Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon per e-mail uitgezwaaid: ‘Ik ben echt verschrikkelijk teleurgesteld’

Laatste update:

De prestaties van Fulham waren afgelopen seizoen niet om over naar huis te schrijven, maar nog bedenkelijker is hoe de clubleiding omgaat met spelers. Na zes jaar op Craven Cottage heeft ex-aanvoerder Brede Hangeland via e-mail moeten vernemen dat er geen plaats meer voor hem is.

/

“Ik ben via een mailtje op de hoogte gebracht van deze beslissing”, tekent BBC Sport op uit de mond van de 32-jarige Noor, die ondanks een tot medio 2015 lopende verbintenis moet vertrekken nadat Fulham uit de Premier League is gedegradeerd. “Niemand van de club heeft het met mij over mijn contract of mijn toekomst gehad voordat ze me gemaild hebben”, geeft Hangeland aan.

The Cottagers zijn zich ondertussen van geen kwaad bewust: “De club wil ophelderen dat het protocol is gevolgd en dat Hangeland op de juiste wijze is geïnformeerd”, wordt via het officiële Fulham-account getwitterd. De Noorse stopper is niettemin verbolgen over de gang van zaken. “Ruim zes seizoenen heb ik hard gewerkt en ben ik loyaal geweest, als ik dan zie hoe dit wordt afgehandeld ben ik echt verschrikkelijk teleurgesteld.”

Vind je dat Fulham juist gehandeld heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien is het dan tijd om het protocol aan te passen. Al had hij er maar 1 wedstrijd gespeeld, het getuigt niet van respect om per e-mail mede te delen dat je niet meer welkom bent.

4 juni 2014 om 10:02

Volgens mij is het (in ieder geval in Nederland) verplicht om iemand die of nog een x aantal maanden contract heeft welke afloopt Of op andere wijze een contract heeft dat afloopt (waarschijnlijk staat in het contract dat hij getekend heeft: bij degradatie wordt contract ontbonden) schriftelijk medetedelen dat je contract of loopt! En sinds enkele jaren is email ook rechtsgeldig. Was ook bij Ajax spelers vorig jaar die nog wilde verlengen maar contract bijna afliep.


Neemt niet weg dat het niet netjes (zacht ge zegt) is of op zijn minst anders gereageerd had kunnen worden op Dee reactie. Maar Deze mail is hij verplicht te krijgen

4 juni 2014 om 10:29

Natuurlijk, maar je kan het ook eerst in een gesprek toelichten en daarna pas de schriftelijke bevestiging sturen. Het lijkt me dat de speler en club elkaar goed kennen, dus dan mag je toch wel een wat meer persoonlijke benadering verwachten.

4 juni 2014 om 10:30

Ja dat klopt, maar hadden ze deze jongen het niet persoonlijk kunnen zeggen en dan achteraf nog een mail voor de formaliteit? Lijkt mij al een stuk netter.

4 juni 2014 om 10:31

Je kunt ook mensen in een persoonlijk gesprek meedelen dat je niet verder gaat met iemand en hem/haar vervolgens een brief overhandigen.
Dat is een menselijke variant op de procedure. Doordat de club nu aangeeft ‘het protocol’ te hebben gevolgd laten ze die menselijke kant achterwege.
Dat is waar hij zo over verbolgen is. Kan ik me goed voorstellen. Denk dat niemand hier (na 6 jaar diensttijd) zit te wachten op een mail zonder persoonlijke toelichting.

Wat ongelovelijk slap om dit af te schuiven op het protocol. Blijkbaar is dat protocol hoog aan aanpassing toe! Zo ga je toch niet met mensen om, ook niet als hij er pas een jaar had gezeten.

4 juni 2014 om 14:12

Het protocol is prima maar blijkbaar was er bij fulham niemand chique genoeg het slechte nieuws eerst mondeling te brengen. Best laf.

Vreemde manier om zo'n trouwe en goede aanvoerder uit te zwaaien.

Net goed dat deze club met meer nationaliteiten dan punten uit de PL gaat.
Terug naar de basis en weer een echte Engelse volksclub worden zou ik zeggen.

Ergens toch die ene bange hersencel achter in me hoofd die dacht: "neeeeee als die maar niet over Frank Lampard gaat." Vindt het overdreven dat hier gesproken word van een clubicoon, maar moet ook bekennen dat ik deze speler niet echt gevolgd heb de afgelopen jaren. Per email krijgen te horen dat je weg moet vind ik bij voetballers die in eerste hebben gespeeld niet echt fatsoenlijk, hoeveel moeite is het on het persoonlijk tegen die jongen te zeggen en hem te bedanken voor z'n verdiensten voor de club.

4 juni 2014 om 10:05

Jouw reactie doet vermoeden dat je zo'n situatie veel erger zou vinden voor Lampard, wat natuurlijk totale onzin is. Of is Lampard doordat hij een betere voetballer ook belangrijker dan een Noor die 6 jaar heeft gespeeld bij Fulham (en jaren aanvoerder is geweest).

Wat een slappe bedoeling zeg. Heeft daar jaren gespeeld en dan zoiets.. Ga zo door

Dit is inderdaad niet zo netjes (als het waar is), maar deze vent moet ook niet gaan doen alsof hij vrijwilliger is geweest bij een liefdadigheidsinstelling, hij heeft misschien hard gewerkt maar ook flink verdiend dus zo dramatisch hoeft het ook weer niet.

Ben je trouwens al een clubicoon na 6 jaar? dan lopen er veel clubiconen rond in het voetbal...

De club wil ophelderen dat het protocol is gevolgd?

Gadverdamme wat een onmenselijke bureaucratische reactie. Ze maken al een fout door iemand een mail te sturen ipv persoonlijk contact, vervolgens voelt een trouwe speler zich teleurgesteld en overduidelijk gekwetst en dan kom je naar buiten met 'het protocol is gevolgd'?? Jezus zeg... je kan toch wel op een normale menselijke manier met elkaar omgaan?

Wat op leeftijd, maar een prima verdediger. ON: Als het echt zo is dat hij via een mailtje geïnformeerd is, is dat inderdaad niet heel netjes. Wat is een gebruikelijke gang van zaken bij voetballers, iemand hier meer info over ?

4 juni 2014 om 10:07

Volgens mij is deze mail verplicht .Net als dat jij ontslag neem/krijg. Krijg je ook een mail met: bij deze bevestigen wij..bla bla.... Maar bij normaal manier ontslag is het daar voor al mondeling besproken. Geloof dat dat in voetbal niet anders is normaal.

Normaal gesproken zou je eerst persoonlijk bericht moeten krijgen (face 2 face) en vervolgens ga je om tafel met je zaakwaarnemer lijkt mij. Bij mij ook niet bekend hoor maar ga er van uit dat er een fatsoenlijke middenweg zou moeten zijn.

Verder vind ik het echt een schande dat een man die 6 jaar je club heeft verdedigd per email op de hoogte wordt gesteld.

Een club icoon is club gebonden Hangeland heeft zich bij de fans redelijk onsterfelijk gemaakt en wordt daarom waarschijnlijk als club icoon neer gezet.

Nogmaals ik vind het echt een schande hoe hier omgegaan is met Hangeland.

4 juni 2014 om 10:43

Dacht al, vond het al raar dat hij als clubicoon werd genoemd. 6 jaar bij een club is namelijk in mijn ogen kwantitatief gezien niet genoeg om clubicoon te zijn

4 juni 2014 om 11:03

Ligt eraan hoe je je hebt gemanifesteerd in die 6 jaar. Daarbij worden voetballers die geliefd zijn bij de achterban naar mijn mening te snel als clubicoon bestempeld.

Jammer hoe Fulham is omgegaan met deze situatie, zeker met een speler die in zijn beste jaren zijn absolute best gedaan heeft om Fulham te helpen. Een aantal jaar geleden dacht ik nog dat hij een mooie transfer zou kunnen maken, maar nu begint hij toch al wat ouder te worden. Denk dat hij nog wel een aanwinst kan zijn voor de clubs uit de onderste regionen van de PL.

das niet netjes je hoort het gewoon in zijn gezicht te zeggen dat die kan vertrekken

Fulham is van een knus volksclubje veranderd in een waar vreemdelingenlegioen. Vind het een prima zaak dat ze afgegleden zijn naar het tweede niveau. Ze zullen de club moeten heropbouwen en langzaamaan hun identiteit terugwinnen.

Ook het bestuur mag wat mij betreft geloosd worden. Niet alleen om dit akkefietje met Hangeland, maar om de slechte en dure aankopen in de zomer die allemaal mislukten, de paniekaankopen in de winter, het ontslaan van 2 trainers en dan alsnog degraderen. Wanbeleid ten top, en Fulham heeft er flink gezichtsverlies door geleden. Wat mij betreft pakt dat bestuur per direct zijn biezen.

Beetje hypocriet om dit als City fan te zeggen vind je niet?
Vreemdelingenlegioen/ identiteit terugwinnen zijn ook dingen die op City van toepassing zijn.. en City kan dure miskopen makkelijk opvangen! Voor een club als Fulham is dat wel een probleem ja, daar is geen geld zoals jou club opeens heeft.

Wel een onmenselijk protocol is dat zeg.. via de mail!

Bij Fulham moet je niet eens willen spelen. Klein stadionnetje en terug op het niveau waar ze horen. Hangeland kan makkelijk naar Villa of Newcastle

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren