Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois haalt uit naar ‘leugenachtige’ media: ‘Het is respectloos'

Laatste update:

Thibaut Courtois werd onlangs in de rust gewisseld van het Champions League-duel van Real Madrid met Club Brugge (2-2). De Belgische doelman zou last hebben gehad van angstaanvallen, al kwam enkele dagen later in een officieel persbericht van Real naar voren dat het om buikgriep ging. Courtois hekelt dan ook de onjuiste berichtgeving in de Spaanse media.

"Ik weet wat het is om in de absolute top te spelen", zegt Courtois in gesprek met Marca. "Ik zit goed in mijn vel en heb zeker geen last van angstaanvallen. De media hebben een bepaalde verantwoordelijkheid en moeten niet met leugens aankomen. Er zijn namelijk mensen die daadwerkelijk met dergelijke problemen kampen. Het is respectloos naar de speler en de mensen die echt angstaanvallen ondervinden."

Zinédine Zidane: 'Logisch dat er discussie komt over Thibaut Courtois'

"Ik ben gelukkig en werk hard, zodat ik de supporters van Real vreugde kan schenken", aldus Courtois, die weet dat de toeschouwers in het Santiago Bernabéu doorgaans erg kritisch zijn. "Dat beseffen wij als spelers maar al te goed. We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat er regelmatig applaus klinkt in het stadion." Courtois werd tegen Club afgelost door Alphonse Aréola en Real hield uiteindelijk een punt over aan het thuisduel in de groepsfase van het miljardenbal (2-2).

Courtois voelt zich nu weer stukken beter en wil dan ook niet te lang stilstaan bij de gebeurtenis van ruim een week geleden. "Het was gewoon een zware griep, wat zeker geen pretje is. Ik ben nu volledig hersteld en heb de trainingen van maandag en dinsdag bijna volledig kunnen afwerken. Woensdag heb ik de training zelfs helemaal afgemaakt. Ik voel me weer goed en ben zelfs een paar kilo afgevallen." Courtois won donderdagavond als sluitpost van België met 9-0 van San Marino en staat zondag tegenover Kazachstan.

Wie zie jij het liefst onder de lat bij Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mooi aan de kant laten staan wat een knaken doelman

Grappig dat Courtois de media wijst op de verantwoordelijkheid, terwijl meneer zelf zo onprofessioneel is om met buikgriep op doel te gaan staan. Waar is zijn verantwoordelijkheid dan om zijn team en zichzelf te beschermen tegen mogelijk negatieve beeldvorming?

11 oktober 2019 om 13:38

Wel heel krom om dat met elkaar te vergelijken. Ben het overigens wel eens met je dat hij zelf had moeten aangeven niet te kunnen spelen. Maar om dat met de verantwoordelijkheid van de media te vergelijken is kortzichtig. De media neemt een essentiële positie in ieder democratische samenleving en een van de hoofdbeginselen van het vak van de journalistiek is de ‘waarheidsvinding’. Dit beginsel is onze tijdperk enorm verkwanseld, maar ik ben het met hem eens dat dit geen vrijbrief moet zijn om slecht nieuws (nieuws dat niet door grondige en zorgvuldige onderzoek tot stand is gekomen) maar te moeten accepteren.

11 oktober 2019 om 13:44

Wauw appels en peren? Jammer dat je deze twee dingen vergelijkt met elkaar.

Nou Courtois weet echt niet wat het is om voor de absolute top te spelen. Ik heb hem echt nooit super goed gevonden zoals velen beweren, maar gewoon redelijk (net onder de absolute top). Hij is een lange kerel maar toch lijkt het doel heel groot als hij keept.Ps. Als je buik griept hebt waarom ga je dan keepen? Zo laat je je club en spelers wel in de steek.

11 oktober 2019 om 13:16

Hij weet niet wat het is om in de top te spelen? Speler van Atletico Madrid, Chelsea en Real Madrid op clubniveau en met de nationale ploeg van België WK’s en EK gespeeld. Dat is allemaal geen top volgens jou? En jij weet het beter dan de scouts van al die clubs voor die hij gespeeld heeft en stelt dat Courtois geen topkeeper is? Nou nou... wil je dan eens de absolute top definiëren aub?

11 oktober 2019 om 13:34

Onana.

11 oktober 2019 om 13:54

Het gaat hier om niet Het niet kunnen spelen bij een absolute topclub als Real. Hij na een jaar nog geen pepernoot heeft geraakt.Dus blijkbaar kan hij niet presteren bij een absolute top club, waar Real wel thuis hoort. cfc en atletico behoren niet tot de absolute top.En ja, kenneliik weet ik het wel beter ja, want bij cfc was het ook niet best. Bij Real dus ook niet. Kennelijk hebben de scouts het mis. Ik zei trouwens niet dat hij niet top is, lees: “net onder de absolute top”.

11 oktober 2019 om 14:12

Bij atletico was hij toch wel echt heel goed. Bij Chelsea al minder maar nog wel goed . Bij real is het niet veel en dit seizoen al helemaal niet . Als je echter bij deze clubs hebt gespeeld en een 1/2 finale wk, kan ik me niet voorstellen dat hij met de kak inde broek tegen Brugge speelt. Nou ja , van de buikgriep...dan wel haha

11 oktober 2019 om 14:33

Dus Mourinho en Zidane, die respectievelijk Cech en Navas aan kant schuiven voor Courtois kennen er volgens jou, naast de scouts van Chelsea en Real, dan ook niets van. O-K dan... gezien noch Mourinho noch Zidane noch de scouts van Real en Chelsea er blijkbaar iets van kennen, ga ik niet verder met deze discussie. Al wil ik je dan wel nog de tip geven om je arendsoog als scout , en connaisseur van het spelletje in het algemeen, ten dienste te stellen van de internationale topclubs en de Mourinho’s en Zidane’s van deze wereld te vervangen.

11 oktober 2019 om 14:40

Thenry.. Beetje makkelijk om zo Blink 'te kakken' willen zetten. Hij geeft aan dat hij het geen wereldtop vindt, en dat kan toch? Of moeten we maar met z'n allen bondscoach worden, want iedereen kon zien dat de Roon op het middenveld gisteren niet echt handig was, behalve Koeman. Nu kan Koeman er ook niks van zeker? -- Zie je hoe makkelijk het is om iemand belachelijk te maken met een uitspraak die je doet?

11 oktober 2019 om 15:46

Ik wil niemand te kakken zetten, dat doet hij zelf al btw😉, maar zeggen dat Courtois niet weet wat het is om in de top te spelen? Kom op... en dat is iets helemaal anders dan zeggen dat hij Courtois niet zo goed vind want dat is uiteraard zijn eigen mening. Meer zelfs, de laatste 2 seizoenen is Courtois inderdaad minder. Daar geef ik hem zelfs gelijk in. Maar Courtois weet wel nog altijd wat het is om in de top te spelen he? De clubs op zijn palmares bewijzen dat nu eenmaal en er zijn ondertussen diverse topcoaches die dat ook vinden. Daarnaast zet je me helemaal niet in mijn hemd door De Roon te gaan vergelijken met Thibault Courtois hoor... daarvoor is het verschil in kwaliteit tussen beiden wat te groot.

11 oktober 2019 om 16:48

Om toch even op je in te gaan; Je bent volgensmij niet heel goed geinformeerd over de gang van zaken bij Real Madrid. Zidane wilde Courtois helemaal niet hebben. Het was Perez die hem wilde hebben. Vandaar dat Zidane in eerste instantie ook de transfer van Kepa blokkeerde, omdat hij de relatie in de kleedkamer niet wilde verstoren. Maar na de blamage van vorig seizoen besloot de Presi om Courtois hoe dan ook te halen.Wat betreft Mourinho, het klopt wel, het was ook een makkelijke beslissing aangezien Cech oud aan het worden was en Courtois goeie seizoenen had gedraaid bij Atletico, wat ik ook in een van mijn post staat.. Het was bijna einde contract, dus Cfc moest sws een beslissing nemen, wat ik toen der tijd ook wel kon begrijpen. Op dat moment vond ik hem top, in de zin van “prospect” wat de Ligt ook is. Maar ik vind dat ie na de Atletico periode nooit meer op top niveau heeft gekeept (punten gepakt), op de wedstrijd tegen Brazilie na.

11 oktober 2019 om 18:19

Dat lijkt alleen maar zo. Misschien moet je even denken dat hij van een top verdedigend team naar een defensie van koekenbakkers ging waardoor je meer kansen tegenkrijgt. En toch kan je zijn flaters op 1 hand tellen. Maar wat doen ze dan? Een balletje van Messi door de benen benadrukken, ballen waar hij net niet aankan overdramatiseren. Lucky goals die hij zogezegd zou moeten hebben. Maar hoe het komt dat er iemand 1 op 1 voor hem komt, dat maakt weinig uit. Want die jongens hebben in de pre var tijd successen gebracht, dus zijn heilig. Wat ben ik blij dat Ronaldo daar weg is bij die succesvolle club maar zonder hart.

11 oktober 2019 om 13:53

Het kan dat jij hem nooit super goed vond, maar dat was ie wel degelijk. Behoort al sinds 2012/2013 bij de wereldtop. Zo getuige ook de stemmen op "wereldkeeper van het jaar", waar Thibaut sinds 2013 steevast in de top 5 zit, behalve 2016 (toen werd ie 9de). Courtois werd in 2014 zelfs tweede, boven Navas en Buffon.

11 oktober 2019 om 14:15

Heb hem idd nooit super goed gevonden. Ik dacht dat hij de next big thing zou worden toen hij nog bij de atletico zat, met de cl finale als hoogte punt.. heel lang daarna was ie weer heel goed: belgie tegen brazilie. na die ene wedstrijd heel lang niks van hem gezien.

11 oktober 2019 om 14:34

Nee klopt. Veel mensen dachten ook dat hij na Atletico nog beter zou worden, waar het eigenlijk minder is geworden. Dat zegt natuurlijk niks over zijn status en keeperskwaliteiten, meer over ons verwachtingspatroon. Hij is niet beter geworden, maar wel nog steeds in de top van de wereld.

11 oktober 2019 om 18:23

Courtois is echt wel beter geworden. In alle aspecten. Daarvoor traint hij immers iedere dag. En zeker ervaring is belangrijk voor een keeper. Het is inderdaad hoe je naar iemand kijkt.

11 oktober 2019 om 21:22

Van een keeper wil je niets gezien hebben blinkie, die mag gewoon geen doelpunten binnenlaten. Veel gezeik over Courtois. Blijft gewoon een topkeeper.

Ik heb 1 keer buikgriep gehad en persoonlijk was ik dan niet op doel gaan staan. Een meter bij de WC uit de buurt vond ik al best een opgave.

11 oktober 2019 om 13:26

Courtouis had een acute aanval van poeperitus schijtitus waar jij al wist dat je het had ;

Wie gaat er dan ook een wedstrijd spelen als je niet fit bent en dikke maagkrampen hebt.. Een logische denkend persoon speelt de wedstrijd dan toch gewoon niet? Zouden de spreekwoorden/ grappen over Belgen m.b.t. hun intelligentie toch kloppen?

11 oktober 2019 om 15:43

Tuurlijk. Ga even de beledigende kleine Hollander uithangen, kleuter. Indien hij echt ziek was, had de medische staf van RM daar beter mee moeten omgaan. Het is nog altijd de coach die in samenspraak met de dokter / medische staf beslist of iemand speelt of niet. Dit heeft hij voor de aftrap van die match niet verzwegen, zijnde het hebben van lichte griepsymptomen. Mogelijk aangegeven dat hij alsnog wou spelen, maar dan nog kan de coach ervoor kiezen dat risico niet te nemen. Spelers geven vaak genoeg aan te willen spelen terwijl dat geen goed idee is. 45 minuten wedstrijdstress kan symptomen snel doen verergeren. Mediaspelletjes en kritiek kruipen evenzeer in Zidane z'n hoofd waardoor die geen beste keuzes maakt.

Nooit eerder last gehad van spontane poeperitus in je leven ? Zodanig dat het niet eens tegen te houden is dat het dun je broekspijp uit loopt ? Ik denk dat velen onder ons dat heus wel eens zal hebben meegemaakt.courtois schijnbaar ook. Lullig dat hem dat net tijdens een wedstrijd overkwam en er daardoor van een (natte) scheet een olifant is gemaakt.

Een echte vliegenvanger. Neem een voorbeeld aan Mignolet en keer terug naar België. De Jupiler Pro League is zijn niveau. Bij het huidige Anderlecht past hij echt goed. Grote namen, maar geen resultaten.

11 oktober 2019 om 18:25

Noem 5 flaters op in zijn carriere.

11 oktober 2019 om 18:38

Ik kan me een specifieke wedstrijd tegen Barcelona van ons herinneren waarin hij er al 3 maakte.

11 oktober 2019 om 19:06

Courtois is dan ook de enige doelman OOIT die een flater heeft gemaakt... zucht...

Courtois was een wereldtalent en jaren lang wereldtop. Mensen vergeten soms wel eens dat keepers ook bij een bepaalde speelstijl passen.courtois is ook maar een mens. Hij werd jarenlang bekritiseerd door de eigen aangang van Chelsea nadat Chelsea clubheld Cech aan de kant schoof voor Courtois.bij Madrid is het al 2 jaar hetzelfde verhaal nu dat die Navas voor hem aan de kant schoven. In feite altijd kritiek van de eigen supporters bovenop de kritiek van de pers.... Courtois kan dan doen alsof het hem niets doet maar het is wel duidelijk dat zijn vertrouwen al even weg is en zijn niveau in dalende lijn is.ik zou gewoon vertrekken bij Madrid en gaan ballen waar hij wel gewenst is. 26 is niet eens oud. Bij de Duivels toont hij altijd dat hij absolute wereldtop is. Bij de juiste club is hij zeker 1 vd beste keepers in de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren