Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Club woest: Karim Benzema meldt zich maar liefst 17 dagen te laat na vakantie

Laatste update:

Karim Benzema heeft zich, weliswaar zeventien dagen te laat, weer gemeld in Saudi-Arabië bij zijn werkgever Ittihad Club. Er heerste lange tijd onduidelijkheid rondom de superspits, die op vakantie was, en zijn club is dan ook woedend op de Fransman.

De voormalig Ballon d'Or-winnaar vierde rond de feestdagen een vakantie op Mauritius, een eiland in de buurt van Madagaskar. Hij zou vervolgens op 2 januari terugkeren bij zijn club in Saudi-Arabië, maar daar kwam het lange tijd niet van. Persbureau AFP sprak met een anonieme bron binnen de club.

“Benzema zou op 2 januari terugkeren van zijn vakantie, maar liet maar liefst tien dagen niets van zich horen. Hij was onbereikbaar”, meldt de anonieme bron. Benzema werd vorig weekend als gevolg hiervan uit de selectie gezet door manager Marcelo Gallardo. Er ging een gerucht dat Benzema vast zou hebben gezeten op het eiland door de cycloon Belal en dat het daardoor voor hem onmogelijk was geworden om terug te keren naar zijn club, maar de tropische storm ontstond pas nadat de spits zou moeten zijn teruggekeerd.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Benzema zijn rentree zal maken in de selectie. De Fransman zou volgens de berichtgeving ‘zeer ongelukkig’ zijn in Saudi-Arabië en het lijkt dan ook niet uitgesloten dat hij een vertrek wil forceren. De club wil nu in gesprek met Benzema en zijn zaakwaarnemer om de situatie te bespreken. Een winters vertrek ziet de club echter niet zitten.

Waar Cristiano Ronaldo in achttien competitiewedstrijden al tot twintig doelpunten kwam, wist Benzema in vijftien optredens ‘pas’ negen keer te scoren. Zijn ogenschijnlijke vormcrisis en blessures zouden hem erg in de weg zitten.

De enkelvoudig winnaar van de Ballon d’Or wordt regelmatig uitgefloten door het eigen publiek en in Spanje melden de media dat hij het liefst zo snel mogelijk terug zou keren naar Europa. Bovendien heeft Benzema zijn Instagram (tijdelijk) verwijderd om geen online haatberichten meer te hoeven ontvangen.

Momenteel bezet Ittihad Club een teleurstellende zevende plek in de Saudi Pro League, waarin koploper Al-Hilal, waar onder meer Neymar onder contract staat, een voorsprong van 25 punten op de ploeg van Benzema en consorten geniet. De Saudi Pro League gaat volgende maand weer verder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vedette gedrag, volkomen begrijpelijk.
Die zit daar echt alleen voor het geld.
Komt er gewoon mee weg.

20 januari 2024 om 02:30

Mooi man. Toen ze daar naartoe trokken horde je geluiden als: Benzema is een Moslim, gaat er ook de cultuur heen, gaat er voor het geloof heen, bla bla bla. Uiteindelijk is het gewoon om geld te doen, ook bij Benzema die toevallig moslim is. Hij heeft totaal schijt aan zijn club of land waar hij nu speelt/woont.

De weersomstandigheden in de regio waren de laatste tijd ook echt erg slecht.

Alleen kan me niet voorstellen dat hij bij een Real Madrid of een Lyon niet even wat geregeld had, of een bericht had achtergelaten.

Al die toppers komen met hangende pootjes weer terug Europa in, Saudi lijkt gewoon het nieuwe China te zijn.

19 januari 2024 om 23:06

Ik hoop het inderdaad.

19 januari 2024 om 23:11

Tja dat was ook gewoon te verwachten. Als je iemand 5 keer zoveel moet betalen als een andere club die hem wil dan weet je zeker dat hij maar voor 1 ding komt, geld. Niet voor de club, de fans, de prijzen, om zich te ontwikkelen of wat dan ook, dus daar gaat diegene dan ook geen moeite voor doen. Al helemaal niet spelers die al in de 30 zijn en dit als laatste klusje doen

19 januari 2024 om 23:46

Qua situaties is het wel echt in niks te vergelijken met China.

19 januari 2024 om 23:51

Inderdaad China is 10x erger.

19 januari 2024 om 23:52

Inderdaad, in China is het veel minder heet.

20 januari 2024 om 00:22

China haalde ook minder grote sterren. Die sterren bleven vaak langer zonder te mopperen. En het belangrijkste van alles is dat China in elkaar gestort is door de overheid. Letterlijk het tegenovergestelde van Saoedi-Arabië dus.

20 januari 2024 om 00:33

China was idd meer een voetbal ontwikkelings opzet, die haalden spelers als Paulinho, Witzel, Lavezzi, Hulk, Oscar etc die nog in hun topjaren zaten.

S-A, Qatar en de Emiraten trekken voornamelijk spelers aan die op het einde van hun carriere zitten.

20 januari 2024 om 11:19

Mwah, vind wel wat vergelijkingen te trekken met China en Rusland (bijv Anzi), alleen zijn de namen die SA haalde nog veel groter. Maar ook daar gingen van allerlei grote namen, regelmatig al uitgerangeerd, naar het land voor "het project." Velen konden er moeilijk aarden en besefden dat het geld het niet waard was. Ze keerden vervolgens, op een enkeling na terug. Bij China en volgens mij ook Rusland zijn op ten duur, na de uitloop, de regels omtrent buitenlandse spelers aangepast, waardoor veel andere buitenlandse voetballers ook moesten vertrekken.

20 januari 2024 om 13:03

De meesten bleven gewoon in China totdat de regels daar strenger werden. Een Oscar zit er nog steeds. Een Fellaini is nog maar net weg.

21 januari 2024 om 08:17

Dat zijn ook wel voorbeelden van broodvoetballers. Die gaan we in SA ook wel zien. Naar aanleiding van je opmerking heb ik even gekeken naar de spelers die in China speelden. Verschil is inderdaad wel dat het bijna alleen spelers uit Zuid Amerika zijn, waarvan veel toch je typische broodvoetballers waren.

20 januari 2024 om 06:43

In China hielden ze het toch iets langer vol.

Blijft enorm jammer dat Benzema dit seizoen niet gewoon was gebleven bij Real. Al sinds 2021 was het plan om te verlengen tot 2024. Jammer dat het nooit echt op papier is gezet. Dan had je ook nog een jaar een fatsoenlijke spits gehad. En dat had zoveel uitgemaakt. Zeker als je Real dit jaar ziet. Had wat kunnen zijn met Benzema en Bellingham die elkaar konden vinden. En nu je dit achteraf hoort over dat hij niet kan aarden in Saudi-Arabië, is het nog meer spijtig...

Natuurlijk is het gedrag vanuit Benzema ronduit onprofessioneel en zelfs schofterig te noemen.

Aan de andere kant vraag ik mij ook af wat je als club, competitie en land verwacht. Wanneer blijkbaar de enige manier spelers van naam te halen is om ze 10x meer te betalen dan ze waard zijn. Dan weer je toch dat die spelers enkel komen harken, en die club ze niks interesseert. Bij Real, of zelfs een club als Utd als die zo dom zouden zijn hem 25 miljoen per jaar te betalen. Zou hij zoiets nooit doen.

Respect koop je niet, respect verdien je.

Als je dan ook nog leest dat er oa Turkse praktijken plaatsvinden waar spelers als Henderson nog geen cent van hun salaris hebben gezien. Tja, wat verwacht je dan, en ben je allemaal aan het doen..

Mooi man die competitie is ook klaar gelukkig. Zonde om daar zoveel leuke spelers toe te zien trekken. Heb ze liever in Europa.

Saoedie Arabie wilt de komende jaren een voetballand worden, gaat niet gebeuren. Het is gewoon geen voetballand.

19 januari 2024 om 23:19

Daarom wilt het ook een voetballand worden, omdat het dat nu niet is

20 januari 2024 om 00:51

Daarom is het nu ook gewoon geen voetballand, omdat ze dat nog moeten worden.

20 januari 2024 om 01:45

Dat kan en zal het in de toekomst ben ik bang ook niet worden. Ze moeten investeren in scouting, opleidingen en faciliteiten, daar moet geld gepompt in worden. Nu is het meer een koopland, waar veel spelers alleen maar voor het financiële plaatje heen gaan. En het niveau daar in saoedie Arabie, daar is geen reet aan.

19 januari 2024 om 23:30

Toevallig is het WEL een voetballand. Omdat wij hier dat niet weten maakt niet minder waar. Onder de bevolking leeft het enorm, vooral real Madrid en Barcelona en Argentinië Brazilië zijn super populair. Alle kleine jongetjes voetballen op straat. Wat ze moeten doen is investeren in opleidingen en faciliteiten. En daarna pas grote namen kopen om jongeren te inspireren en aan de hand te nemen.

19 januari 2024 om 23:37

Mike, dat maakt t geen voetballand. In China heb je het zelfde, in Vietnam ook. Maar voetbal hoort minder thuis in de oorspronkelijke cultuur. In landen als Portugal, NL en Duitsland zijn er generaties mee opgegroeid, dat kun je met die oliedollars niet opeens kopen.

19 januari 2024 om 23:45

Natuurlijk is het geen voetballand. Voor Barcelona - Real krijgen ze nog wel 25.000 man naar het stadion. Maar als je ziet wat er verder zit in het weekend. Een paar honderd, vermoedelijo vrienden en familieleden. Echt, de lokale onder-14 heeft evenveel ouders naast het veld staan, als er daar naar wereldsterren komen kijken.

Het is toch geen voetballand omdat ze een hoop Barca en Real toetsenbord helden hebben die eens per jaar als tourist een wedstrijd bezoeken..

19 januari 2024 om 23:51

Dat is echt gewoon onzin. Een aantal van die stadia zitten gewoon altijd goed vol. Een aantal andere niet, dat klopt. Maar dat alles was al lang zo voor de sterren er waren (zowel de volle als lege stadia).

Saoedi-Arabië is echt geen Qatar op dat vlak.

20 januari 2024 om 00:00

Al Shabab - Al Wehda 3.451(44.500), Al Taawon - Al Nassr 18.113 (34.000), Al Fateh - Al Akhdoud 5.973, Al Ahli - Al Khaleej 20.786 (27.000), Al Feiha - Al Hilal 7.789 (44.500), Al Raed - Abha 3.015 (34.000), Al Ettifaq - Al Hazem 5.808 (26.000), Al Riyadh - Damac 299😂 (44.500)

Hierbij de bezoekerscijfers va afgelopen weekend afgezet tegen de capaciteit. Als jij dit "goed vol" vindt wil ik niet weten hoe een slecht gevuld stadion eruit ziet..

20 januari 2024 om 00:18

Lierse, wat jij zegt is gewoon onzin. Gigantische stadia waar enkele plekken bezet zijn. En dat is ook logisch in dat klimaat. Enkele mannen met geld proberen iets te bestelligen wat tegennatuurlijk is. W

20 januari 2024 om 00:26

Vorig jaar gemiddeld 40.000 mensen over een heel seizoen bij Al-Ittihad. Dit seizoen gemiddeld 26.000 mensen bij Al-Hilal en rond de 20.000 bij Al-Nasser.

Kan je leuk bij de hand doen maar dat zijn gewoon goed gevulde stadia. Dat ze veel te groot zijn, is een andere zaak.

20 januari 2024 om 01:13

Dus het is geen goed gevuld stadion als ze te groot zijn 😂

20 januari 2024 om 01:30

Dat maakt je geen voetballand. Leuk dat ze voor real en barca een paar man op de tribunes krijgen maar dan is elk land een voetballand. Een voetballand doet meer dan een paar vedettes strikken voor 50x hun salaris. Het is gewoon een zooi daar en het niveau is om te lachen

20 januari 2024 om 07:34

Het poortjeswachten en het mythiseren van het woord voetballand begint wel bizar te worden. Ze gaan waarschijnlijk een WK organiseren. De beste voetballers spelen daar nu en iemand zei het al in dat soort landen zie je in cafés gewoon voetbal aanstaan.

Er heerst een beperkt wereldbeeld, waar gedacht wordt dat als je topvoetbal speelt dat dan alleen het voetbal cultuur leeft. Voetbal is een wereldsport.

20 januari 2024 om 09:23

Die grote namen zijn niet gehaald om jongeren te inspireren. Die zijn gehaald om het WK bid van SA kracht bij te zetten (wat eigenlijk niet nodig was want dit was uiteraard allang verkocht aan SA) en commercieel voor te sorteren op datzelfde WK: het publiek warm maken voor het spelletje zodat ze straks tijdens het WK niet met lege stadions zitten. Zit totaal geen ontwikkelingsplan achter. Dat willen ze ook niet, ze kopen liever een Europese club op als speeltje. En dat gaat in elke sport zo door. In plaats van zelf goede golfers opleiden, richt je gewoon een LIV tour op en koop je de beste golfers van de wereld om voor jouw tour te komen spelen.

20 januari 2024 om 09:33

Het voetbal leeft daar voor geen meter. Het maximale supporters aantal is iets van 1100 en het minimale aantal toeschouwers is 130. De Nederlandse amateur competities worden nog serieuzer genomen.

20 januari 2024 om 09:38

De beste voetballers spelen daar helemaal niet. Die spelen gewoon in Europa. Als ze daar klaar zijn gaan ze vooralsnog puur voor het geld die kant op. Zolang Benzema op zijn 36e gaat ipv op zijn 26e is de competitie niet top. Dat word je ook niet zomaar. Daarnaast is voetbal daar vast populair, maar dat is het ook in China en India. Dat maakt het nog niet per se een voetbaland.De aversie heeft verder ook geen hol te maken met het wereldbeeld, maar met de nogal schaamteloze kapitalistische tentoonstelling waarmee ze het voetbal daar groot willen maken. Oke waarschijnlijk is het voor veel mensen ook het wereldbeeld en ben ik gewoon een zure communist, dat kan ook.

20 januari 2024 om 10:13

Natuurlijk wel. In België is er geen enkele club waar gemiddeld 40.000 mensen zitten op een seizoen en we zouden niet mogen spreken van een goed gevuld stadion?

20 januari 2024 om 10:18

@Migi, ik vind het alleen nogal extreem om te doen of er alleen twee uitersten zijn. Nee het voetbal leeft er niet zo hard als in Duitsland of Engeland. Maar dat betekent toch niet dat het er niet leeft?

Zoals gezegd zijn er clubs die jaarlijks makkelijk voor +20.000 mensen voetballen. Dan kan je naar mijn mening onmogelijk zeggen dat het er totaal niet leeft. En zelfs voor de grote instroom speelde Al-Itihad in 19/20 gemiddeld voor 35.000 mensen.

Saoedi-Arabië is geen Qatar qua voetbalcultuur. Maar veel mensen roepen maar vanuit onderbuikgevoel zonder te beseffen dat daar ook gewoon heel veel mensen wonen.

Benieuwd hoe dit afloopt. De Europese clubs zullen wel in de rij staan voor hem.

19 januari 2024 om 23:09

Ondanks zijn leeftijd zal hij inderdaad nog gewoon bij de Europese top mee kunnen draaien!

19 januari 2024 om 23:34

Ik denk niet dat je veel beter wordt op die leeftijd van een half jaartje in de zandbak. Subtop zou wel kunnen, top bij een nieuwe club wordt wel lastig.

20 januari 2024 om 01:31

Natuurlijk, het is een wereld spits echt geweldige voetballer!

Tja, dat heb je wel eens in amateurcompetities. Dan kiezen spelers vakantie boven clubbelang.

Hahaha het is echt een geweldige spits een van de best er aanvallers die ik heb zien voetballen maar wat een oetlul. Maakt veel problemen. Hoe klein en niks zeggend die club ook is je word als vorst betaald en dan zo amateuristisch bezig zijn. Ach moet allemaal kunnen in top 6/7 competitie volgens Cristiano Ronaldo

Die competitie is rampzalig zoveel is nu wel duidelijk, alleen hoe krijg je die voetballers nu weer terug naar Europese landen? Zij zijn toch aan een bepaald inkomen gewend geraakt, wat ze in Europa never nooit niet betaald krijgen. Kunnen we deze lichting (op een enkeling na) afschrijven?

De volgende speler die alweer terug wil, zo zie je maar een flinke smak geld maakt ook niet altijd gelukkig

Die Arabieren zijn in rep en roer daar. Nu zetten ze in alle paniek hun duurbetaalde buikspreekpop Ronaldo in voor propoganda. Wat doet die man toch bizarre uitspraken sinds Henderson naar Ajax is gegaan. Ronaldo heeft daar echt z’n ziel verkocht.

Voetbal is een volksport. En het volk van Saoedi-Arabië zijn de immigranten die alles moeten bouwen. Maar deze zijn te arm om een duur kaartje te kopen. De oorspronkelijke bewoners, de Saoedi's en de nomaden die zijn met veel te weinig om het stadion te vullen. Al heeft die ouwe koning natuurlijk wel zijn best gedaan (geruchten over 1000 kinderen).
Dus zolang ze in S-A niet begrijpen dat het 'volk' de stadion's moten vullen, dan zal het een oninteressante 'bobo' competitie blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren