Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu verbolgen over besluit KNVB: ‘Ik ben het er nog steeds niet mee eens’

Laatste update:

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Hirving Lozano vrijdag een schorsing van twee wedstrijden opgelegd, waardoor de aanvaller de wedstrijden tegen Feyenoord (competitie) en SDC Putten (KNVB Beker) mist. Lozano werd zondag tegen sc Heerenveen (2-0 verlies) van het veld gestuurd na een charge op Denzel Dumfries en de voetbalbond stelde dat dit 'ernstig gemeen spel' was. Phillip Cocu is ontstemd over de schorsing van zijn pupil.

"Ik ben het er nog steeds niet mee eens", aldus de trainer van de Eindhovense club in gesprek met PSV TV. "Ik vind die actie gewoon geen rode kaart waard. Niet alleen in het geval van Lozano, maar ook voor andere spelers die zo'n overtreding begaan. Als je daarvoor twee wedstrijden schorsing krijgt, dan vind ik dat zwaar", foetert Cocu.

PSV tekende eerder hoger beroep aan tegen de schorsing. De Eindhovenaren hoopten op vrijspraak, maar de tuchtcommissie wilde daar niets van weten. Dumfries nam het dinsdag in De Telegraaf nog op voor de Mexicaan: "Ik vind dat ze hem mogen matsen. Ik zag twee benen op me afkomen en voelde dat ik werd geraakt. Toen ik het later terugkeek, zag ik dat Lozano uitgleed. Ik hoop dat hij er goed mee wegkomt."

Hirving Lozano is te zwaar bestraft door de KNVB

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cocu het is gewoon gemeen spel volgens de regels: "Een tackle of het aangaan van een duel waarbij de veiligheid van de tegenstander in gevaar wordt gebracht,
moet worden bestraft als ernstig gemeen spel.
Een speler die naar een tegenstander springt in een duel om de bal te veroveren, hetzij van voren, van opzij of
van achteren, en dit doet met een of beide benen met buitensporige inzet of de veiligheid van de tegenstander in
gevaar brengt, maakt zich schuldig aan ernstig gemeen spel." als je het hiermee bekijkt is het gewoon terrecht.

15 september 2017 om 20:35

buitensporige inzet??
geen gestrekte benen, niet vol geraakt, want precies tussen(!!) de benen, de veiligheid was geen moment in gevaar, getuige ook de verklaringen van Dumfries en Schaars(!!)
zelfs de aanstellingscommissie stuurde Blom deze week richting Jupiler League,
maar de Knvb gelooft de arbitrage volledig, die:
1) verklaarde dat Dumfries naar aanleiding van het incident gewisseld werd, dit was om aan andere reden
2) verklaarde dat, bizar maar waar, PEC en Groningen tegen elkaar speelden

genoeg argumenten voor vrijspraak dus

15 september 2017 om 21:31

Verbaasd mij dat steeds de " mosterd na de maaltijd " uitspraken van Dumfries en Schaars erbij worden gehaald. Als zij het er echt niet mee eens waren, hadden zij dan tijdens de wedstrijd Blom er niet van moeten overtuigen dat het geen rode kaart was? Zij waren beide juist diegene die Blom stimuleerde om die kaart te trekken. Nu hebben ze er zelf baat bij dat PSV zou spelen met Lozano tegen Feyenoord. Punt verlies voor Feyenoord is immers gunstig voor Heerenveen. Nogal huichelachtig, nietwaar? Het was duidelijk dat Lozano niet voor de bal ging en er onbehouwen in ging. Daarbij gleed zijn standbeen inderdaad ook weg, maar dat neemt niet weg dat je zo op z'n Zuid-Amerikaans een duel in behoort te gaan. Wie A zegt, moet ook B zeggen.

15 september 2017 om 23:56

La-Decima zoals jij het volgens de regels verwoord klopt het misschien maar is juist dit niet het probleem van het Nederlandse voetbal waardoor we vooral fysiek mijlen ver achterop geraakt zijn? Het mag allemaal wel wat harder in Nederland hoor! Je komt nu btw op mij over als een exacte 50 rijder op een 50 weg terwijl je met 60 ook niet geflitst word😉

16 september 2017 om 00:09

Cocu moet rustig zijn en blij zijn dat locadia niet ook drie wedstrijden aan de broek krijgt voor het spugen.. overigens onbegrijpelijk dat die daarmee wegkomt

Ik snap het pleidooi van Cocu wel maar het is natuurlijk preken voor eigen parochie. In de voetbalwereld zijn minstens net zoveel mensen te vinden die het wel rood vinden als dat er mensen zijn die het geen rood vinden. Het is net het echte leven, soms zit het mee( geel voor natrappen van Hendrix , spugen van Locadia) soms zit het tegen ( de schorsing van Lozano)

Ik ben het er ook niet mee eens, maar dat weet VZ hier inmiddels wel.

Ik hoop wel dat ze dit dan als nieuwe strafmaat gaan hanteren en dit consequent gaan toepassen over alle wedstrijden, alle clubs en over alle speelminuten. Als ik dadelijk een Groningen-speler een dergelijke tackle zie maken en die krijgt ook 2 wedstrijden, dan kun je spreken van enige lijn in het schorsingsgedrag. Aan de Knvb (scheidsrechters) en vervolgens de aanklager, om dit nu waar te maken.

15 september 2017 om 21:25

Drie wedstrijden, twee of een wedstrijd aan de broek: het maakt allemaal niet uit. De wedstrijd tegen Heerenveen was verloren en je mist je smaakmaker tegen Feyenoord. Beter om de energie en focus te steken in de eerstvolgende thuiswedstrijd met de selectie die zeker kunnen spelen.

Overigens zal die willekeur, met name van de Aanklager betaald voetbal altijd blijven bestaan. Dit panel bestaat namelijk uit een panel van vijf personen die om beurten een week dienst hebben.

Cocu kan zich beter druk maken om zaken waar hij wel invloed op heeft ... de wedstrijd tegen Feyenoord.

Vind eigenlijk dat trainers en andere belanghebbenden van.een club zich niet in de media zouden moeten uitlaten omtrend dit soort zaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren