Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bevestigt de komst van Pochettino en heeft opvolger van Potter binnen

Laatste update:

Chelsea heeft de komst van Mauricio Pochettino bevestigd via de officiële kanalen. De 51-jarige oefenmeester bereikte eerder al een mondeling akkoord met the Blues en nu is de overgang dus definitief afgerond. Pochettino zat sinds afgelopen zomer zonder werk, nadat hij was ontslagen bij Paris Saint-Germain. De Argentijn heeft tot medio 2025 getekend op Stamford Bridge, met de optie voor nog een seizoen.

Met de komst van Pochettino komt er een einde aan de zoektocht van Chelsea naar de opvolger van Graham Potter. Thomas Tuchel werd begin september ontslagen en opgevolgd door de Engelsman, maar die wist allesbehalve te overtuigen bij the Blues. Potter, die overkwam van Brighton & Hove Albion, wist in 31 wedstrijden slechts twaalf keer te winnen en moest begin april het veld ruimen. Clublegende Frank Lampard werd aangesteld als tussenpaus om het seizoen af te maken.

Onder anderen Julian Nagelsmann en Luis Enrique werden in verband gebracht met de openstaande vacature op Stamford Bridge, maar nu is dus duidelijk dat Pochettino volgend seizoen de scepter zwaait bij Chelsea. De manager begon zijn trainerscarrière bij Espanyol in Spanje, waarna hij na ruim vier jaar overstapte naar Southampton. Pochettino stond slechts anderhalf jaar en zestig wedstrijden aan het roer bij the Saints alvorens hij naar Tottenham Hotspur vertrok. Daar maakte hij, ondanks een relatief klein budget, indruk en schopte hij het met zijn team in 2018/19 tot de Champions League-finale, die uiteindelijk verloren ging tegen Liverpool (0-2).

Het is nu aan Pochettino om ook indruk te gaan maken bij Chelsea, dat een seizoen om snel te vergeten achter de rug heeft. De Londenaren eindigden door het gelijkspel tegen Newcastle United (1-1) van zondag op de twaalfde plaats in de Premier League, waardoor het komend seizoen geen Europees voetbal speelt. Chelsea gaf onder de nieuwe eigenaar Todd Boehly dit seizoen liefst 610 miljoen euro uit aan zestien nieuwe spelers. De verwachting is dat Pochettino deze transferzomer gaat gebruiken om zijn selectie wat te versmallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, daar is ‘ie hoor. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo lauw werd van een nieuwe manager. Benitez misschien? Dat is ruim 10 jaar geleden dus.

De Engelse pers heeft deze man eigenlijk sinds 2018 non-stop omhoog geschreven, hem vooral richting Manchester United geduwd en hem dusdanig opgehyped dat dit natuurlijk alleen maar verkeerd kan gaan.

Ik verwacht vooral prijzendroogte, veel spelers die in de toppers rood gaan pakken zodra ze achterkomen en het eerste jaar “aantrekkelijk” voetbal. Hopelijk kan hij enkele van onze jonge spelers lekker laten doorontwikkelen en krijgt hij de club zo ver om nog eens goed met Mason Mount om de tafel te gaan zitten!

29 mei 2023 om 14:04

Omhoog geschreven? Als er een trainer is die juist naar beneden wordt gepraat, is het Pochettino wel. Is het heel gek dat hij bij Spurs geen prijzen pakt? Mourinho en Conte heb ik daar ook geen prijzen zien winnen. Ik denk dat Chelsea met een paar gerichte aankopen stappen kan maken maar het zal tijd kosten voor ze.

29 mei 2023 om 14:07

Door de Engelse media? Ja zeker. Pochettino was het goudbaantje en kon geen verkeerd doen. Kijk naar de kleine dingen, zoals dat ze maar vol blijven houden dat hij aanvallend voetbal speelde met Tottenham. Dat is gewoon niet waar. Zeker na 2017 werden ze een ploeg die vooral op se counter speelde maar geen moment is men daar zo kritisch over geweest als ze waren bij Conte, Mourinho of welke defensief ingestelde coach dan ook.

29 mei 2023 om 14:09

Pochettino komt gewoon net wat sympathieker over dan die 2 en heeft daardoor de gunfactor mee. Daar kan hij zelf verder niks aan doen.

29 mei 2023 om 14:18

Dat betekent wel dat we de ongelofelijke positiviteit die men rondom deze aanstelling laat zien met een flinke korrel zout moeten nemen. Dat hij sympathiek is vind ik verder niet zo interessant. Het gaat mij om wat hij uiteindelijk zal laten zien en wat de spelers gaan doen op het veld.

De teams van Pochettino hebben het altijd net niet gered om te doen wat ze moesten doen. Ja, Champions League voetbal halen met Tottenham is lollig maar hij heeft twee titelgevechten verloren. Eentje van Chelsea en eentje van Leicester(!).. Hij heeft een Champions League finale verloren, en dat kan gebeuren maar zelden heb ik een finale gezien waarin 1 van de 2 teams compleet capituleert na 3 minuten voetballen. Ik maak me zorgen om de coach, combineer dat met de zorgen die ik heb rondom de eigenaren en dan zie ik weinig positiefs om naar uit te kijken in de directe toekomst.

29 mei 2023 om 14:56

Pochettino is echt wel een goede trainer vooral voor de langetermijn projecten. Hoe hij structureel in de top 4 eindigde met minimaal geld uit te geven, was gewoon verdienstelijk. Ik denk dat Poch de juist man is die met zijn charisma goed om kan gaan met talenten

29 mei 2023 om 15:07

@yoericfc: snap je punt heel goed. Uiteraard is het een soort van ideaal moment om in te stappen, voor hem. Geen Europees voetbal, en met momenteel de verwachtingen zo laag na afgelopen seizoen, zal iedere verbetering ten opzichte van komend seizoen aan Pochettino worden toegeschreven. Weet hij naast Mason Mount ompraten, ook bijvoorbeeld nog Harry Kane te verleiden tot een overstap (wat in mijn ogen nu veel meer voor de hand ligt, dan zijn gesuggereerde stap naar United), dan zal hij binnen no-time door de Britse pers weer worden omschreven als de kroonprins van het trainersgilde. Wat inderdaad alleen maar kan leiden tot teleurstelling.

Echter zou ik toch als Chelsea-fan wat hoopvoller zijn. Ten eerste is hij geen nobody zoals Potter, en in zekere zin Lampard, als manager. Dat is namelijk momenteel wel een ding in mijn ogen bij Chelsea. Spelers tegenwoordig leven op Social Media, en je kunt mij niet verkopen dat zij na alle memes en verhalen, zowel intern als extern heel serieus zijn genomen. Pochettino heeft vooral door zijn tijd bij PSG hopelijk wat geleerd van z'n fouten, en kan de reputatieschade van Chelsea's managerspositie mede hierdoor wat oppoetsen. Daarnaast heeft hij ondanks ook mijn twijfels over zijn invloed op het veld/speelstijl, wél van zijn selecties altijd een team weten te vormen. Waar het nu totaal aan ontbreekt op Stamford Bridge.

Tja, ook geen bijzondere trainer die Chelsea verder gaat helpen.

29 mei 2023 om 14:13

En bovendien een fan van Spurs, toch? Gekke move. Voor de CL-plekken zie ik Chelsea sowieso nog niet meedoen komend seizoen.

29 mei 2023 om 14:36

Chelsea heeft daar de selectie ook niet voor om mee te doen. En met deze coach ook niet erg creatief gedacht van chelsea

29 mei 2023 om 14:39

Het kan raar lopen. Niemand had verwacht aan het begin van het jaar dat Arsenal de titeluitdager van City zou zijn, dat Newcastle direct CL zou halen 1 jaar na de overname of dat Liverpool met pijn en moeite net 5e zou worden.

Als Pochettino de ruime krijgt om de selectie te versmallen en een lange voorbereiding inplant, wie weet hoe het dan eruitziet aan het begin van komend seizoen.

29 mei 2023 om 19:19

De selectie trimmen en 2/3 gerichte aankopen (keeper, Kante vervanger en eventuele spits) en ik denk oprecht dat hij het echt heel goed gaat doen jammergenoeg.

Waar ik 100% zeker van ben is dat er aan het begin van het seizoen een super fit team staat dat veel pressie gaat toepassen en waar veel energie in zit. Chelsea heeft de kwaliteit en veel spelers met het juiste profiel voor hem. De problemen qua aankopen/keuzes van eigenaar/voorzitter (egos zoals bij psg) en ruimte krijgen om te doen wat je moet doen heb je daar niet dus eigenlijk kan hij echt iets groots bereiken als hij de tijd krijgt (jammergenoeg) maar dan moeten de fans hem wel de tijd geven.

Welke spelers komen er nog meer buiten Nkunku? Zal me niks vernbazen als Chelsea volgend jaar iets van 2e wordt. Volledige focus op de competitie en slechter dan dit seizoen kan het haast niet. Ik verwacht van Nkunku dezelfde impact als Haaland bij City. Die wordt echt de grote man daar.

29 mei 2023 om 14:14

Asensio lijkt me een goede optie. Kan direct in de basis staan, transfervrij en een gigantische linkerbeen

29 mei 2023 om 14:21

Nkunku is rond en getekend, datzelfde geldt voor Gusto. Ze zijn nu bezig om de transfer van Ugarte af te ronden. Daarnaast wordt er gekeken naar een spits en een nieuwe keeper. Vlahovic en Onana worden nadrukkelijk genoemd. Verder komen er aankomende zomer wat spelers door die afgelopen jaar elders gespeeld hebben, de belangrijkste vind ik Andrey Santos. Ik verwacht dat hij bij het eerste elftal mee gaat draaien als hij nu wel een werkvergunning krijgt.

29 mei 2023 om 15:33

Blijven maar spelers halen accepteer dat Chelsea gewoon een anti voetbal club is. Het werkt gewoon niet zaadloze voetbal jarenlang niet om aan te gluren.

Geen beleid geen mooi voetbal alleen maar miljoenen spenderen en hopen op een wonder.

29 mei 2023 om 14:42

2e? Dat lijkt me te veel van het goede hoor. 16 nieuwe spelers gehaald en 600 miljoen over de balk gesmeten. Er moet een heel elftal aan spelers worden verkocht en de realiteit is dat veel dure en overbetaalde aankopen snoeihard gaan banken of zelfs op de reservetribune moeten zitten. Wordt een enorme taak om dat volgend seizoen te managen. Ik denk dat Chelsea kan meedingen om de CL-plekken, maar een titelrace lijkt me sterk met zo'n uitgebalanceerd elftal. Je weet echter nooit! Als Poch die ruimte krijgt bij Chelsea om de selectie naar zijn hand te zetten dan kan het nog best een explosief seizoen worden.

29 mei 2023 om 15:48

Als Arsenal het kan wat niemand verwachtte, waarom zal Chelsea het dan niet kunnen?

29 mei 2023 om 16:10

Ik zeg hierboven al iets vergelijkbaars. Wat er zich bij Chelsea afspeelt is echter een vrij unieke situatie. Ik kan me niet herinneren dat een topclub zoveel spelers aan heeft getrokken binnen zo'n korte tijd en al helemaal niet met een selectie die al vrij groot was. Zoals ik al zei, Chelsea en Pochettino kunnen verrassen, maar de ploeg verkeerde met al die nieuwe opties en relatief competente trainers in een ongekende degradatievorm. Chelsea heeft dit jaar (!) maar vier competitieduels gewonnen he. Thuis verloren van Southampton, de slechtste ploeg met afstand in de Premier League.

Arteta heeft jaren gesleuteld aan Arsenal en dan pakken er drie inkomende transfers goed uit, dat is toch een ander verhaal

29 mei 2023 om 16:18

Bij Arsenal zit er een idee achter, Chelsea doet maar wat.

29 mei 2023 om 16:42

Klopt, er is verstandig voor gekozen om Arteta langer de tijd te geven. Dat betaald zich nu uit. Bovendien is er eindelijk een goede transferstrategie ontwikkeld

29 mei 2023 om 17:18

Chelsea heeft qua marktwaarde een selectie van boven 1 miljard. City staat heel iets hoger, maar dat verschil is nauwelijks wat. Voeg daar Nkunku aan toe en ze hebben qua marktwaarde de nr 1 ploeg van de wereld. Dat zegt niet alles, maar wel degelijk wat. Het is echt niet zo dat het elftal uit koekenbakkers bestaat. Vind de selectie niet minder dan United en Arsenal, laat staan Newcastle. En die zijn 2de, 3de of 4de geworden. Een 2e plek volgend jaar zal me niks verbazen.

29 mei 2023 om 17:28

Budget bepaald niet hoe hoog je in potentie kan eindigen. Uiteindelijk draait het om visie, beleid en een coach die zijn manier van spelen kan implementeren in de ploeg. Visie en beleid is nu iets wat Chelsea totaal niet heeft.

29 mei 2023 om 17:43

Ja, als je 600 miljoen aan transfers uitgeeft stijgt de theoretische waarde van je ploeg een hoop inderdaad. Feitelijk moeten er 10-12 spelers vertrekken deze zomer, en dan zal je het nodige inleveren. Daar komt dan bovenop dat al die nieuwe spelers dan ook nog maar moeten aanslaan.

29 mei 2023 om 15:00

Malo is de nieuwe rechtsback. En Lukaku komt waarschijnlijk ook terug.

29 mei 2023 om 19:24

Ik denk dus echt hetzelfde, ben bang dat zij het erg goed gaan doen onder Poch lol Hebben echt alleen een afmaker en misschien keeper en Kante vervanger nodig. Energie voor de pressie zit er al in en kwaliteit ook al. Hij zal spelers doorselecteren en er een geheel van maken, de (oudere) spelers die de intensiteit niet aankunnen en rotte appels zullen denk ik snel vertrekken.

Hij gaat “bij de echte rivaal” aan de slag, zat eraan te komen natuurlijk en zal gemixt ontvangen worden bij Tottenham fans haha Ene kant een Spursfan waar wij zeker zo’n 3 seizoenen van leuk en mooi voetbal hebben genoten en Levy heeft hem niet geprobeerd terug te halen omdat hij niet toe kan geven dat hij fout zat lol Maar aan de andere kant moest hij nou net naar Chelsea gaan die in zijn woorden de rivaal zijn.

Ik hoor veel gemixte dingen van Chelsea fans maar ik ben bang dat Poch van Chesea een machine gaat maken. De fans daar kunnen alvast uitkijken naar veel veranderingen in rotte appels eruit en juiste groep aan spelers. Daarbij werkt hij de spelers naar de pleuris in de voorbereiding om hen topfit te maken. Chelsea heeft veel kwaliteiten en veel jongere goede spelers ook dus ik denk dat Poch die echt goed kan vormen. Het enige waar ik aan twijfel is de tijd die hij gaat krijgen van de fans gezien zijn verleden.

Waar Spurs een hele goede eerste 11 had mistte wij goede breedte, ik denk dat het bij Chesea makkelijk opgelost kan worden gezien de waardes van spelers die verkocht worden en de kwaliteit die er eigenlijk al is. Ik denk oprecht dat zij gelijk weer de top4 kunnen gaan halen nu zij een volle voorbereiding met hem krijgen.

Nu hij daar trainer is hoop ik het niet natuurlijk, hoop dat het totaal faalt haha maar mijn brein zegt dat hij het goed gaat doen en het nog beter kan gaan doen al geven de fans hem daar de tijd voor volledige transformatie. De spelers zullen sowieso veel harder werken en een geheel worden daar ben ik zeker van.

Of hij de juiste man is op dit moment kan niemand vooraf zeggen. Wel weet ik dat pochettino op lange termijn altijd zijn ploegen verzorgd aanvallend voetbal laat spelen met duidelijkheid en structuur. In de organisatie zullen er echt knopen doorgehakt moeten worden betreft de selectie wie het mag gaan doen voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren