Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Crisis leidt tot telefoontjes naar Cocu: ‘Nummers uit Spanje, goh, verrassend’

Laatste update:

Phillip Cocu maakte als speler van Barcelona vergelijkbare problemen mee zoals nu het geval is bij de Spaanse topclub. De clubloze trainer speelde tussen 1998 en 2004 bij de Catalanen. In zijn derde en vierde jaar had Barcelona het volgens Cocu ook heel moeilijk vanwege financiële beperkingen. Mede dankzij de doorbraak van een aantal talenten, kwam de club er uiteindelijk bovenop.

Tijdens een interview met het Algemeen Dagblad gaat de telefoon van Cocu zo nu en dan af. “Nummers uit Spanje, goh, verrassend”, aldus Cocu. De oud-speler van onder meer Barcelona drukt de telefoontjes van Spaanse journalisten allemaal weg. Cocu zegt veel te herkennen van de huidige situatie. Hij verwijst naar zijn derde en vierde seizoen in LaLiga, waarin Barcelona er in financieel opzicht slecht voor stond, net zoals nu het geval is. “Maar het sportieve verwachtingspatroon bij Barcelona zal nóóit veranderen.”

Cocu was een gevestigde naam toen aan het begin van deze eeuw talenten als Xavi, Andrés Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdes en Oleguer Presas doorbraken. “Hun doorbraak moest ook versneld gaan, net als nu”, aldus Cocu. Bij Barcelona doet Ronald Koeman dit seizoen een beroep op diverse talenten, waaronder Gavi, Álex Balde en Yusuf Demir. “Louis van Gaal gaf als trainer de jeugd de ruimte en een paar jaar later werden dat heel bepalende spelers voor Barcelona. Tegelijkertijd haalde de club toen ook weer spelers zoals Ronaldinho die op het absolute topniveau het verschil konden maken. In jaar vijf en zes was Barça terug op het niveau dat ik meemaakte in jaar een en twee.”

Cocu speelde op het middenveld vaak met Luis Enrique. De voormalig Oranje-international is met 292 officiële wedstrijden nog altijd de Nederlander met de meeste duels voor Barcelona. Hij groeide zelfs uit tot aanvoerder. “Natuurlijk moet je presteren, maar belangrijk is óók dat je laat zien hoe gecommitteerd je bent aan een club. Er kwam heus wel eens interesse, maar ik voelde nooit de behoefte om Barcelona achter me te laten. Ik wilde altijd al in dat shirt spelen. Ik was zó trots toen het was gelukt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het grootste probleem bij Barcelona is de ineffectiviteit van de voorhoede.
Zo ga je moeilijk wedstrijden winnen.

2 oktober 2021 om 09:20

Niet alleen de voorhoede is het probleem het hele team is aan het zwalken, wat triest om daar na te kijken,

2 oktober 2021 om 09:24

Nier helemaal mee eens. Als luuk gewoon 2x scoort gaat barca met een voorsprong de rust in en speel je fie wedstrijd daarna heel anders. De effectiviteit van de voorhoede is wel het probleem, het ontbeert aan doelpunten

2 oktober 2021 om 09:34

En het is geen probleem dat ze de goals zo eenvoudig weggeven?

2 oktober 2021 om 10:02

Het probleem is inderdaad meervoudig; ze scoren moeilijk en incasseren eenvoudig. De 1-0 van Benfica was om te janken. Garcia die kinderlijk eenvoudig wordt verrast, Pique die geen rugdekking geeft en Ter Stegen die niet in de buurt van de paal komt na full stretch. Het was echt heel verdrietig om aan te zien hoe amateuristisch dit werd verdedigd.

Die verantwoordelijkheid is zowel bij Koeman als bij de spelers te leggen.

2 oktober 2021 om 09:33

Gewoon een chronisch gebrek aan kwaliteit in elke linie

2 oktober 2021 om 09:38

@Pressing, dat is inderdaad het grootste probleem. Maar dat is toch ook niet zo vreemd? In anderhalf jaar tijd heb je afscheid genomen van Messi, Griezmann en Suarez. In de selectie zitten nu de geblesseerden Braithwaite, Dembele en Aguero, de net van een zware blessure teruggekeerde Fati en aankopen Memphis en L. de Jong, die beiden geen doelpuntenmachines zijn. Ook op het middenveld lopen geen spelers die richting de 10 doelpunten per seizoen maken. Zeg dan maar wie structureel de doelpunten moet gaan maken.

2 oktober 2021 om 09:47

Jep het is heel simpel. Dit heeft ook 2 gevolgen. 1 voetballend gezien natuurlijk maar ook 2 psychologisch. Dit probleem zien we ook bij Real continue. En op een lager niveau bij Az. Als je voorin een gebrek aan aanvalspower hebt ontstaan er aardig wat problemen. Je scoort moeilijk ja, dat is duidelijk. Maar het zorgt voor meer onzorgvuldigheden en dus meer kans op gevaar in de transitie waarbij de tegenstander meer mogelijkheden krijgt om eruit te komen en gebruik te maken van veel ruimte die je achterlaat (zagen we tegen Benfica steeds maar ook Sheriff had dat tegen Real).

Maar er komt een psychologisch effect bij, de tegenstander ruikt bloed, ziet dat je blaft maar totaal niet kan bijten. Ze krijgen een mentale boost, hey er valt wat te halen en gaan dan scherper counteren, met meer vertrouwen. Hoe langer jij zelf niet kan scoren, wordt dat mentale groter en sterker bij de tegenstander.

Cocu is één v/d weinige Nederlandse spelers onder v Gaal die weinig tot geen kritiek van het Catalaanse publiek kreeg. Goede, nuttige, sierlijke en een stille regisseur op het middenveld.

Hij heeft ook jarenlang het record van meeste wedstrijden gespeeld voor Barca, als buitenlander, in handen gehad totdat ene Messi daarover heen ging.

2 oktober 2021 om 12:17

Op Cocu als speler kon je eigenlijk ook geen kritiek hebben. Gio had dat ook, die twee zijn bescheiden, spelen voor het team, werken hard, klagen nooit en spelen altijd een voldoende. Met die instelling lig je (terecht) goed bij het publiek

2 oktober 2021 om 12:48

Mijn kritiek op Cocu was dat als hij vlak na de wedstrijd werd geïnterviewd, hij uit zijn OOgen keek alsof hij op de dezelfde houseparty was geweest als ik dat weekend. 😳
Zo vol adrenaline zat hij.

Maar zonder gekheid echt een heerlijke voetballer en een linkspoot.

Daarnaast had je ook nog spelers als Deco en ronaldinho lopen die de boel op sleeptouw konden nemen

Die spelers zie ik nu niet

2 oktober 2021 om 10:26

Cocu heeft maar 1 seizoen samen gespeeld met Ronaldinho en met Deco niet eens. Die kwam in het seizoen dat Cocu wegging.

Ook al halen ze Messi en suarez terug..het is afgelopen met barca..ze gaan 4 a 5 jaar een gewoon subtop ploeg zijn niet meer en niet minder..en jullie eufalona fans weten dat al te goed..vanavond een pandoering van jewelste tegen atletico...HALA MADRID

2 oktober 2021 om 10:38

Kinderachtige reactie, beetje sneu zelfs.

2 oktober 2021 om 11:14

4 a 5 jaar zelfs? Kan je me ook vertellen wat er nog meer gebeurt? Dan kan ik alvast wat tototjes zetten.
Ik vind het jammer dat Madrid ook fans zoals jij hebt. Meer bezig met de ander dan met je eigen club. Zonde..

2 oktober 2021 om 15:25

Isco24 (grappig trouwens je naam in combinatie met je profielfoto), je moet mensen niet al te serieus nemen. Als je dit vergelijkt met wat sommige Barca fans hier uitkramen dan is dit nog gematigd.

Neemt niet weg dat ik zulke reactie van mede madridistas niet waardeer.

2 oktober 2021 om 11:24

Ik zou vanavond maar geen hala Madrid roepen hoor op de bunes van Wanda Metropolitano 😉

2 oktober 2021 om 11:53

dan wil je straf uit de hoek komen en ben je niet eens verstandig genoeg om uefalona juist te typen. Vind het altijd jammer als een malloot de kreet van mijn mooie cluppie besmeurd met zo'n kinderachtige reacties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren