Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Complimenten voor Buffon: 'De beste uit de historie van Juve'

Laatste update:

Gianluigi Buffon is inmiddels 35 jaar oud, maar bewijst nog wekelijks dat hij nog lang niet versleten is. De keeper is niet weg te denken onder de lat van Juventus en staat nog altijd bekend als een van de beste doelmannen van dit moment. Dat vindt ook Dino Zoff, een van zijn legendarische voorgangers onder de lat bij de Oude Dame.

/

Zoff stond tussen 1972 en 1983 onder contract bij Juve en deed het toch niet onverdienstelijk. De Italiaan heeft desondanks het gevoel dat hij in de schaduw van Buffon staat: "Hij is de beste doelman uit de geschiedenis van Juventus", zei Zoff. "Giampiero Combi was in zijn tijd ook heel goed, maar Buffon is nu heel erg goed. Bovendien houdt hij zijn niveau vast. En Dino Zoff? Ach, die hoorde ook bij de top."

Buffon begon zijn loopbaan bij Parma en maakte in 2001 de overstap naar Juventus, dat de doelman aantrok omdat het niet tevreden was over Edwin van der Sar. Buffon deed het een stuk beter dan zijn Nederlandse voorganger en speelde tot dusver 348 competitiewedstrijden voor de ploeg uit Turijn. Bovendien heeft hij 124 interlands voor de Italiaanse ploeg achter zijn naam staan.

Gianluigi Buffon is de beste doelman van Juventus ooit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buffon is zelfs een van de beste allertijden komt zeker in de top 10 keepers allertijden.

20 februari 2013 om 16:31

correct, Buffon zal zelfs in de top 5 staan en om heen heen keepers als vd Sar, Schmeichel, Kahn, Sepp Meyer, Banks, van beveren.

20 februari 2013 om 16:42

Casillias heeft meer bereikt dat Van Beveren en Van de Sar. Dus ik vind de 2 Nederlandse doelmannen die jij noemt niet beter.

20 februari 2013 om 16:58

Valdes heeft ook meer gepresteerd dus dat argument is niet netjes te noemen, maar Casillas staat wel bij mij in de top 10 hoor en die 2 Nederlanders die ik typ zitten ook in de top 10 en uiteraard zal vd Sar hoger staan dan van beveren.
Ook Lev yashin hoort erin natuurlijk.
Maar Casillas vind ik niet de beste ooit en ook niet beter of evengoed dan Buffon, dan vind ik Buffon gewoon beter en completer ook veel meer uitstraling. Maar gezien de dingen die Casillas heeft gewonnen en dat hij 2 hele goede jaren had hoort hij er zeker wel bij in de top 10 en het EK en Wk winst er nog bij genomen.

20 februari 2013 om 21:28

Beste ooit van juve samen met pirlo

20 februari 2013 om 21:30

Niet samen met Pirlo. Pirlo presteert heel erg goed nu, maar hij is geen Juve legende want zolang speelt hij er niet.

20 februari 2013 om 22:29

Pirlo? Die speelt er pas een jaar...

Ik zou eerder zeggen: Del Piero!

21 februari 2013 om 00:15

Inderdaad. Lijkt wel alsof sommigen hem nu al zijn vergeten...

Ik zeker niet. Del Piero is toch wel een van de beste spelers die ik ooit heb mogen aanschouwen.

Ik vind Gianluigi Buffon al jaren de beste doelman ter wereld. Is een betrouwbare sluitpost bij zowel zijn club Juventus als bij het Italiaanse nationale elftal. Hij is ook een echte clubman, wat hij heeft bewezen door jaren terug bij Juventus te blijven wanneer ze naar de Serie B zakten.

Afgelopen zaterdag weinig van gezien

Nee, geintje, Buffon is de beste keeper van de afgelopen 15 jaar, alleen Casillas, Kahn en Cech komen in de buurt van de prestaties die deze man geleverd heeft. Nog steeds een fantastische doelman en zonder hem zou Juve nooit zo succesvol zijn geweest de laatste 10 jaar.

Alle respect voor Gigi.

20 februari 2013 om 16:26

Vergeet vd Sar niet! Zeker meer bereikt en beter dan Cech!

20 februari 2013 om 16:29

Ja, Van der Sar komt in de buurt. Maar ik weet niet of ik hem over in hele carrière beter vindt dan Cech. Misschien net.

Voor mij is het:
Buffon
Casillas
Kahn
Van der Sar
Cech

20 februari 2013 om 16:48

Ik ben het wel met je eens denk ik al vind ik Cassillas misschien nog wel beter dan Buffon. Maar het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Alle 5 klasse keepers!

20 februari 2013 om 18:59

Geen Peter Smeichel?

20 februari 2013 om 20:21

Vooral: geen Lev Yashin? Want die is en blijft gewoon de allerbeste keeper ooit, er is niet voor niets een prijs naar hem vernoemd, de prijs voor de beste keeper op een WK.

Stats:
In totaal 812 wedstrijden gespeeld
326 wedstrijden in de basis van Dinamo Moskou
75 wedstrijden voor de Sovjet-unie (70 doelpunten tegen)
13 wedstrijden op Wk's
270 wedstrijden zonder tegendoelpunt
150 gestopte penalty's

20 februari 2013 om 20:39

Ik heb het over de laatste 15 jaar jongens!! Niet aller tijden, want dan komen daar sowieso Smeichel, Zoff en natuurlijk Yashin bij. En dan hebben we nog Maier, Dasajev, Pfaff, Banks en nog wel een paar.

20 februari 2013 om 17:39

haha er is natuurlijk geen een enkele keeper die ooit dat schot van totti had kunnen hebben, dat was gewoon onhoudbaar

Fantastische doelman! Staat zeker in de top 10 van keepers van deze tijd! (voor mij persoonlijk zeker)

Ben blij Buffon mee te mogen maken. Beste keeper in de wereld en 1 van de beste keepers allertijden.
Groot sportman en groot mens.

Slaat nergens op dit!
En Dino Zoff dan?? Tegen de tijd dat die stopte was hij de beste uit de geschiedenis, en straks komt er weer een ander voor zovele jaren - en dan is die weer de beste?
Slap gelul vind ik, omdat het andere tijden zijn...

Vraag de oudere Italiaan en die zal zeggen dat Zoff weer beter was, en een andere zal zeggen dat il Ragno Nero (de Zwarte Spin - Fabio Cudicini) weer een betere keeper was...
(hoewel laatstgenoemde nooit voor Juve en het nationale elftal heeft gespeeld - maar het gaat om de beeldvorming)

20 februari 2013 om 16:24

Als je het artikel had gelezen, zou je weten dat Dino Zoff dit zelf verklaart. Hij zegt zelf dat Gianluigi Buffon de beste uit de geschiedenis van Juventus is. Mooi en respectvol van deze man om alle lof naar Buffon toe te spelen.

20 februari 2013 om 16:35

Ja wat moet 'ie dàn zeggen - dat hijzelf de beste was?
Zegt meer over Zoff dan over de inhoud van dat artikel. Ik heb het eigenlijk ook niet over dit artikel, maar juist meer tegen de mensen die hierin meegaan gezien de reacties.
Ik heb Zoff ook meegemaakt - en ik ben zelf keeper - nou, dàt was anders ook een hele goede hoor...
En vraag aan de mensen van AS Roma naar Cudicini en die zullen je zeggen dat het onbegrijpelijk is dat hij nooit een wedstrijd voor het Italiaanse elftal heeft gespeeld in plaats van Zoff - omdat 'ie zoveel beter zou zijn geweest...
Voel je wat ik bedoel?

20 februari 2013 om 17:56

Nu begrijp ik helemaal wat je bedoelt, excuses voor de nogal botte reactie. Ik heb Dino Zoff nooit meegemaakt en weet dus inderdaad niet hoe goed hij wel niet was, net als Fabio Cudicini. Ik kan alleen maar zeggen dat ik, als ik naar de huidige actieve doelmannen kijk, Gianluigi Buffon de beste vind.

Ik begrijp dat iedereen op Buffon stemt op de poll , want vele van jullie kennen zoff niet . Hij was echt een fantastische keeper , ik denk wel beter dan Buffon.

20 februari 2013 om 16:26

Ja ken Zoff alleen van naam dat is waar. Heb hem nooit echt zien keepen. Dus de keuze is niet echt eerlijk. Daar heb je gelijk in.

20 februari 2013 om 16:38

Nou, ik wèl, en ik ben het met Ndorder eens dat het werkelijk een fantastische keeper was. Maar het blijven andere tijden...
Wie weet hadden van Hanegem en Cruijff in deze tijden wel midelmatige voetballers geweest, omdat ze toen veel meer tijd kregen aan de bal - ook om een actie te maken - en nu gaat het spel veel sneller...
Koffiedik kijken dus...

Een grootheid is hij zeker. Ik speelde altijd Buffon na toen ik klein was. Held.

Ik vind persoonlijk beste keeper van zijn tijd. Ongelofelijk goede reflexen. En zijn grote leiderschap. Wint vaak punten voor je. Ik zou hem niet willen missen.

20 februari 2013 om 17:01

Hij en Cassilas vind ik de beste op het moment de rest loopt er achter

buffon is zeker een goede keeper, maar zeker niet de beste ter wereld. Ik vind hem voetballend niet sterk en zoals anderen reeds schrijven, voornamelijk een lijnkeeper. Wel een echte persoonlijkheid en trouwe clubman. In de top10 horen sowieso vd Sar, Casillas, Schmeichel, Cudicini (sr), Cech, Kahn, Buffon, Sepp Maier, Yashin.
Nummer 10 mogen jullie aanvullen!

20 februari 2013 om 16:39

Nou, en wat denken jullie van Rinat Dasajev, en Hans van Breukelen??

20 februari 2013 om 16:42

Dasajev kan ik me wel in vinden. Helaas bekend bij het grote publiek door de goal van Van Basten. Maar echt een fantastische, stijlvolle keeper.

20 februari 2013 om 22:42

Eerder van Beveren dan van Breukelen, misschien voor jou tijd (ook voor die van mij) maar hij werd gezien als een van de beste keepers ter wereld en PSV beste all time.

Fantastische keeper. Persoonlijk vind ik hem nogsteeds de beste van de wereld, maar daarnaast is hij ook een van de weinigen die echt clubliefde kent. Toen ze in 2006 noodgedwongen degradere, doordat Juventus scheidsrechters had omgekocht bleef hij zijn club trouw en toen hij eerder dit jaar een nieuw contract kreeg waarin hij veel minder kreeg dan eerst nam hij daar ook genoegen mee. Niet dat hij nu weinig verdient, maar er zijn toch niet vee spelers die dit doen. Bufon is een echte held.

Buffon is gewoon een legendarische keeper. Komt zeker met Van Der Sar,kahn,casillas,.. in de top10 beste keeers ooit.

Respect voor Buffon, hij en Pirlo zijn de enigste spelers van Juve die ik graag heb

Een fantastische doelman, iemand die vaak de punten heeft gepakt en hopelijk dat nog tot en met 2015 zal blijven doen.. Iemand die bekend staat als iemand met enorm veel wereldreddingen en iemand die ondanks de successen Juventus ook gewoon trouw is gebleven. Ik ben blij dat ik deze doelman heb mogen meemaken, voor mij toch wel de beste doelman van de laatste 15 jaar. Al zal dat natuurlijk niet al te objectief overkomen als het uit de mond van een Juve supporter komt.

20 februari 2013 om 19:58

Bwah hij heeft de prijs gewonnen van beste doelman van de afgelopen 20 jaar, dus al zijn wij als Juventini niet geheel objectief, er zijn er wel meerdere die dat vinden, de enige die in de buurt komt is Casillas, maar die is niet zo compleet als Buffon, Casillas laat het in de lucht wel eens afweten, Buffon is op alle vlakken de beste.

Als Zoff het zelfde zegt dan zal het wel zo zijn, ik heb van Zoff maar een paar hoogtepunten gezien dus niet meer, maar er wereld altijd over hem gezegd dat hij een van de beste is.
Toch vind ik Ikr Casillas de beste doelman ter wereld, de beste ooit zal tussen Kahn, Shmeichel, en Buffon gaan. Cech en Van De Sar zatten of zitten ook op het zelfde niveau. Het geweldige aan deze doelmannen in vergelijking met jongens zoals Krul, de Boy Waterman's enzo dat er echt een persoonlijkheid staat iemand waar je als spits nog een seconde langer over na denkt, iemand die de regisseur is van de verdediging.
Gigi Buffon is een geweldige doelman misschien de beste ooit, een absolute clubheld, zoveel meegemaakt, maar nog steeds zoveel van der houden, en een modelprof want je hoort echt nooit iets fouts uit zijn mond komen of uit die van iemand anders over hem.

Niet alleen de beste keeper van juventus ooit, ik ben nog steeds van mening dat buffon de beste ooit is van de wereld, ik weet dat ik natuurlijk een beetje subjectief ben en door een juve-bril kijk, maar er zijn ook een hoop niet juvefans het met mij eens, als je ziet wat deze man nu nog allemaal presteert kan ik in ieder geval geen andere keeper bedenken die zo lang zo goed is geweest.
Grande Buffon!

20 februari 2013 om 17:39

Als Casillas er niet was of keepte altijd zoals dit seizoen dan zou ik het mee eens zijn met jou.. maar Casillas werd gewoon verkozen tot beste aller tijden..

bron : http://www.soccernews.nl/news/142758/casillas_mag_...

20 februari 2013 om 18:33

Hij is vier keer uitgeroepen tot keeper van het jaar als je dat artikel leest.. Buffon is uitgeroepen tot de beste doelman van de laatste tien jaar, laatste 25 jaar + beste doelman van de 21ste eeuw (al zijn we daar nog maar pas in).

20 februari 2013 om 18:31

Beste van de wereld niet - qua voetenwerk is Dasajev de beste - iedere bal leek recht op hem af te komen, maar hij wist gewoon precies waar de bal zou komen.
En qua reflexen waren Schmeichel, van der Sar en Preud'homme denk ik net zo goed - en dan heb je ook nog Pfaff...
Het ligt allemaal gewoon erg dicht bij elkaar...

Casillas werd verkozen tot beste doelman aller tijden.. Dus ik snap die discussies hier boven niet maar goed.

ON: Buffon is een geweldige doelman.. Wat hou ik van z'n karakter is altijd eerlijk.. hoe vaak hij Italie en Juventus heeft gered kan niemand anders.

20 februari 2013 om 18:36

Zucht, je moet dat artikel wat je zelf plaats gewoon eens goed lezen, dan zie je dat de schrijver dat neerschrijft, het is dan geen feit.

Beste doelman van het decennium:
http://www.iffhs.de/?388d85ff8b00388f05e91a55285fd...
Beste doelman van de laatste 25 jaar:
http://www.iffhs.de/?388d85ff8b00388f05f4cbc0385fd...
Hoezo Casillas? Buffon & Casillas zijn gewoon beide fantastische doelmannen die beide enorm veel hebben betekend voor hun land en hun ploeg.

20 februari 2013 om 18:42

Hij is altijd eerlijk - hoe kan je dat nou zeggen - ken je hem persoonlijk dan?
Of heb je wel eens met hem getraind of gespeeld?
Zo suggestief allemaal...

20 februari 2013 om 20:24

De beste keeper aller tijden is nog steeds Lev Yashin of Jasjin, t is maar hoe je t wil spellen, en die gaat hij ook niet snel voorbij gaan. Yashin heeft zelf nog gekeept bij Ijshockey tijdens zijn carriere, en dat deed ie ook vrij aardig.

Ik heb Zoff nog zien keepen, en dat was een kanjer hoor. Wat me bij Buffon tegenvalt, en daarom is hij niet de grootste van Juve, dat is het feit dat hij heel veel ballen stompt en wegslaat. Ik zie hem te weinig ballen klemmen.

Zoff was een lijnkeeper met prima reactie, die ook veel klemde.

Trouwens, keepers met vroeger en nu vergelijken is hetzelfde als di Stefano, Pele, Cruijff, Zidane en Messi met elkaar vergelijken.

De tijd waarin ze spelen is zo anders.

20 februari 2013 om 18:38

Dat bedoel ik dus met een andere tijd.
Keepers van tegenwoordig kùnnen ook haast geen ballen meer pakken, omdat die ballen maar lichter en lichter worden. Ze dwarrelen aan alle kanten.
Vroeger kon je een strakke bal, en boogbal of een kromme boogbal geven, en dan kwam die precies daar waar die zou moeten komen als je een beetje kon schieten. En een keeper die een beetje kan keepen wist dat dus ook. Raakte je hem goed op het ventiel, dan moest 'ie wel héél hard zijn wilde die een beetje gaan dwarrelen - maar tegenwoordig dwarrelt ìedere bal!
Ik heb de laatste paar jaar drie keer een pink gebroken bij een bal die gewoon - en niet eens zo heel hard - recht op me af werden geschoten.
Je weet dat ie komt, dus je kijkt alvast wie er vrijstaan, en dan komt 'ie ineens niet in je handen, maar bovenop je vingertoppen waar het einde van je nagels zitten..
En dat dòet me toch zeer ...
Kun je wel zeggen Fingersave, maar dat is gewoon een marketingstunt - je moet je vingers gewoon vrij kunnen bewegen, en fingersave belemmert dat...

20 februari 2013 om 18:45

ik zie toch nog genoeg keepers die ballen klemmen. Bij Buffon valt het echt op die stompt meer dan anderen, let maar eens op. Er is een special op Sport1 of Eredivisie live geweest over hem en dan zie ook alleen maar reddingen dmv stompen.

Ik ben geen keeper, schoot ze liever op de goal dan dat ik een bal wilde vangen. Maar die ballen zwabberen zo'n beetje de laatste 15 jaar.

Jij bent het net zoals ik eens dat je het niet kan vergelijken, vroeger en nu.

Buffon is een van de beste keepers ooit maar Zoff was nog net wat beter.

Buffon wordt in Italië erg gerespecteerd maar daarbuiten minder. Velen geloven echt dat Casillas de absolute nummer één van de wereld is. Echter vind ik Neuer en Buffon een streepje voor hebben. Neuer heeft zijn breedte in zijn voordeel en Buffon zijn ervaring. Ook Cech is sterk, maar niet zo sterk als Buffon. Die kan op dit niveau nog jaren doorgaan. Ik zie hem op z'n 40e nog steeds keepen voor Juve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren