Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Citizen steekt de draak met United: 'In vier seizoenen helemaal niets gewonnen’

Laatste update:

Aymeric Laporte haalt in the Guardian uit naar Manchester United. De verdediger van Manchester City wijst de aartsrivaal op hun gebrek aan prijzen in de afgelopen vier seizoenen en noemt zijn eigen ploeg het ‘schoolvoorbeeld’ van hoe voetbal gespeeld hoort te worden.

Laporte is vol lof over het spel van zijn eigen ploeg: “Wij hoeven voor niemand bang te zijn, het voetbal dat wij spelen, speelt niemand anders op de wereld. Wij zijn een schoolvoorbeeld van de manier waarop het gespeeld hoort te worden. Superieur over het gehele veld.” Toch lijken the Citizens de laatste tijd minder in vorm. Waar City het kalenderjaar nog begon met twaalf punten voorsprong op Liverpool, is dat gat door het recente puntenverlies tegen zowel Tottenham Hotspur als Crystal Palace geslonken tot één punt.

Toch maakt de Spanjaard zich niet druk over een slechte afloop in de laatste weken van het Premier League-seizoen. “Wij hoeven niets aan onze speelwijze te veranderen hoor. We hebben voor iedere tegenstander een uitgedokterde strategie. En de laatste jaren hebben we daar meestal door gewonnen. Maar dit is voetbal en soms verlies je dan een keer. Het is geen wetenschap. Wij zijn de koploper, één punt voor op Liverpool. We hebben de beste verdediging, ondanks alle kritiek”, aldus Laporte.

De centrumverdediger begrijpt dan ook niets van de kritiek die zijn ploeg blijft krijgen: “Als ik het niet mis heb, hebben we elf prijzen in vier seizoenen gewonnen. Misschien zijn de criticasters ons beu. Het kan mensen irriteren, zoals onze buren (Manchester United, red.) die in die vier seizoenen helemaal niets hebben gewonnen.” De sneer aan het adres van United, dat ook dit seizoen geen kans meer maakt om prijzen te pakken, was daarmee niet afgedaan. “Ze hebben veel supporters en leven in dezelfde stad. Voor hen is lastig te begrijpen, maar er kan er maar een de beste zijn. Dat zijn wij. En dan hebben zij nog veel meer geld uitgegeven ook”, zo laat Laporte vol zelfvertrouwen weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Titel kan nog een beetje aangepast worden, maar wel mooi die rivaliteit en dat uitdagen. Alleen heeft City echt geen fanatieke aanhang. Dat is wel doodzonde.

1 april 2022 om 15:47

Doodzonde wil ik niet zeggen. Ik heb hier misschien ook een andere kijk op als man united supporter. Ik vind de hele club city niks om supporter van te zijn. Ze hebben geen geschiedenis, voetbalfans worden vanaf jongs af aan van vader op zoon en wat je in het stadion van city ziet is heel veel gezinnetjes even voetbal kijken en je ziet niet echte fans.

1 april 2022 om 15:55

Geschiedenis moet toch ergens beginnen? Voor City is dat blijkbaar nu. Ben trouwens geen city supporter hoor.

1 april 2022 om 15:58

De meeste fans van Utd zitten in Zuid-London. City heeft de locals als supporters, zo is het vrijwel altijd al geweest.

1 april 2022 om 17:44

Dat is juist helemaal niet waar. Manchester City is vanaf oudsher altijd al een grote vereniging geweest. Een traditieclub uit de stad Manchester. Qua aantal goals en aantal wedstrijden op het hoogste niveau staan ze in het rijtje Spurs, Newcastle en Chelsea. City heeft juist een traditionele kern van supporters die er vroeger al met mijn vader kwamen. Nu zitten er wat kinderen en toeristen bij vanwege de huidige successen. Maar dat is natuurlijk overal zo.

1 april 2022 om 18:22

@samcro
City heeft gemiddeld meer locale supporters omdat ze vrijwel geen aanhangers buiten Manchester hebben(binnen de UK). Doordat united supporters door t hele land zitten is het percentage in Manchester lager. Dat betekent niet dat city meer supporters in Manchester heeft natuurlijk. Volgens mij is t 60-40 voor het rode deel binnen Manchester namelijk.

2 april 2022 om 00:33

Eigenlijk best triest dat zoveel Londoners fan zijn van Man Utd. Dan woon je in de voetbal-hoofdstad, maar kies je ervoor om Man Utd fan te zijn. Dat is iets wat ik nooit zal begrijpen.

1 april 2022 om 15:49

Dat het bij United slecht gaat is een feit, maar City is volgens Laporte opeens het schoolvoorbeeld van hoe voetbal gespeeld moet worden. Die hebben 1,5 miljard aan investeringen gedaan, man man man. Dan mag je ook wel een beetje goed voetbal verwachten

1 april 2022 om 15:56

@Japie, En dat doen ze dan ook. United heeft sinds Ferguson weg is ook 1,5 miljard geïnvesteerd en dat lijkt nog steeds nergens op. Jou (standaard) ezelsbruggetje gaat dus niet altijd op.

1 april 2022 om 15:59

Messibazoer, dat zal hem er niet van weerhouden om het toch telkens op te dreunen.

1 april 2022 om 16:21

Tja, op zich heeft hij wel een punt. Genoeg ploegen investeren miljoenen tegelijk in hun selecties, maar er zijn maar weinig ploegen die echt aantrekkelijk voetbal spelen. Vaak is dat omdat clubs maar wat kopen en dat niet doen met een goed tactisch plan.

1 april 2022 om 16:26

Ik zeg toch net nog dat United het slecht doet?Hun beleid is een volledig drama. Met dat geld ben je gewoon aan je stand verplicht wat op de mat te leggen of op zijn minst resultatente halen, anders mag je het met recht een totaal fiasco noemen. United bakt er dus helemaal niets van. City doet idd in ieder geval nog wat ze horen te doen

1 april 2022 om 16:49

Ach Japie, het is altijd 'ja dat klopt, maar...' bij jou.

1 april 2022 om 16:55

Klopt ondanks dat Man United al 10 jaar puur wanbeleid voert en niet eens normaal voetbal op de mat legt is Man City ook alles behalve het schoonvoorbeeld van hoe het wel moet. Kopen dan misschien niet volgevreten vedettes a la PSG met o.a. Ramos, Messi, Neymar etc, maar als je jaarlijks zoveel geld erin pompt mag je dit ook wel verwachten ja. Met als hoogtepunt het aantrekken van Grealish voor meer dan 100 miljoen, terwijl die gozer alles behalve nodig was. Sowieso heeft Man City vaak voor spelers ''overpaid'. Kan je beter Liverpool als voorbeeld nemen. Winnen ook prijzen, doen geen gekke uitgaven en zijn op dit moment niet tot nauwelijks minder dan City (al jaren niet trouwens).

1 april 2022 om 16:59

Investeringen zegt weinig. Zie MU, PSG en mindere mate bv Juve.Hiernaast moet je een trainer hebben met hersens. En dat heeft Pep. Niemand kan ontkennen dat overal waar hij heeft getraind, gepaard ging met prachtig voetbal. Of ie nou CL heeft gewonnen of niet. Die andere hierboven genoemden dus ook niet maar voetbal ziet er niet uit, walgelijk zelfs om naar te kijken (vind ik).

2 april 2022 om 00:51

Japie krekel volgens mij heeft united meer uitgegeven dus waar heb je het nu over?

1 april 2022 om 15:52

Het maakt toch helemaal niets uit als er maar mensen op de tribune zitten.
Die zogenaamde fans van voetbalclubs komen veelste vaak negatief in het nieuws, dus een gezinnetje dat dan voetbal gaat kijken en zich gewoon gedragen is toch zoals het hoort?

1 april 2022 om 16:03

Je hebt zat mensen die wel voor sfeer zorgen zonder de vandalist uit te hangen

1 april 2022 om 15:52

Sowieso zijn er in Engeland weinig clubs met een fanatieke aanhang. Newcastle United, Leeds, Crystal Palace, Aston Villa en wellicht mis ik er nog een paar.

1 april 2022 om 15:56

West ham en Liverpool?

1 april 2022 om 17:46

Het is lastig te zeggen. Fanatiek en hoeveel supporters zijn twee dingen. Ik geloof dat er bij Juventus meer sfeer hangt nu het stadion kleiner is geworden bijvoorbeeld. Denk dat elke middel tot grote club wel een fanatieke kern heeft die er vanuit traditie al komt

1 april 2022 om 15:56

Die hebben ze wel maar die kunnen de belachelijke toegangsprijzen alleen niet meer betalen. (Geldt voor meer clubs helaas)

1 april 2022 om 16:28

Uitfans van City zijn wel altijd genieten hoor. Fanatieke aanhang hebben ze zeker, alleen niet groo5 genoeg voor hun thuisstadion helaas.

Bescheidenheid siert de mens!

Dit hele artikel kan in iedere Engelse kleedkamer gehangen worden als aanvullende motivatie.

Die gast is de nuance wel voorbij. Goeiedag zeg 😄

Bijna alles wat hij zegt klopt behalve dat united meer uitgeeft.

Sinds de overname van city heeft city 300m meer uitgegeven. Vele malen beter geinvesteerd, maar dat is een ander vehaal

Geef United ook een sjeik en ze kunnen dan ook meedoen om de titel die glazers zijn zakkenvullers stoppen geld in hun eigen zakken en zien United als een club om geld te kunnen verdienen.

1 april 2022 om 15:50

Heb je niks aan als je alsnog 80 miljoen aan Maguire uitgeeft

1 april 2022 om 15:50

Alhoew ik Glazers weg wil hebben, wil ik geen oliesjeik aan het roer zien. Hopelijk kan groot gedeelte van de club gekocht worden door ex-players.

1 april 2022 om 15:58

Oud-spelers? Dat lijkt me sterk... Die club is 4 miljard waard. Wat denk je dat de net-worth van een ex-voetballer is? vergeet niet dat de salarissen de laatste 10 jaar enorm zijn gestegen en die absurde bedragen die je nu leest niet aan de vorige generatie besteed waren.

1 april 2022 om 15:56

Aqua, denk je er nou nooit echt over na voordat je zoiets post? Utd geeft gigantische bedragen uit, naast de gigantische salarissen. Daar zou een sjeik niets aan veranderen, want dan blijven ze precies hetzelfde doen maar dan van het geld van iemand anders.

1 april 2022 om 16:02

@samcro: betere onderhandelaars binnenhalen zou wel al wereld van verschil betekenen. De transfersommen en salarissen die United betaald zijn voor een groot gedeelte toe te schrijven aan die juristen zonder enige kennis van zaken die de Glazers op pad sturen.

1 april 2022 om 16:09

Er zou imo wel degelijk iets veranderen. United zou nog veel meer kunnen spenderen omdat ze bovenop het geld dat ze nu zelf genereren en over de balk smijten nog de reserves van een sjeik erbovenop kunnen gooien ook. Dan heb je alsnog een gebrek aan goed beleid en zal het niet veel meer opleveren dan nu maar goed

1 april 2022 om 16:47

Dros, er zijn duizend dingen die bij Utd beter kunnen. Andere mensen met verstand van de voetbalwereld op bepaalde plekken neerzetten scheelt al de helft.

1 april 2022 om 16:22

Het is niet alsof United niets gespendeerd heeft. Die moeten makkelijk een veel betere ploeg op het veld kunnen brengen met de uitgaven die ze doen. United is gewoon een ontzettend rijke club, hoor.

Deze jongen mag meteen een account aanmaken op vz. Zou niet uit de toon vallen

ik weet wie ik steun voor de titel dit seizoen. Coyr!

Wel hele erge arrogantie van die Laporte zeg. Voordat Dias kwam was de verdediging van City niet best. En daar had deze Laporte ook wel een aandeel aan. Want was deze kerel slecht zeg tegen Tottenham bijvoorbeeld in de CL in 2019. Door 2 cadeautjes van hem. Hij mag Dias bedanken dat ze vorig jaar de CL finale gehaald hadden en ook de PL hebben gewonnen.

1 april 2022 om 15:57

@modricmagic: Chelsea heeft afgelopen seizoen de Champions League gewonnen, die heeft City nog nooit gewonnen.

1 april 2022 om 19:54

Ja kwam erachter dat ik het verkeerd had geformuleerd. Bedoelde de CL finale gehaald en de PL gewonnen. Iedere voetballiefhebber moet weten dat Chelsea hem had gewonnen haha.

1 april 2022 om 20:00

Dias was toen met Stones een duo. Niet met Laporte.

Daarom hadden ze de scheidsrechter ook zo hard nodig tegen Arsenal. Omdat ze zo fenomenaal zijn.

Arteta's tricky reds gaan het voetbal wat City nu speelt perfectioneren, zonder die miljarden aan investeringen.

1 april 2022 om 16:24

Arteta's tricky reds? Vorige seizoenen al vergeten? Laten we nou eerst maar eens afwachten of het lek boven is of omdat het vertrouwen van de ploeg dit jaar gewoon erg goed is. Ik vind het mooi hoe Arsenal zich dit seizoen tentoonstelt hoor, maar het zou me ook niet verbazen als ze volgend seizoen een lastiger seizoen tegemoet gaan. Het kan eigenlijk alle kanten op.

1 april 2022 om 16:47

Oh, ik dacht dat we allemaal meededen met Laporte...

Hij heeft wel veel praatjes zeg die Laporte. We gaan het zien wie de beste ploeg is. We staan met Liverpool maar 1 punt achter er 10 april spelen we tegen elkaar. En wat hij zegt over United. Manchester United is recordkampioen van Engeland, de prijzenkast is een stuk voller en in tegenstelling tot City heeft United wel de CL gewonnen. 2 keer zelfs en 1 keer de Europacup 1. Dus wat is nu het punt van deze Laporte? Klopp moet deze uitspraken ophangen in de kleedkamer. Lekkere motivatie dat we 10 April de koppositie kunnen overnemen

1 april 2022 om 16:44

Een beetje plagen mag toch best. Er hing bij United altijd een groot spandoek wat ze jaarlijks aanpasten met daarop het aantal jaar dat City geen prijs had gewonnen, ze kwamen uiteindelijk tot 35 of zo. Als je dat doet moet je andersom ook maar kunnen incasseren.

Wat een druiloor zeg... kijk alleen al naar de history van de buurman waar je over spreekt.. iets meer respect is wel op zijn plaats

Super knap na ongeveer 1,5 miljard en geen enkele Europese prijs. Ik zou een toontje lager zingen dan.

City op het oude main road, heerlijk stadion. Heel fanatiek publiek. Ook in de lagere divisies.
The noisy neighbours noemde sir alex hen niet voor niets.
Hadden samen met newcastle de grootste following naar uitwedstrijden rond de eeuwwisseling.
Helaas is die club er nu ook echt aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren