Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Crisis bij Besiktas leidt tot bizar scenario: 5 spelers per direct op non-actief

Laatste update:

Besiktas heeft vijf spelers per direct uit de selectie gezet, zo meldt de club maandag via de officiële kanalen. Het gaat om Eric Bailly, Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal en Jean Onana. De reden voor de straf van het vijftal is ‘aanhoudende slechte prestaties’.

“Vijf spelers zijn uit de selectie gezet”, zo klinkt het statement op de website van Besiktas. “Afdelingscoördinator Samet Aybaba meldt dat Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal en Jean Onana eruit zijn gezet vanwege slechte prestaties en onenigheid binnen het team. Ons werk aan de nieuwe personeelsstructuur gaat verder.”

De druppel was het verloren duel met Fenerbahçe van afgelopen zaterdag. De Gele Kanaries waren met 1-3 te sterk voor Besiktas. Edin Dzeko bezorgde de gasten al een snelle voorsprong, waarna Alex Oxlade-Chamberlain voor de gelijkmaker zorgde. Dusan Tadic benutte én miste een strafschop na rust, waarna Sebastian Szymanski het duel in blessuretijd in het slot gooide.

Door de zege kwam Fenerbahçe weer in punten (40) gelijk met Galatasaray, terwijl de Zwarte Adelaars met 26 punten en een vijfde plaats ver achterlopen. Er kan gesproken worden van een crisis bij Besikas, want het is al enige tijd onrustig binnen de club.

Op 11 november kwam er ook plotseling een eind aan het dienstverband van Burak Yilmaz bij Besiktas. De oud-aanvaller was op 10 oktober aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, maar hij hield het dus niet langer vol dan een maand. Over de exacte reden werd niets bekendgemaakt.

"Op zijn verzoek hebben we afscheid genomen van Burak Yilmaz", viel te lezen op de website van Besiktas. "Wij bedanken hem voor zijn inspanningen en wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière." Op dit moment staat Riza Çalimbay aan het roer bij het eerste elftal.

Yilmaz nam een maand geleden het stokje tijdelijk over van Senol Günes, die vertrok. De voormalig speler van Fortuna Sittard beëindigde zijn spelersloopbaan in juni en ging bij de zestienvoudig landskampioen van Turkije voor zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Galatasaray3430315993
2Fenerbahçe3428515889
3Trabzonspor34184121558
4Medipol Basaksehir3415712752
5Besiktas3415613551
6Kasimpasa3414713-349
7Rizespor3414713-649
8Alanyaspor34121210348
9Sivasspor34121210-448
10Antalyaspor34111211-345
11Adana Demirspor3491411241
12Kayserispor34111013-940
13Samsunspor3410915-739
14Ankaragücü3481412-338
15Fatih Karagumruk349916-236
16Konyaspor3481214-1436
17Gaziantep FK349718-1534
18Hatayspor3471215-1033
19Pendikspor347918-3230
20Istanbulspor344723-4116

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dit vind ik eerlijk gezegd wel aardig om te lezen. Normaliter is het altijd alleen maar de kop van de trainer die er af moet. Nu wordt er eens naar de spelers gekeken.

Al lijkt me dat ze niet op non-actief gesteld zijn omdat ze niet goed genoeg spelen. Om iemand op non-actief te stellen moet degene in kwestie toch wel echt iets verkeerd doen. Dus expres falen / er met de pet naar gooien.

11 december 2023 om 16:50

De trainer is vier weken geleden al weggestuurd hoor, en die daarvoor ook al

En daar zit ook wel een ander idee achter dan een principe kwestie - zodra het landskampioenschap uit zicht is, dan kan je beter snel de dure buitenlanders ernaast zetten, die kosten het meest aan wedstrijdpremies en als je het net voor de Januari periode doet dan raak je ze hopelijk snel kwijt.

Nu volg ik de Turkse competitie niet op de voet, maar dit zijn niet de minste spelers zeg. Presteren ze allemaal ruk? Of drukken ze wellicht zwaar op de begroting? Jammer dat zo'n grote club dit seizoen niet op z'n minst kan concurreren met de andere 2 giganten uit Istanbul maar als je de selecties naast elkaar legt is dat natuurlijk geen wonder.

11 december 2023 om 16:54

Niet presteren doet heel het elftal. De heren die uit de selectie gezet zijn, zijn constant 'geblesseerd', zetten zich nauwelijks in en vormen kliekjes binnen de selectie. Onlangs deed Ali Ece, een analist met een hart voor Besiktas een prachtige uitspraak; "besiktas heeft geen team, maar een selectie met spelers die een contract hebben."

Nou kan PSV mooi Bailly oppikken!

11 december 2023 om 17:41

Ramalho 2.0

Het gevolg van een dramatisch transerbeleid. Nog geen 3 jaar terug werden we kampioen met Ghezzal,Rosier, (abubakar).. toen zag je al iets! Wat? Dat Abu 8 wedstryden voor het einde Besiktas in de steek liet waardoor we bijna 2e werden. Dan haal je Abu terug (vorig jaar in de winter), beste man speelt een giga seizoen denk je goede zet van het bestuur.. maar dan? Iets wat ik nog nooit heb gezien bij Besiktas! Je haalt in de zomer nog eens een x aantal Afrikanen met de africa cup op komst! Je creeert een selectie met alleen maar Frans sprekende voetballers, wat doen zij? Zij creeeren een Franse kamp. Stellen zich on disciplinair op, zijn vaker geblesseerd dan fit. Wat ik wil zeggen? Had je betere spelers gehaald (karakter) dan was dit nooit gebeurd. Ik baal evht van Rosier, die is vooral de dupe geworden van deze groep.Maar, om nou te doen alsof het probleem alleen aan de niet Turkse spelers ligt zou echt het domste zijn. Cenk die speelt nog slechter dan Abubakar! Onur & Tayfur mogen niet eens de veter strikken van Rosier! Zo kan ik wel doorgaan. Ik verwacht nog 15 vertrekkende spelers anders wordt t niks.

Dit was te verwachten. Als je sterspeler Aboubakar blessures faket om een haartransplantatie te ondergaan waarna hij niet eens kopduels meer aangaat, dan is de keuze al snel gemaakt. Ik verwachtte eigenlijk ook dat Amartey en Masuaku op non-actief zouden worden gezet, raar dat zij nog mogen blijven. Zij zijn namelijk ook onderdeel van het probleem en dat is groepsvorming binnen de selectie.

11 december 2023 om 21:28

Haha for real?

Tsja, in Turkije wordt al snel vanuit de emotie gereageerd, dat geldt zeker ook voor sportbestuurders. Wel frappant is dat volgens Transfermarkt bijna de helft van de selectie nu geschorst of geblesseerd is, gaat Besiktas in de winter de transfermarkt op?

11 december 2023 om 18:29

Zo emotioneel is dat ook weer niet - door de dure spelers op non-actief te stellen ben je het minste salaris aan ze kwijt (geen winstpremies, geen wedstrijdpremies), en duw je ze het duidelijkst naar de exit, net voor de Januari periode. Da's vrij rationeel gedacht.

Natuurlijk raak je kwaliteit op het veld kwijt, maar laten we wel zijn, waarvoor speelt Besiktas nu nog? Plaats 1 en 2 zijn 14 punten uit zicht, degraderen doe je ook niet dus dan kan je prima de kosten voor de rest van het seizoen minimaliseren, dure spelers lozen in Januari, en je geld opsparen voor volgend seizoen.

Er mag nog wel een veeg door de rest als ik het zo bekijk. Iig een begin is gemaakt.

Toevallig alle spelers die er vanaf volgende maand een tijd niet bijzijn wegens de africa cup ??? Dit moet misschien wel 1 van de redenen zijn.

5 op non actief, senol, Burak wn Cebi weg. Nu nog 10 spelers en dan helemaal opnieuw beginnen. Dit is echt de meest dramatische jaar, dat iknooit heb meegemaakt bij Besiktas. Zelfs toen we geen cent hadden voetbalden we beter dan nu.

12 december 2023 om 01:14

Het rare is dat ik jullie begin dit seizoen gewoon heel hoog had ingeschat. Jullie selectie leek mij redelijk kwalitatief, met een Aboubakar, Gedson, Rosier, Rashica... daar dan nog een Rebic en een Chamberlain bij. Die Colley was vorig seizoen ook helemaal niet slecht. Moet zijn dat Senol barslechte trainingen gaf afgelopen zomerkamp.

12 december 2023 om 16:10

Senol is ook voor 50/60% debet aan dit alles. helaas hebben wij zulke kortzichtige supporters, die dachten dat Senol ons zou gaan redden. Senol is voor even goed maar op lange termijn is het een trainer, dat je club gaat verzieken. zat echt nooit een idee achter bij hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren