Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Crisis in Leeds: Summerville en teamgenoten gaan viraal en bieden excuses aan

Laatste update:

Leeds United bevindt zich in een noodlijdende situatie. De nummer zestien van de Premier League verloor zondagmiddag met 4-1 bij AFC Bournemouth, terwijl het elftal van manager Javi Gracia in de laatste vier speelronden een loodzwaar programma tegemoet gaat. Toch gaat het in Leeds sinds zondag maar over één ding: het gedrag van de selectiespelers. Een pijnlijke video veroorzaakte deze commotie, waarna the Peacocks zich maandag genoodzaakt voelden om met een statement te komen.

Een video op het Twitteraccount van SPORTbible ging zondag viraal. Op het fragment is te zien dat de selectie van Leeds zonder blikken of blozen langs een groepje met fans loopt. Ook Nederlanders Pascal Struijk en Crysencio Summerville komen in de video voor. Laatstgenoemde wordt door een jonge Leeds-fan hevig toegezwaaid, maar is zelf vooral met zijn telefoon bezig. Struijk loopt vervolgens met een snelle wandelpas door richting de spelersbus.

Leeds, dat bekendstaat als een echte Engelse volksclub, voelt zich maandag genoodzaakt om met een reactie te komen. “Er zijn geen woorden voor de manier waarop een jonge fan met een Leeds-shirt niet meer liefde krijgt van de selectie. Er is geen excuus voor het negeren van fans. We zouden het op prijs stellen als de ouders van de jongen op de video zich bij ons zouden melden”, valt te lezen op de clubwebsite. De vader van de jonge fan, John Wale, heeft inmiddels gereageerd.

In gesprek met de Yorkshire Evening Post blijkt dat Wale de commotie op het internet overdreven vindt. Blijkbaar heeft zijn zoon Dylan toch aandacht gekregen van een aantal spelers. “Dylan heeft een geweldige dag gehad. Luke Ayling gaf hem een boks, Javi Gracia had aandacht voor hem en van Brenden Aaronson kreeg hij een handtekening. De beelden laten alleen spelers zien die Dylan negeren. We vinden het niet fijn dat hier nu ophef over is ontstaan.” Een excuus vindt Wale overbodig. “Waarom moeten ze sorry zeggen? Ze zijn gefocust op de wedstrijd en er wordt altijd maar verwacht dat je je beste beentje voor zet. Iedereen maakt fouten.”

Degradatiespook op Elland Road
Leeds lijkt hard op weg naar de Championship. Momenteel begeeft het elftal van Gracia zich op een ‘veilige’ zestiende plek, maar dat kan maandagavond alweer anders zijn. Om 21.00 uur komt nummer achttien Leicester City in actie tegen nummer negentien Everton. De winnaar van deze degradatiekraker gaat direct over Leeds heen. The Peacocks zelf hebben nog vier loodzware competitiewedstrijden op het programma staan tegen Manchester City (uit), Newcastle United (thuis), West Ham United (uit) en Tottenham Hotspur (thuis). Diverse Engelse media schrijven dat de positie van Gracia hevig onder druk staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

'ze zijn gefocust op de wedstrijd'... Dat was in dit geval niet genoeg he?! 😇

Het is wel iets wat je vaker ziet, en niet alleen bij voetballers, maar in de samenleving in het algemeen. Ik ben zelf absoluut niet heilig, maar men lijkt steeds meer contactschuw te worden. Zal ongetwijfeld te maken hebben dat tegenwoordig het overgrote deel van alle communicatie niet meer verbaal hoeft dankzij alle technologische ontwikkelingen, maar ergens wel schokkend dat gewoon een simpele knikkende blik al blijkbaar teveel gevraagd is.

1 mei 2023 om 19:16

Precies dit. Altijd maar verschuilen achter je oordoppen/headphones terwijl je weet dat er fans kunnen staan. Je hoeft niet een heel gesprek met ze aan te gaan maar laat je toch even van je sociale kant zien. Een steeds meer contactgestoorde generatie wat versterkt wordt door social media.

1 mei 2023 om 19:34

Klopt ik groet altijd iedereen die ik tegen kom maar je word steeds vaker gewoon genegeerd

1 mei 2023 om 19:48

Helemaal mee eens!

Verstuurd vanaf mijn mobiel

1 mei 2023 om 19:58

Schrik er ook regelmatig van al helemaal als ik leeftijdsgenoten erover hoor, belangst is onder andere iets wat ik steeds vaker hoor. In eerste instantie moest ik er haast om lachen, dacht meen je dit serieus. Tuurlijk een belletje naar eventueel je toekomstige baas is wellicht spannend, maar sommige durven niet eens de tandarts/dokter te bellen voor een afspraak. Maar na even zoeken zag ik dat er schijnbaar heel veel jongeren zijn die dit hebben.
Ook vaak in normale communicatie vinden vele schijnbaar lastig mensen aan te spreken, want dat is 'ongemakkelijk'.

1 mei 2023 om 22:54

Hierover heeft de afgelopen maanden veel over in de krant gestaan. Vooral jongeren communiceren veelal alleen via whatsapp en dergelijke. Vervolgens vinden ze het doodeng om iemand te moeten opbellen of, nog erger, in levende lijve te ontmoeten. Zorgelijke ontwikkeling

De reactie van de vader spreekt boekdelen. Het jochie heeft zat aandacht gehad en was zelf meer dan tevreden. Niet van elke speler dezelfde of zelfs geen aandacht gehad, maar wat schaadt dat? De media weet overal zijn eigen verhaal over te schrijven en pushed het dan ook maar wat te graag.

1 mei 2023 om 19:57

"het jochie heeft zat aandacht gehad en was zelf meer dan tevreden."

Dat is het punt niet echt. Er staan mensen te wachten om een glimp van je op te wachten en je loopt ze starend naar je telefoon voorbij, alsof ze niet bestaan. Dat is gewoon respectloos. Er staat echt niets op je telefoon wat niet even kan wachten totdat je een minuutje later in de bus zit.

1 mei 2023 om 19:58

Hmmmm de spelers mogen best wat meer hun best doen om hun fans te danken voor bijvoorbeeld de volle stadions. Zonder fans is het voetbal niet om aan te zien, zie die Coronatijd (waarbij de maatregelen volledig terecht waren, gezien de ernst van de ziekte).

“Ze waren gefocust op de wedstrijd “. Wat mooi dit. Straks mogen ze de laatste 3 dagen voor de wedstrijd geen woord meer tegen hun vrouw zeggen want “ze moeten focussen op de wedstrijd “😂😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren