Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois: 'Ze heeft het goed gedaan, ik werd niet knock-out geslagen'

Laatste update:
/

Thibaut Courtois vindt niet dat Eva Carneiro iets te verwijten valt. De clubdokter van Chelsea ligt in Engeland onder vuur, omdat ze de doelman vorige week zondag gewoon liet doorspelen nadat hij aan het hoofd werd geraakt door Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez. Dertien minuten later moest de sluitpost alsnog worden gewisseld.

De Belgische goalie had last van duizelingen en bloedde uit zijn oor, maar Carneiro oordeelde dat een wissel op dat moment niet aan de orde was. "Ze heeft het goed gedaan, denk ik", zegt Courtois in gesprek met Sky Sports. "Ze heeft me de vragen gesteld die ze moest stellen en ik kon meteen antwoorden. Ik voelde me dus goed en hoefde niet gewisseld te worden. Ik werd geraakt, niet knock-out geslagen."

"Ik had eerst geen hoofdpijn, maar na een paar minuten voelde ik me steeds slechter worden. Ik werd duizelig en kon de bal niet meer zien. Daarna besloot ik om me te laten wisselen", aldus Courtois, die uiteindelijk snel herstelde. "Ik heb nog een paar dagen last gehad van mijn hoofd en van mijn nek. Maar ik heb een paar neurologische tests gedaan en met mijn hersens bleek niks mis." De goalie stond vrijdag weer gewoon negentig minuten onder de lat bij België, dat met 6-0 won van Andorra.

Vind jij dat Eva Carneiro juist heeft gehandeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je als patient geen symptomen hebt kun je als arts weinig doen.
Wel is het zo dat zeker met een hoofdwond je altijd het zekere voor het onzekere moet nemen maar daar hoef geen arts voor te zijn. Is er eigenlijk kritiek geweest op de arts van Pec die Broerse liet doorspelen?

12 oktober 2014 om 13:14

Als er bloed uit de oren komt moet je gewoon stoppen met spelen.. en een speler kan aangeven wat die wil maar een dokter moet daar juist doorheen prikken. Slecht gehandeld van deze arts.

12 oktober 2014 om 14:40

Dat bloed was niet direct zichtbaar. Courtois maakte een vrij normale indruk.

12 oktober 2014 om 22:16

En bloed uit orem hoeft niet meteen het ergste te betekenen. Er kan ook gewoon daar een scheurtje in zijn vel zitten waardoor het een beetje bloed.

12 oktober 2014 om 13:28

De discussie is al een tijdje gaande om spelers die aan het hoofd zijn geraakt te wisselen om het zekere voor het onzekere te nemen. Zeker als je 2e goalie Cech heet die zich al jarenlang bewezen heeft is er geen enkele reden om Coutois te laten staan. Ik vind het een maffe beslissing maar ik ben dan ook geen dokter.

Wisselen bij letsel aan het hoofd zal een punt van discussie blijven.

Soms loop je in de wedstrijd een behoorlijke hersenschudding op die blijvende schade aan kan richten, maar begint de pijn pas als je 's avonds op de bank zit. Omdat niet fysiek zichtbaar is wat de schade in je hoofd is, blijft het lastig in te schatten of iemand dermate geblesseerd is dat hij gewisseld moet worden.

Persoonlijk vind ik wel dat je uiterst voorzichtig moet zijn met blessures aan/in het hoofd. Het is maar een spelletje dat voetbal, daar moet je niet het belangrijkste deel van je lichaam voor op het spel zetten.

12 oktober 2014 om 20:09

Bij knock out moet er inderdaad gewisseld worden, maar hier was keeper niet echt geblesseerd. Tijdens een voetbal wedstrijd gebeurt best vaak dat een speler knal tegen ze kop krijgt. met 3 wissels zou je wedstrijd niet kunnen afmaken bij iedere aanslag op hoofd.

Als een speler KO gaat moet speler zeker gewisseld worden, al protesteert de speler zoals Pereira dat deed moest hij gewisseld worden.

Maar als je Finale Champions leugeu speelt, 85 min waarbij speler KO gaat en coach kan niet meer wisselen. Een topatleet zal alles doen om in veld te blijven.

12 oktober 2014 om 20:51

Totdat er een keer een voetballer overlijdt of ernstige hersenschade oploopt door toedoen van Sacond Impact Syndrome, dan is de wereld te klein. Als een voetballer een harde tik tegen het hoofd krijgt, moet hij er gewoon uit. Naast het veld is niet altijd meteen en zonder twijfel uit te sluiten dat de voetballer een hersenschudding heeft opgelopen.

Natuurlijk handelt ze niet slecht, ik zou nog expres geblesseerd raken voor een behandeling.

12 oktober 2014 om 12:28

Een kinderhand is snel gevuld. Een zeer degelijke vrouw dat zwaar opgehemeld wordt.

12 oktober 2014 om 12:34

Je zou haar negeren als ze naar je toe zou komen?
Je vrouw/vriendin leest zeker mee
http://spelersvrouw.nl/wp-content/uploads/
2013/10/evacarneiro2.jpg

12 oktober 2014 om 12:40

Nou in de voetbalwereld steekt ze er met kop en schouders bovenuit met haar looks al heeft ze alleen concurrentie van Ronaldo haha.

Verder ziet ze er voor een 41-jarige ontzettend goed uit tel daar bij op dat ze ook nog een goed stel hersens heeft en je hebt wat mij betreft een droomvrouw.

Als je haar gaat vergelijken met 20-jarige fhm modellen dan is ze inderdaad gewoon degelijk.

12 oktober 2014 om 13:31

Je weet dat zij dat niet is he?die chick in doorschijnende lingerie is 1 of ander Bulgaars/roemens model niet eva.

12 oktober 2014 om 17:17

Scherp.

12 oktober 2014 om 12:43

Ik zou ook een paar keer per wedstrijd gaan liggen

Kweeniet hoor, bloeden uit je oor kun je beter meteen in foetushouding op de bank gaan zitten want dan komt het niet meer goed die dag. Ik ben geen dokter maar lijkt me meer dan logisch

Alle vertrouwen in Eva Caneiro. Zij heeft er tenslotte voor gestudeerd. Iets wat vele mensen die commentaar leverden waarschijnlijk niet hebben gedaan. En als Courtois zelf aangeeft dat hij zich goed voelt kan hij toch ook gewoon door?

12 oktober 2014 om 13:05

ja en nee... een 'patient' weet het niet altijd beter..

Langs de andere kant zal de diagnose van Eva in een ziekenhuis anders behandeld worden dan in een wedstrijd ...

12 oktober 2014 om 18:16

Klopt een patiënt weet het niet altijd beter, maar zodra hij aangeeft dat hij verder kan en daar bovenop ziet de dokter ook geen problemen dan zie ik ze ook niet.

12 oktober 2014 om 23:08

Niet vergeten dat die dokter rustig haar consultatie doet... je ziet bijna wekelijks zo een gevallen...

Hoe vaak gaat een speler het veld op die eigenlijk medisch gezien zich moet laten checken.. niet louter op het oog...

Zoals je kon zien.. Courtois mocht terug spelen maar even later... was het sprookje uit en moest hij toch vervangen worden, in dit geval zonder verdere gevolgen maar voor het zelfde geld...

12 oktober 2014 om 14:03

Dus als de patiënt aangeeft nergens last van te hebben zal ie wel gelijk hebben? Mooi, dan zullen de kosten van de gezondheidzorg lekker dalen, weinig artsen meer nodig..

12 oktober 2014 om 18:15

Kosten van de gezondheidszorg dalen? Het gaat hier om een voetballer die aanvoelt dat hij gewoon verder kan en die later alsnog stopt omdat het niet gaat. Niet groter maken dan het is.

Als iemand zo lang op de grond ligt moet hij altijd gewisseld worden omdat het niet goed kan zijn.

12 oktober 2014 om 12:32

Lijkt me een prima uitgangspunt maar dan zou de arts hier ook geen stem in moeten hebben en moet de beslissing standaard dior de scheids of trainer gedaan moeten worden. Zodra je een arts om zijn of haar mening vraagt moet je daar ook naar handelen.

12 oktober 2014 om 13:12

Als ze hebben gezien dat hij een tijdje out is. Dan kun je simpelweg niet weten wat er niet klopt, dan moeten de arts en de scheids het erover eens worden dat het beter is dat het einde wedstrijd word.

12 oktober 2014 om 13:32

Maar zoals in de tekst te lezen geeft Courtois aan dat hij niet knock-out was maar alleen geraakt.

Zij heeft meer ervaring en kennis in dit geval dan de meeste van ons als kijkers. Als zij op dat moment concludeerde dat hij door kon gaan zal zij daar vast een professioneel oordeel hebben gedaan die op dat moment gerechtvaardigd was. Achteraf is het makkelijk om kritiek te geven maar wel een beetje flauw.

Het is soms nodig om als arts voorzichtiger te zijn dan het slachtoffer zelf. Ik heb zelf ooit doorgespeeld na een zware botsing omdat ik me niet zo slecht voelde en stoer wou verder spelen. Als je dan 's avonds op de spoeddienst wordt binnengebracht met een zware hersenschudding, een zwelling tussen je C3 en C4 nekwervels en een spierscheur in je grote borstspier dan is dat al heel wat minder heroisch.

Eva moet blijven! Verademing voor de sport en uitstekende kwaliteiten.

Zelf neem ik in mijn verzorgster-rol nooit een beslissing om iemand met een hoofdletsel te laten staan. Ooit maakte ik mee dat een spits de wedstrijd gewoon uitspeelde, maar achteraf TIA-symptomen kreeg. Dan schrik je natuurlijk wel.

Of ze juist heeft gehandeld? Dat kun je pas zeggen nadat er echt iets ernstigs wordt vastgesteld. Naar mijn idee niet zo'n groot drama dit.

het bloed kwam uit een schaafwondje bij/in zijn oor, helemaal niet uit zijn hoofd.

Hij is nu toch al weer beter, dus waarom wordt de beslissing van haar zo bekritiseerd? en wat zouden 13 minuten nou uitmaken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren