Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Chelsea blokkeerde transfer De Bruyne vanwege woede over Lewandowski'

Laatste update:
/

Kevin De Bruyne maakt momenteel furore in Wolfsburg, maar had net zo goed in Dortmund kunnen spelen. Die Borussen toonden namelijk ook interesse in de speler van Chelsea, maar de Londense club weigerde om zaken te doen. De reden: de weigering van Robert Lewandowski om naar Chelsea te komen.

José Mourinho wilde de Poolse spits van toen nog Borussia Dortmund er graag bij hebben, maar kreeg nul op het rekest. "De Bruyne had hier goed gepast", legt directeur Hans-Joachim Watzke uit in BILD. "Maar we konden niet tot een akkoord komen. Chelsea wilde hem niet naar ons laten gaan vanwege Lewandowski. Hij wimpelde hun interesse namelijk af en koos vervolgens voor Bayern München."

Zodoende vertrok de Belgisch international in januari 2014 voor 25 miljoen euro naar Wolfsburg, waar hij in anderhalf seizoen uitgroeide tot sensatie. De Bruyne scoorde dit seizoen 10 keer en leverde 21 assists. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de knappe prestaties van die Wölfe, die achter Bayern München als tweede eindigden in de Bundesliga.

Denk jij dat Kevin De Bruyne bij Borussia Dortmund ook zo goed had gepresteerd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie weet hoe anders het seizoen er uit had gezien voor zowel Dortmund als de Bruyne zelf als hij naar Dortmund was vertrokken. Nu viel alles precies goed voor hem, waar het voor Dortmund juist tegen zat.

23 mei 2015 om 19:23

Toen Bremen in een zware crisis zat 2 seizoenen geleden, had hij 10 BL goals en 9 BL assists als AM die 1 seizoen op uitleenbasis kwam. Ze werden toen veertiende, maar iedereen was het erover eens dat ze zonder De Bruyne gedegradeerd waren. In moeilijke omstandigheden staat hij er gewoon ook.

Wat is de andere kant van het verhaal? Misschien was het bod op de bruyne wel gewoon veel te laag, dan lijkt het me logisch dat chelsea hem naar wolfsburg laat gaan als die meer betalen

23 mei 2015 om 18:49

De Bruyne zal het overal goed doen als de trainer hem vertrouwen geeft en belangrijk maakt. Storm van Club Brugge heeft veel weg van De Bruyne. 19 jarig talent.

23 mei 2015 om 19:28

Storm heeft nog geen eindproduct, maakt slechte beslissingen en werkt het nooit af. Op die leeftijd had De Bruyne dat wel. Coopman heeft het profiel van De Bruyne, al is het een laatbloeier.

23 mei 2015 om 19:55

Chelsea wou de Bruyne helemaal niet verkopen. Hij werd juist bij de selectie gehaald na zijn verhuurperiode in Duitsland.

Blij dat Lewa voor Bayern heeft gekozen, prima seizoen gedraaid en volgend jaar die topscorerstitel pakken.

23 mei 2015 om 19:07

Dan is dus iedereen tevreden.
De Bruijne was op zijn plek bij Wolfsburg.

23 mei 2015 om 19:36

Dortmund niet

Beetje kinderachtig van Chelsea. Dortmund was bereid om Lewandowski te laten gaan naar Chelsea alleen koos Lewandowski zelf ervoor om niet op de interesse van Chelsea in te gaan.

Nogmaals, beetje kinderachtig van Chelsea om dan niet met Dortmund zaken te willen doen omtrent de Bryune. Je ''straft'' de club (dortmund) voor de keus die de speler (lewandowski) gemaakt heeft. Je kan als club zijnde niet de speler dwingen om voor een andere bepaalde club te kiezen. Lewandowski had meerdere aanbiedingen en koos voor Bayern, dit kan je dortmund niet kwalijk nemen aangezien het niet hun keus was.

23 mei 2015 om 19:53

Beetje makkelijk om hier Chelsea te bekritiseren. Chelsea wou die zomer de Bruyne niet eens kwijt, die werd juist bij de selectie gehaald. Er is hier dus helemaal geen sprake van een straf.

Misschien dat ze de Bruyne wel zouden hebben laten gaan voor Lewandoski, maar dan enkel om hem te financieren. Tenslotte had een spits toen de prioriteit met Torres voorin.

23 mei 2015 om 20:16

Bij de selectie halen is wat anders dan hem minuten geven. De Bryune is juist weggegaan bij Chelsea, omdat hij niet genoeg aan bod kwam, te weinig minuten kreeg en niet het vertrouwen kreeg van de trainer dat het wel goed zou komen. Als Chelsea/mourinho hem wilde behouden zouden ze hem wel meer minuten hebben gegeven/het vertrouwen hebben gegeven en niet hem wegdoen om later Cuardrado als vervanger te halen.

Dus het is inderdaad vrij makkelijk om Chelsea te bekritiseren, omdat zij de keus hebben gemaakt om hem van de hand te doen wat zij eigenlijk niet hadden moeten doen.

23 mei 2015 om 20:26

Dat ze hem in de winter niet van de hand hadden moeten doen, heeft niets met dit stuk te maken. Verder kreeg hij die zomer kansen genoeg, hij was juist 1 van de uitblinkers in het pre-season.

Verder is Cuadrado pas een jaar later gehaald, dus hoe kom je erbij dat dat zijn vervanger is? Dat hij te weinig minuten kreeg is een feit, maar dat Chelsea kinderachtig tegenover Dortmund is geweest is pure onzin.

23 mei 2015 om 21:04

cuadrado ????? die heeft helemaal niets te zien met heel het verhaal man....cuadrado is een jaar later aangekomen bij chelsea ! niet dat dat een goeie is helemaal niet , maar dit is echt onzin.......het was trouwens salah die de positie op rechts kwam vervoegen onmiddellijk na het vertrek van KDB !

23 mei 2015 om 21:17

Precies Salah en Matic werden toen gehaald i.p.v. Mata en de Bruyne.

Zo gaat dat in dit vreemde voetbalwereldje.
De Bruyne had dus bij Chelsea kunnen spelen als Lewandoski naar Londen was gekomen.
Maar zo is het veel beter.
De Bruyne gaat als een trein bij Wolfsburg en dit is nog lang niet zijn eindstation.
Dit is een van de beste Belgische spelers ooit.

Dit is nooit het volledige verhaal. Er zijn partijen die het achterste van hun tong niet laten zien.

Nou,nou,daar gaan je haren van omhoog staan.
Bayern zou 80 miljoen klaar liggen hebben voor De Bruyne,dit volgens de Sky-comentator.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren