Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea rondt weer deal af en geeft deze zomer bijna half miljard uit

Laatste update:

Chelsea heeft Deivid Washington overgenomen van Santos. Donderdagmiddag maakte de club de komst van het Braziliaanse talent, die een contract heeft getekend tot medio 2030, wereldkundig. De aanvaller heeft de Londenaren naar verluidt een bedrag van zo'n twintig miljoen euro gekost. Daarmee komen de totale transferuitgaven van Chelsea deze transferzomer op een kleine half miljard euro.

De komst van Washington kondigde zich al enkele weken aan. Chelsea wilde een extra aanvaller halen, mede omdat de van RB Leipzig overgekomen Christopher Nkunku tijdens de voorbereiding op dit seizoen een zware knieblessure heeft opgelopen. Met de achttienjarige Braziliaan halen the Blues een veelzijdige aanvaller in huis, daar Washington voorin zowel in de spits als op beide flanken uit de voeten kan.

De rechtspoot doorliep in zijn thuisland de jeugdopleiding van Santos, alvorens hij eerder dit jaar zijn debuut in de hoofdmacht maakte. In totaal speelde Washington zestien wedstrijden voor het eerste van Santos, waarin hij tweemaal het net wist te vinden. Het is de tweede keer dat Chelsea deze zomer zaken doet met de voormalig werkgever van onder meer Neymar: in juli werd Angelo voor vijftien miljoen euro overgenomen.

Koopwoede Todd Boehly
Sinds Todd Boehly de scepter zwaait op Stamford Bridge is Chelsea sowieso uitermate actief op de transfermarkt. Met het afronden van de komst van Washington komen de totale transferuitgaven van de Londenaren deze zomer op zo'n 460 miljoen euro. Van dat bedrag haalde de huidige nummer vijftien van de Premier League onder meer Moisés Caicedo, Roméo Lavia, Nkunku, Axel Disasi en Nicolas Jackson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker man. Het geld moet rollen. Benieuwd of dit een speler is die zich staande kan houden in de PL. Toch niet heel veel ervaring in de Serie A.

24 augustus 2023 om 18:04

Die gaat naar Strasbourg joh. Zelfde reden dat Olise niet wilde komen. Slaat nergens op wat Boehly aan het doen is. Zowel Chelsea als Strasbourg worden zo als businessmodel gebruikt.

24 augustus 2023 om 18:29

De enige reden dat Olise niet gekomen is is omdat Palace een rechtszaak zou aanspannen voor de manier waarop we Olise benaderd hebben.. Daarom heeft Chelsea de clausule niet gelicht.

24 augustus 2023 om 18:59

En daarom heeft Olise een nieuw contract getekend?

24 augustus 2023 om 19:08

Ja, dan kun je net zo goed blijven en een nieuw contract ondertekenen he? (Met weer een clausule)

Een contract van 7 jaar en nog aankopen van Chelsea die gelijkwaardige contracten hebben. Zit de tweelingbroer van Bartomeu daar mee in het bestuur? Zo ontvangt Lenglet 16 miljoen dit seizoen aan salaris.

24 augustus 2023 om 17:54

Geen idee waarom je bartomeu schrijft als het laporta moet zijn.
Het beleid van chelsea is legaal en ook financieel haalbaar itt andere clubs. Echter of het slim is is een andere discussie. Deze speler in kwestie is een groot talent en ik verwacht best veel van hem, niet dit jaar maar over 1 tot 2 jaar

24 augustus 2023 om 18:04

Ik heb het niet over dat de speler een groot talent is. Ik heb het over Bartomeu die lange contracten gaf aan nieuwe aanwinsten. Wat Laporta nu doet, is hun salaris die, door Bartomeu en zijn handlagers werden opgesteld, worden uitgebreid over meerdere jaren zodat deze spelers uiteindelijk kunnen worden ingeschreven. Bartomeu gaf aan dat zonder Covid Barcelona een winst zou hebben van 193 miljoen in dat jaar. Hoe heilig moet je zijn om hem te geloven?

24 augustus 2023 om 18:05

Lijkt me dat dat gewoon Bartomeu moet zijn hoor. Die stond er immers om bekend veel te grote, dure contracten uit te delen. Qua salarissen lijkt Laporta dat juist wat in te dammen. Of zijn beleid goed is kun je je afvragen, maar dat is wel iets anders.

Wie hebben ze gehaald dan? Nooit van gehoord deze spelers en dat voor een half miljard 🤣

24 augustus 2023 om 18:03

Nooit van Caicedo, Nkunku en Disasi gehoord? Dat zijn toch wel vrij grote namen al. Wel vrij jong nog. Lavia ook gwn een uitstekend seizoen in de BPL achter de rug en Jackson bij Villarreal. Washington kan ik me wel voorstellen, had in Brazilië nog niet eens veel gespeeld. Wel een groot talent.

Wat een aankopen, geld moet rollen. Ze blijven maar kopen en de eigen talenten, want die hebben ze zeker, gaan hier aan ten onder. Ook niet heel handig gezien het beleid rondom home-grown spelers.

24 augustus 2023 om 18:07

Doodzonde inderdaad. Zijn we Lewis Hall kwijt die met 18 jaar werkelijk nog nooit een slechte wedstrijd heeft gespeeld, en dan Cucurella binnengehaald voor 80 miljoen die dan regelmatig mag aanklooien en goals incasseren. En bij Brighton zien we nu Billy Gilmour de plek van Caicedo overnemen en die draaien weer als een trein. Soms zit Chelsea er echt dramatisch naast. Soms ook niet natuurlijk.

Ondanks dat ze erg veel verkocht hebben, wordt er ook weer mega gespendeerd. Na de afgelopen transferperiodes tikken ze weer honderden miljoenen aan. Waarschijnlijk in de winter weer een uittocht van spelers die het niet gered hebben en weer een nieuwe lading spelers.

Ook heeft Chelsea geluk dat de Saoedi's ook lekker overbodige spelers voor een goed bedrag weer kunnen overnemen.

Naar mijn idee is Chelsea echt een handelshuis. Betalen toch absurde bedragen in de hoop dat ze weer terug naar de top PL kunnen komen, maar een echte basis creeer je zo niet echt.

Jammer want Chelsea is toch wel een club met veel uitstraling altijd (naar mijn mening geweest).

24 augustus 2023 om 18:22

Je begint je af te vragen of het wel geluk is dat SA steeds zoveel neerlegt voor overbodige spelers. Lijkt wel iets meer achter te zitten.

Zo ambitieloos. Waarom niet investeren in wat spelers, vast niet alles dubbelbezet dus ze mogen er nog wat aantrekken.

Ken deze knul niet maar ze zitten zo schuw in de aanvallers dat ik m veel aan t werk zal zien.

UEFA doet zoals gewoonlijk weer niks, tenzij het een voorstander van de Super League betreft of een kleinere club. Dan zijn ze ineens de held op sokken. Maar Chelsea, City en PSG mogen rustig erop los spenderen.

24 augustus 2023 om 18:40

Dat komt omdat dit allemaal gedaan wordt volgens de regels van de UEFA. Hoe vaak moet dit nu nog uitgelegd worden?

24 augustus 2023 om 20:25

Het kan volgens de regels inderdaad. Maakt het niet minder idioot. Net zoals dat het nog steeds idioot is dat de Uefa "aankondigd" tot wanneer je precies dit mag blijven doen, terwijl ze allang weten dat ze dit gaan "verbieden".

Zo'n besluit is allang bekend. Dat moet in mijn optiek of per direct ingaan, of maximaal een maand ofzo.

24 augustus 2023 om 20:32

Naja op zich nog wel maar lijkt me wel heel sterk dat Chelsea een net spend van pakweg 1 miljard ondertussen sinds overname nog kan goedmaken op 18 maanden tijd. Zoveel omzet draaien ze uberhaupt niet op 18 maanden tijd.

Ik wist niet eens dat Liverpool interesse had.

Om gek van te worden dit beleid. Er is inmiddels in een jaar tijd voor zo'n 300-500 miljoen aan compleet onbewezen spelers binnengehaald, terwijl de basis nog steeds totaal niet op orde is. Zoveel uitgeven en toch nog zoveel middelmaat in de selectie. Beschamend gewoon. Het is lukraak jonge spelers oppikken voor veel geld en maar hopen op het beste. Kijk zo'n Slonina: een keeper voor 10-15 miljoen gehaald en vervolgens uitgeleend aan Eupen. En dan nu weer bezig zijn met nóg een keeper uit de MLS voor 15 miljoen. Naast deze 2 keepers koop je een keeper die bij lange na niet topniveau is (sanchez) voor 25M en dat moet dan de eerste man worden. Waarom niet gewoon alles investeren in 1 goede keeper?

Of anders de Cv's: je hebt met Colwill echt een weergaloos talent die terugkeert, maar toch haal je een Disasi voor 45M. Of eerder al een Badiashile voor 37M. Het zijn allemaal transfers die op zichzelf niet zo bizar duur zijn, maar het telt zo bizar hard op. Bovendien houd je een overvolle selectie met middelmaat over als gevolg.

Verder is je middenveld totaal onderbezet, dus wat doe je? 2 19-jarige onbewezen binkies kopen van Rennes en Southampton voor een kleine 30M en 60M. Over de hele saga van Caicedo en het bijna dubbele betalen van wat je voor ogen had hoeven we het uiteraard niet te hebben. Net zo beschamend.

Dan deze Washington, maar ook een Angelo, Gusto, Chukwuemeka, Andrey Santos, Datro Fofana (en in mindere mate een Jackson en Mudryk) kost je gewoon talloze miljoen aan spelers die totaal niet klaar zijn om in het eerste te spelen. De kansen zullen ze overigens ook lastig krijgen in zo'n overvolle selectie.

Ja, ik weet dat onder Abramovich ook veel werd uitgegeven, maar daarin werd (zeker in de laatste 10 jaar) wel vrij gericht ingekocht op spelers die er misten. Er was een vaste kern van een man of 15 en op de achtergrond werd geïnvesteerd in jonge spelers die rendement zouden opleveren. De netto-uitgaven waren over de afgelopen 15 jaar goed te overzien en waren zelfs minder dan een Aston Villa of Everton. Nou, dat is mooi klaar sinds Boehly.
Ik kan de afkeer en gebrek aan sympathie maar al te goed begrijpen.

24 augustus 2023 om 18:38

Ik ben het helemaal met je eens als je schrijft over het beleid. Dit beleid slaat echt als k*t op Dirk en het lijkt er sterk op dat we dit iedere transferperiode mogen gaan verwachten.. Het Eerste elftal lijdt op dit moment enorm onder de manier van werken van Stewart en Shields.

Over je laatste stukje (het stukje over sympathie en Abramovich) kan ik alleen maar dit zeggen: Het gaat er vooral om wat jij en ik vinden, niet wat de mensen van die andere clubs vinden. Zij liepen hier de digitale polonaise toen de club gestolen werd van Abramovich en toen de nieuwe eigenaar een Amerikaan bleek te zijn werd er feest gevierd vanwege onze Glazer 2.0.. Ze hebben hier gehoopt dat Chelsea zou ophouden met bestaan, ik vind het totaal niet belangrijk wat die kansloze figuren te melden hebben over hoe wij zaken doen.

24 augustus 2023 om 18:51

Ik ga je reactie uitprinten, inlijsten en een mooie plek aan de muur geven. Helemaal eens met elke letter van je reactie!

24 augustus 2023 om 21:03

Ik ga gewoon nog bijna geloven in de theorie van Heinazein van laatst. Dat Boehly alleen maar zo massaal jonkies inkoopt om ze later met bakken winst te verpatsen. Heel leuk maar het zal de club weinig brengen. Ik dacht in het begin wel dat hij echt het beste met de club voor had, nu begin ik eraan te twijfelen.

Dit soort stukjes zijn altijd fantastisch. Iedereen over de zeik vanwege het bedrag wat deze club uitgeeft. Maar dan niet erbij zetten voor hoeveel munten ze al spelers hebben verkocht deze transferwindow. Ze begaan ook geen 100 overtredingen zoals een andere club uit de Pl wel heeft gedaan dus ik zie het probleem niet.

24 augustus 2023 om 21:27

Chelsea staat sinds de overname van Boehly dik in het rood. Ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat dit gezond beleid op korte of langer termijn. Of ze in e problemen gaan komen met de FFP? Dat kan bijna niet anders. Laat de PL over 2 jaar maar onderzoek doen naar Chelsea

Jammer dat chelsea zoveel geld uitgeeft de afgelopen tijd, en ook bijna contracten van 10 jaar steeds uitdelen. vroeger was het echt een mooie club met Eden Hazard maar daar is niks meer van over.

24 augustus 2023 om 21:28

Zelfs op Fifa zou ik mijn geld niet zo hebben weggegooid als Chelsea over e afgelopen jaren. Ook voor Boehly werd er een groot aantal talenten en spelers gekocht die ondertussen allemaal alweer de deur uit zijn met Lukaku als dieptepunt

24 augustus 2023 om 21:41

@silvacity

Helemaal mee eens. die van Lukaku vind ik wel jammer. had inter nooit moeten verlaten, maar vertrok geloof ik omdat inter geld problemen had of iets dergelijks. hij had daar gewoon moeten blijven was echt een baas daar.

Weer een compleet idiote en nutteloze transfer.. Weer een speler waar je de aankomende jaren nog helemaal niets aan hebt en weer een speler die direct door kan richting Strasbourg.. Wat een schandalige transferperiode van Chelsea zeg, er zitten echt geweldige toevoegingen bij (Caicedo) maar het gros van de jonge binkies die aangetrokken zijn, zijn dat puur en alleen gedaan om ze volgend jaar weer door te verkopen?!

Nkunku is de enige topaankoop van deze zomer, de enige echte topspeler, buitencategorie. Met al die uitgaven had je meer van zulke spelers kunnen halen in plaats one season wonders en middelmaat te kopen.

24 augustus 2023 om 21:29

Sterker nog. Het team waarmee ze de CL hebben gewonnen in 2021 is beter dan dit Chelsea

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren