Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Chelsea schakelt na misgrijpen Haaland door naar Lewandowski’

Laatste update:

Het ziet er steeds meer naar uit dat Robert Lewandowski in de nadagen van zijn carrière voor een nieuw avontuur gaat. De spits van Bayern München heeft al vaker aangegeven nog graag een stap te willen maken en heeft die kans nu bij Chelsea, meldt The Sun. De Engelse grootmacht heeft de hoop op Erling Haaland opgegeven en zou voor vijftig miljoen euro willen toeslaan bij Bayern, zo klinkt het. Eerder werd Lewandowski al in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Chelsea wil komende zomer de spitspositie versterken en daarvoor is Haaland de belangrijkste kandidaat. The Blues hoopten Borussia Dortmund te verleiden door Tammy Abraham en/of Callum Hudson-Odoi in ruil aan te bieden voor de Noorse aanvaller, maar Dortmund wenst daar niet aan mee te werken, wist Sky eerder te melden. Dortmund haalde maximaal 95 miljoen euro op met de verkoop van Jadon Sancho aan Manchester United en heeft geen enkele noodzaak om te verkopen. Een eerste bod van Chelsea op Haaland werd dan ook rigoureus van tafel geveegd.

Het afgewezen bod heeft Chelsea ertoe gedwongen om de interesse te verleggen naar Lewandowski. Die onderhandelingen zullen echter niet vanzelf gaan, daar Bayern heeft aangegeven graag te willen verlengen met de doelpuntenmachine. Het contract van de Pool loopt medio 2023 af in Zuid-Duitsland. Lewandowski zelf daarentegen staat niet onwelwillend tegenover een vertrek en gaf al vaker aan graag nog een poging te wagen in de Premier League. Manchester City meldde zich al voor de aanvalsleider, maar zou volgens Engelse bronnen onlangs zijn afgehaakt.

Bayern gooit niet meteen de kont tegen de krib als het om een transfer van Lewandowski gaat, maar staat zonder directe opvolger ook niet te springen om een vertrek van de spits. Het zou bovendien een slecht signaal zijn, zo klinkt het. Chelsea heeft echter de financiële middelen om de vastberadenheid van de Duitse topclub op de proef te stellen en bereidt een bod voor van vijftig miljoen euro. Gezien het feit dat Lewandowski in augustus 33 wordt is dit voor Bayern mogelijk de laatste kans om nog een aanzienlijk geldbedrag over te houden aan de aanvaller.

Chelsea-manager Thomas Tuchel beschouwt Lewandowski nu als zijn beste optie, schrijft The Sun. Het zou niet de eerste keer zijn dat Chelsea flink in de buidel tast voor een speler uit de Bundesliga. Vorig jaar werd Kai Havertz voor 81 miljoen miljoen euro overgenomen van Bayer Leverkusen en Timo Werner voor 55 miljoen euro van RB Leipzig. In 2019 haalde Roman Abramovich Christian Pulisic voor 67 miljoen euro op bij Borussia Dortmund. Lewandowski komt daarmee op plek zes in de lijst met duurste Chelsea-aankopen ooit.

Vind jij Robert Lewandowski een geschikte optie voor Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat nooit gebeuren, bayern laat nooit een speler gaan die 60 goals in een seizoen scoort.

18 juli 2021 om 19:52

Als je ooit nog wilt cashen voor Lewa is dit wellicht het juiste moment.

18 juli 2021 om 19:58

Bayern hoeft niet te cashen voor Lewandowski dus dat scheelt.

18 juli 2021 om 20:04

Denk je niet dat de sleutel bij Lewandowski zelf ligt? Als die wil dan lijkt het me lastig hem tegen te houden.

18 juli 2021 om 20:07

Nee hoor, hebben ze al eens gedaan. Nogmaals nee zeggen is niet zo moeilijk.

19 juli 2021 om 14:11

Als hij echt graag genoeg wil stemt Bayern in hoor. Dat is net wat het een topclub maakt. Zo'n club als PSG is imo net heel klein omdat hun ego het niet aankan wanneer een speler wil vertrekken. Dit terwijl de echte grote clubs als Bayern, Barca, Juve, Madrid etc begrijpen dat ze groter zijn dan hun spelers en enkel spelers willen hebben die er ook echt willen zijn. Als er iemand wil vertrekken en er ligt een marktconform bod op tafel zeggen deze clubs zelden nee. Kijk naar Kroos bij Bayern bijvoorbeeld, of Ronaldo, Alonso en Ozil bij Madrid. Sanchez en Pedro bij Barca etc.

19 juli 2021 om 19:14

Kroos had een aflopend contract die hij niet wilde verlengen en zijn vertrek was goed op te vangen. Bij Lewandowski is dat niet het geval. Het is 1 ding om een speler een transfer te gunnen als zijn vertrek goed op te vangen is (ook financieel). Bij Lewandowski is dat niet zo. Op korte termijn gaat de selectie er kwalitatief op achteruit (ongeacht welke speler ze ervoor terughalen). En financieel gezien zal er een enorm bedrag moeten worden uitgegeven (ook op korte termijn) om een vervanger te halen. Iets waar ze na het corona gedoe niet op zitten te wachten.

Bayern werd pas een topclub toen het in staat was om nee te zeggen tegen clubs en spelers. Toen Ribery heel graag naar Real Madrid wilde werd er nee gezegd. Toen Lewandowski 2 jaar geleden graag weg wilde is er ook nee gezegd. Daar is nog een bekende Hoeness quote van, waarin hij aangaf tegen de zaakwaarnemer te hebben gezegd dat hij best wilde afspreken, maar pas weer op 2 september beschikbaar was.

Zal een mooie stap zijn voor Lewandowski. De meeste voetballers dromen ervan om op Stamford Bridge te spelen. Toen Bayern speelde tegen Chelsea FC op het prachtige Stamford Bridge zag ik Lewandowski al genieten van de legendarische atmosfeer.Ik denk dat Lewandowski goed zal passen in het huidige Chelsea FC. Omdat we een spits missen die goed is in de kleine ruimte. Havertz en Lewandowski met daarachter Mount zal een droom trio zijn. Daar zal voetbal professor Thomas Tuchel vast wel een goed drankje van kunnen brouwen.

18 juli 2021 om 20:09

Hahaha ik neem dat de meeste spelers meer van een bernabeu, camp nou, oké Trafford, Allianz arena of iets dergelijks dromen. Weinig mensen die Chelsea laten lopen als een van voorgenoemde clubs zich niet melden maar volgens mij zijn er weinig jongens die initieel dromen van Stamford Bridge hoor

18 juli 2021 om 20:27

Dat is inderdaad een aanname. Vraag het Mount, Broja, Matic, Baker, etc

19 juli 2021 om 14:09

Lekker 4 voorbeelden nemen en dan uitgaan van de regel ipv de uitzondering. Waarvan ik overigens nog durf te twijfelen of Matic in dat rijtje hoort (die had echt wel voor een Barca gekozen hoor als die hem ook wilden op dat moment) en geen van de 4 (voorlopig) een echte topper is. Mount kan dat wel worden maar die is dan ook een jongen uit Londen. Dat er veel jongens in Londen dromen van Stamford Bridge gaat niemand ontkennen natuurlijk. Maar als je het hebt over de globale voetbalpopulatie en hun dromen denk ik niet dat Stamford Bridge vaak bovenaan te vinden is.

18 juli 2021 om 20:34

Een mooie stap terug bedoel je. Bayern is in alles een veel grotere en mooiere club dan Chelsea.

18 juli 2021 om 21:12

Dit is wel een mooie humoristische reactie. “De meeste voetballers dromen ervan om op Stamford Bridge te spelen”. LOL!
Elke zichzelf respecterende voetballer droomt van Barcelona, Real, Man United, Bayern, Juventus of Liverpool.
Inmiddels zijn daar misschien PSG en City bij gekomen, maar ik denk dat er heeeeel weinig toppers dromen van Chelsea. Hele mooie club hoor, maar natuurlijk geen vaste klant bij het uitdelen van de prijzen.

18 juli 2021 om 21:16

Ik denk dan aan dat strookje heilig gras waar de bal over rolt als Jorginho een pass geeft aan Lewandovski, ik zou dat willen maaien, glazuren, en zo lang de voorraad strekt als ontbijt door m'n melk doen.

“Meldt The Sun”… Ja natuurlijk.. Lewandowski speelt volgend seizoen dus toch gewoon voor Bayern

18 juli 2021 om 19:49

Precies het eerste wat ik ook dacht toen ik het las. Als de privé zich bezig gaat houden met voetbal kom je uit op the sun .

18 juli 2021 om 20:24

Gister meldde 'The Mirror' ook allemaal (al ontkrachte) lulkoek verhalen over bepaalde spelers van het Nederlands elftal en toen geloofde iedereen het direct

18 juli 2021 om 20:28

Nee hoor, er waren heel veel mensen die erop wezen dat het gewoon een domme roddel was.

19 juli 2021 om 01:01

Maar de meerderheid van jullie wist niet hoe snel ze hun beklag moesten doen over donkere spelers.

Ik weet niet hoe graag Lewandowski nog een stap wilt maken maar het lijkt mij sterk. Hij heeft het bij Bayern volgens mij prima naar zijn zin en speelt bij één van de beste teams van de wereld. Dit lijkt mij dan ook een optie die Chelsea kan wegstrepen.

Lewandowski verkopen aan Chelsea en dan Haaland binnenhalen als opvolger van Lewandowski (wat Chelsea dus niet lukt tot zover).

Ergens zie ik Bayern Lewandowski niet verkopen, want die staat gewoon garant voor goals en is natuurlijk een absolute topper die denk ik ook nog wel een aantal jaar meekan. Maar desondanks dat hij nog een aantal jaar meekan, zie ik Bayern hem toch wel verkopen mits de juiste prijs geboden wordt en dat komt mede door de leeftijd van Lewandowski.

Want zoals in de tekst staat is dit voor Bayern waarschijnlijk de laatste kans om echt goed te verdienen aan Lewandowski. En Bayern is sowieso al een club die toch gewoon doorselecteert op de juiste momenten vind ik, want in het verleden deden spelers als Mandzukic en Gomez het gewoon goed bij Bayern in de spits maar die werden verkocht omdat Bayern dan doorselecteerde, al moet ik wel zeggen dat Lewandowski wel een ander kaliber is dan deze Mandzukic en Gomez maar dan nog.

Maar ook gewoon als je naar andere posities kijkt, daar vind ik Bayern over het algemeen ook gewoon goed doorselecteren. Bijvoorbeeld vrij recent Alaba (al kwam dat vooral door bizarre salariseisen), Boateng en Martinez maar in de afgelopen jaren ook spelers als Thiago, Hummels, Douglas Costa (1ste periode), Vidal, etc. en daar halen ze meestal ook gewoon goede vervangers voor terug met o.a. Goretzka, Kimmich, Coman, Gnabry, Davies, Hernandez, Sané (valt tot dusver wel tegen helaas), Upamecano, etc.

Chelsea heeft geen enkele zelf opgebouwde historie en koopt maar. Alsof je FIFA speelt... walg ervan.

18 juli 2021 om 21:06

Chelsea voor Abramovich: 1 kampioenschap, 3 FA cups, 2 League Cups, 2 Community Shields, 2 Europa cup 1 bekers, 1 super cup. Nu jij weer.

18 juli 2021 om 21:12

Chelsea heeft zeker wel een eigen geschiedenis 1 PL gewonnen 3 Fa Cups gewonnen 2 Championships gewonnen 2 EFL cups gewonnen 2 Communty shields gewonnen 2 Full members cups gewonnen 2 Uefa cup winners cup 1 Uefa super cup en dit allemaal voordat Roman Abramovich Chelsea overnam dat is toch echt een prima eigen geschiedenis plus ze hadden trainer als Gullit en Vialli en spelers als Zola Terry en Lampard

volgend seizoen zou perfect zijn maar nu wordt moeilijk, want dan verkopen ze Lewandowski voor 50 halen een opvolger voor 25. en kunnen dan volgende zomer haaland halen voor 75

50 miljoen voor Lewandowski? Dat kan je toch niet serieus nemen als bod?

18 juli 2021 om 21:51

wel als je naar zijn leeftijd kijkt en misschien wil Lewandowski zelf ook een laatste kans om in de PL te spelen en Bayern kan nu nog iets aan hem verdienen stel ze krijgen 50 miljoen dan wordt dit een overbruggings jaar en kunnen ze volgend jaar Haaland voor 75 miljoen ophalen.

18 juli 2021 om 22:01

Een club als bayern gaat echt niet voor een overbruggingsjaar. Daarnaast hoeft bayern helemaal niet iets te verdienen aan lewa en vooral niet een belachelijk bedrag als 50 miljoen. Lewa gaat gewoon blijven en dit is weer zo’n onzin gerucht.

18 juli 2021 om 22:04

Lewa is dit jaar topscoorder aller tijden van de Bundesliga geworden op die leeftijd. 50 miljoen is gewoon ronduit een lachertje, kan je gelijk de deur wijzen.

Robert haal je natuurlijk voor een peulenschil op. Kom op zeg, Haaland of Lewandowski? Zo enorm veel euro's verschil zou er toch niet moeten zijn.

18 juli 2021 om 21:48

heb je naar de leeftijden gekeken natuurlijk hoort er een enorm prijsverschil te zijn, want Haaland is de toekomst waar Lewandowski richting einde Carrière gaat

18 juli 2021 om 21:59

Dan nog steeds is lewa meer waard dan 50 miljoen. Ronaldo ging ook voor 100 miljoen.

18 juli 2021 om 22:06

Ronaldo was toen 33 Lewandowski wordt 21 Augustus 33 en hij doet het geweldig maar hoort niet in het Rijtje Messi Ronaldo. maar meer in het Rijtje Neymar Ibrahimovic Mbappe dus het is niet gek dat je wat meer betaald voor een Ronaldo of Messi. want je moet ook de marketing meetellen

18 juli 2021 om 22:15

Lewa heeft het record verbeterd in de Bundesliga. Die gaat nooit 50 miljoen opleveren. Tuurlijk telt marketing mee en hoort hij oorspronkelijk niet in hun lijstje maar zeker de laatste jaren wel. Die gaat echt niet 50 miljoen opleveren. Echt een belachelijk bedrag.

18 juli 2021 om 22:22

de laatste jaren zijn de besten uit zijn carrière en hij zal nooit meer vergeten worden in Duitsland en heeft waarschijnlijk voor altijd dat Record in Duitsland te pakken. maar hij wordt ouder en kan waarschijnlijk nog 3 jaar mee maar het is ook de vraag of hij het in Engeland kan, daar is het voetbal een stuk sneller en fysieker wat zou jij dan een prima prijs vinden 75 miljoen?

Dit kan maar 1 ding betekenen. Namelijk, dat Erling Haaland de overstap naar Bayern maakt! Ik bedoel Lewa heeft alles gepakt, en vrijwel alle records verbroken in de Buli. Als hij een transfer zou vragen gaat Bayern geen nee zeggen. Toen Real hem in moeilijke tijden wilden wegkapen bleef hij Bayern trouw.

Een van de beste spitsen op dit moment. Maar wel “al” 32. Natuurlijk is Chelsea een club die het niet moet hebben van de verkoop van spelers en veel geld heeft ontvangen met Champions league. Maar toch. Plus Bayern laat hem niet gaan. Er is geen beter of gelijkwaardig haalbaar alternatief beschikbaar.

Wat een bericht.. Ik verwacht helemaal niks hiervan.. Lewa blijft straks na zijn actieve carrière werkzaam bij Bayern..
Daar zal hij uiteindelijk een zeer hoge functionaris worden. Daarbij voor het geld hoeft hij het niet te doen..

Ben benieuwd Chelsea blijkt toch vaak een kerkhof te zijn voor veel spitsen ( Shevchenko, Torres’) of lewanovski de vloek wel kan doorbreken, mocht het doorgaan

Moet Lewa niet willen. Heeft nu misschien wel het beste team ter wereld om zich heen, die hem verwennen met absurd veel aanvoer en kansen om af te maken. Gaat nergens meer z'n geprivilegieerde positie vinden. Zie Ronaldo z'n relatief matige cijfers zonder dat bijna legendarische Madrid team. You don't know what you got until it's gone...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren