Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea verdedigt geweldig tegen Spurs en pakt Capital One Cup

Laatste update:

Voor Chelsea is het een prachtige zondag geworden. De ploeg van José Mourinho zag Manchester City verliezen van Liverpool, waardoor Chelsea kan uitlopen in de strijd om het kampioenschap, en vervolgens werd op Wembley voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de Capital One Cup gepakt. Dankzij doelpunten van John Terry en Diego Costa was Chelsea met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur. Dit is de zevende prijs die Mourinho wint met the Blues.

/

Michel Vorm keepte dit seizoen de wedstrijden van Tottenham in de Capital One Cup, maar in de finale koos Mauricio Pochettino toch maar voor eerste doelman Hugo Lloris. Vorm zat dus balend op de bank en vanaf die positie zag hij een matige eerste helft, met weinig kansen. Tottenham was via Christian Eriksen nog het meest gevaarlijk, maar de voormalig Ajacied schoot een vrije trap op de lat en wist even later Petr Cech (Mourinho besloot dus niet om zijn eerste keeper op doel te zetten in de finale) niet te verrassen met een slim schot in de korte hoek.

Chelsea loerde op mogelijkheden om te counteren, maar wist in de eerste vijfenveertig minuten geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Toch gingen the Blues met een voorsprong rusten: kort voor de thee werd een vrije trap van Willian niet goed weggewerkt, waardoor Terry de 1-0 binnen kon schieten. Nog voor de pauze wist Gary Cahill deze marge bijna ook nog te verdubbelen, maar de kopbal van de verdediger werd gepakt door Lloris, die Tottenham dus op de been hield. Pochettino besloot om niet te wisselen voor de tweede helft.

/

Dat was opmerkelijk, want Kyle Walker leek toch wel erg veel pijn te hebben, maar de verdediger van Tottenham bleef dus gewoon staan. Kort in de tweede helft werd hij voorbijgesneld door Eden Hazard, wiens gevaarlijke voorzet echter niet verlengd werd, en even hierna zette Cesc Fàbregas Lloris aan het werk met een acrobatische omhaal. Tottenham was de ploeg die op zoek moest naar een doelpunt, maar Chelsea was de bovenliggende partij en verdubbelde tien minuten na de onderbreking zijn voorsprong.

Opnieuw was de tandem Fàbregas-Diego Costa beslissend. Eerstgenoemde speelde zijn ploeggenoot vrij in het vijandelijke strafschopgebied en Diego Costa schoot uit een lastige hoek op doel, maar omdat Walker de richting van het schot veranderde, was Lloris kansloos. Tottenham moest nu helemaal de aanval zoeken, maar de defensie van Chelsea stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Pas kort voor tijd kreeg Harry Kane een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Terry zat er met een sliding nog uitstekend tussen, waardoor het niet meer spannend werd. De eerste prijs voor Chelsea is binnen; de ploeg van Mourinho is verder nog in de race voor de landstitel en Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De eerste is binnen!!!!
Tegen Spurs weet je het maar nooit, ben zeer blij met deze overwinning.

Chelsea speelt lelijk voetbal, maakt lelijke goals maar wint wel weer. Eigenlijk ongelofelijk dat je met dit spelersmateriaal het niet voor elkaar krijgt om aantrekkelijk te spelen en te winnen.

Btw. het tweede doelpunt was 100 eigen doelpunt. Bal ging niet eens op doel.

1 maart 2015 om 18:57

Ze spelen anders in de PL wel aantrekkelijk vind ik, hier hebben ze gewoon gekozen voor een andere tactiek en dit is goed afgelopen. Ik zie niet in waarom iedereen hier zo vaak over klaagt?

Mourinho heeft het slim gespeeld en wou niet weer 5-3 verliezen. Verdiende overwinning.

1 maart 2015 om 19:03

Klasse reactie van een arsenal fan. Meestal reageren zij met veel meer haar jegens chelsea. Zeker omdat jullie het altijd anders proberen. Hebben jullie ook wel de spelers voor maar als ik eerlijk ben, niet de manager...

1 maart 2015 om 19:05

Vind overigens dat spel, met die wereldgoal van vorig seizoen toch het mooiste maar uiteindelijk gaat het om winnen, en dat doet mourinho. Gelukkig spelen we tegen alle mindere ploegen inderdaad geweldig voetbal.

1 maart 2015 om 19:09

@ajaxchelseafc

Als er commentaar gestrooid wordt dat helemaal niet juist is, dan moet daar ook gepast op gereageerd worden vind ik. Chelsea heeft het veel slimmer gespeeld en oververdiend gewonnen.

Wenger kan dat ook, zie wedstrijd tegen City, maar doet het niet omdat hij dat niet wil. Maakt niet uit, het gaat hier om Chelsea die gewonnen heeft en waarschijnlijk tactisch één van de beste trainers heeft, zo niet, de beste.

1 maart 2015 om 19:18

Klopt maar die objectiviteit ontbreekt helaas vaak. Snap dat je als supporter enigszins gekleurd bent maar dit gaat vaak te veel ten koste van ook maar enige vorm van objectiviteit m.i.

Ik moet toegeven dat ik de vondst van wenger met bijvoorbeeld coquelin heel goed vond maar ik denk niet dat hij de manager is die het verzint om een type zouma op cvm te zetten als coquelin ontbreekt (om maar even een voorbeeld te noemen). Ben er geen fan van en had het niet verwacht maar om een prijs binnen te slepen bleek dit vandaag een uitstekende keus.

1 maart 2015 om 19:28

Dat komt waarschijnlijk door de rivaliteit, maar wanneer een ploeg het echt goed doet, zoals Chelsea, dan moet je zoiets opzij zetten en je rivaal toch kunnen feliciteren op een prijs waar ze recht op hebben.

Soms durven managers dingen toveren en zolang ze goed aflopen is iedereen ermee blij. Dit deed Mourinho dus ook, gewaagd om daar Zouma te zetten en die deed het maar al te goed.

Wenger deed dit trouwens ook ééns, Chambers op de Cvm, maar dat liep minder af

1 maart 2015 om 20:00

Oke dat wist ik niet. Even iets anders dan: Hoe speelde het centrum van arsenal vandaag? Vond het zelf wel een logische beslissing om per te laten banken.

1 maart 2015 om 18:57

Ze kunnen het wel tegen kleine ploegen, jammer dat hij het nooit probeert in belangrijke matchen tegen grote ploegen.

Wat is er mis met een middenveld dat bestaat uit Ramires, Fabregas en Oscar?

1 maart 2015 om 19:58

@belgunner

We werden al overlopen door Spurs toen we op WHL verloren met 5-3 en Matic erbij was en jij wou met Ramires-Fabregas-Oscar gaan spelen in een bekerfinale? Grapjas...

1 maart 2015 om 20:06

Wat een argument. -_-
Op zo'n reactie ga ik liever niet in.

1 maart 2015 om 21:10

@belgunner

Reageer dan ook niet als je niet weet waar je het over hebt.

1 maart 2015 om 21:33

Ik weet nochtans waar ik heb over heb. "grapjas". (ergerlijk, niet?)

2 maart 2015 om 22:40

Matic moet gewoon altijd in de basis. Maar idd, het middenveld zou los daar van ook wel met Fabregas en Ramirez mogen zijn..

Wat ik wel al vastgesteld heb is dat Fabregas het beste speelt als speler tussen Matic en de 3 aanvallende middenvelders spits.
En in die opstelling kan je dan met Ramirez weer minder doen, want een 10 is hij niet en rechts op de flank moet je hem ook niet zetten.
Om eens te depanneren kan je wel wat schuiven met allemaal die spelers, maar als het er echt op aan komt zal je met zo een opstelling aan het kortste eind trekken.

Dit chelsea mist nog iets.. Ze spelen soms gewoon niet goed. En dat is niet door mourinho.
Mourinho ziet dat het met zijn ploeg niet altijd even vlotjes gaat en anticipeerd daar op, om dan eens "zakelijker" te spelen. En dan kan ik hem echt geen ongelijk geven.
In het begin van het seizoen verliep alles zo vlot en spelen ze ook nog twee keer gelijk tegen de beide manchesters. Als ze dan ook twee keer zakelijk spelen vanaf dat ze voor stonden staan ze nu een kleine 10 punten los.
Chelsea is simpelweg geen Barcelona.. ( en daar ben ik blij om ) maar blijkbaar verlangen veel mensen toch dat alle topploegen met technisch sublieme spelers ook à la Barcelona gaan spelen.

2 maart 2015 om 23:23

Timoooow
Dat verwachten we zeker niet. Barcelona heeft zijn eigen stijl, da's het extreem, zoals Chelsea, maar dan compleet omgekeerd. Chelsea zou echter in de grote matchen, zoals tegen Psg, eens zoals City of Real kunnen spelen en niet zo uberverdedigend.

1 maart 2015 om 18:58

Ik kan ook wel genieten van een tactisch sterke wedstrijd waarin de klasse van het geheel en de organisatie merkbaar is. Als je sober en vooral vaak kan winnen door zo te spelen, waarom niet. Al kan ik er inkomen dat de meerderheid liever een spektakelstuk ziet, uiteraard.

1 maart 2015 om 21:50

Heeft Mourinho ooit met mooi voetbal iets gewonnen? Serieuze vraag.

Fantastisch Chelsea, organisatie stond heel sterk vandaag, terry, cahill, ivanovic, azpilicueta echt puur genot om na te kijken. Bewijst ook maar weer eens wat voor een top coach mourinho is, strijdlust was weer eens 100%, klasse!

1 maart 2015 om 18:56

Ook Zouma op het middenveld pakte niet slecht uit. Had Kurt echt niet op die positie verwacht.

1 maart 2015 om 18:57

Jaa had hem er ook bij moeten zetten, zelfs in balbezit was zouma goed.

1 maart 2015 om 18:57

Vel agressiever en beter dan Mikel als Cvm.

1 maart 2015 om 18:59

Zouma echt een fantastische speler. Zo betrouwbaar. Ik zie hem wel liever als cv, maar hij heeft het absoluut niet slecht gedaan vandaag.

1 maart 2015 om 19:02

Ik zie hem ook liever als CV maar ik zie hem ook liever dan Mikel als Cvm. Vooral als je Zouma een man laat markeren zoals vandaag (eriksen).

1 maart 2015 om 19:05

Ik ben wel benieuwd wie Mourinho opstelt tegen Westham.

Wembley is Blue! #ktbffh

Stond de bus weer geparkeerd?

1 maart 2015 om 18:57

Dat viel reuze mee.. de eerste helft wou het alleen niet vlotten omdat Fabregas te verdedigend opgesteld stond. Eind tweede helft was het de wedstrijd uitspelen met een 2-0 voorsprong. Over een paar dagen hebben we tenslotte weer een match waarbij we kunnen uitlopen op City.

1 maart 2015 om 19:18

De wedstrijd waarin we kunnen uitlopen is pas eind april, denk dat we tot die tijd moeten wachten met het vieren van de kampioenschap

1 maart 2015 om 19:28

Haha daar heb je gelijk in. Al zou het wel mooi zijn mogen we midweek uitlopen

1 maart 2015 om 18:59

5 verdedigers opgesteld...

1 maart 2015 om 19:03

De Spurs fan zijn de enige die een bus hebben gezien.

1 maart 2015 om 19:04

Ik heb Zouma gewoon op het middenveld zien spelen als defensieve middenvelder.. dus wat is je punt?

Geweldig, de eerste prijs is binnen dit seizoen!

Since sp*rs last won a trophy

1 maart 2015 om 19:03

Praatjesmaker, Arsenal heeft ook een tijdje drooggestaan, niet?

1 maart 2015 om 20:08

Nou vorig jaar hebben ze de FA cup gewonnen....

1 maart 2015 om 22:40

En de negen jaar daarvoor?

Perfecte finale! 2 keer gescoord en ongelofelijk goed verdedigd! De eerste prijs onder Mourinho is binnen. Chelsea heeft geen kans weggeven, ik ben zó blij dat we een manager hebben die het gewoon zo aan durft te pakken!

Dit was te verwachten je komt er gewoon niet doorheen bij teams van Jose Mourinho. Geweldig team dat Chelsea gaat nog ver komen in de CL

Dik verdiende overwinning.. Vooral de tweede helft liet Cfc prachtige dingen zien.. Zowel in verdedigend en aanvallend opzicht.

1ste helft waren we niet zo goed, maar scoren we wel. 2de helft zijn we zeer goed begonnen en daardoor kwam het 2de doelpunt tot stand. Voor de rest nooit echt in de problemen gekomen.

Spurs heeft weinig kunnen uitrichten.

Vind het echt zwak van een trainer om je tweede doelman alles in de beker te laten spelen behalve de finale. Getuigt van weinig respect naar je 2e keeper vind ik. Buiten dat was Chelsea klinisch en terechte winnaar. Echt een verdomd goed team hebben ze toch. Scoren altijd en winnen bijna alles zelfs als ze niet goed spelen. Spelen gewoon als een kampioen

1 maart 2015 om 19:01

Huh?????

(op verkeerde person gereageerd).

1 maart 2015 om 19:02

Ik snap Tottenham op zich wel hoor om nu met de eerste doelman te spelen. Voor hun is het ook 1 van de weinige kansen op een prijs. Dan kan je het niet tegenover je fans maken om vervolgens de prijs te verspelen met een tweede doelman.

1 maart 2015 om 19:06

@vw

Arsenal kon ook z'n eerste prijs in 9 jaar winnen en toch mocht Fabianski spelen. Vind het ook maar vuil dat ze Vorm niet lieten spelen, verdiend verloren.

1 maart 2015 om 19:07

Ben het wel met je eens dat het jammer is, Vorm is nou ook niet de minste keeper. Maar ik kan het wel enigszins begrijpen.

1 maart 2015 om 19:11

Als die afspraken gemaakt zijn is dit gewoon vuil naar Vorm toe, beloftes zijn er om na te komen en dus moest Vorm spelen vind ik.

1 maart 2015 om 19:14

Ik begrijp het eigenlijk helemaal niet. Met Vorm in doel hebben ze zichzelf helemaal naar de finale gespeeld, niet dat ze echt sterke tegenstanders hadden, maar toch hebben ze het gedaan.

Ik zeg dit niet omdat ik een Gooner ben, maar gewoon omdat het verdomd jammer is voor die jongen. Speelt amper en wordt dan gebannen uit de finale omdat Pochettino denkt dat Lloris hen de finale gaat winnen, nou dan zeg ik dat karma het anders heeft uitgespeeld.

En neen ik haat die trainer niet omdat Vorm een Nederlander is, woon zelf in België

1 maart 2015 om 19:35

Ik begrijp jullie volkomen en zou zelf Vorm ook opgesteld hebben.. maar ik vind het ook wel wat te begrijpen.

De eerste is binnen en hopelijk volgen er nog een paar

Onverdiend dit.. met het voetbal dat Chelsea speelt.. Jammer dit..

Pietje the visser!!!? Mooi voor de beste man.

Geweldig! De eerste prijs is binnen. Als we woensdag weten te winnen van Leicester, dan is de voorsprong op City weer 8 punten en als deze lijn doorgetrokken kan worden, dan zie ik de titel over een paar maanden ook wel in West-Londen! Ik denk dat dit Chelsea ook in de CL nog heel ver kan komen, hoewel de overige teams ook ijzersterk spelen.

1 maart 2015 om 19:07

Ze spelen alleen niet tegen leicester maar tegen west ham...

Vorm moest deze wedstrijd gwn spelen, heeft alle wedstrijden gespeeld in de beker, en krijgt nu stank voor dank. Afgesproken dat hij in de beker zou spelen, en dan wordt hij gewisseld omdat Spurs een prijs kan pakken... zeer vies van de coach. Vandaar dat ik stiekem ook wel blij ben dat ze verloren hebben.

Thanks Pochettino for the memories but it's time to say goodbye. Pochettino Out!!

1 maart 2015 om 19:47

Brengt ons naar de finale en laat zien dat we met enkele versterkingen weer kunnen gaan strijden om een plaats in de top-4. Hij laat het team voetballen met een idee erachter en zorgt voor constantheid in de ploeg. Domste kreet die ik ooit gehoord heb.

1 maart 2015 om 20:05

Grappenmaker, je kan een keer een finale verliezen van een goed chelsea onder een tactisch geweldige coach zeg...

YES, ben blij met het resultaat nu nogwinnen zondag en we zijn kampioen !

Mooi dat Mourinho de prijs pakt die hij ook als eerst pakte in z'n eerste periode bij Chelsea. Geweldige zet van Mourinho om Zouma als CDM te laten starten, raakte totaal niet in paniek en voerde de rol uitstekend uit. Terry man of the match voor mij en ook mooi dat Costa een goaltje meepikt terwijl Azpi ook weer van zich liet spreken met z'n ongelofelijke strijdlust.

Credits naar Pochettino toe trouwens want de finale bereiken met zo'n jonge ploeg met 3-4 vrij jonge spelers die voort zijn gekomen uit de Spurs Academy is ook ongekend. Spurs heeft een mooie toekomst voor zich met spelers zoals Kane, Mason, Bentaleb, etc. en heeft nu al een goede as klaar voor de komende 5-10 jaren.

Nu op naar woensdag tegen West Ham op Upton Park, hopelijk mag Zouma opnieuw weer als DMF spelen nu Matic nog steeds geschorst is.

1 maart 2015 om 19:21

Helemaal mee eens!

1 maart 2015 om 19:31

De kans is groot dat ze allemaal verkocht worden. Mason is niet zo goed, Bentaleb wordt een topper denk ik en Kane is ook aardig op weg, ookal hebben ze nog veel te bewijzen.

1 maart 2015 om 19:49

Aan wie moeten ze verkocht worden? Juist, niemand. Mason is juist een heerlijke voetballer. Hard werken, maar ook technisch en durft ook te schieten. Bentaleb is inderdaad een zeer groot talent en Kane heb ik nog de meeste vertrouwen in. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

1 maart 2015 om 21:03

Ja, juist. Aan wie? Aan de ploegen die ervoor grof geld gaan neerleggen en ze zelf bij de selectie willen? Wat voor een vraag is dat nu.

Mason is echt niet zo goed zoals velen zeggen, ik versta echt niet wat men daar in ziet. Kane is goed op weg maar is er nog niet, zelfde voor Bentaleb, maar van zodra ze er zijn gaan ze weg, net zoals Bale & Modric dat deden, voor die 2 is Tottenham niet het plafond. Je moet accepteren dat ze sowieso als ze top worden, niet meer gaan blijven.

Geweldig dat Chelsea deze beker pakt op deze manier. Flink gevochten in met name de halve finales en dat moest dus ook beloond worden in deze wedstrijd. Je zag wel dat ze een stuk volwassener en slimmer waren, meer ervaring hadden. Sneller gaan liggen bij een overtreding dan Tottenham, af en toe nuttige overtredingen maken, tijd rekken wanneer dat moet, etc.. Dat kun je suf vinden, maar in het topvoetbal kan dat cruciaal zijn.

Chelsea was niet supersterk ofzo vandaag aanvallend, verdedigend wel fantastisch stabiel natuurlijk, dat hoefde ook niet. Gewoon een prima 2-0 overwinning en een mooi begin van hopelijk een fantastisch seizoen. Je kan zeggen dat deze Capital One Cup niet zoveel betekent, maar ook deze cup heeft al een mooie geschiedenis achter zich. Ik ben hier heel blij mee: fantastisch. Come on you Blues!

1 maart 2015 om 19:30

Hoe onwaardig sommige mensen deze prijs vinden, het is en blijft een prijs. Eentje waar Chelsea goed aan kan starten en hopelijk de CL aan verder kan breien? De landstitel is sowieso al binnen denk ik, tenzij het grondig fout loopt, wat waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Misschien kan Mourihno mogelijk Zouma omzetten als CDM. Zo sterk verdedigd vandaag en ook nog weleens gevaarlijk op doel. Hem en Matic lijkt me wel een sterk koppel voor de komende maanden

Jammer dat we hebben verloren. Maar gelukkig speelde wij gwn om te scoren, in tegenstelling tot de tegenstander...

1 maart 2015 om 23:11

Maar uiteindelijk scoort Chelsea wel en Spurs niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren