaris van afgelopen maanden ook inleveren!

Ik ben geen Ajax fan maar als je naar een Live uitzending gaat bellen om te vragen of ze het liever niet over Ajax gaan hebben en op hetzelfde moment nog even gaat 'bevestigen' dat Cruijff iets heeft gezegd dan graaf je je eigen graf denk ik zo.

Davids en Ten Have zijn niet echt betrouwbaar in de ogen van de publieke opinie, dit komt erg ongeloofwaardig over. En dan nog Vermeulen...geef gewoon normaal antwoord op mde vraag die Mulder stelt en ga er niet omheen draaien, zo lijkt het alsof je een verborgen agenda hebt.

Dit is geen racisme !
Als die opmerking al gemaakt is , dan is dat erg lomp, maar geen racisme. Iemand vertellen dat hij zijn positie te danken heeft aan positieve discriminatie is heel wat anders dan racisme.

Cruijff: Sjaak, je zit hier alleen maar omdat je Swart bent....

Mijn ajax-hart is aan het bloeden door deze zaak, en ik denk met mij veel meer ajacieden. De enige pleister op de wond is cruijff carte blanche geven.

Valt me op dat ajax zelf nog niks naar buiten heeft gebracht over de uitspraken van Cruijff aan het adres van Davids. ajax moet zich distancieren van deze uitspraken! daarmee laten ze zien dat zulk gedrag niet gehonoreerd wordt binnen de organisatie.

Persoonlijk zou ik Cruijff al tijdens de bespreking de deur hebben gewerzen. hoe kan je doorgaan met iemand die racistische uitlatingen gebruikt in een discussie????

21 november 2011 om 13:16

Dus als oplichter en de achterbakse Ten Have met dat bericht komt geloof jij het automatisch . Dus al ik hier roep dat jij je vrouw slaat moet iedereen het ook maar geloven . Dus jij gelooft alles wat een ander zegt , mooi figuur ben je .

21 november 2011 om 13:25

Zijn twee mensen die dit hebben gezegd. Cruijff heeft ook niet direct aangegeven dat dit onzin is. Als je hier ten onrechte van beticht wordt, wil je dit zo snel mogelijk rechttrekken. Het is me nogal een verwijt aan eht adres van Cruijff.

Als het waar is moet ajax direct afscheid nemen van Cruijff. Of vind je het acceptabel dat in de top of door wie dan ook discriminerende opmerkingen wordt gemaakt?

21 november 2011 om 17:46

Waarbij je voor het gemak maar even vergeet dat die mensen die zogenaamd per ongeluk meldde in het heetst van de strijd. Waarna Ten Have tot zijn grote spijt moest toegeven dat het allemaal wel zo gebeurt was...

Inmiddels hebben we het filmpje kunnen zien van hetr geregiseerder interview met vijf spontane pogingen van Davids, de spontane inbel actie van Ten Have bij studiop Voetbal en het interview in de VK van Ten Have.

21 november 2011 om 13:42

Als die opmerking al gemaakt is , dan is dat erg lomp, maar geen racisme. Iemand vertellen dat hij zijn positie te danken heeft aan positieve discriminatie is heel wat anders dan racisme.

21 november 2011 om 13:50

Mooi om te lezen hoe iedereen de eventuele opmerkingen bagataliseert.

Lomp telt in deze niet, hij zit in een Rvc, daar mag je toch wel niveau verwachten. Hoe je het ook went of keert, hij maakt een negatieve opmerking tegen Davids en betrekt zijn huidskleur daarin, dus ja: racisme!

Dat veel ajaciedenhet accepteren als Cruijff dit daadwerkelijk heeft gezegd, zegt mij genoeg over de normen en waarden van deze ajacieden. Vond de club al niks, mocht dit war zijn en ze doen er niks aan dan laten ze inderdaad zien hoe triest ze zijn.

Wat kan je dan nog voor gedrag van je supporters verwachten.

21 november 2011 om 15:59

@psv houten #159
" Hoe je het ook went of keert, hij maakt een negatieve opmerking tegen Davids en betrekt zijn huidskleur daarin, dus ja: racisme!"

Wat is de negatieve opmerking die Cruijff in jouw ogen maakt?

Daarbij als Davids daadwerkelijk dit als racistisch heeft ervaren en als dit door Ten Have ook zo is opgemerkt waarom is dan niet terstond Cruijff door Ten Have geschorst? Gister door de telefoon heeft Ten Have zelf aangegeven dat hij dat kon maar er van afzag. Maar waarom dan een voorval na enige maanden alsnog opbrengen?

En lekker makkelijk om weer net te doen alsof Ajacieden racisme goedkeuren maar het komt misschien omdat:
1. Ten Have verre van betrouwbaar lijkt
2. er wel een aantal eigenaardigheden aan dit voorval zitten (hoezo weer in de media? waarom op dit moment en niet toen het gebeurde? waarom geen aangifte gedaan bij politie? hoezo werd Cruijff toen niet meteen geschorst?)
3. veel Ajacieden (en ook genoeg niet-ajacieden) weten dat Cruijff zich af en toe ongelukkig uitdrukt.
4. er ook nog genoeg mensen zijn die beide kanten van het verhaal willen horen voordat ze een oordeel vellen.

Volgens Jaap De Groot heeft Johan wel die smerige uitspraken over Davids gedaan, alleen je moet ze wel in hun context zien, volgens hem zei Cruijf dat met betrekking tot allochtone spelers die te vroeg afvallen bij Ajax . ik begreep het zelf niet zo goed maar denk dat de media later meer aandacht aan zal schenken.

21 november 2011 om 13:23

Zoiets kan je niet in de context zien! Dit is het laagste van het laagste en meest ontoelaatbaar gedrag dat je kan tonen.
Als dit echt waar is moet je als club zijnde zo iemand direct uit de organisatie bannen. Daar wil je als club toch niet mee in aanraking komen?

Iemand die zijn vrouw of kind slaat en trapt moet je dan ook in de context zien? Had ze me maar niet tegen moeten spreken oid?

Discriminatie moet je nooit in de context plaatsen. Iemand direct afspraffen, zeker als je in een hoge functie zit. Wat kan je dan nog van je supporters verwachten als je in de top al zulk gedrag toestaat?

Valt me op dat bijna iedereen dit probeert te bagataliseren. Hoe triest kan je zijn. Nogmaals: als het waar is Cruijff eruit flikkeren. Doet ajax dat niet, dan geeft dat aan wat voor trieste en respectloze organisatie het is. Moet je eens kijken hoeveel kleurlingen bij ajax voetballen.

21 november 2011 om 16:09

@psv houten #124
Als jij uitspraken niet in een context wil of kan zien, dan ligt het in mijn ogen eerder aan jouw eigen tekortkoming.
Dat je nu op de proppen komt met een voorbeeld over iemand die zijn vrouw of kind slaat en trapt zegt meer iets over jouw normen en waarden.
Kom dan met een voorbeeld die daadwerkelijk van toepassing is.
Een voorbeeld is dat het niet goed is dat je iemand slaat maar als iemand jouw vrouw of kind slaat dan vind ik het in ieder geval niet verkeerd om die persoon aan te pakken.

Misschien begrijp je niet wat Jaap de Groot hiermee wil zeggen maar het zal te maken hebben met de communicatieve vaardigheden van Cruijff.
Cruijff probeerde naar alle waarschijnlijkheid Davids op zijn plek te zetten door te stellen dat hij alleen is aangesteld omdat hij waarschijnlijk met zijn achtergrond Ajax kan helpen om allochtonen beter te begeleiden. Een probleem bij Ajax is namelijk dat er een hele tijd alleen maar blanke mensen er voor het zeggen hadden en die zullen waarschijnlijk meer moeite hebben dan iemand als Davids om te begrijpen hoe men de talentvolle allochtonen het best kan benaderen en behandelen.
Davids als oud Ajacied maar ook als iemand van de straat en als niet autochtoon zou dan Ajax kunnen adviseren op dat gebied.
Cruijff zou kunnen benadrukken dat dankzij zijn afkomst Davids juist een enorme toevoeging is aan de Rvc. Hij brengt iets wat de overige vier leden van de RvC niet kunnen namelijk: mogelijk inzicht in hoe men het best talentvolle allochtonen voor de club kan benaderen of houden. Want als misschien iemand als Davids in de organisatie was geweest toen Elia in de jeugd van Ajax had gespeeld was Elia misschien nooit weggestuurd.
En mogelijk was er een discussie tussen Davids en Cruijff gaande waar Cruijff vond dat Davids beter zijn mond kon houden omdat hij er geen verstand van had en wilde Cruijff hem er alleen op wijzen dat hij zijn commissariaat alleen maar te denken heeft aan zijn achtergrond. Net zoals Cruijff zijn commissariaat alleen te danken heeft aan het feit dat hij in het verleden goed kon voetballen en goed een elftal kan trainen.

21 november 2011 om 19:49

heb vijf minuten dubbel gelegen van je reactie. triest dat je een discriminerende opmerking probeert goed te praten.
laat maar weer het niveau van de gemiddelde voetbalsupporter zien.

heb je ook nog een positieve wending voor alle spreekkoren in het stadion? Voor het vuurwerk gooien van ajax supproters naar de utrecht supporters? voor de gebeurtenissen in beverwijk?

Eerst zeggen dat Cruijff heeft gedicrimineert en als Cruijff zegt dat hij met een verklaring komt om die leugens tegen te spreken gooit ten Have er weer wat zout op door te zeggen dat hij Olfers ook heeft geschofeert.

Dit is de man die zo weinig mogelijk media-aandacht wilde over alles. Een kat in het nauw maakt gekke sprongen.

Cruijff IS DE Baas....

Opk*****en TEN Have, Olfers en Davids.

Jongbloed
Duivenbode
F. de Boer
Stam
Swart
R. de Boer
CRUIJFF
Jonk
Ophof
Bergkamp
Roy

Het was allemaal zo plezierig en vruchtbaar (wie praat in godsnaam zo?) de afgelopen maanden en die blijkt in augustus ofzo te zijn gebeurd en dan komen ze er nu mee nu ze op het punt staan om eruit gegooid te worden.

Ik geloof er niks van, waarom nu pas? waarom in zo'n achterlijk interview waar helemaal niks per ongeluk naar buiten is gekomen want Ajax heeft de NOS onder de duim. Ten Have brult over racisme, wat het niet is (zware beschuldiging terwijl Cruijff met die opmerking anderen betucht van positieve discriminatie wat heel iets anders is.) Je kan zowieso niet geloven wat deze mensen roepen, ze spreken zichzelf en elkaar 100x tegen.

Ik geloof best dat Cruijff het heeft geroepen maar de RvC maakt het te bond en als ik Cruijff was had ik ze nu aangeklaagd voor smaad en ik hoop dat Cruijff ze plat trapt als insecten want meer als dat zijn ze niet.

21 november 2011 om 13:33

@freshzone

Zou ik eigenlijk niet eens zo'n rare move vinden. Eigenlijk zou hij Davids en Ten Have moeten aanklagen wegens smaad en laster. Misschien eerst nog de kans geven om het terug te nemen en excuses aan te bieden, maar zo niet..... aanklagen!. Dit kan je namelijk niet zomaar over je kant laten komen. Je wordt namelijk nu ten overstaan van het gehele land, maar misschien zelfs wel internationaal ten schande gemaakt, zonder dat dit ook maar bewezen is of wordt.

Het dieptepunt voor Ajax is, dat een man als ten Have het voor het zeggen heeft bij Ajax, moet er niet aan dneken dat zo'n gladde aal bij onze club aan het roer staat.

Wat een onzin om Cruijff van racisme te betichten. Inderdaad zal hij doelen op de positieve discriminatie ten behoeve van vrouwen en kleurlingen. Hij zal dat op een plat Amsterdamse manier gezegd hebben. Meer een kwestie van het begrijpen van Amsterdams jargon en straatcultuur. Cruijff wil waarschijnlijk zeggen dat het alleen om voetbalkwaliteit gaat en de rest allemaal ondergeschikt moet zijn. Dus huidskleur, sekse, beurs, juridische zaken etc. doen er niet toe. Juist heel zuiver op de graat als je het goed wilt uitleggen. Als je het anders wilt uitleggen snap je het niet of wil je het niet snappen vanuit een aversie tegen Cruijff.

21 november 2011 om 13:28

@falcao

Je verwoordt het prachtig!!. Zo denk ik er ook over.

21 november 2011 om 13:36

Dank je!

21 november 2011 om 13:40

Falcao, je hebt helemaal gelijk. Hoe kunnen geciviliseerde, hoog opgeleide mensen als Ten Have, Olffers en Paul Römer die onvervalste platte Amsterdamse humor van Cruijff nou begrijpen. En natuurlijk moeten deze figuren JC onze goeroe maar nemen zoals hij is. Hij is tenslotte El Salvador himself en zij zijn niemand. En die andere RvC snappen er toch niets van, hé? Kom op, zeg en probeer ook eens de fouten van JC te zien. Zo heilig en eerlijk is hij ook niet hoor. En zo slim ook niet, want als er een probleem is, zegt hij ook alleen maar 'de club moet dat maar oplossen', het is hun probleem. Het is altijd zij tegen mij/wij. Cruijff polariseert, zoals in de politiek ook altijd gebeurt. Jammer, maar niemand kan en gaat met Johan Cruijff ooit goed samenwerken. Maar ja, dat ligt niet aan Johan.

21 november 2011 om 13:54

Je hoort me niet zeggen dat Ten Have en co koekebakkers zijn. Ze hebben in dit verhaal alleen een andere meer politiek correcte insteek en agenda. Meer poldermodel ten koste van alles. Terwijl Cruijff vindt dat je hiermee niet verder komt en zijn zuivere voetballeer in de club wil injecteren. Daar past een bepaald soort mensen bij die ook zo denken, zoals Rijkaard of Guardiola. En eigenlijk ook types als Bergkamp, Van Basten, Jonk etc. Mannen met een onafhankelijke geest die hun visie ook bij een zuchtje tegenwind overeind houden. Geen opportunisten. Van Gaal is ook geen opportunist en een bewezen toptrainer, denk alleen dat zijn manier van representatie internationaal Cruijff niet bevalt. Daar is hij niet subtiel en diplomatiek genoeg voor, bleek ook bij Bayern. Cruijff vindt hem waarschijnlijk te horkerig als uithangbord op dat niveau, zelfde als Mourinho.

Ajax die club uit Amsterdam is er toch voor alle mensen of ze zwart zijnblank jood Islamiet etc maakt niets uit. . Dan is het logisch dat de leiding daar ook een afspiegeling van is. Ik begrijp de uitspraak van Johan wel. Dat het weer in een andere contex wordt gelegd is kwalijk.die Davids heeft daar toch een handje van. Denk maar eens aan die kabel toen met Hiddink

Hebben die commissarissen helemaal niks zinnigs te zeggen? Je wordt beticht van dit, en je wordt beticht van dat. Maar concrete aantijgingen zijn er niet. Richt je nou op de club i.p.v. iedereen zwart te maken. Dit heeft niets met besturen te maken. Kansloze figuren!

Steven ten Have is een achterbakse gluipert!
Edgar Davids is een huichelaar en een zwak persoon!
Marjan Olfors is een meeloper eerste klas!
Paul Romer is een toevoeging van niks!

Het is inderdaad Sinterklaas!

Ten Have noemt zichzelf Ajacied, maar vergeet direct wee er er op en top Ajacied is: Cruijff! Anders maakt deze man zich niet zo druk om 'zijn' club. Nu via de media zieltjes winnen, de hulp krijgen van Anti-cruijff: Arno Vermeulen en diverse leugens naar buiten brengen?! Verlaat alsjeblieft dit schip en kom nooit meer terug!

Wat een slap verhaal om er nou mee tekomen na al die maanden. Als je zo'n opmerking van Johan hoort en hij neemt niet direct zijn woorden terug en bied zijn excuses aan dan hadden ze hem direct moeten weg sturen.

Snap ook niet dat een hoop mensen deze opmerking zo simpel naast zich naar te leggen en maar roepen hoe geweldig Johan wel niet is .maar ja voor de gemiddelde telegraaf lezer zal het inderdaad geen probleem zijn.

Het is toch ongelofelijk. Dacht je dat het al het gezeik gehad hebt, komt dit weer. Cruijff racistisch en de rest zet van alles in scène. Echt onvoorstelbaar wat voor een klerezooi het inmiddels is.

De meesten (ajax fans) proberen de uitspraken van de Cruijff goed te praten. Ik begrijp niet op basis waarvan men de hand boven Cruijff's hoofd blijft houden. Het was een grote voetballer maar waarom deze man zoveel krediet krijgt is mij een raadsel. Deze man zorgt de laatste jaren enkel voor onrust.door middel van zijn in Spanje geschreven columns waarin hij de boel continue afbrandt. Ajax zou er goed aan doen als adviseur/bestuurder van Cruijff afscheid te nemen om de boel in alle rust opnieuw te kunnen opbouwen. El Salvador staat voor De Verlosser, Cruijff kan zijn naam eer aan doen door zelf de handdoek in de ring te gooien om zodoende Ajax te verlossen van deze chaos.

21 november 2011 om 13:56

Wat moet je goed praten dan? Ik heb niks met Cruijff en ben geen Ajaxied maar ik meng me hierin omdat dit een verdomd intressante zaak is waar je heerlijk over kan discussieren en je van de ene verbazing in de andere valt hoe smerig spelletjes worden gespeeld.

Dat Cruijff gezegt zou hebben dat Davids er zit enkel omdat hij zwart is en omdat Olfers er enkel zit omdat ze een vrouw is geloof ik direct en daar is niks mis mee. Die mening heb ik eigenlijk ook over Olfers en het is ook geen geheim want dat is al wel vaker gezegt ook door leden binnen Ajax. Maargoed zeggen dat iemand zwart is kan natuurlijk niet volgens alle mensen die direct op hun teentjes getrapt worden en ik zou niet weten waarom niet. Als iemand zegt dat ik promotie heb gekregen omdat ik geen blanke huidskleur heb is dat zijn mening. Enigste wat diegene er dan mee zegt is dat ik er geen hout van kan en anderen beschuldigd van positieve discriminatie.

Maargoed ik hoor graag wat anderen goed praten van Cruijff dan wil ik ook wel even een poging doen, altijd intressant hoe ver je met feiten kan komen.

Ik weet dat ik hiermee veel slechte reacties ga krijgen.

Iedereen gelooft in de Cruijff, oftewel god. Elke ajacied is blind en ziet niet wie de echte cruijff is.
iedereen vindt de rvc maar vieze mensen. En ja cruijff was een goede voetballer, maar zijn persoonlijkheid is gewoon van een bedroevend niveau. Cruijff is gewoon een zielig persoon en het is niet voor niets dat hij al zoveel problemen heeft veroorzaakt, ook vroeger.

Ik zie dat vele ajacieden dit niet willen toegeven, maar ze weten t allemaal wel.

21 november 2011 om 14:03

Gelukkig maar dat jij Cruijff zo goed kent dan.
Als je heel rustig alles op een rijtje zet is het toch ook uitschot?
Geloof me, niemand zal zeggen dat Johan een heilige is en gemakkelijk. Absoluut niet, maar hij zit daar met 1 doel, Ajax weer terug brengen naar waar het hoort.
In alle interviews en mediamogelijkheden zie je hoe oprecht hij hiermee bezig is.

Dan heb je de overige 4 die elkaar constant tegenspreken.
Ene dag roept ten Have dat iedereen zich als prof moet opstellen in het belang van Ajax en er geen ruimte meer moet zijn voor problemen, vervolgens komt er een racisme verhaal naar buiten en gaan ze weer via de media proberen om mensen te beschadigen (ling/cruijff).
Tegenstrijdig?

Of dan ten Have die bij Nieuwsuur zegt dat Cruijff van alles op de hoogte gebracht was, niks achter zijn rug om blablabla..... Nog geen 24 uur later zit meneer Romer bij Pauw en Witteman precies het tegenovergestelde te vertellen...

Dan maar niet te beginnen bij alle verhalen die de wereld in gekomen zijn over die brief, het lekken naar het AD enz... Dat zullen wij niet kunnen controleren, maar bovengenoemde hebben wij met zijn allen op nationale televisie kunnen zien toch?

21 november 2011 om 14:15

@the_matrix #152
Cruijff is verre van de makkelijkste persoon om mee om te gaan maar volgens mij zal hij dat ook nooit ontkennen.
Dus wat is jouw punt?
En dat hij vroeger veel problemen heeft veroorzaakt klopt.
En daar zal hij zeker aan bijgedragen hebben omdat hij nu eenmaal een bepaald karakter heeft.

Maar ik neem aan dat jij niet kan ontkennen dat de overige Rvc-ers op dit moment een uitermate nette en betrouwbare indruk achterlaten. Of ben je nou net zo blind voor hun gedrag waarvan je Ajacieden beticht inzake Cruijff?

Dat jij Cruijff een persoonlijkheid van een bedroevend niveau vindt hebben dat mag je vinden maar misschien komt het omdat ik geboren en getogen ben in Amsterdam maar ik vind Cruijff qua persoonlijkheid niet bedroevend.
Nee, een gluiperd als Ten Have die niet in iemands gezicht durft te zeggen waarom hij ongeschikt is voor een bepaalde positie maar dat wel durft te vertellen aan andere mensen vind ik pas bedroevend.
Ook iemand die terwijl hij het kan niet direct ingrijpt wanneer hij het gevoel heeft dat een 'partner' van hem onheus bejegend wordt, vind ik pas echt triest.
En wat zegt het over iemand als hij nog geen dag nadat hij aan de NOS gevraagd heeft om minder aandacht aan Ajax te besteden gelijk al zijn verhaal in de krant doet.

Cruijff is verre van perfect maar als jij niet ziet dat de overige Rvc-leden ook niet zuiver zijn dan vind ik het eigenlijk triest dat je dat niet inziet.

21 november 2011 om 14:25

Gelukkig dat jij meer op Inter let want je beweringen raken kant nog wal

Steven ten Have waar blijf je nu met je mooie woorden van gistermiddag?.

Iedereen moest zijn persoonlijke ego aan de kant zetten, stoppen met het uitvechten van vete's en ruzie's. Alles en iedereen moet maar met één doel bezig zijn: Ajax. De club weer opbouwen en groter maken.

En amper een paar minuten na je oproep gaat je RvC maatje Davids over de schreef en wat doe jij?. Je gaat er gewoon in mee, mengt je weer in die discussie.

Wat stellen jouw woorden in godsnaam nog voor?.

Het nieuwe bestuur, dat dan stemrecht heeft als aandeelhouder, kan maar één ding doen. Deze hele RvC nar huis sturen...... een nieuwe RvC aanstellen. Johan Cruijff eenn adviserende rol op technisch gebied geven, iets wat ie al eerder wilde, immers hij zat niet te wachten op een zetel in die Rvc.

21 november 2011 om 13:57

Precies wat ik dacht.
Gisteren stond de club zogenaamd niet in de fik en moest iedereen zich als een prof en ajacied gedragen. Nu dit?

Dat racisme verhaal is alweer een dag oud, er zal ondertussen toch wel iemand Marjan Olfers sexueel geintimideerd hebben?

21 november 2011 om 14:08

ja lekker ding he , pffff.

Haar hoor je helemaal niet in dit verhaal, ik heb ook het idee dat ze zich niet kan vinden in het handelen van ten have en davids.... maar das mijn mening :D

Wel vreemd als je alles terugkijkt.

Cruijff heeft al heel wat voor elkaar gekregen op de toekomst als je kijkt naar Jonk en Bergkamp en daarbij oud spelers die individuele trainingen geven en als je kijkt dat Lukoki, Ligeon, de Sa, Koppers en Klaassen al een kans krijgen mee te doen. En dan ook nog eens terwijl ze niks of iig weinig onder doen dan de basisspeler zelf. En dat te bedenken dat ze er pas een half jaar echt mee bezig zijn, niks meer dan Lof.

Cruijff wil zich ook alleen maar met de jeugd bezig houden op de toekomst en daarbij schreeuwt het oude bestuur dat Cruijff maar eens een echte functie moet bekleden als die wat te zeggen wil hebben. Nou neemt Cruijff verantwoordelijkheid door zitting te nemen in de RvC en heeft dus ook een stem over het inbrengen van het bestuur en wordt daar compleet in overgeslagen en gekleineerd door Ten Have en meelopers terwijl het op de toekomst al ging zoals Cruijff het graag zag.

Het enige wat er nog rest is om een goed AD aan te stellen en dat er geen TD meer zou komen. Daarbij heb je een breed onderlegt iemand nodig die de ideeën van Cruijff omarmt en in het Tenchnische beleid meevaart met Cruijff en consorte. Daarbuiten zal het Cruijff een worst wezen en daar zitten de Juristen en andere hoog geleerden voor.

Wie geeft ten Have dan het recht zonder enkele betrokkenheid bij Ajax om de grootste nederlandse voetballer ooit en mischien wel de wereld met de grond gelijk te maken met leugens op leugen (ja, daar steek ik mijn voor in het vuur). Cruijff is in Nederland een halve god en binnen Ajax een volle rasbloed God. Wanneer Cruijff het moeilijk zal krijgen in zijn strijd sta ik en vele anderen op om onze GOD daar te brengen waar hij zijn werk kan uitvoeren.

Wij Ajacieden bidden niet tot GOD maar tot Cruijff.

Ik kan niet wachten op de uitzending van VI van vanavond. Johan PAK Ze..... die 4 rvc lieden.

Toch geloof ik dat er maar de halve waarheid wordt verteld! Zit geen gegronde reden achter, meer een gevoel, is eigenlijk nergens op gebaseerd dus.
Overigens, was het niet Davids die in het Nederlands elftal wel eens voor problemen zorgde en mensen betichte van racisme. Eerlijk waar, het is een grove aantijging wat hij doet! Dit haalt niet alleen Cruijff zijn naam onderuit, maar ook die van Ajax(die al niet best is). En dat alles in het belang van de club, nou dikke vinger! Dit wordt een persoonlijke vete, waar Cruijff het nog enigszins fair speelt en zch neit uitlaat in de media over dit soort dingen! Geloof dat Cruijff ook wel een hele krant kan vullen met alle smerige dingen die ze hem geflikt hebben, maar gentleman als hij is komt hij daar niet mee na buiten, eerste wat Ten Have en Davids doen is na buiten treden...
Vind het een smerig zaakje

21 november 2011 om 14:11

uhmm, ik denk dat Cruijff vanavond goed verdedigd zal worden in VI, en hij zal morgen zeker uithalen in zijn Column (die eigenlijk vandaag zou zijn, maar ivm de mist niet doorging en verplaatst is naar morgen) Johan D. zal vanavond denk ik ook even uithalen naar de overige 4 rvc leden.

21 november 2011 om 14:20

Het is algemeen bekend dat Cruijff een column heeft, dus dat valt niet toe te dichten aan: na de media rennen. Derksen verkondigd alleen maar zijn mening en is zeker niet een compagnon van Cruijff.. Die 2 hebben nou niet de beste band, ondanks dat Derksen wel 100% achter de Ideeen van Cruijff staat...

Nog meer foensai?? of was dit het

21 november 2011 om 14:42

nee hoor, maar van waar je laatste zin

"nog meer foensai?? of was dit het"

de feiten die jij aangeeft daar zeg ik toch ook niet van dat dat niet zo is, ben het daar wel mee eens. Alleen is het geen wat ik aangaf een voorgevoel, wat verder op niks is gebaseerd.

Vind je laatste zin gewoon niet echt goed, beetje denigrerend.
Maar ik weet ook niet in welke context jij die zin bedoelde, dat laat ik aan jou over.

Waarom juist nu hier mee komen en niet in augustus toen de vermeende racistische opmerkingen zouden zijn gedaan?

Het is vrij simpel

Besef je eerst wat Davids te bieden heeft.

Op voetbalgebied - Het is nooit een technicus geweest en een denker maar meer een beul

De pittbull was zijn naam. Dat zegt genoeg. Wat kan Davids Johan of Bergkamp vertellen over voetbal wat ze niet weten?
Hij moest zogenaamd technische man worden maar Johan nam hem vanaf minuut 1 zoals de ander niet serieus.

Op managment gebied - Wat heeft Edgar bewezen in de maatrschappij of bij een voetbalclub als bestuurder?

Ook niks.

Waarom zit Davids daar? Niet omdat hij voetbaltechnisch iets kan bijbrengen ook niet omdat hij een geweldige bestuurder is met een visie.

Reden dat hij daar zit is mij onduidelijk. Stel je voor dat johan dan denkt of zegt dat er maar 1 reden is ''positieve discriminatie'' dan kan ik daar wel iets in vinden.

Ben je dan een racist? Absoluut niet dat gaat mij te ver.

Zelfde voor die Olfers. Je kan mij veel wijs maken maar er zijn vast ook oud voetballers met verstand van het juridische gedeelte.

Met alle respect dat een vrouw zich zo gaat bemoeien met een mannen wereld is gewoon niet done. Als het een topvoetbalsters was dan had ik nog gezegd ja. Dat kan.

Die Olfers heeft net zoveel interesse in Ajax als ik. Dat is te weinig om bestuurder te worden.

Ik kan me helemaal in johan's gedachte verplaatsen.

Dat johan een racist is, is gewoon karaktermoord. Dit zijn strategische dingen om naar buiten te brengen en de manier waarop ligt mij echt niet.

Die Davids is zowiezo een klikspaan. Die boos uit een meeting loopt als hij geconfronteerd met de leugens die hij over Bergkamp en Jonk vertelt heeft. Hoe kunnen we hem serieus nemen.

Gister ook tijdens die interview zag je hoe ongemakkelijk hij erbij stond.als je zo boos bent op het feit dat Johan dit zei dan had je direct hiermee naarbuiten moeten treden.

Niet weken en weken opsparen om vervolgens dit te gebruiken net voor leden gaan stemmen.

RVC heeft afgelopen maanden er alles aan gedaan om Johan kapot te maken

- Lekken van documenten
- Achter de rug om van Johan naar de telegraaf gaan
- Documenten achterhouden
- Dit soort onzin lekke om een imago te beschadigen
- Johan beschuldigen van onbereikbaarheid

Als je verschillende interviews terugkijkt zie je gewoon dat RVC alles bij elkaar liegt. Wanneer ze van Gaal hebben gepolst maar ook vertellen ze allemaal verschillende verhalen van dat feit.

Ik geloof hier echt niks van en vind het laag bij de grond. Zoals jullie weten maak ik me hard tegen racisme en dat mag nooit gebeuren maar nogmaals dat Johan de vraag steld waarom Davids? vind ik niet racistisch ookal zegt hij er dan geirriteerd bij dat het is omdat hij een minderheid is.

Ook niet sjiek maar niet racistisch

Als de RVC deze opmerking racistisch vond hadden ze altijd meteen de vergadering moeten stoppen. En dan de Ledenraad meldden dat zij, de overige 4, geen seconde meer langer met Johan Cruijff willen samenwerken. Omdat Cruijff zich racistisch gedraagt tegen 1 van hen.
Dan ben je principieel, 3 maanden later dit gebruiken, dient het een ander doel. Nu is het gebruikt om de publieke opinie te bespelen.

De enige die ziek zijn zijn ten Have en consorten.

Ze hebben JC contact lopen te ondermijnen, provoceren met slechts als doel hem te beschadigen om zo hun plannetje uit te voeren. Dat plan is een plan van Coronel, ten Have en van Gaal, waarbij ze alle middelen gebruiken die ze hebben. Coronel ging al niet vrijuit bij dat hele vd Boog verhaal waar ze met hulp van een 'gerenomeerd' bedrijf probeerden JC kapot te maken.

Coronel gaat nu lekker door met ten Have, Davids en de andere twee aan zijn zijde en schuwt wederom geen enkel middel. Begrijpen deze mensen dan niet wie ze allemaal beschadigen en dat Ajax niet van hen is?

Dat Coronel niet eruit getrapt is snap ik nog steeds niet. Altijd maar in het belang van Ajax... Rot toch op man. Gisteren nog braaf excuses aanbieden en blabla verhalen over dat ze eigenlijk deze twee iconen altijd graag samen willen hebben maar na nog een overleg met de 'vriendelijke' media toch nog maar even de racisten truc uit dekast gehaald en ineens verlkaren dat hij het nog zieker vind. Nu ineens, toen niet?

Die fluwelen revolutie tegen het berstuur had een keiharde en bloedige moeten zijn maar dat moet nu dan maar alsnog.

En buiten het feit of het waar is had ik op JC plek, na zo te zijn gesaboteerd constant en met drogredenen worden afgewimpeld terwijl de enige doelstelling vanaf het begin van Gaal was, ze voor heel wat ergers uitgemaakt. Nou moeten we, indien het waar is, vallen over een zwart en vrouwen verhaaltje? Kom op zeg, buiten het feit dat hij dat van mij mag zeggen omdat het waarschijnlijk waar is, is het ook een totaal nietszeggend geval.

Kots van die 6 (zullen er ongetwjfeld wat meer worden dan de 4+coronel+vangaal).

JC = Ajax

Leuk samenwerkingsverband tussen ten Have en Arno Vermeulen , alleen een beetje opzichtig want hij zat er bij van wanner gaat die telefoon nou. Snap trouwens heel de NOS niet dat ze hieraan meewerken, ik denk dat het ook de laatste keer was dat we Jan Mulder daar zagen,.

21 november 2011 om 17:48

NOS heeft vanaf het begin de kant van Coronel/van den Boog/ten Have gekozen omdat JC niet met hun maar met VI praat. Zo simpel ligt het allemaal.

Vanavond hoor je de andere kant van het verhaal bij VI.

Misschien dat Johan maar eens juridisch advies moet gaan inwinnen. Want dit soort beschuldigingen kan je toch onmogelijk over je kant laten gaan?. En al helemaal niet als het niet waar is.

Je wordt nu nationaal, maar eigenlijk omdat Johan wereldwijd bekend is, misschien wel internationaal beschuldigend toegesproken. Want geloof me, buitenlandse pers neemt dit maar wat graag over.

Wanneer dit niet waar is wat wordt gezegd, maar ook wanneer dit niet hard gemaakt kan worden, dan kan je eigenlijk niets anders dan je verdedigen tegen smaad en laster. Dat betekent dan een rechtzaak.

En over een onwerkbare situatie, die dan zou ontstaan?. Nou die is er al, want gisteren heeft Cruijff al gezegd, dat hij niet verder gaat met die andere 4. Dus zeker vanaf gistermiddag is er al geen samenwerking meer.

Mij zou het niet verbazen als na beraad met juridische mensen Johan Cruijff een rechtzaak aanspant tegen Davids en Ten Have.

Tis al zo een oud verhaal. Trianer van Oranje wilde Cruyff ook alleen worden onder zijn voorwaarden....waar de Knvb niet aan kon en wilde voldoen.

Cruyff heeft Molenaar mede opdracht gegeven de RVC te zoeken en benoemen....en nu is er weer heibel met diezelfde Rvc.

Zo blijf je aan de gang.

Het is toch duidelijk dat ze hiermee alleen maar Cruijff weg willen hebben. Ze lopen wel te roepen dat we alles doen in het club belang, maar ik zie het nergens terug. Waarom dit in de media gooien en die Ten Have ook nog eens dood leuk meedoen van dat het waar is.

Alles alleen maar om Johan zwart te maken en in het verkeede daglicht te zetten. Dit is best een schande! En of het waar is weet ik niet, kan me ook niks schelen. Het is gewoon triest hoe ze hiermee omgaan, lijken nu wel kleine kinderen die zielig doen dat er iemand wat heeft geroepen.

Weet je wat mij zo dwars zit,deze man wast steeds zijn eigen handen in onschuld en alles ligt aan Johan.
Je hoort hem niet of nauwlijks over zijn eigen onbehoorlijke gedrag,ik kan me er best wat bij voorstellen dat hij het zo ziet en Johan zal ook zeker medeschuldig zijn en dingen niet op een volgens de norm beschaafde manier uitspreken.

Maar dit valt in het niets met hoe hij is behandeld door diezelfde mensen,ik zelf heb 3 kwart van mijn leven in amsterdam doorgebracht en dit soort uitspraken horen er gewoon bij in die stad.
Mijn turkse buurman noemde ik ook vaak leipe turk,en hij noemde mij kaasie en we lachten er allebei om en dronken samen ook net zo graag een biertje.

En in een verhitte discussie worden wel eens dingen geroepen,maar dan zeg je meteen hee pik dat gaat ff te ver,maar je gaat geen maanden wachten en wanneer het je uit komt er iemand kapot meemaken.
En dat zal ongetwijfeld niet alleen voor amsterdam gelden maar voor meer steden met een grote multiculti achtergrond.

Hè? Nu klopt er niets meer van. De uitspraken, die racistisch zouden zijn zouden 4 maanden geleden uitgesproken zijn. Ten Have zegt dat die waar zijn, dus is hij erbij geweest. Nu windt hij zich er pas over op en spreekt hij zijn afschuw er over uit? Gisteren is er voor de uitzending van Studio Voetbal overleg geweest tussen Arno Vermeulen en Ten Have. Uit dat gesprek zou de conclusie zijn getrokken dat Ten Have niet in het programma zou komen. Vervolgens belt hij na het dubieuze filmpje met een geregiseerde Davids, die alleen maar dingen zegt die hem in de mond worden gelegd, rechtstreeks in om te zeggen dat het waar is (een veel groter effect dan dat het vantevoren zou zijn opgenomen natuurlijk). In het filmpje met Davids geeft Davids aan dat hij het er verder niet over wil hebben en gaat even later toch op de zaak in, na een paar keer de aanloop te hebben gewijzigd. Het moet m.a.w. bij de NOS wel erg hard aangekomen zijn dat Cruijff zijn medewerking aan de Cl-analyses heeft opgezegd. Ten Have en consorten hebben een sterke medestander gevonden in de NOS en Arno Vermeulen, die geen mogelijkheid uit de weg gaat om nr 14 onderuit te halen. Alle effecten zijn uit de kast gehaald, met als klap op de vuurpijl de geregiseerde inbelactie van Ten Have en de stilte die daarop kwam. Als je zoiets hoort ben je een slecht journalist als je daar dan niet verder over doorpraat (tenzij je het als effect wilt laten overkomen en dat is dus gelukt).
Het kan zijn dat VI een aantal mannen aan een tafel is die over voetbal praten, maar zolangzemerhand is dat programma jounalistieker en objectiever dan de Nos-programma's.

Als Cruijff een racist is noem ik ten Have een moordenaar.

Pure karaktermoord wat hij doet. En Davids wordt ook geleefd door media, ten Have, Olfers en Romer. Ik denk nieteens dat Davids wel weet wat die allemaal doet. Als je die interview zag kreeg ik medelijden met alle correcties op zijn woordkeuzes en antwoorden. Tevens is hij ook de enige die nog niet zonder iemand die hem corrigeert een interview heeft gegeven.

En dan nu de waarheid!
Letterlijk citaat van Ten Have uit de Volkskrant van zaterdag jl.: "wij nemen onze taak serieus. Wij hebben munitie genoeg om een veel ergere vechtpartij te ontketenen dan tussen Uri Coronel en Cruijff heeft plaatsgevonden. Dat hebben we niet gedaan."

Nog geen 48 uur later, op het moment dat Ten Have (en Olfers, Davids en Römer) onder druk zijn gekomen, is de veronderstelde munitie tevoorschijn gehaald.
Neemt ten Have zijn taak nu niet meer serieus? In ieder geval is dit absoluut niet in het belang van Ajax of van het proces om tot een verstandige oplossing te komen. Dit is een geregiseerde poging om op misselijkmakende wijze een einde aan de betrokkenheid van Cruijff bij Ajax te maken. Een tactiek van de verschroeide aarde die, als de ledenraad dit laat gebeuren, tot niets anders dan een rokende puinhoop kan leiden.
Ik roep als Ajaxfan in hart en nieren, ex-f sider en (naar ik meen) fatsoenlijk ondernemer en mens de bevoegde autoriteiten op een einde aan dit afgrijselijke schouwspel te maken en zo snel als mogelijk een einde te maken aan elke betrokkenheid van ten Have, Davids, Olfers en Römer bij mijn club.

Als hij echt zo tegen racisme en discriminatie is had hij zich nu 4 maanden later niet boos gemaakt maar toen. Er zijn volgens mij maar 2 opties. Ten Have liegt of Ten Have is hypocriet, want hij heeft deze uitspraken voorheen gewoon gedoogd en maakt zich nu boos in de media op het moment dat het hem uitkomt.

In beide gevallen is Ten Have onbetrouwbaar, incapabel en een slecht mens. Ik vind dat Ajax het standpunt in moet nemen dat het niet met dit soort mensen geassocieerd wil worden.

Ik had het net met een vriend over Davids. En we gingen er gemakshalve vanuit dat Cruijff idd gezzegd zou hebben, luister je zit hier alleen omdat je zwart bent.

Wij kwamen tot de conclusie, dat Edgar Davids niet de persoon erna is, dat die dat op dat moment in augustus zomaar aan zich voorbij zou hebben laten gaan..... zeker niet als ie het idd rascistuisch opgevat zou hebben. Wij zijn van mening, dat hij Johan daar gelijk op aangesproken zou hebben. Immers, in 1996 was davids ook niet op zijn mondje gevallen toen hem zaken dwars zaten in Engeland toen Oranje daar de EK speelde.
davids is niet op zn mondje gevallen en heeft het dan ook gelijk daar aan de kaak geteld. Zonder twijfel. En Johan zal idd zijn standpunt verduidelijkt hebben, dat het niet rascistisch bedoeld was, maar dat net als dat met vrouwen ook gebeurt er gebruik wordt gemaakt van zogezegd 'positieve discriminatie' , waarbij vrouwen en mensen behorend tot minderheidsgroeperingen op basis van die argumenten ergens gekozen worden of voorrang krijgen bij baantjes.
Hoe dan ook is het destijds niet uitgemond in een probleem en moet derhalve destijds Davids genoegen genomen hebben met Johans uitleg. Anders was destijds al de samenwerking niet meer mogelijk geweest. Wanneer dus in augustus de zaak uitgesproken is en opgehelderd is geweest is het wel laag bij de grond om daar nu ineens weer op terug te komen. Het bekende oude koeien uit de sloot halen..... en dus niets meer en niets minder alleen nog maar gebruikt wordt als afleidingsmanoeuvre. Om de aandacht van het verkeerd handelen in de zaak 'aanstelling nieuwe Ad' af te leiden. De overige RvC leden beseffen maar al tegoed hoe groot de macht van Johan is binnen de club. Al wordt daar nogal de laatste tijd minnetjes over gedaan. De angst is toch wel degelijk daar, dat het recente achterhouden van informatie, aan eigenlijk heel de club, ze straks met een nieuw bestuur de kop kan gaan kosten. Immers dat nieuwe bestuur kan straks gebruik maken van stemrecht mbt de RvC leden.

Steven ten Have, als jij stelt dat je ziek bent van Johan Cruijff, dan kan ik je wel zeggen dat vele, vele Ajax-supporters en niet alleen die supporters ziek van jou zijn. Jij zit voor jouw gevoel in een bepaalde machtspositie, namelijk dat jij met drie van jouw collegae de waarheid veel geweld kan aandoen zonder je ergens zorgen over te hoeven maken. Johan Cruijff is de vijfde deelnemer van deze RvC (raad van Criminelen?) Johan heeft zelden iets te horen gekregen, het werd met z'n vieren besproken en stilgehouden. (heeft JC gisteren de bewuste brief inmiddels mogen ontvangen??) Vervolgens werd door jullie bepaald hoe jullie JC in een kwaad daglicht konden zetten en dat deden jullie met verve. Maar realiseer je wel dat jullie het nooit kunnen en zullen winnen, want Cruijff is Ajax en niet Ten Have c.s. Als JC fysiek sterk genoeg is zal hij in zijn eentje tot het laatst toe zich tegen het door jullie hem aangedane onrecht blijven verzetten en uiteindelijk zal hij triomferen. Want realiseer je wel dat de werkelijke Ajax-supporters hun idool altijd zullen blijven steunen. Vooral tegen personen die met de waarheid een loopje nemen.
(dit moest mij, als Nac-supporter, van het hart.)

21 november 2011 om 15:27

"johan heeft zelden iets te horen gekregen, het werd met z'n vieren besproken en stilgehouden."
Johan was er ook nooit.... Als je vaart erin wilt houden, wat betreft het zoeken naar een algemeen directeur, dan moet je op een gegeven moment om iemand heen. Dat bedrijf van jullie is beursgenoteerd!!

"vervolgens werd door jullie bepaald hoe jullie JC in een kwaad daglicht konden zetten en dat deden jullie met verve."
Alvorens ze dit deden heeft vriendje-van-cruijff-johan-derksen de propagandamachine al volle toeren aangezet! Het is natuurlijk makkelijk afgeven op witte boorden, titels en wat niet al. Waarom geven we dan ook niet af op Ipods, kaalwordende mannen en dat soort zaken?

"maar realiseer je wel dat jullie het nooit kunnen en zullen winnen, want Cruijff is Ajax en niet Ten Have c.s. "
Niemand is groter dan de club toch? Ow, sorry het is de enige echte Johan Cruijff. Vakantieganger van beroep met een kritisch columnpje. Nu heeft die een beïnvloedbare positie en dan is hij er nooit... Nee inderdaad, dan win je de strijd niet, gezien er geen strijd is. Er is iemand alleen nooit. (maar wel tijd voor lederaadvergaderingen, P&W en etc)

"als JC fysiek sterk genoeg is zal hij in zijn eentje tot het laatst toe zich tegen het door jullie hem aangedane onrecht blijven verzetten en uiteindelijk zal hij triomferen."
Kruistoch in spijkerbroek-met-colbert? Wat een dwaze opmerking! Knettergek!

"want realiseer je wel dat de werkelijke Ajax-supporters hun idool altijd zullen blijven steunen."
En daar schuilt het gevaar. Als Twente supporter zie ik dat Ajax supporters alle realiteitszin zijn verloren en alleen maar zaken willen zien, zoals zij het graag zien. Ik ga een godwinnetje maken: ow... laat ook maar. Die mag je zelf invullen

"vooral tegen personen die met de waarheid een loopje nemen."
En dat weet helemaal niemand in deze situatie. Of was jij overal aanwezig.

22 november 2011 om 11:03

Sinds vele, vele jaren is bekend dat Johan Cruijff een eigen mening heeft en dit ook zal houden. Tevens weet men dat hij op technisch gebied een expert is. Deze JC is verzocht om het technische gedeelte van de club opnieuw op poten te zetten. Men wist dus met wat voor iemand men van doen had en men wist ook dat hij in Barcelona woont en derhalve niet ieder moment kon komen opdraven! Toch ging men met hem in zee en dus kan men niet terugvallen op dat hij niet altijd aanwezig kan/kon zijn. Overigens via de telefoon en internet is ook alles mogelijk en kon hij worden geinformeerd.

JC wacht nog steeds op een brief die hem niet getoond is en waarvan hij de inhoud dus niet kent.
JC werd beschuldigd van racisme. Niet toen hij aanwezig was, maar nadat hij in het vliegtuig naar Barcelona zat. De woorden over het racisme weden geuit door een stotterende Davids, zonder dat hij de naam van Johan noemde. Ten Have kwam via zijn vriendjes bij de NOS in het programma van Studio Sport op zondagavond even vertellen dat JC inderdaad racistisch ri. Davids was geweest. Davids heeft vervolgens laten weten dat JC geen racist is!
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Altijd Johan beschuldigen als hij er niet bij is en bepaalde beslissingen nemen om vervolgens tegengesteld te gaan handelen en tegen de beleidslijn in.

Als jij niet inziet dat JC op allerlei manieren in diskrediet wordt gebracht, zowel door de RvC alsmede de Nos, dan is dit jammer.

De weg van de waarheid is lang, maar met voldoende wilskracht zal Johan Cruijff aan het langste eind trekken. Ten Have c.s. zijn slechts passanten zonder een Ajaxhart resp. een Ajax-verleden.

Ik ben altijd anti-cruijf geweest, maar vanaf dit weekend was ik om. Naar mijnmening blijft het fout dat cruijf onrust is gaan creeren terwijl ik persoonlijk en op dat moment nog vele anderen, geen problemen had met het toenmalige bestuur (vd boog coronel). Maar door deze 4 koekenbakkers en de streken die ze leveren hoop ik dat cruijf ze keihard neerhaalt. Of het nou waar is of niet dat cruijf dit tegen davids zou hebben gezegd maakt me niks uit. Het is puur en alleen naar buiten gebracht om cruijf zwart te maken.
En dan die ten have heel scheinheilig in studio voetbal zeggen dat hij liever niet had dat dit naar buiten kwam maar wel als de kippen erbij zijn om dit te bevestigen. En dan heeft hij het ook nog over ajaxgevoel.... Walgelijk.. Die brieven die ze gelekt hebben ook walgelijk. Het aanstellen van van gaal om cruijfs rug heen ook walgelijk. Bovendien hebben molenaar en cruijf me overtuigd met de kwestie van basten en de mitsen en maren. Het klinkt heel aannemelijk dat de kneuzige traad van commisarisen zomaar jan en alleman naast van basten wilde aanstellen en dat cruijf dat zo snel allemaal niet zag zitten. Vervolgens wel naar cruijf wijzen als het misloopt. Daarnaast laat davids zich gebruiken door die 3 van de Rvc. Hij krijgt de zwarte piet toegespeeld voor plannetjes die die andere 3 hebben opgezet waar hij zich voor laat lenen. Hierbij pleit ik davids niet vrij want hij is een volwassen man en zou beter moeten weten. Zeer jammer wat er gebeurd.

Gelukkig schijnt de gewraakte vergadering waar Cruijff zijn uitspraken gedaan heeft opgenomen te zijn. Dat zegt Ten Have in de Volkskrant. Als Cruijff hierover wil liegen werkt hij zich alleen verder in de nesten.

21 november 2011 om 16:33

Ja hij gaf aan dat de band bij de brief lag die Cruijff al 4 weken geleden al had moeten ontvangen.

22 november 2011 om 11:21

Cruijff liegt niet! De woorden van Cruijff werden geuit in een vergadering van eind juli 2011, dus inmiddels bijna 4 maanden geleden. De woorden zijn uit zijn context getrokken.

iwaarom nu dit door een hakkelende Davids naar voren laten brengen en niet tijdens de ledenvergadering van zondag jl.? Dit is louter en alleen om JC te beschadigen. Het gaat om een vergadering van eind juli en waarom, als het waar is, heeft de voorzitter van de RvC Toen niet ingegrepen? Gewoon omdat het een leugenaar optima forma is en een gladjanus in de top. Overigens heeft Davids inmiddels ook laten weten dat al deze ophef niet zijn bedoeling was en dat JC absoluut geen racist is. Davids had wijzer moeten zijn en zich vooraf of was het nu achteraf moeten realiseren dat het wel erg veel consequenties zou kunnen hebben.

Was Davids niet de man die destijds ook de Knvb, zijn collegae van het Nederlands elftal en de trainer (ik meen Hiddink) van racisme verweet? Vervolgens ontstond de zogenaamde ' kabel.'

Ik heb een scheithekel aan ajax,en het is voor mij dan ook wel beetje leedvermaak al dit. maar ik erger me wel kapot aan die ten have en snap werkelijk niet dat iemand hem nog gelooft. Alleen aan de kop al kan je zien dat hij achterbaks is. En als je beetje logisch nadenkt en de situatie beetje bekijkt kan je niet anders concluderen dat ten have waar hij ook maar kan probeert om op een achterbakse wijze cruijff zwart te maken. En davids kan je toch niet serieus nemen, of het nou waar is of niet..je flikt een achterbakse streek en vervolgens krijg je het spaans benauwd want het valt iedereen op en dan begin je gauw maar over het zogenaamde (in mijn ogen bedachte) racisme voorval..met een jankgezicht. niet normaal...huillie 1e klas... ten have en die andere paupers bah! kots ..misschien passen ze daarom zo goed bij ajax.

21 november 2011 om 16:00

Zodra Cruijff he tgaat ontkennen kan hij geconfronteerd worden met de bandopnamen. Ik ben benieuwd hoe hij zich daar met een of ander zielig interview of column uit probeert te lullen. Niet dat ik ook maar de illusie heb dat het voor de gemiddelde Ajacied iets uitmaakt. Al was Cruijff in de oorlog een Nsb'er dan nog willen ze hem hebben.

De eerste reaktie van een Ajacied is:
- Het is niet waar! Ze proberen hem zwart te maken!

Als het dan toch waar blijkt te zijn volgt de reaktie:
- Ook al heeft hij dat gezegd, we willen hem toch. Alle anderen zijn smerige ratten dat ze hem zo confronteren met zijn eigen uitspraken!

Cruijff aanhangers lijden aan selectieve verontwaardiging en cognitieve dissonantie!

21 november 2011 om 16:10

Jij noemt het raar dat men deze uitspraken niet gelijk geloofd? Na alles wat vrijdag naar buiten is gekomen vind ik het juist logisch. Je kan tevens jezelf afvragen waarom dit juist nu naar buiten komt.

De club van vier uit de rvc heeft al laten zien dat ze over lijken gaan. Men beseft dat nu en neemt dit dus niet gelijk voor waar aan. Vrij logisch aangezien we ook nog maar één kant van het verhaal hebben gehoord. Dat jij gelijk Cruijff (weer) veroordeelt zonder hem erover te hebben gehoord zegt mij al genoeg.

Feit dat een nationale omroep een interview repeteert en laat regiseren door de partij die word geinterviewd vind je blijkbaar ook normaal. En ja Cruijff zal ongetwijfeld fouten hebben gemaakt. Maar die zullen niet in de categorie van ten Have en co vallen (moet ik ze nog een keer opsommen?).

21 november 2011 om 16:18

Ja want Ten Have is zooo eerlijk. Als de 1 bij pauw & witteman zegt Johan wist van niks, en bij nieuwsuur de ander zegt hij wist van alles...

Daarbij geef mij nou eens een f*cking argument waar en waarover en wanneer en met wat Cruijf heeft gelogen over iets ? Niemand echt niemand kan mij dat geven.

Alleen maar, ja hij zal dat vast wel gezegd hebben...

Nou als dat je argumenten zijn terwijl wij feitelijk kunnen vaststellen wat meneer Ten Have doet op tv en je vergelijkt dat met de argumenten die tegen Cruijf zijn gebruikt vind je het dan gek dat men niet voor Ten Have kiest.

selectieve verontwaardiging ? Ik ben de eerste om ongelijk toe te geven als Cruijf heeft gelogen. Maar tot nu toe is alles van Davids en Ten Have gekomen die non stop als pathologische leugenaars zich hebben voorgedaan tegenover de supporters, de medewerkers binnen Ajax en tegen Cruijf.

22 november 2011 om 11:24

Doe je huiswerk goed en reageer daarna nog eens.

22 november 2011 om 13:15

Inmiddels is duidelijk dat Cruijff niet ontkend. Hij geeft omzichtig toe dat hij iets dergelijks gezegd heeft en dat het zo allemaal niet bedoeld was.

Neemt niet weg dat Cruijff aanhangers kritiekloos accepteren wat hij doet en zegt. Het is hun held, hij doet niets fout. En al doet hij iets fout dan willen ze hem toch. Ze zijn zelfs bereid hem de volmacht van een dictator te geven.

Vooral onze heilige Cruijff geloven. Hij is altijd zo correct bezig geweest in het verleden. Ik zeg niet dat het waar is,wat hij gezegd heeft,maar het verbaasd mij nix. In het verleden wel vaker zo bezig geweest. Ik noem als voorbeeld maar het geval met V Beveren. Maar bij 80% maakt het niet uit. Die krijgen al een stijve als ze zijn naam horen.

21 november 2011 om 16:04

Het geval v Beveren vergelijkbaar met racisme? Jij snapt er niet zoveel van niet? Tevens is dit vele jaren geleden, dit speelt nu en de rvc heeft al laten zien dat ze over lijken gaan. Het zou me dan ook niks verbazen als dit hele verhaal wat genuanceerder ligt.

21 november 2011 om 16:15

@psvboerruh #218
"vooral onze heilige Cruijff geloven. Hij is altijd zo correct bezig geweest in het verleden. "

Wat valt er te geloven want volgens mij heeft Cruijff nog geen verklaring afgelegd.
En volgens mij zegt er niemand dat Cruijff zich altijd correct heeft gedragen.
Daarbij gaat het niet om het feit dat Cruijff geloofd wordt maar eerder wordt deze actie van Ten Have en consorten gewoonweg veroordeeld. Diezelfde Ten Have die gister nog vroeg om minder aandacht voor Ajax maar tegelijkertijd is hij de volgende dag in de krant te vinden om wederom zijn verhaal te doen over Cruijff. Ook het feit dat dit voorval een aantal maanden geleden plaatsvond en dat nu pas naar buiten komt, komt veel mensen (zelfs niet Ajacieden) als vreemd over.

Nogmaals: er valt weinig te geloven van Cruijff omdat Cruijff nog niet eens iets heeft gezegd. Er wordt gewoon enorm getwijfeld aan Ten Have en consorten. En er zullen weinig mensen te vinden zijn die zullen beweren dat Cruijff zich altijd correct heeft gedragen.

Haha van Beveren... Die gozer was net zo labiel als dat van Breukelen was/is.

Laten we eerst maar eens wachten op zijn officiele verklaring voordat je begint te schreeuwen dat hij fout zit.

Valt het je niet op dat het naar voren komt wanneer kamp ten Have het dreigt af te leggen en wanneer het filmpje ongecensureerd naar buiten komt dat Davids duidelijk die richting op werd gestuurd ook ineens een verklaring komt dat hij Olfers ook op een vrouw-onvriendelijke manier heeft verbaliseert. Kom toch op man. niemand maar ook niemand kan het binnen Ajax opnemen tegen Cruijff. Wie dat doet kan alvast een CV op monsterboard uploaden....

Dit is een echt soapaan het worden. Wat voor een rol heeft de media hierin en vooral de rol van de Nos. Waarom mogen zij in de Arena een intervieuw afnemen met Davids en en de anderen alleen buiten de Arena. Dit is vooraf geregiseerde intervieuw je moet eens kijken op http://www.vi.nl/nieuws-item/211347/nosinterview-m... dan zie je het orginele inervieuw die niet geregiseerd is, dit zet je toch wel even aan het denken.
Ten Have enconcorten inclusief de NOS zakkken heel diep door het ijs!
Zonde voor de club Ajax, al die belangen verstrengelingen, dit heeft sportief ook zijn weerslag echt zonde!

Dit is toch werkelijk waar niet te geloven? Ten Have speelt met vuur, met zeer hete vuur…
Stel je voor dat deze mr. ten Have als verliezer uit de strijd komt, dan kan hij zijn hele maatschappelijke carrière vergeten. Deze Professor/doktor/meester kan al zijn diploma’s de prullenbak ingooien. Ik denk dat de vergaderingen bij ABN vol aan de gang zijn om deze man eruit te flikkeren, met zo’n schijnheilige figuur wil je toch niet geassocieerd worden?
Als je hem ook ziet op tv en waar die kondigt:”wij willen van Gaal en Cruyff”, dan heb je echt zin om die man een ‘flinke draai om zen oren te geven’, en dat is nog netjes uitgedrukt. Snapt hij het dan echt niet? Of wij zijn slim of hij echt ongelofelijk dom.

Ik ben geen Ajacied en heb nooit wat gehad met die club, maar als zo’n mr dit bij mijn club zou flikken zou ik hem persoonlijk opzoeken. Deze man leeft in zijn eigen wereld en denkt dat hij superieur is aan anderen.

Ten Have is in de wereld van Ajax ingestapt, Ajax is geen plaatselijk vereniging met de bakker als hoofdsponsor, Ajax behoort tot de grootste clubs van de wereld met een van de beste jeugdopleidingen ter wereld. Ten Have, je dagen zijn geteld en als je niet oppast zijn je dagen letterlijk geteld…..

Wat kan ik mij zwaar irriteren aan deze vent. Als ik hem was zou ik maar eens heel snel gaan stoppen met zijn zwartmaakpraktijken want ik hoor steeds meer mensen zeggen dat ze hem graag eens aan zouden willen pakken en ooit zit er 1 tussen die het niet alleen uitspreekt maar ook uitvoert.

Wat een verschrikkelijke man is dit zeg. Voortdurend maar met zijn onzin we moeten nu aan Ajax denken en we moeten onze onderlinge vetes opzij zetten maar zelf wel voortdurend op de man aanvallen....verschrikkelijk laag mannetje.

21 november 2011 om 16:44

Over wie heb je het, wie is dat verschrikkelijke ventje, ik hoop dat je doelt op die "mimiekloze" ten Have.

het is belachelijk dat er zo iemand al johan cruijf zulke uit latingen doe ,hij is een held een icoon maar ook een rascist sins kort hoe kan zo iemad als johan cruijf zeggen ik vind dat hij nooit meer iets mag doen in de voetallerij

@eazy-e,

Begrijpend lezen is ook een vak. Ik geef alleen maar aan dat Cruijff zelf ook niet zo'n heel net mannetje is. Hierbij geef ik een voorbeeld. Dus alles en iedereen maar veroordelen,en Cruijff maar blijven verdedigen is niet echt terrecht.
En nee geval V Beveren is geen racisme Eazy-e ,dat snap ik wel. Ben maar niet bang.

Waarom een groen randje krijgen voor stoere praat???
Ff iemand persoonlijk opzoeken. En dan held,wat wil je dan doen?

En morgen kunnen we lezen dat Meester Bram Moskowicz Johan Cruijff gaat bijstaan in het afwikkelen van de zaken met Ajax.
Enige tijd geleden dacht ik dat men niet dieper kon zakken in de intern strijd bij Ajax, maar nul Kelvin is blijkbaar nog lang niet bereikt.

En dit alles in het belang van Ajax, Steven......??

@abubakari,

Een beetje meer respect zou je sieren. Je begint mensen te beledigen die meer hebben gepresteerd dan jij ooit zult doen.

Waar ik et het kwaadst over maak is het gemak waarop mensen gaan roepen dat Cruijff een racist is, daar geloof ik niets van. Wel dat hij fel is en stevige dingen zegt, maar dat moet kunnen lijkt me.
Ik wil graag, als het al waar is dat hij dat gezegd heeft de gehele context weten waarin dat dan gebeurd is. Het maakt nogal uit of je zo'n opmerking maakt na allerlei stekelige opmerkingen van alle kanten of dat je een rumte binnenloopt en het zomaar uit de losse hand zegt!.

Daarnaast irriteert het me dat nu iets op wordt gerakeld dat in september ofzo, heeft plaats gevonden. Als daar wat mis was, dan direct..."lik op stuk"....niet 2 maanden later aankomen, dat is achterbaks en laf, dan heb je maar één doel en dat is iemand zwaar willen pakken.
Ik vond Davids erg schijheilig, hij dropt het wel om te prikkelen en dan is het genoeg de rest doen de anders leden wel!!

21 november 2011 om 17:18

Persoonlijk denk ik niet dat Cruijff een rascist is. Wel denk ik dat hij de uitspraak gedaan heeft. Het is een uitspraak die absoluut niet kan, maar Cruijff is communicatief en in de omgang met anderen zo'n onbenul dat hij zoiets er uit flapt.
Maar een onbenul zijn is geen excuus. Hij heeft door zijn status altijd meer macht gehad dan anderen. Dat maakt nog niet dat hij achter de schermen als een despoot om zich heen mag slaan als hij zijn zin niet krijgt.

21 november 2011 om 17:34

Dat zeg ik dus ook, daar doelik op met de context!! Cruijff is ook geen koorknaapje, maar wel "recht voor z'n raap".
Alles kan maar dan moet je niet na een paar manden reageren, dat maakt je relaas een tikkeltje ongeloofwaardig, ongeacht of ik vind dat Davids wel ergere dingen heeft gehoord in zijn loopbaan. Wat hij doet is ook wel erg achterbaks, ...........iets droppen en dan zwijgen en bijna een briefje geven bij wie je de details van het verhaal kan halen.
Ik werd er een beetje beroerd van!!

Het gaat om de context waarin eea is gezegd. Je kunt ook zeggen dat de RVC een juiste mix is qua samenstelling: een vrouw, een man, een topvoetballer, een mediaman, een jurist , blank, zwart. Ik denk dat Edgar Davids een man is en zwart. Daarbij discrimineer ik niet. Daarnaast denk dat het eenieder vrij staat te vinden dat Davids niet in bezit is van andere eigenschappen of kwaliteiten.

Sjonge jonge jonge zoveel mensen die hier net doen alsof ze bij alle vergaderingen geweest zijn en Johan Cruijff persoonlijk kennen. Laat ik voorop stellen dat ik pro-cruijff ben. Ik geloof in zijn visie en ik geloof dat we met Johan deze club terug naar de top kunnen sturen. Maar is er ook maar iemand hier die er daadwerkelijk bij is geweest? Die harde bewijzen heeft dat het niet waar is? We kijken als Ajacieden zijnden allemaal door een roze bril als het om Johan Cruijff gaat, maar als Johan zwart was geweest en dergelijke uitlatingen door een stropdas richting Johan was gegaan, was de stropdas de vuile racist en moest ie zo gauw mogelijk oprotten. Bij Johan bedekken we de uitlatingen al gauw met de mantel der liefde, maar dit is al de tweede RVC die zegt dat Johan vaak harde taal gebruikt om zijn zin door te drukken. Zullen ze dan allemaal zo hard liegen om zogenaamd Cruijff de deur uit te werken? De feiten even op een rijtje:

Ten Have komt binnen bij Ajax dankzij fluwelen revolutie, door Cruijff geinitieerd.
Ten Have wil (tenminste dat neem ik aan) zijn nieuwe baan die hij zojuist heeft verkregen goed uitoefenen en de club/supporters tevreden houden. Het enige wat hij hoeft te doen is naar Cruijff te luisteren.
Vervolgens zou hij Johan Cruijff, de grootste Ajacied aller tijden, dusdanig dwarszitten om zijn eigen stoeltje te redden?

Laten we hier nou eens objectief naar kijken. Ergens in bovengenoemd proces is iets gebeurd wat Ten Have simpelweg niet kon uitvoeren, waarschijnlijk gaat dit over de aanstelling van Ling als AD, die met louche zaakjes en dankzij een slecht resultaat in de backgroundcheck door 4 mensen werd geweigerd. Dit was vervolgens tegen het zere been van Johan, waarna het moddergooien is begonnen en ik in ieder geval niet meer weet wie of wat ik moet geloven. Nogmaals, ik ben pro-cruijff en zijn visie, maar we moeten ook kritisch blijven kijken naar Johan. Ik keur ook zeker niet goed wat de huidige RVC gedaan heeft om achter de rug van Johan Louis van Gaal aan te stellen, maar dit is duidelijk een gevolg van eerdere confrontaties.

21 november 2011 om 17:34

Ik ben het in belangrijke mate met je eens maar wat is erger: een stupide opmerking in augustus van Cruijff (als die is gemaakt) of een bom zoals de RvC (minus Cruijff) onder de club heeft gelegd?
In beide gevallen zijn er geen verzachtende omstandigheden, maar waar bij de opmerking van Cruijff (bij wie ik me geen enkele voorstelling als racist kan maken) een excuus op zich de problemen tussen mensen zou kunnen oplossen (en wellicht is dat ook al gebeurd, anders was het toch niet 4 maanden stil gebeleven als het allemaal echt zo erg was?), heeft ten Have blijkbaar gisteren zijn excuses voor het proces wat tot de bom leidde gemaakt, maar ik zie geen enkele oplossing. Ik zie alleen maar mensen die bezig zijn hun eigen gelijk belangrijker te vinden dan het belang van Ajax.
Of de wijze van aanstelling van van Gaal nou het gevolg is van eerdere confrontaties of niet, het kan en mag onder geen enkele voorwaarde op die manier gebeuren.

21 november 2011 om 18:23

@wvisser18

Ik wil even reageren over het deel Tscheu-la Ling.

Of Ling een goede keuze is... dat kunnen de meesten hier niet hardmaken, maar ook niet ontkennen. Tenzij we alleen luisteren naar Ten Have en co..

Wat we wel weten is dat er geruchten de ronde doen over Ling, maar dat niemand, zelfs niet in de RvC daar met bewijzen van kan komen.
Wat we ook weten is dat naast Cruijff zelf er maar 2 personen uit de RvC zijn geweest, die ieder 45 minuten 1-op-1 met Ling hebben gesproken. De twee anderen hebben geen enkele minuut met Ling gesproken, maar dus wel hun mening klaar. En kunnen dus op basis van eigenlijk niets anders dan geruchten en horen-van beslissen dat Ling niet geschikt is. Dat kan niet!. En dat Cruijff, die overigens zelf aangeeft ook grondig achtergrond onderzoek te hebben gedaan naar Ling, daar dan geen genoegen mee neemt lijkt me normaal. Als je een voordracht serieus neemt, en dat mag je de voordracht van Ling door Cruijff noemen, dan hoor je ook fatsoenlijk de man te spreken en dan met duidelijke standpunten te komen of je de man wel of niet geschikt vindt. En zeker niet op basis van geruchten, waar verder geen bewijzen bij te vinden zijn.
Dat Cruijff het dan moeilijk vindt om deze gang van zaken zomaar te accepteren, kan ik me heel goed indenken. Dan wil hij ook gewoon terechte argumentatie hebben, waarom juist die kandidaat afgewezen wordt.

Persoonlijk hoopte ik ook op een andere kandidaat dan Ling. In die tijd was er nog sprake van o.a. Overmars. Zelfs iemand als Van Halst had ik wel okay gevonden. Al denk ik dat Ling het ook wel had gekund e geloof ik niet zo al die verhalen van louche praktijken, etc, etc.

22 november 2011 om 10:10

Goede argumentatie, en je hebt zeker een punt. Al ben ik van mening dat je in 2x 45 minuten met 2 verschillende mensen best een aardige indruk kan maken/krijgen. Maar inderdaad, het gebrek aan bewijs is een heikel punt en frustrerend voor zowel Ling als Cruijff.

Ik hoopte persoonlijk ook op Overmars maar met de huidige gang van zaken zie ik niet zo 1,2,3 een sterke naam komen die zijn vingers durft te branden aan onze club. Behalve Louis van Gaal dus. Ik hoop nog steeds dat die twee eruit komen, al zal dat waarschijnlijk ook niet jarenlang goed gaan.

De bewuste vergadering waar Cruijff zich racistisch zou hebben uitgelaten, was telefonisch. Dan moeten hier toch gewoon keiharde bewijzen voor zijn? Zolang de heren met niks op tafel komen en alleen maar slap blijven lullen geloof ik er helemaal niks van dat Cruijff heeft gediscrimineerd!

Nou ik ook niet het interview met Davids is een toneelstuk alles word ingefluisert door een derde persoon van de NOS !!!!!! Zie yuotope wat een zielig verguur kan niet eens uit z'n worden komen. Verder is die Arno Vermeulen een boef echt een smeer pijp hij had het wel het grote nieuws dat cruyff racistische was geweest hij was daar achter gekomen , nee zit in dat zelfde toneel stuk , een engerd dat is het.

Blablabla

Pff word er niet goed van al dat gepraat erover al die meningen van jullie en 10000 andere mensen. Die maken geen enkele reet uit.

Weet je wat zou helpen. Weet je wanneer je alles oplost en niet weken en weken met dit gezeik doorgaat?

De harde kern van Ajax gaat die mensen aanspreken persoonlijk. Hoeft niet thuis te zijn maar gewoon rond het complex. Ze spreken hem aan dat als hij nog 1 ding in belang van Ajax fout doet. Hij grote problemen krijgt en ze hem dan ook geven wanneer hij niet luistert. De club Ajax is van 1000000 mensen niet van een paar gluiperds die elk jaar tonnen salaris opstrijken

Het zijn allemaal nerdjes die daar in het bestuur zitten. Allemaal denken ze aan zichzelf, en voelen ze zich tof. Maak ze een bang!!! En ze zelf opstappen. Zijn genoeg manieren omdat te doen. Dat wat hun aan het doen zijn=

Onacceptabel is voor de hardwerkende Ajaxcied

Geen woorden maar daden.

Aanpakken die kwakzalvers!

Ten Have is de kat in het nauw en begint nu rare sprongen te maken. Eerst komt Davids met het discriminatieverhaal op de proppen, daarna belt Ten Have nog eens midden in de uitzending van Studio Voetbal en nu komt deze clown weer met het bericht dat mevrouw Olfers op de korrel is genomen. Ben benieuwd wat ze voor morgen hebben bedacht.

Het begint erop te lijken dat Cruijff zijn ware aard toont aan de buitenwereld. Eerst al de manier hoe hij van leer trok tegen Coronel, ook dat staat op tape en nu dit. Afgezien van het feit dat de rvc niet netjes en kies heeft gehandeld door louis te benaderen achter johan's rug, moeten we concluderen dat johan niet de zgn "messias" is zoals veel mensen hem zien. Nee johan is soms vals en gemeen. Zo heeft hij vroeger ook vd kuijlen en van beveren weggepest bij oranje. Het grote probleem is dat vrijwel iedereen johan altijd maar gelooft en dat dit soort dingen hem blijkbaar niet raken. Eigenlijk had Davids hem een ongelofelijke knal voor zijn harses moeten geven voor zo een schandalige en denigrerende opmerking.

Het verbaast me niks dat Ten Have weer begint gisteren ook al.eerst zeggen ze bij de NOS dat iedereen niks mag zeggen vervolgens hoor je avonds over Davids en die Joep Meloen van de NOS die elkaar bovenin hebben gesproken (valt ook niet op hè ) over dat Cruyff een racist is en dat terwijl je vrijdag van nota bene de 2 Cruyff kenners Molenaar en Derksen hoort dat Johan zich voorbeeldig gedragen heeft.en gister avond heel toevallig belt die Ten Have op naar de studio.straks blijven we opscheept met die leugenaars en lafaards wilt men dat nee,gooi ze eruit ik zeg doen.

Afgezien van al die soap-onzin moet ajax maar eens goed nagaan wie er beter voor Ajax is. Cruijff of groep Ten Have. Het antwoord lijkt mij wel duidelijk..

ik heb het helemaal gehad met Johan cruiff, mijn voormalige held.

Ik had al sterke twijfels over hem een tijdje geleden toen ik een youtube filmpje over hem zag waarin het populisme van de pvv wel zag zitten als ik het vrij vertaal...

http://www.youtube.com/watch?v=6kid-r1yewe

Laat ik vooropstellen dat ik de opmerkingen van Cruijff abslouut niet goedkeur maar, ten Have doet wel heel erg zijn best om Cruijff in een slecht daglicht te stellen. Gister belde hij als de 'amicale Steven' met Jack. En verkondigde 4 a 5x dat Cruijff wel zo slecht was. Ook nu komt hij wederom terug op dit voorval en roept hij dat het allemaal zo ziekelijk is.
Ik krijg hier een beetje een wrange smaak van in mijn mond. Ten Have is, zoals hij nu bezig is, geen haar beter dan een Cruijff die op de man speelt.

Een opgezette mediacampagne. Ten have is niet te vertrouwen mensen. Gelukkig blijft veruit het merendeel van de publieke opinie achter cruijff staan, mooi! JC heeft ajax al een keer gered met de jeugd en eigenlijk de basis gelegd voor de successen in 1995.

Hele rvc met pek en veren de arena uitjagen en er nooit meer toelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren