Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bevestigt enorm vertrouwen in Belgische superbelofte

Laatste update:
/

Chelsea ziet toekomst in de familie Musonda. De Londenaren maken woensdag bekend dat zowel de 21-jarige Tika als zijn jongere broertje Charly junior hun contracten hebben verlengd. Eerstgenoemde tekende bij tot de zomer van 2016, terwijl Charly met liefst vierenhalf jaar verlengde.

Met name het langer vastleggen van de achttienjarige Charly Musonda junior is goed nieuws voor the Blues. Hij wordt beschouwd als een van de grootste Belgische talenten van dit moment. "Ik ben ontzettend trots dat ik voor vier seizoenen kan bijtekenen. Graag wil ik de club bedanken voor de gastvrijheid de voorbije drie seizoenen", zegt hij in een reactie. "Het is mijn droom om binnenkort voor deze fantastische club te kunnen spelen."

Ook Tika hoopt op een doorbraak, al zal hij nog even geduld moeten hebben. De defensieve middenvelder liep vorig jaar een beenbreuk op en werkt aan zijn herstel. De twee werden in 2012, samen met hun nog iets oudere broer Lamisha, weggeplukt bij Anderlecht. Lamisha is inmiddels alweer vertrokken: hij kwam in Londen nooit verder dan het beloftenelftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een bevestiging? Zoals bij al die andere talenten, de vorige jaren, die nooit minuten kregen. Speelminuten, dat zou een bevestiging betekenen...

Naar het schijnt is Charly wel een enorm talent, Tika niet. Beetje zoals Eden en Thorgan neem ik aan.

4 maart 2015 om 15:32

Wat een geweldige lichting heeft België de komende jaren weer.
Courtois, alderweireld, kompany, vermaelen, vertonghen
De bruyne, tielemans, witsel
Mertens, lukaku, hazard.
En dan nog deze musonda, defour,fellaini, dembele, januzaj, origi, benteke, chadli, enz, enz. België gaat een mooie toekomst tegemoet.

4 maart 2015 om 15:43

Je vergeet michy batshauyi. Doet het ook uitstekend bij L'OM.

4 maart 2015 om 15:44

Mja hopelijk, in het aanvallend compartiment zitten we nog meer dan een decennium goed met Hazard, de Bruyne, Januzaj, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi, Benteke, Lukaku... Allemaal jongens van 20-23. Courtois is ook nog maar 22. Het middenveld is ook vrij sterk, en ze kunnen ook nog jarenlang mee.

In de verdediging hebben we echter minder talenten, en Kompany en co. zijn toch ook al rond de 28. Denayer van Celtic en Engels van Club Brugge zijn wel iets voor de toekomst.

4 maart 2015 om 15:55

vermaelen? haha

4 maart 2015 om 16:04

difference09,

En bij de beloften loopt ook wel wat goud rond:

Leander Dendoncker
Nathan Kabasele
Joris Kayembe-Ditu
Bernard Malanda-Adje
Yanis Mbombo Lokwa
Benito Raman

Ook bij de jeugdreeksen lopen er een paar ferme kleppers rond. Jongens waar de absolute top vandaag al aan zit te trekken. Niet normaal eigenlijk.

4 maart 2015 om 16:10

@iedereen komt

Zonder dat ik er iets racistisch mee bedoel, hoe komt het dat alleen Dendocker mij als Belgische naam in de oren klinkt? Zijn de "buitenlandse" spelers zoveel beter dan de autochtone Belgen?

4 maart 2015 om 16:21

Er zijna bijna geen autochtone Belgen meer, dat is het probleem in deze. Niet racistisch bedoeld.

4 maart 2015 om 16:28

Millano
Courtois, Mignolet, Gillet, Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld, Lombaerts, Pocognoli, Hazard, de Bruyne, Mertens... zijn nochtans 100 procent Belg.

En wat is er overigens mis met iemand zoals Nainggolan, die opgroeide in Antwerpen? Hij spreekt de taal net zo goed als jij en ik, woont al zijn ganse leven in België. Hij heeft gewoon Indonesische roots... Is dat een probleem?

4 maart 2015 om 16:31

Moet je bij de nederlandse jeugdploegen maar eens kijken.

4 maart 2015 om 16:33

Iedereen komt
Goud precies? Of dat nou toekomstige Duivels zijn, is een groot vraagteken.

Mbombo wordt uitgeleend bij Standard, iemand als Batshuayi stond al veel verder op die leeftijd.
Raman is een nieuwe Lestienne, Dendocker is wel geweldig bezig maar komt ook net kijken.
Kabasele overtuigt ook niet echt, anders kreeg hij wel de voorkeur op Cyriac die ook nog eens einde contract is. etc

4 maart 2015 om 16:33

Raman is ook belg

4 maart 2015 om 16:46

Och mensen doen daar altijd lastig over. Als je in Belgie bent geboren, je hele leven hebt gewoond en gewoon het Belgische leven hebt gehad, ben je 100% belg.
Zo'n gevallen als Diego Costa ben ik wel op tegen.

Verdedigend wordt 't was lastig bij Belgie de komende jaren en de jaren daarna denk ik. Kompany speelt waardeloos, Vertonghen is redelijk, Alderweireld is redelijk, Vermaelen speelt nooit meer denk ik en dan houdt 't al op.

4 maart 2015 om 17:13

Belgie,

Alhoewel ik me liever niet in de discussie wil mengen aangezien het niet uit zou maken of een speler nou allochtoon of autochtoon is, maar bij de Nederlandse jeugdploegen zijn er juist veel minder allochtonen dan bij Belgie..

Kijk maar bijvoorbeeld naar de hoofdploegen. Bij Oranje zie je veel meer Nederlands getinte namen.

Nederland is net als Duitsland en Engeland wat betreft inbreng van allochtone spelers. Belgie is meer de richting van Frankrijk.

En dat is eigenlijk ook logisch als je bijvoorbeeld naar de taal kijkt. In Afrika wordt veel Frans gesproken en dan is het voor hun makkelijker om je te vestigen in Frankrijk en Belgie gezien de taal. Belgie heeft niet voor niets een speciale prijs voor Afrikaanse spelers (ebbenhouten schoen). Dat hebben Nederland en Duitsland niet.

4 maart 2015 om 17:32

Eén Belg steekt met kop en schouder boven alle talenten uit.
Tielemans,is nu verkozen door de Fifa, als een van de drie grootste talenten in Europa.
17 jaar en hij beheerst alles in het voetbal.
Ben zeker ervan dat binnen 2a3 jaar Hazard voorbij is gestoken door deze speler
Hopelijk blijft Chelsea met zijn handen af van deze speler dan vangt Anderlecht binnen enkele jaren vlotweg 50 miljoen.

4 maart 2015 om 17:43

Malanda is helaas overleden. Over verwar ik Junior met Bernard?

4 maart 2015 om 17:58

Suarez 7,

Neen, neen. Da's dezelfde. My mistake, jammer genoeg.

4 maart 2015 om 18:13

Frankentime,

Bwa daar zal wel een sociologische verklaring voor zijn.

Mijn eigen zoon is 16 jaar, kan redelijk goed voetballen. Mocht ie vanaf nu alles op het voetbal zetten, hij zou later wellicht meekunnen bij een Belgische middenmoter. Hoger wellicht niet.

Maar hij wil niet, hij ziet dat niet zitten en heeft via zijn ouders de middelen om andere wegen te bewandelen.

Da's voor een donker leeftijdgenootje die in een achterbuurt woont niet altijd evident. Voor een deel van die jongens is het voetbal bijna de enige manier om uit de achterbuurt te geraken.

Onderschat ook niet wat die 16-jarigen er ook al voor moeten overhebben. Voortdurend op hun eten letten, niet te veel uitgaan, geen alcohol drinken - of toch weinig, voortdurend eenzijdig met sport bezig zijn, fysiek afzien, ....

Da's voor kerels als mijn zoon allemaal wat te veel. Net omdat ie meer keuzes heeft, kiest ie ergens voor een weg die gemakkelijker is.

4 maart 2015 om 18:23

Erg triest dat hij is overleden. Een beer van een vent op twintigjarige leeftijd al enorm sterk met voetballend vermogen. Een uitstekende CVM die helaas te vroeg is heengegaan

4 maart 2015 om 18:29

Zapperboy
Hoe vaak heb je Tielemans al zien spelen, als ik vragen mag? Je slaat de bal mis, het spijt ME.

4 maart 2015 om 18:40

Bernard Malanda-Adje is volgens mij die Junior Malanda die een tijdje terug is overleden.

4 maart 2015 om 15:33

geloof niet dat tika zoveel talent heeft als thorgan hazard .
chelsea wou alleen charly maar omdat heel het gezin naar londen ging wonen moesten de 3 broers aangetrokken worden , de oudste lamisha is al weg en gaat nooit doorbreken op niveau en tika die krijgt nu nog een contract tot hij 20 jaar is wel beter als lamisha maar ook hij heeft te weinig talent voor de echte top !
uiteraard brengen enkel speelminuten een bevestiging maar bij charly musonda zal dat geen probleem opleveren gaandeweg !

4 maart 2015 om 15:34

Tika is nu al 21 jaar...

4 maart 2015 om 15:40

Dat bedoel ik ook niet. Ik bedoel dat Eden een veel groter talent is dan Thorgan en Charly naar het schijnt een veel groter talent dan Tika. Hoe goed ze zijn, geen flauw idee.

Ken ze alleen van in de krant en op tv. Boskamp is een grote fan, maarja, die is van elke jongere die een pass over 10 meter kan geven fan.

4 maart 2015 om 15:42

die is van 94 en dus al 21 jaar , vreemd dat die nog een contract krijgt want deze speler wordt helemaal niet als een grote beloftevolle speler aanzien .

4 maart 2015 om 15:34

Gebaseerd op wat denk jij dat het net zo zal zijn als Eden en Thorgan? Volledig uit de lucht gegrepen, een vergelijking die totaal ongegrond is. Ik neem aan dat jij beide jongens nog nooit heb zien spelen? Wellicht spelen ze op compleet verschillende posities? Ben wel met je eens dat speeltijd pas een bevestiging is van de kwaliteiten van beide jongens. Maar dat zal er voorlopig (nog) niet inzitten.

4 maart 2015 om 15:36

Je kan ook even vragen wat ik bedoel, is het de tijd van de maand?

Ik bedoel gewoon dat Charly naar het schijnt een veel groter talent is dan Tika, net zoals Eden een groter talent is dan Thorgan...

1+1=2

4 maart 2015 om 16:05

Ik heb hem met fifa hahah .. Top spelertje .

Het broertje is eigenlijk het grootse talent. Maar vaak zie je ook dat puur om de familie blij te houden ook andere familieleden worden bijgehaald.

4 maart 2015 om 17:09

Nou ja, in londen zijn meerdere voetbalclubs dus je zou toch kunnen zeggen dat hij een andere club in londen kan vinden terwijl het jonge broertje bij chelsea speelt en het gehele gezin in londen woont?

4 maart 2015 om 17:17

Heggemus ja dat kan maar Kondogbia heeft gelijk. Chelsea heeft niet voor niets ook Thorgan gehaald omdat Eden er al zat. Hetzelfde bijvoorbeeld met wat City wou doen met Rodney en Terence en al hebben gedaan met de broertjes Rekik.

4 maart 2015 om 20:40

Ja, je hebt gelijk, maar een constructie zoals ik die aangeef zou niet onmogelijk zijn. Jose Mourihno Junior speelt ook in de jeugdopleiding van Fulham tenslotte, dus ik zie nog wel raardere dingen gebeuren in de voetballerij!

vooral charly is 'het talent' waar iedereen ervan overtuigd is dat dit een topspeler gaat worden zowel in chelsea als voor het team van België.

Chelsea heeft toch wel veel goede talenten. Jammer dat zij weinig minuten maken, maar wel begrijpelijk aangezien van Chelsea verwacht wordt dat ze prijzen winnen. Het enige wat ik jammer vind is dat er in minder belangrijke wedstrijden alleen de "standaard" spelers kansen krijgen. Iemand als Ake speelt zo'n wedstrijdje, maar verder zie ik niet vaak talenten uit eigen jeugd zo'n wedstrijd aan de basis beginnen.

Charly Musonda JR. is in mijn opinie het grootste belgisch talent dat we lopen hebben.

4 maart 2015 om 18:26

Jep, hij en Tielemans bezitten iets wat maar weinig leeftijdsgenoten hebben.

Als spelers als Lukaku en de Bruyne het niet hebben gered. Waarom verleng je dan je contract bij Chelsea. Is toch zonde van het talent van deze 2 talenten.

4 maart 2015 om 16:06

de bruyne akkoord maar lukaku die kan niet meevoetballen en is te weinig balvast om een verlengstuk te zijn van aanvallende voetballende actie en kan alleen het verschil maken als er ruimtes zijn en net die ruimtes komt chelsea niet vaak tegen !
de bruyne moest tegen schurrle/ willian aan rechterkant en lampard / oscar in het centrum opboksen en daar zijn toen keuzes gemaakt .....
ik geef graag toe dat ik de bruyne wel beter vind dan oscar of schurrle of zelfs een cuadrado pas aangeworven .
het is wel zo dat de bruyne tijdens dat eerste half jaar ook niet de de bruyne was die we nu zo fantastisch zien spelen en oscar toen wel en nu is het juist andersom oscar zit in een dip en de bruyne is helemaal doorgebroken bij wolfsburg en is daar de leider van de groep, uiteindelijk kunnen we stellen dat hier wel een verkeerde keuze is gemaakt ! ook gaan er geruchten dat er op training wel degelijk spanningen waren met de bruyne omdat hij geen vaste plaats kon afdwingen , hij had dat nog nooit meegemaakt en dat woog wel zwaar op hem en dat ging ten koste van zijn rendement .

4 maart 2015 om 17:21

ledenis dat is vanwege de Home Grown Player Requirement. Deze spelers mogen dan als eigen jeugd bestempeld worden als ze het 1e halen.

Elke selectie van 25 moet 8 Home Grown spelers hebbben.

4 maart 2015 om 19:48

Heb het niet over waarom Chelsea het doet. Maar waarom deze jongens bij Chelsea blijven. Als ze echt zulke grote talenten zijn. Dan kunnen ze meer leren als vaste basis kracht bij een club als Anderlecht of Club Brugge.

4 maart 2015 om 21:43

meen je dat nou , in zulk een zwakke competitie wat bijleren , kom nou !
het gaat hier wel over een super talent dat meteen met de beste spelers mag trainen en werken alle dagen , alleen al door met zulke topspelers te trainen leer je dagelijks bij .

De familie Musonda wordt vooral tevreden gehouden omwille van het talent van Charly Jr., hierdoor hebben ook Tika en Lamisha een contract versierd, ze zullen wel wat kunnen maar zijn alles behalve zo getalenteerd als Charly. Dit was zo al bij de Belgische recordkampioen Anderlecht.

4 maart 2015 om 16:03

Blijkbaar is Lamisha zelfs al weg, my bad.

4 maart 2015 om 16:11

lamisha had vorig jaar een contract voor een half jaartje bij het Belgische KV Mechelen maar kon echt niet bevestigen(2 wedstrijden) , kwam zelfs niet op het wedstrijdblad terecht en mocht telkens in de tribune kijken en ik weet echt niet waar die nu zou spelen !

4 maart 2015 om 16:15

Sterker nog. Hij zit nu zonder club. Zelfs bij KV Mechelen niet goed genoeg bevonden.

Charly is echt een waanzinnig talent. Zeer beweeglijk en leest het spelletje perfect. Zou me niks verbazen als we hem bij Vitesse zien volgend seizoen samen met Brown of Solanke.

4 maart 2015 om 18:30

Dan ga ik een seizoen Vitesse volgen

Prachtig nieuws, Musonda is natuurlijk een echt groeibriljant!
Het opvallende is dat hij bij Chelsea veel verschillende posities mag proberen, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Ik verwacht zelfs dat hij uiteindelijk meer als 8 zal spelen, terwijl hij echt bekend stond als 10 toen hij gehaald werd.

De lichting van Chelsea is momenteel echt genieten met spelers als Musonda, Boga, Brown, Solanke, Loftus-Cheek, Christensen en Dasilva. Het kan bijna niet anders dat enkele van deze spelers de absolute top gaan halen! Het enige nadeel is dat Mourinho niet gemakkelijk kansen geeft. De stap bij hem van talent naar volwaardige speler is groot en moeilijk, maar als die eenmaal gezet is, dan hebben talenten veel mogelijkheden onder hem (nu Zouma, eerder o.a. Varane).
Ik ben benieuwd wanneer Musonda zijn debuut mag gaan maken, maar indien hij zich zo blijft ontwikkelen, moet dit er vanzelf aan gaan komen. Het (technisch) voetballend vermogen van Chelsea zou er alleen maar op vooruit gaan als de bovengenoemde talenten hun potentie weten waar te maken!

wat een heerlijk talent is charly jr. ik hoop echt dat die eens minuten gaat maken bij chelsea want die man is gewoon HET talent. heerlijke speler en ik hoop dat deze jongen wel kan doorbreken bij chelsea en een plek kan krijgen. veel plezier chelsea, jullie gaan echt veel aan deze jongen hebben.

Veel te vroeg vertrokken. Had nu al minstens 1 keer kampioen kunnen zijn, champions league ervaring en zo dan zijn weg naar de top kunnen maken.
Ik hoop dat hij er ooit nog komt, maar op deze manier is het nóg moeilijker om bij de absolute topclubs je basisplaats te krijgen, speelminuten zouden zelf al iets zijn..
Als je dan weet dat ze hem het grootste talent van allemaal vonden op anderlecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren