Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cocu heeft alles in zich om een internationale toptrainer te worden’

Laatste update:

Phillip Cocu is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van PSV en maakt veel indruk op Toon Gerbrands. Volgens de algemeen directeur van de Eindhovenaren beschikt de coach over bepaalde kwaliteiten, waar niet iedereen van weet en behoort hij nu al in een rijtje van Nederlandse toptrainers.

Volgens Gerbands doet Cocu niet onder voor trainers waar hij zelf mee werkte bij AZ. “Er is een bepaalde beeldvorming rond Phillip Cocu, over de rustige en gecontroleerde manier waarop hij de persconferenties doet en zo”, vertelt hij in De Telegraaf. “Maar iedereen die hem in de binnenwereld meemaakt, ervaart hoe scherp hij is. Ik heb veel coaches meegemaakt, Van Gaal, Advocaat, Verbeek, Adriaanse, noem maar op. Ik kan Cocu rustig in dat rijtje zetten. Hij heeft alles in zich om een internationale toptrainer te worden.”

Cocu werd in zijn eerste drie seizoenen twee keer kampioen met PSV. Dit seizoen lijkt de regerend landskampioen zonder prijzen te eindigen. Europees werd de club al snel uitgeschakeld en ook op de KNVB Beker maakt PSV geen kans meer. In de competitie wordt de derde plaats bezet. Alleen bij winst op Feyenoord aanstaande zondag mag PSV nog hopen op het kampioenschap.

Ben jij het eens met Toon Gerbrands?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat idee heb ik totaal niet !!

Ik kan hem zelden op een tactische vondst betrappen. Verder een beetje een kleurloze saaie trainer. Ik geloof niet dat hij bij de internationale (sub)topclubs hoge ogen gaat gooien.

24 februari 2017 om 10:42

Wat maakt het uit of een trainer saai is ik zou me daar wel als laatste zorgen om maken van een Wenger bijvoorbeeld kan ik zo in slaap vallen. Ik ben het wel met je eens dat hij dit seizoen wel heel erg door de mand valt vooral ook in zijn tactische keuzes inderdaad al zal het dit seizoen ook wel aan het team gelegen hebben met name de eerste seizoenshelft.

24 februari 2017 om 10:59

Tactisch is PSV nou juist sterk en divers.

24 februari 2017 om 11:18

Hoe kun jij beoordelen welke tactische dingen hij wel/niet bedenkt? Dat is vanaf de zijlijn o geen enkele manier te beoordelen aangezien jij niet weet of de spelers zich wel of niet aan het plan kunnen/willen houden.

24 februari 2017 om 11:54

Tegen Rostov op de laatste 10 minuten na geen aanvallende intenties hebben of met 5-3-2 beginnen tegen Rostov of dat Zoet gewoon tijd zit te rekken terwijl je moet winnen en dan weten we inderdaad niet hoe Cocu op dat moment denkt alleen zou ik wel andere keuzes gemaakt hebben bijvoorbeeld met 4-3-3 beginnen. Dit was dan 1 wedstrijd maar dit was tot nu toe de belangrijkste wedstrijd van het seizoen misschien is dat na Zondag anders .

24 februari 2017 om 12:51

Ik kan niet alles meer terughalen maar tijdrekken van Zoet? Dat komt door het ontbreken van tactisch vernuft bij Cocu?
En dat jij met een andere opstelling zou beginnen is natuurlijk jouw goed recht, maar achteraf is mooi wonen. En buiten dat, met alle respect voor jou, Cocu werkt dagelijks met die jongens, denk je niet dat hij daar iets meer kijk op heeft dan jij?

24 februari 2017 om 13:45

Ik herinner me het wel net zoals uit bij Atletico het spel vertragen door vertraagd een doeltrap te nemen of is dat volgens jouw niet tactisch als tegenstander zou ik er gek van worden en de reden waarom ik het benoem is omdat ik het raar vind dat je tijd gaat rekken met je doeltrappen terwijl je moet winnen.

24 februari 2017 om 11:32

Ja want Capello, Benitez, Wenger etc zijn ook kleurvolle trainers?

24 februari 2017 om 12:29

De CL vorige jaren niet gekeken? Heeft die meerdere keren een nieuwe tactiek geprobeerd en vaak ook met succes. Ik denk dat hij toen juist heeft aangetoond wel lef te hebben en in te zien dat voor andere tegenstanders een andere tactiek nodig is. Dat het niet altijd werkt, is helaas dit jaar ook gebleken (zie Rostov o.a.).

Ik vind dat je het wat overdrijft allemaal. De tijd zal het leren.

24 februari 2017 om 15:00

Cocu is een erg slimme en goede trainer. Tactisch erg sterk. Met ook nog clubs als Barcelona en psv als speler in zijn bagage en niet te vergeten het NL elftal.
Laten we trots zijn op dit soort iconen en hij kan zeker ver komen Internationaal. Typisch Nederlands om 1 negatief element aan te halen en daar je (negatieve) mening op te onderbouwen.

Sinds dit seizoen heb ik mijn twijfels over Cocu. Rare wissels, Gebrek aan motivatie bij het team waar het in de eerste seizoenshelft heel erg op leek, met 5 verdedigers spelen tegen Rostov wat een hele belangrijke wedstrijd was, vroeg uit de KNVB beker, niet 3e geworden in de CL ik wil niet zeggen dat dit allemaal door Cocu komt want jezelf motiveren als speler moet toch kunnen. Ik ben erg benieuwd of een andere Coach vorig seizoen eerder kampioen geworden zou zijn dan Cocu op de laatste speeldag daarintegen heeft hij met PSV wel een geweldige prestatie geleverd in de CL vorig seizoen. Hij heeft nog steeds mijn voorkeur maar volgend seizoen moet het wel anders.

Als mensen dingen zeggen als "kwaliteiten waar niet iedereen van weet" dan word ik achterdochtig. Dat klinkt als een soort persoonlijkheidscultus, waar we wel melding van maken, maar niet vertellen waar het over gaat. Net als vroeger op het schoolplein, als je iemand vertelde dat je een geheimpje wist, maar dat je niet ging vertellen wat het was.

Terug naar wat we wel weten: Cocu is bezig aan zijn eerste klus, en komt stabiel en goed over, al zijn er geen zichtbare uitschieters, zoals je bijvoorbeeld Van Gaal regelmatig zag doen als de wedstrijd daar om vroeg. Vorig jaar in de CL heeft Cocu wel uitzonderlijk goed gepresteerd, door met betaalbaar materiaal een zeer goed team neer te zetten. Dat is wat mij betreft zijn grootste verdienste in de afgelopen jaren. De titel vorig jaar was meer geluk dan wijsheid, maar die CL campagne was meer dan goed.

Hij heeft dus zeker kwaliteiten. Maar er is meer nodig om die internationale toptrainer te worden: echte klinkende successen boeken die vooraf als onhaalbaar werden ingeschat. Zoals de titel van AZ onder Van Gaal, het WK 2014 onder Van Gaal, de titel van Twente, met echt topvoetbal de eredivisie domineren, een subtopper in Engeland naar de CL loodsen, dat soort dingen. Hij heeft het nog te bewijzen, wat mij betreft. Maar het begin is er.

24 februari 2017 om 12:48

"meer geluk dan wijsheid" hahaha is het nog gevoelig? PSV heeft gewoon over het hele seizoen meer punten behaald dan Ajax, dat is gewoon een feit en niet te ontkennen. Naar een wedstrijd wijzen is heel makkelijk.

24 februari 2017 om 14:58

Ik ontken dat feit ook helemaal niet, jij maakt je drukker dan ik. Nee, het is niet gevoelig. Ik denk dat ik vorig jaar ongeveer 5 seconden chagrijnig was dat Ajax het liet liggen, want Ajax verdiende die titel ook niet. Net als PSV niet, maar ja, iemand moest hem winnen. Dus je zit er nogal naast.

Mijn bijdrage, die je vermoedelijk in de kern gemist hebt in je enthousiasme, gaat over de potentie van Cocu. En daarbij is het relevant dat PSV in de competitie vorig jaar niet heel erg goed was - net als Ajax, maar dat is voor dit onderwerp niet relevant.

24 februari 2017 om 15:44

Het zich nog diep he de laatste speeldag edo. PSV draaide een fantastische 2e seizoenshelft en is dik verdiend kampioen geworden.

24 februari 2017 om 15:52

Je was 5 seconden chagrijnig maar je loopt wel bijna een jaar nadat PSV kampioen is geworden te verkondigen dat ze het met geluk zijn geworden. Wat klopt hier niet?😂

25 februari 2017 om 01:31

Klopt dat niet dan? Op een goal na was Ajax ook gewoon kampioen geworden.

Ik heb zo mijn twijfels, ook bij de boer heb ik dat maar ja zie koeman begon ook matig en groeit alleen maar, leuk als we weer top trainers krijgen dan de grootste hoop buitenlandse spelers er uit en eigen spelers er in en zo terug naar weer een aanvaardbaar niveau.

Wij van wc eend, bevelen wc eend aan.

Ik ben het hier volledig mee oneens. "Presteren" in de eredivisie geeft geen enkele garantie voor het slagen als trainer in de Europese top (zie frank de boer). Daarnaast heeft cocu één goed seizoen gehad waarin hij kampioen werd. Vorig jaar een mazzeltje en totaal niet op het conto van cocu te schrijven en dit jaar een kansloos seizoen.

24 februari 2017 om 12:51

"mazzeltje"? Over een heel seizoen de meer punten behaald dan alle andere clubs in de Eredivisie, dus een terechte kampioen. De penalty van Ajax tegen Utrecht was een mazzeltje, maar daar mag ik natuurlijk niet naar terugwijzen en de wedstrijd tegen de Graafschap mag je natuurlijk wel afzonderlijk zien. Oké dan😂

24 februari 2017 om 15:00

Ah, je zit dit punt te herhalen zie ik, dus het is wel duidelijk dat het vooral bij jou een gevoelig punt is.

Dit artikel gaat over Cocu. Kun je daar iets over zeggen? Of kom je niet verder dan hameren op de hoeveelheid punten van vorig jaar?

24 februari 2017 om 15:43

Ik zie dat het nog steeds heel veel pijn doet Edo. Geeft niks kan gebeuren, ik vind het gewoon onzin als mensen zeggen dat alleen door de Graafschap PSV kampioen is geworden. Ik vind Cocu gewoon een rustige degelijke trainer, hij rent niet als een malle langs de kant zoals bijvoorbeeld simeone, maar komt gewoon over als een kalme trainer die al vaker heeft laten zien dat hij PSV goed kan laten draaien. Hij gaat misschien niet Real trainen, maar een traject zoals Koeman zie ik hem wel volgen.

Die "negatieve" beeldvorming wordt grotendeels bepaald door pers.
Bijvoorbeeld Derksen en vd Gijp.
Ze zijn nog nooit bij een training of inde kleedkamer geweest bij psv....maar baseren hun mening alleen wat ze zien bij een persconferentie. Veel mensen nemen dat over.
Zelfde met Manolev ...op zich n prima back...maar door dat vd Gijp hem wekelijks afserveerde. .was de publieke opinie. ..ook dat hij er niks van kon.

24 februari 2017 om 15:02

Ik begrijp sowieso niet waarom Derksen en Gijp op enigerlei wijze serieus worden genomen.

Nog los van het feit dat ze er aantoonbaar vaak faliekant naast zitten met hun analyses, zijn ze alleen met eigen belang bezig. Hun businessmodel is dat ze aandacht genereren door lekker hard te zijn. Hun businessmodel is niet dat ze aandacht genereren door goede inhoudelijke analyses. Dus wat ze ook zeggen: het is bedoeld om geld mee te verdienen. Niet om ergens gelijk mee te hebben.

Een bericht in de categorie: Wij van WC Eend adviseren WC Eend
Ja, of Gerbrands ziet in dat Cocu toch niet de toptrainer is die hij wenst en zet hem hiermee in de etalage...

24 februari 2017 om 11:20

klopt lijkt idd meer een deel van PR van Gerbrands in dienst van PSV dan echt waarheidsgetrouw. Wat mijn betreft staat Gerbrands hoger ingeschaald dan Cocu. Gerbrands heeft visie, leiderschapsvaardigheden en er al veel van laten zien. Bij Cocu mis ik daar juist veel avan...

Nee hoor, wint wat omdat de competitie hier weinig voorsteld. Heb hem nog nooit een wedstrijd doormiddel van wissels of een tactische omzetting een wedstrijd zien kantelen. Meestal door geluk of hulp/blunder van de scheids/grensrechter!

Ik zie in Cocu niet de toptrainer die Toon ziet.
Hij maakt te weinig spelers imo echt beter. Houdt bij tijd en wijle te veel vast aan spelers die gewoon lopen te prutsen en heb hem nog nooit op een tactische meesterzet kunnen betrappen. Dat laatste zie ik sowieso weinig tot niet bij de huidige Nl'se korps trainers, dat zegt wellicht meer over de cursus dan de trainers zelf.

Enige wat Philip's "tactische meesterzet' was tegen Atletico(vorig jaar), hun het spel laten spelen, want dat kunnen ze niet. Boeeehoooeee, elke halve tamme kan dat zien.

Trapt alleen maar open deuren in in interviews en pers conferences.
Zegt nooit iets "nuttigs".
Zit als een doodvogeltje op de bank of langs de lijn en heeft nog nooit aangetoond een succesvolle tactische wijziging te kunnen maken.

Eerste kampioenschap van Cocu is net zoals hoe het met Feyenoord gaat. Sommige spelers presteren boven verwachtingen. Is meer dankzij de spelers dan de coach. Heb niet het idee dat op dit moment het succes mede komt door Gio van Bronckhorst.
Tweede schaal kreeg hij in zijn handen geworpen dankzij de Graafschap.

Nee Toon, Cocu was een wereldspeler maar absoluut geen wereldtrainer.

24 februari 2017 om 11:46

In 3 seizoenen 2 keer kampioen is gewoon knap maar ja naar jou mening is dit puur geluk en stelt het niks voor! Cocu is een prima coach gewoon en er valt niet veel op hem aan te merken. Ja hij zegt nooit iets boeiends of hij zit rustig langs de lijn maar dat hoeft ook helemaal niet zo lang als hij het binnenskamers maar goed doet. De pers is een gedeelte dat voor de selectie nauwelijks uitmaakt. Daarnaast heeft hij vak zat goede tactische wijzigingen doorgevoerd of ben je de CL vergeten vorig seizoen? Bij PSV en Feyenoord zijn er nauweijks problemen binnen de selectie en je ziet spelers zichtbaar beter worden dat beide coaches dan rustig zijn maakt geen zak uit.

24 februari 2017 om 11:53

Nee maar hij heeft dit seizoen laten zien weer vol tactische onkunde te zitten met al die gelijke spellen tegen zwakke tegenstanders. De Cocu van 13/14 liet zichzelf weer zien.

Wat een onzin. De man heeft in zijn eerste seizoenen totaal geen indruk gemaakt.
En het kampioenschap vorig jaar is ook niet zijn verdienste geweest, maar die van Frank de Boer.
Men kan Cocu niet eens een toptrainer in Nederland noemen, laat staan dat er enig zicht is op dat hij een internationale toptrainer kan worden. Die Gerbrands begint steeds vaker onzin uit te kramen!

24 februari 2017 om 12:22

"wat een onzin. De man heeft in zijn eerste seizoenen totaal geen indruk gemaakt."

Hij werd in zijn 2e seizoen als trainer kampioen met 17 punten voorsprong. Dat vind jij "totaal geen indruk maken in je eerste seizoenen"?

"en het kampioenschap vorig jaar is ook niet zijn verdienste geweest, maar die van Frank de Boer."

Totale onzin. PSV is gewoon zelf kampioen geworden. Met 84 punten, wat een zeer hoog aantal is. Dat Ajax bijna een klein beetje beter was geweest, doet daar helemaal niets aan af.

24 februari 2017 om 14:05

Maar als je op die manier redeneert he, dan vind je ook dat de helft van De Boer's kampioenschappen aan de PSV te danken zijn toch?

Ik heb het vaker geschreven, maar Cocu heeft eigenlijk gewoon een wereldprestatie geleverd.

Hij begon het seizoen 2014-2015 eigenlijk met een hopeloos team. Datzelfde team was het seizoen daarvoor 4e geworden met 59 punten en was eigenlijk alleen versterkt met een in Duitsland en Engeland hopeloos geflopte spits en een middenvelder die bij Leverkusen 4x mee had mogen doen. Maar Cocu werd in 2015 kampioen met 88 punten, een clubrecord. Het seizoen daarna was PSV de eerste Nederlandse club in 9 jaar tijd die overwinterde in de Champions League. En in dat seizoen werd PSV opnieuw kampioen.

Dus als mensen nu zeggen dat ze Cocu niet zien zitten, omdat hij als een dood vogeltje langs de lijn zit of open deuren intrapt in interviews... Weet je wat wij dan zeggen in Brabant? Boeien!

24 februari 2017 om 12:47

Was geen falend team, maar een falende trainer het jaar ervoor. In potentie al ok, en die mislukte spits kan er af en toe echt wel wat van hoor!
Dit jaar even echt hopeloos uit vorm geweest, helaas nu weer beter in vorm.
Voor Feyenoord dan helaas.

24 februari 2017 om 13:13

Kijk eens naar het team waar Cocu in 2013 mee begon:

Zoet kwam net terug van Rkc
Arias kwam net uit het 2e elftal van Sporting
Bruma kwam van Hsv, waar hij mislukt was
Rekik kwam van een Championship-club, waar hij vrijwel niet speelde
Park was fysiek al versleten
Wijnaldum wist nog steeds zijn Feyenoord-niveau niet te halen
Matavz was een veel te weinig scorende spits
Locadia kwam net uit de jeugd
Depay kwam net uit de jeugd

De enige spelers waar iets van verwacht mocht worden, waren Willems, Schaars, Maher en Narsingh.

Dat PSV er in 2013-2014 weinig van bakte kun je Cocu amper kwalijk nemen. Maar dat het een jaar later geweldig ging was een wereldprestatie.

24 februari 2017 om 14:09

Ik ben het 99% met je eens hoor, maar ik mis wel Brands in je verhaal. Cocu heeft het natuurlijk moeten doen met het materiaal, maar het feit dat aangetrokken spelers reveleerde was natuurlijk ook uitstekend gescout.

Dat je in NL paar keer kampioen word wil niks zeggen. Kijk naar Frank de Boer.

Wat een lachwekkend artikel. Laat het vaak tactisch afweten. De wedstrijd tegen Rostov thuis is hier een voorbeeld van. Wie begint er met 5-3-2 als je moet winnen.

Ik denk dat een Europese toptrainer ook harde keuzes moet durven maken.
Cocu zie ik dat niet al te snel doen.
Liet een falende Luuk de Jong ook maar staan en als het even lastig is op het middenveld offert hij Hendrix op want die zeurt toch nooit echt.

Ik beoordeel Cocu op zaken waarvan ik weet heb, en dat is tot op heden een aardig team neerzetten met PSV die een goede manier van countervoetbal eigen hebben gemaakt. Dit seizoen komt het er allemaal wat minder uit en oogt het team niet zoals voorgaande seizoenen, maar desalniettemin is Cocu zich wel aan het ontwikkelen als trainer. Er mag wat bij betreft nog iets meer pit bij, het wisselbeleid kan beter en soms zou je iets andere tactische beslissingen verwachten als de wedstrijd daarom vraagt. Hij heeft echter bewezen tactisch het spelletje goed te kunnen lezen zoals vorig jaar met name in de CL campagne te zien was tegen grote internationale clubs.

PSV moet eind dit seizoen afscheid nemen van Cocu anders krijg je zo'n Frank de Boer effect. PSV draait dit seizoen niet echt goed en ik verwacht dat dit lijn door zal zetten naar volgend seizoen. Zondag (verwacht winst voor Feyenoord) zal het seizoen al klaar zijn voor Psv.

de Boer maakte toch ook geen tactische keus om Milik te wisselen tegen de Graafschap. En waarom loopt het nu opeens wel bij Inter? Omdat de spelers nooit serieus namen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren