Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cristiano Ronaldo scoort en houdt Mbappé, Kane en Haaland definitief achter zich

Laatste update:

Cristiano Ronaldo heeft zaterdagavond zijn 54ste doelpunt dit kalenderjaar gemaakt. Van groot belang was zijn 1-4 in blessuretijd tegen Al-Taawoun niet, maar het voelde wel extra zoet voor Ronaldo, die zich tot topscorer van 2023 kroont.

Al-Nassr speelde zaterdag een uitwedstrijd bij Al-Taawoun, dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via een benutte strafschop van Aschraf El Mahdioui, voormalig middenvelder van (Jong) Ajax en ADO Den Haag.

Nog voor rust stelde Al-Nassr orde op zaken. De sterrenformatie van trainer Luis Castro kwam in de 26ste minuut op gelijke hoogte. Marcelo Brozovic werd op zijn wenken bediend door Anderson Talisca en rondde oog in oog met de doelman van de gastheren koeltjes af: 1-1.

De 1-2 volgde tien minuten na de gelijkmaker en opnieuw was Brozovic van grote waarde. Dit keer was de Kroaat de man van de assist, door de bal panklaar op het hoofd van Aymeric Laporte te leggen. De voormalig verdediger van Manchester City torende boven iedereen uit en kopte feilloos binnen.

Vlak na rust maakte Otávio een einde aan alle onzekerheid. De aanvaller schoof simpel binnen na schrikbarend slecht uitverdedigen bij de thuisploeg. Ronaldo, die de hele wedstrijd meedeed, leek niet tot scoren te komen.

In blessuretijd was het alsnog raak voor de superster. Seko Fofana gaf voor vanaf links en Ronaldo vond met een karakteristieke kopbal de korte hoek. Daarmee tekende hij voor de eindstand. Ronaldo eindigt 2023 met 54 goals: 44 voor Al-Nassr en 10 voor Portugal. Daarmee laat hij andere sterren als Harry Kane (52), Kylian Mbappé (52) en Erling Braut Haaland (50) achter zich.

Alleen Haaland had Ronaldo tegen het einde van het jaar nog van zijn topscorerstitel af kunnen houden, maar de Noor ligt in de lappenmand. Ronaldo uitte vrijdag nog zijn verbazing dat hij door de International Federation of Football History (IFFHS) niet tot de beste tien spelers van 2023 werd gerekend. Dat liet hij blijken middels drie lach-emoji’s en een poppetje dat zijn handen voor zijn ogen houdt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat deed Hamdallah ook een paar jaar terug, maar die namen we toen ook niet serieus. Onwijs knap dat Ronaldo nog zo veel goals scoort op z'n leeftijd, maar niemand die de zandbak vergelijkt met de top-5 of zelfs top-10 competities van de wereld. Chapeau, echt speciaal, maar rustaahg.

30 december 2023 om 22:13

Natuurlijk is scoren in de top5 competities een stuk moeilijker. Top 10 zou ik niet zo snel zeggen, dan overschat je de schotse en misschien ook wel de turkse en belgische competities.Maar waarom het vooral heel knap is wat hij heeft gedaan: die man scoort er 54 op zijn 38e! Echt bizar. Hamdallah scoorde er toen ook veel, maar die was een stuk jonger. Bovendien spelen er meerdere goede aanvallers in de saudische competitie (ook Hamdallah speelt er nog steeds) maar Ronaldo houd ze toch allemaal achter zich.

30 december 2023 om 22:51

Het is zeker knap, maar er is wel een groot verschil: Ronaldo speelt al jaren voor zichzelf (niet per se in negatieve zin). Die doet er binnen en buiten het veld alles aan om zoveel mogelijk doelpunten te maken, records te verbreken en dat soort dingen. Dat doet hij in Laliga, de CL, de PL, de Serie A en nu in SA. Hij zou het zelfs in de KKD divisie doen bij wijze van spreken. Die andere spelers zitten er puur en alleen voor de centen. Het is hetzelfde als die spelers die toen allemaal naar China verkasten. Die speelden ook niet met dezelfde intensiteit als in Europa. Ronaldo speelt altijd met dezelfde intensiteit.

30 december 2023 om 23:37

Toen die spelers die er nu volgens jou alleen voor de centen zitten, er Wel alles aan deden in de topcompetities eindigden ze (9 van de 10x) ook steeds onder Ronaldo.Als je daarnaast kijkt hoeveel assists Ronaldo op zijn naam heeft staan, dan is ‘speelt alleen voor zichzelf’ natuurlijk niet serieus te nemen. Naast topscorer aller tijden staat hij ook gewoon in de top 10 meeste assists aller tijden en dit seizoen gedeeltelijk nr1 in de competitie.Het is je goed recht om een (of meerdere) andere speler beter te vinden, maar daarvoor hoef je niet op te zoek gaan naar redenen om zijn prestaties te downgraden. Daar heb je een aardig handje van.

31 december 2023 om 03:33

Dus jij denkt dat de Saudische competitie top 10 is in de wereld ? Ik denk dus dat competities als Denemarken ook beter zijn dan Saudi maar ook Oostenrijk en Zwitserland.

31 december 2023 om 05:11

Zijn ze ook. Het is niet reeel om Ronaldo hierin met Haaland te vergelijken. En als je dat dan zou doen is de prestatie van Haaland veel beter. Er zou ieder geval een correctie factor moeten worden gebruikt. PL doelpunt telt voor 1, SAL voor 0,5 of bijv 0,75

31 december 2023 om 09:35

Totaal werden er 27 penalties gegeven in de totale league, waarvan 21 aan Ronaldo. Ja zo kom je wel aan de 50+. Daarnaast worden topcompetities niet voor niks dubbel meegeteld voor bv een gouden bal, m.a.w. Ronaldo zou zonder penalties en een coëfficiënt van 0,5 op 21 goals eindigen.

31 december 2023 om 00:08

Als ik Ronaldo was zou ik nog even doorgaan in de nationale competitie van Kiribati tot zijn 60ste. Als je daar doorgaat tot de golven de eilanden verzwelgen weet je zeker dat niemand je records afpakt.

Prachtige prestatie van Cristiano, nog altijd zo goed en fit op zijn leeftijd. En mensen die dan komen met; ja in SA.. Waarom staat Benzema daar dan niet om er maar eentje te noemen? Stop eens met haten en waardeer deze man, ongekend grote sportman.

30 december 2023 om 22:17

Benzema moest een half jaar bij Real Madrid spelen (waar hij geëindigd is als topscorer in 2023).

30 december 2023 om 22:26

Karim speelt toch ook alweer een goed half jaar in SA. Staat op slechts 9 goals, Ronaldo 20. Daarnaast staat Ronaldo ook op 1 met de meeste assists. (9) Over 2023 goed voor 69 g/a overall op bijna 39 jarige leeftijd. Blijft gewoon enorm knap.

30 december 2023 om 22:34

Speelt ook bij een zwakker team he…

30 december 2023 om 22:37

Benzema heeft 9 goals en 5 assists in 1.235 speelminuten. Ronaldo heeft 20 goals en 9 assists in 1.616 speelminuten. Tel daar ook nog bij op dat Ronaldo in een ploeg speelt die tweede staat, terwijl de ploeg van Benzema op plaats 7 bivakkeert. Natuurlijk doet Ronaldo het beter dan Benzema, maar er is wel een nuance.

30 december 2023 om 22:43

Top en topfit zijn op bijna 39 jarige leeftijd en nooit een minuut/wedstrijd te hoeven missen is ook een kwaliteit. Waar de meeste al jaren zijn gestopt of een flink verval vertonen gaat Ronaldo gewoon lekker door. Gewoon een buiging waard in mijn ogen, maar alles wat Ronaldo doet bagatelliseren schijnt normaal te zijn ofzo..? 🤷🏻‍♂️ niet specifiek aan jou gericht hoor.

30 december 2023 om 22:46




ze zijn vorige jaar kampioen geworden daei16. benzema heeft een prima team met kante, fabinho, romarinho, coronado, jota, hamdallah, luiz felipe. ze staan 7de dat is gewoon veel te laag. iedereen speelt onder ze niveau op hamdallah na.


31 december 2023 om 01:19

Het feit dat Benzema "ook alweer een goed half jaar speelt in SA" zegt juist iets over die League in SA

31 december 2023 om 02:09

Wanneer messi zijn goals maakt in de mls is het allemaal geweldig. Mbappe speelt ook in een enorme ruk competitie in een team dat vele male sterker is dan de rest.

31 december 2023 om 03:50



Ligue 1 is PSG zo superieur vooral individueel dat ik denk dat je juist nog makkelijker aan het scoren komt. Dan bijvoorbeeld in Saudi Arabiã« of MLS. En met Ronaldo is er altijd wat zelfs toen die 76 CL goals maakte in 5 jaar. En nu hoor je weer dat iedereen het kan doen wat hij doet maar bijna niemand doet wat hij doet.

Tja, hij zal er zelf waarschijnlijk het zijne van denken, maar dit soort statistieken zeggen helemaal niets in die competitie. Wat wel knap is, is dat hij nog steeds een behoorlijk niveau heeft op zijn 38ste. Daar kun je ook alleen maar respect voor hebben.

Wat een geweldig jaar heeft hij achter de rug 54 Goals 15 Assist op na de 1000 goals.

Ronaldo heeft zich goed herpakt na zijn desastreuze jaar in 2022. Tuurlijk is het maar de Saudi League maar toch erg knap voor iemand die in februari alweer 39 jaar wordt! Leuk om te zien dat Ronaldo nog steeds die honger en passie heeft om door te gaan in het voetbal. Zeker op zijn leeftijd is dat echt knap. Ben benieuwd of hij die 1000 goals gaat aantikken.

Op en top prof deze man. Ik heb echt veel respect voor hem, sinds hij de stap heeft gemaakt naar het midden-oosten ipv de major league. Heeft hij echt lef getoond. Zoveel gegeven aan ons kwa voetbal, doelpunten, acties, het spel, ze gemene style tijdens een wedstrijd, een genot om te zien. Anno 2023 de topscorer das alleen maar meer respect. En met alle respect hij had zeker opgenomen moeten worden IFFHS. Belachelijk en nog wat, het maakt allemaal geen bal uit in welke competitie hij speelt of speelde want hij ramde ze er in elke competitie feilloos in. Dus al met al een echte geit

Vind het met alle respect net of Tiger Woods mee doet aan de Midget Golf cup voor veteranen in de staat Oklahoma, en dat toernooi dan wint.

31 december 2023 om 00:53

Eindelijk iemand die het snapt!

31 december 2023 om 01:21

Nee, elk neutraal persoon snapt dat je scoren in SA niet moet gaan vergelijken met scoren in topcompetities in Europa

Best wel weer knappe prestatie hoor en hij laat bij Portugal ook zien dat hij nog steeds één van de beste afmakers ooit is.

Geweldige speler die Ronaldo. Hij is naar mijn mening de beste speler ooit die we hebben gezien op de velden. Hij bewijst het maar weer eens door op zo een leeftijd topscorer te worden van 2023. En hij is ook nog steeds belangrijk voor Portugal.

Tog 1 iemand die een competitie die lager aangeschreven staat dan de Bundesliga 2 en Championship in Engeland serieus neemt.

Ronaldo maakt zich onsterfelijk belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren