Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chiellini heeft serieuze aanbieding in beraad en staat op punt van vertrek

Laatste update:

Los Angeles FC heeft bevestigd Giorgio Chiellini een aanbieding te hebben gedaan. Waar transfermarktexpert Fabrizio Romano eerder al berichtte dat Chiellini twee aanbiedingen uit de Amerikaanse Major League Soccer heeft ontvangen, meldt de transferexpert nu ook de bevestiging vanuit LA FC. De verdediger van Juventus neemt na dit seizoen afscheid van la Vecchia Signora en vertrekt dus wellicht richting Amerika. Ook heeft de 37-jarige Italiaan laten weten in juni zijn laatste interland voor deAzzurri te zullen spelen.

Het Italiaanse Sky Sports berichtte vorige maand al dat Amerika sowieso de vervolgstap voor Chiellini gaat worden. Nu lijkt het erop dat LA FC de club gaat worden waar Chiellini zijn carrière zal gaan voortzetten. Volgens Romano wacht de club uit Los Angeles op groen licht vanuit het kamp van Chiellini. De Europees kampioen heeft een transfervrije status en schijnt een aantal dagen geleden ook een ander aanbod uit Amerika te hebben ontvangen. Vorige week kwamen berichten naar buiten dat ook Vancouver Whitecaps zeer geïnteresseerd zou zijn in de Italiaanse verdediger. Die club heeft met Vanni Sartini al een andere Italiaan aan boord.

Chiellini maakte vorige week woensdag na de verloren finale om de Coppa Italia tegen Internazionale (2-4 na verlenging) een einde aan alle speculaties over zijn toekomst bij de club. "We hebben fantastische jaren gehad en nu is het aan de jonge jongens om het op te pakken. Ik heb alles gedaan wat ik kon en ik hoop dat ik iets heb betekend”, zei Chiellini. Maandagavond nam de 116-voudig international van Italië tegen Lazio na zeventien jaar afscheid van de club uit Turijn. De 37-jarige clubicoon kreeg om die reden na zeventien minuten een eervolle publiekswissel. Hij maakte na zijn wissel een ereronde door het hele stadion.

Eind april kondigde Chiellini tevens zijn afscheid als international van Italië aan. De mandekker liet na afloop van het gewonnen Serie A-duel met Sassuolo (1-2) weten te stoppen na de oefeninterland in juni tegen Argentinië. Chiellini behoort met 116 interlands al jarenlang tot de vaste kern van de Azzurri. De aanvoerder van Juventus had gehoopt na de winst van het EK ook op het WK 2022 in Qatar hoge ogen te gooien, maar omdat Italië zich niet kwalificeerde, zal hij na de aanstaande oefeninterland met Argentinië afzwaaien als international. "Als ik fit ben, zal ik spelen en neem ik afscheid van de nationale ploeg op Wembley, waar ik het hoogtepunt van mijn carrière heb bereikt met het winnen van het EK”, vertelde hij tegenover DAZN.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Amerika lijkt me ook echt de ultieme plek om af te bouwen als voetballer. Tenzij je 1 van de allergrootsten bent kun je normaal over straat en ben je 'gewoon' een hele rijke man. Als gewone burger zou ik er niet willen wonen, maar als profvoetballer moet het heerlijk zijn en dan helemaal in het prachtige LA. Het is hem dan ook gegund!

18 mei 2022 om 10:00

Helemaal mee eens. Verder zijn de stadions vol en ondanks het verre van een populaire sport is is er toch een mooie beleving in het publiek omdat de Amerikanen die er wel van houden lekker Amerikaans er de beste in willen zijn

18 mei 2022 om 10:23

Ben ik toch benieuwd waarom jij als gewone burger daar niet zou willen wonen. Als je een goed salaris hebt waar je goed van kan rondkomen is LA echt wel een van de gaafste plekken om te zijn. 😁

18 mei 2022 om 12:24

Helemaal met jou eens. Maar zelfs als 'allergrootste' heeft 99,9% geen idee wie je bent. Ik heb ooit een youtube filmpje gezien waarbij ze (volgens mij in New York) willekeurige voorbijgangers vroegen wie deze sporters waren, daarbij foto's laten zien van de huidige (Messi, Ronaldo, Zlatan) maar ook oud spelers (Zidane, Beckham etc) en de enigen die wisten wie het waren, waren de (voornamelijk Europese) toeristen. Die Amerikanen weten gewoon totaal niet wat er buiten die landsgrenzen gebeurd.

18 mei 2022 om 13:40

Geloof me als je je als bekende voetballer onder de Latino gemeenschap in LA begeeft zal je wel degelijk herkend worden.

18 mei 2022 om 14:32

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van alle actieve Amerikaanse sporters ook alleen LeBron James zou herkennen

18 mei 2022 om 14:47

Tom Brady, Tiger Woods, Michael Jordan, Shaquille O'Neill etc. Volg die Amerikaanse sporters helemaal niet maar de echt bekende ken ik wel. Daarom zou je verwachten dat de echte grote voetballers (nu en verleden) daar toch ook wel herkend worden.

Ik vraag me toch af waarom je voor een 37-jarige Chiellini zou gaan als designated player. Hij zal minder impact hebben dan een aanvallende speler op zo een team en je gaat toch ook niet naar dat team gaan speciaal voor een potje Chiellini mee te pikken.

18 mei 2022 om 11:08

Aanvallende spelers van dit kaliber zijn misschien wel niet beschikbaar. Bovendien zal het je denk ik verbazen hoeveel mensen wel een potje meepakken (mede) omdat Chiellini daar speelt. Qua impact slaat het ook kant noch wal wat je zegt want Chiellini is een groots leider met een hele bak vol ervaring die hij kan overbrengen op zijn medespelers.

18 mei 2022 om 11:14

Ik zeg niet dat hij geen impact gaat hebben, gewoon minder.

18 mei 2022 om 11:24

En ik zeg dat hij niet minder impact gaat hebben.

Hij wilde toch stoppen op zijn hoogtepunt? Al die texten van die gasten zijn ook weinig waard. Net als mijn toekomstplannen een grote grap zijn haha.

18 mei 2022 om 14:21

Hij stopt toch ook op zijn hoogtepunt. In de vs spelen is net als hier op nog even bij de amateurs voor een gemiddelde voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren