Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clement sprak met Noa Lang over zijn toekomst: ‘Ik heb hem één ding gezegd’

Laatste update:

Philippe Clement heeft onlangs met Noa Lang gesproken over diens toekomst. De aanvaller, die Ajax in oktober verruilde voor Club Brugge, heeft zich met zijn goede spel in de kijker gespeeld bij verschillende Europese clubs. Clement tempert de wilde geruchten en hoopt dat zijn pupil goed nadenkt over een eventuele vervolgstap, alvorens hij de deuren van het Jan Breydelstadion definitief achter zich dichttrekt.

Het goede spel van Lang is onder meer opgevallen bij Marcelo Bielsa. De manager van Leeds United zou de voormalig Ajacied graag aan zijn selectie toevoegen. "Niet zo lang geleden heb ik een gesprek gehad met Noa", vertelt Clement in gesprek met Het Nieuwsblad. "Toen heb ik hem één ding gezegd: 'Denk pas na het seizoen na over je toekomst. Hij heeft mij bevestigd dat dat ook zijn plan is." De regerend kampioen van België huurt Lang in eerste instantie van Ajax, om hem komende zomer voor zes miljoen euro definitief over te nemen en tot medio 2024 vast te leggen.

"Noa zegt zelf dat het de eerste keer is in zijn carrière dat hij zoveel wedstrijden in één seizoen speelt, en dat kort na elkaar", vervolgt Clement. "Daarom heeft hij al zijn energie nu op het veld nodig. Eerst kampioen worden met Brugge, daarna nadenken. Ik vind dat een heel volwassen houding voor zo'n jonge kerel." Brugge gaat momenteel aan de leiding in de kampioensonde en geniet een voorsprong van acht punten op het KRC Genk van John van den Brom. Vrijdagavond treffen beide ploegen elkaar in Genk. Van den Brom wist anderhalve week geleden met zijn elftal beslag te leggen op de Belgische beker door in de finale Standard Luik te verslaan (1-2).

Henk Houwaart, oud-speler en voormalig scout van Brugge, is van mening dat het aandeel van de Nederlanders bij Brugge niet te onderschatten valt dit seizoen. "De situatie zou zonder die gasten véél minder comfortabel zijn", vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Lang, Bas Dost en Ruud Vormer zijn alle drie jongens die scoren en laten scoren. Daarnaast zijn het ook nog enorme winnaars. De individuele klasse van met name Dost en Lang is heel belangrijk." Volgens Houwaart is een langer verblijf van Lang dan ook essentieel. "Geef hem desnoods een nieuw, verbeterd contract. Hij heeft het hier goed en spreekt de taal. België is voor de Nederlanders een luilekkerland."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie Lang een mooie toekomst tegemoet. Hij lijkt me een verstandige jongen die leeft voor het voetbal. De transfer naar Brugge is een godsgeschenk voor hem geweest, nu hij minder afleiding heeft dan in Amsterdam. Leeds zou een prima club zijn voor hem door verhoogde uitdaging, saaie stad en geweldige trainer.

Denk dat Lang wel nog één seizoen gaat blijven om voor fans te spelen en te ontwikkelen. Vraag me vooral af of Clement gaat blijven, heeft zowat al het mogelijke gehad bij Brugge. Zou in ieder geval tof zijn als er nog eens een Belgische coach is in een topcompetitie gaat werken.

6 mei 2021 om 17:54

Hij heeft zich als trainer nooit laten tegenhouden door sentiment en de kansen gegrepen die hij aangeboden kreeg. Als er echt een mooie club voor zijn deur staat dan vertrekt hij wel gewoon denk ik.

6 mei 2021 om 19:57

Bij Waasland-Beveren en Genk vertrok hij ook op een moment waar alles goed ging. Als hij dit jaar de titel pakt is hij 3 opeenvolgende keren Belgisch kampioen geworden , een nieuwe uitdaging is hem sowieso gegund.

Een dienstverband bij een club a la Mönchengladbach/Frankfurt/Brighton zou imo een mooie volgende stap in zijn carrière zijn.

6 mei 2021 om 20:35

Verschil is natuurlijk dat Clements bloed in zijn aderen door en door blauw zwart is en niet geel of blauw. In het verleden sprak hij nog dat de Ferguson van Brugge worden hem ook kan bekoren. Ik denk dat hij Club veel minder makkelijk zal verlaten dan WB of Genk. Denk niet dat hij het schip verlaat voor Koln of Sampdoria. Het zal een mooie subtopper moeten zijn en volgens mij zijn er niet zo veel posities vrij. Hij zal geen 25 jaar blijven zoals saf, maar ik ben er niet zo zeker van dat hij komende zomer vertrekt uit brugge. Hoe dan ook zou hem dat wel gegund zijn na alle successen, en ik heb de indruk dat de groep misschien ook wel toe is aan een nieuwe coach dus echt erg zou ik het zelfs niet vinden. Altijd net iets meer een fan van Leko geweest, wie weet komt Simons binnen enkele jaren ook nog terug als coach.

6 mei 2021 om 21:53

Sampdoria zal het inderdaad niet worden. Maar een team zoals Gladbach gaat hij wel niet afwijzen denk ik.

Zie voor Lang wel een mooie toekomst als hij de juiste keuzes maakt. Hij heeft bij zijn beste mattie Justin Kluivert natuurlijk gezien wat er gebeurt als je te snel naar de top gaat, zelfde geld voor Danjuma vind ik persoonlijk. Gewoon nog een seizoen in België schitteren en dan lekker naar een goede club in Duitsland, Spanje of Engeland.

Hoop wel dat hij word opgeroepen voor op het EK, kan net zoals Depay dat toen op het WK 2014 had een mooie impact inbrengen.

6 mei 2021 om 18:21

Dit soort gasten denken altijd ik ben beter dit overkomt mij niet. Dus nee die gaat echt niet nadenken over hoe het met Kluivert is gegaan hoor.

6 mei 2021 om 18:36

Dit soort gasten? Wie vallen onder "Dit soort gasten" dan? Tot dusverre kan je moeilijk zeggen dat zijn keuzes niet gemaakt zijn met zijn eigen carrièreopbouw in gedachte. Verhuur aan Twente, niet verlengen als hij niet verhuurd zou worden want hij wilde vlieguren gaan maken en toen dat geen optie was niet naar topcompetitie waar opties waren maar naar stabiele club in mindere competitie om zich te ontwikkelen.

6 mei 2021 om 19:01

Heeft geen Marokkaans paspoort oid. Zijn (voormalig) stiefvader was Marokkaans international. Zijn vader is van Surinaamse origine.

6 mei 2021 om 19:06

@achmedn, met alle respect, ik vind dat je als talentvol voetbalspeler altijd moet kiezen voor het land waaraan je je voetballoopbaan te danken hebt. Kortom het land dat je qua opleiding en begeleiding de mogelijkheid heeft geboden je te ontwikkelen tot de voetballer die je nu bent. Los daarvan mag je er als club toch niet aan denken dat een uitstekend betaald voetbalspeler regelmatig ver en lang (what's in a neme) van huis is voor het spelen van wedstrijden van Suriname tegen St. Kitts & Nevis, Barbados of Trinidad & Tobago.

6 mei 2021 om 20:40

Ik denk ook niet dat hij voor Suriname zal kiezen, nu hij zo dicht bij Oranje zit, en ook niet zoveel binding heeft.. Maar zijn naam wordt in Suriname wel genoemd als potentiele speler. En hij voldoet aan de eisen van de Fifa. En hij wordt maar niet opgeroepen door Frank de Boer.

6 mei 2021 om 19:23

Lijkt me sterk, tenzij hij nooit voor Oranje opgeroepen wordt. Oranje is natuurlijk nog altijd een veel beter elftal met veel meer potentie ook. Suriname heeft nu best een leuk elftal, maar het zijn natuurlijk met alle respect, vooral de spelers die andere grote nationale elftallen niet halen.

6 mei 2021 om 20:30

De kans is dan ook groot dat de meneer hierboven reacties aan het uitlokken is.

6 mei 2021 om 19:35

Deze jongen gaat gewoon schitteren in Oranje in de toekomst.

Ik denk dat ie het niet redt bij een club als Leeds. Dat is zo iets anders dan in de Nederlandse of Belgische top spelen. Maar goed, ik laat me graag verrassen.

6 mei 2021 om 19:25

Ik vind het veel meer een speler voor Spanje of Duitsland. Sierlijk, technisch en kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Ook nog wel het type voor de Duitse top. Zonder natuurlijk een uitspraak te doen dat hij dat bereikt, maar die spelen ook wel vaak met dit soort spelers.

6 mei 2021 om 19:37

Ik denk dat je Lang te laag inschat. Ik denk namelijk wel dat deze jongen het internationaal gewoon gaat maken. Dus Leeds United zou voor hem mooi zijn voor een jaar of 2.

6 mei 2021 om 19:55

Ik bedoel niet dat ik em slecht vind hoor, maar technische jongens met flair die zo'n stap naar dat ren en vliegvoetbal maken komen wel vaker van een koude kermis thuis. Kijk naar, Ruiz of Tadic, die hebben in Engeland ook niet echt voet aan de grond gekregen, terwijl voora Tadic verder toch echt een uitstekende speler is. Alleen niet voor zo'n grijze ploeg uit de pl.

6 mei 2021 om 19:42

Ik denk dat hij wel een carrière a la Thorgan Hazard kan halen, wat gewoon een meer dan uitstekende speler is.

Als je goed zit moet je gewoon blijven. Hij voelt zich goed in deze deels Nederlandstalige spelersgroep, lekker dicht bij Nederland. Zie je Lang al Duits spreken? Enige optie is misschien Sevilla, daar kan hij beetje Spaans praten met een Marokkaans accent met En-Nesyri en Bono. Lekker dicht bij Marokko ook.

6 mei 2021 om 20:22

Een Lyon misschien? Heeft in Frankrijk gewoond en in Franse jeugdopleiding gezeten voor korte periode. Bij Club zal hij ook wel Frans leren. Daarnaast is Lyon natuurlijk prima ploeg, altijd leuke technische spelers bij en Europees voetbal zeker haalbaar.

7 mei 2021 om 00:42

Lyon vind ik echt een hele goede suggestie. Zou perfect bij hem passen als opvolger van memphis. En beetje aanspraak van van de sande

Ik denk ook niet dat het verstandig is om direct weer een stap te maken. Als je ziet hoe het de Nederlandse aanvallers vergaat, kun je beter voor de geleidelijke weg kiezen. De stap van een middelgrote competitie naar de grote competities is gewoon heel groot. In de Premier League heeft elke club ook nog eens de beschikking over flink wat kapitaal, waardoor je makkelijk te vervangen bent als je even niet presteert. Dat zijn voor jonge spelers geen lekkere omstandigheden. Daar tegenover staat dan wel weer dat als je ineens met scherp schiet in die competitie, je ook gelijk bij de top op de radar staat. Ik denk alleen dat Lang eerst moet zorgen dat hij dit consistent kan. Hij is fantastisch gestart in Belgie, maar nu moet hij zich blijven doorontwikkelen.

een klein vraagje: Mag hij eigenlijk wel aankomend seizoen verkocht worden?
aangezien hij nu gehuurd is en in de volgende transferperiode pas echt gekocht wordt van ajax?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren