Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Conference League-loting: dit zijn de teams die AZ kan gaan treffen

Laatste update:

De loting voor de tussenronde van de Conference League is verricht. AZ zal de winnaar van één van deze ontmoetingen gaan treffen in de achtste finale van het derde Europese clubtoernooi. De op papier fraaiste ontmoeting is die tussen SC Braga en Fiorentina. Er wordt gespeeld op donderdag 16 en donderdag 23 februari, waarna AZ op donderdag 9 en donderdag 16 maart tegen een winnaar uit de tussenronde in actie zal komen.

De interessantste ontmoeting is die tussen Braga en Fiorentina. De Portugezen stromen in vanuit de Europa League en nemen het op tegen la Viola, dat FC Twente eerder nog uitschakelde in de play-offs voor de Conference League. Een ander treffen om in de gaten te houden is die tussen Trabzonspor en FC Basel. Dat betekent een ontmoeting tussen Naci Ünüvar aan Turkse zijde en Wouter Burger aan Zwitserse zijde. Lazio, dat in de Europa League-poule bij Feyenoord zat, speelt tegen Cluj en voormalig PSV-tegenstander FK Bodø/Glimt ontmoet het Lech Poznan van trainer John van den Brom.

AZ eindigde als eerste in een Conference League-poule met SK Dnipro-1, Apollon Limassol en FC Vaduz. De laatste poulewedstrijd werd door de formatie van Pascal Jansen met 2-1 gewonnen van de formatie uit Oekraïne en mede daardoor slaan de Alkmaarders de tussenronde over. Dnipro meldt zich als nummer twee uit de groep wel in de tussenronde en zal het op gaan nemen tegen AEK Larnaca, dat als nummer drie uit de Europa League instroomt.

De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 16 en donderdag 23 februari. De ploegen die uit de Europa League instromen, spelen de eerste wedstrijd thuis en zullen een week later op bezoek gaan bij hun tegenstanders. De acht winnaars melden zich in de achtste finale, waarin AZ dus een mogelijke tegenstander is. De Alkmaarders zijn dan sowieso geplaatst en spelen dus op donderdag 9 maart eerst een uitwedstrijd. Op donderdag 16 maart staat de return in het AFAS Stadion op de rol.

De volledige loting:
Qarabag (Aze) - KAA Gent (Bel)
Trabzonspor (Tur) - FC Basel (Zwi)
Lazio (Ita) - CFR Cluj (Roe)
FK Bodø/Glimt (Noo) - Lech Poznan (Pol)
SC Braga (Por) - Fiorentina (Ita)
AEK Larnaca (Cyp) - Dnipro-1 (Oek)
Sheriff Tiraspol (Mol) - Partizan (Ser)
Ludogorets (Bul) - Anderlecht (Bel)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 november 2022 om 14:38

Nou inderdaad... maar laten we eerlijk zijn, het is prima opgezet. Doel was om andere landen ook succesvol te laten zijn.

Er zitten 2 Italiaanse teams in en 1 Portugese en de rest is allemaal buiten de top 6 van de coefficientenlijst.

7 november 2022 om 14:51

Zou wel mooi zijn wanneer Fiorentina Braga eruit knikkert.

7 november 2022 om 15:34

Voor de coëfficiënten zeker, maar ik denk het niet hoor. Ik heb twee wedstrijden Fiorentina gezien dit seizoen en waar ze me tegen Juventus nog wel wisten te bekoren vond ik het tegen Twente überhaupt al vreemd dat ze Conference League haalden terwijl ze echt wel prima namen in hun basiself kunnen neerzetten. Braga is nog wel een niveautje sterker dan Twente

7 november 2022 om 16:10

Tegen Twente speelde Fiorentina dan ook wel beide keren met een B-elftal, dus niet geheel representatief voor de sterkte van die club.

7 november 2022 om 17:52

B-elftal?

7 november 2022 om 19:07

Dit is exact waarvoor het bedoeld is. Dat teams uit mindere landen ook kunnen overwinteren en ver kunnen komen in een toernooi. Vind het juist wel gaaf weer teams als ferencvaros, partizan, en meer van dat soort teams te zien. In de toekomst hopelijk de teams uit Praag en Griekenland ook. Voetbal is niet alleen bedoeld voor Engeland, Duitsland, Italië en Spanje. Teams uit Griekenland, Servië, Nederland, België, Zwitserland en Oostenrijk kunnen hier in knallen

Fiorentina is niet in goede doen. Staan 11e in de Serie A. Ik zie alle nummers 3 van de Europa League doorgaan op Larnaca na.

7 november 2022 om 14:39

Nou de afgelopen weken lijken ze hun draai gevonden te hebben. Zie Braga niet gemakkelijk winnen.

7 november 2022 om 15:31

Laten we het hopen. Mag ook tijd worden dat Inter haar draai gaat vinden die Portugese clubs moeten zo snel als mogelijk uitgeschakeld worden!

7 november 2022 om 16:31

Het is dan februari wanneer ze elkaar treffen. Dan staat alles er weer helemaal anders voor.

Dat doorstromen naar een lagere Europese competitie blijft een dom concept. Je start het toernooi met 32 Conference League teams en de helft van de teams die straks in de knockout fases staan komen rustig uit de Europa League. Bij de Europa League hetzelfde met die CL teams.

7 november 2022 om 14:38

Inderdaad. Ook oneerlijk tegen de teams die er al in zaten. Laat zien dat het alleen maar draait om geld. Je wordt uitgeschakeld maar mag toch blijven. Al die ploegen uit de CL hadden nu gewoon lekker naar huis gemoeten..

7 november 2022 om 14:41

Ik vind het eigenlijk vooral raar dat de ploegen die derde zijn geworden in de hogere competitie tegen een nummer 2 uit de lagere competitie moeten spelen. Persoonlijk zou ik die ploegen meer 'belonen' voor het feit dat ze eerst in een hogere competitie zaten en die de tussenronde laten overslaan, en dan de nummers 1 van de poules tegen de nummers 2 van de poules. Dat de winnaars van die wedstrijden tegen de nummers 3 uit de hogere competitie moeten. Dan wordt denk ik de competitie in conference league ook aantrekkelijker.

7 november 2022 om 14:44

Ja dus als je uit de CL komt dan heb je meer recht om door te gaan in de EL dan iemand die daadwerkelijk een poule heeft gewonnen in die competitie? Hele rare redenatie. De CL is niet heilig he. Sterker nog, die CL ploegen hebben eigenlijk niks te zoeken in de EL..

7 november 2022 om 15:49

Goed idee, ik zou de ploegen uit de hogere competitie persoonlijk nog meer belonen dan jij. Alle nummers 1 en 2 uit de Europa league spelen een ko fase tot er 1 winnaar overblijft en die speelt dan met alle afvallers van de CL om de El titel.

7 november 2022 om 18:09

@tilburg in zekere zin wel toch? Die ploegen zijn beter en hebben zich in een vroeg stadium gekwalificeerd voor een hoger toernooi. De winnaars van de EL groepen gaan net zo goed door als de nummer 2 en loten daarmee ook eenvoudige tegenstanders (op papier), namelijk de nummers 2 van de poules. Je beloont ze daarmee door minder goede tegenstanders te geven. Daarmee hebben ze dus een voordeel. Het gaat me er niet om dat de CL heiliger is dan de EL, ik wil gewoon graag leukere wedstrijden zien en teams meer belonen om hun prestaties.

7 november 2022 om 14:43

Dat zal wel moeten want anders kijkt er geen hond naar. Er zit gewoon niemand te wachten op bijv AEK - Dnipro-1. Als er dus geen grote clubs bij komen kan een wedstrijd als deze dus de halve finale zijn. Dat levert 0,0 op want niemand boeit het wat.

7 november 2022 om 14:58

Inderdaad, het klopt ook van geen kant en is zo oneerlijk als de pest.
De Europa league winnen als oorspronkelijke deelnemer is bijna onmogelijk geworden zo.
Ik zeg, f#ck the money en terug naar het oude systeem.
3e worden is gewoon game over, dan moet je maar beter je best doen.

7 november 2022 om 15:48

Hou toch op man. De CL is echt 100 keer sterker dan de el. Je verdiend het dan gewoon om het een niveau lager te proberen. Een poule winnen in de el is echt super simpel als je ook maar een beetje een ok elftal hebt. En anders spelen veel teams eigenlijk nergens voor als de 3e plek je niet een niveautje laat instromen. Zon rangers of maccabi kan toch nooit 2e worden in een cl poule? 3e hebben ze in ieder geval nog kans

7 november 2022 om 16:18

Hartstikke leuk, maar degene die Europa league verdiend hebben middels de competitie hebben hierdoor minder kans.
Het voetbal draait niet alleen om de CL deelnemers te pleasen.
Dus waarom "hou toch op man"?

7 november 2022 om 16:24

Dus omdat ze sterker zijn, verdienen ze het meer? Ze hebben toch al de baten van de CL (meer geld, meer aanzien etc.)? Waarom moeten ze dan nog een extra vangnet krijgen?

7 november 2022 om 17:09

Jongens. Blaugrana wilt hiermee gewoon zeggen dat zijn aller Barcelona meerdere vangnetten moet hebben. Naast de financiele vangnetten die er al zijn zou het oneerlijk zijn als Barcelona geen toernooi mag winnen europees. Sinds ze in de CL niet meer relevant zijn is dit gewoon 100% terecht.

7 november 2022 om 15:08

Zowel Roma als Feyenoord begon vorig jaar in de Conference League. Verder stelde de poule-fase van de ECL verder helemaal niets voor. Enkel Feyenoord en Vitesse hadden een lastige poule met o.a. Spurs, Rennes, Union Berlin en Slavia Praha. Edit: Zelfs Maccabi Haifa, dat dit seizoen in de CL speelde zat bij Feyenoord in.

7 november 2022 om 19:14

Vindt vooral de loting bijzonder. De oude was beter. Gewoon iedereen loten. Nummers 1 en beste 4 nummers 3 uit cl in pot en alle nummers 2 en 4 slechtste nummers 3 uit cl in een pot en die tegen elkaar en laatste 16 geen restricties.

Braga tegen Fiorentina, jammer dat zulke ploegen elkaar meteen treffen.

7 november 2022 om 14:39

Voor de coefficienten maak ik een uitzondering op jouw mening
Normaal zou ik dezelfde mening hebben

7 november 2022 om 15:03

Goede loting voor Nederland inderdaad, echter is het zo dat ik niet per se iets met een Nederlandse club heb haha. Verder hebben de Portugezen allen vrij gunstig geloot.

7 november 2022 om 14:39

Voor de Nederlandse coeffiecienten is dit affiche juist goed.

Mooi dat Braga tegen Fiorentina moet. Belangrijk voor Nederlandse coefficient. Zeker nu Sporting CP en Benfica erg gunstig loten, mag het best ook wel eens mee zitten met een wat lastigere loting voor Braga en Porto.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren