Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chaos op Boxing Day: Premier League wijst verzoek van Palace tot uitstel af

Laatste update:

Het Premier League-duel tussen Tottenham Hotspur en Crystal Palace gaat toch door. De bezoekers hadden vanwege een coronauitbraak onder spelers en stafleden om uitstel gevraagd, maar de wedstrijd vindt gewoon doorgang, aangezien het verzoek volgens Engelse media is afgewezen. Onder anderen manager Patrick Vieira heeft positief getest op het coronavirus.

In totaal hebben vier spelers en vier stafleden, waaronder Vieira, positief getest op het coronavirus. Vanwege de coronauitbraak diende de club zondagochtend een officieel verzoek in om het competitieduel met Tottenham uit te stellen en op een later moment in te halen. De Premier League heeft een verzoek van Crystal Palace om het duel met Tottenham uit te stellen echter naast zich neergelegd. Volgens Engelse media vond de Premier League dat het verzoek van Palace te laat kwam.

Door de afwezigheid van Vieira worden de honneurs tegen Tottenham tijdelijk waargenomen door assistent-manager Osian Roberts. Het is momenteel een complete chaos in de Premier League. Mits clubs dertien spelers en een doelman beschikbaar hadden moest er gevoetbald worden. Hierdoor ging er eerder al een streep door de duels Liverpool - Leeds United, Wolverhampton Wanderers - Watford en Burnley - Everton, terwijl bij Aston Villa manager Steven Gerrard door een positieve coronatest op de bank ontbreekt tijdens de wedstrijd tegen Chelsea.

Deze week besloot de competitieorganisator om te voetballen op tweede kerstdag, ondanks een recordaantal van negentig positieve tests onder spelers en stafleden in de vorige week. In de afgelopen speelronde werden al zes wedstrijden afgelast, die nog niet zijn ingehaald.
Er staan nog zes Premier League-wedstrijden op het programma op zondag. Op de lagere profniveaus gaan slechts 10 van de 32 geplande wedstrijden door. De Premier League-wedstrijd tussen Tottenham en Crystal Palace vangt zondag om 16:00 uur aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie zijn er bij Palace allemaal niet bij door covid om in beeld te krijgen van de situatie? Hoe is het ondertussen bij Spurs eigenlijk?

Wel een gedoe in de PL de laatste tijd.

26 december 2021 om 14:36

Choas ja. Ik snap er niks van. Men heeft besloten om de speelrondes door te laten gaan, dus die discussie laat ik maar buiten beschouwing.
Maar waarom kan CP niet spelen? Kan men de 13+1 niet leveren? Met maar 4 coronazieken lijkt mij dit geen argument. Of had men al een blessuregolf?
Of wordt corona misbruikt als je sterspelers niet kunnen spelen?

26 december 2021 om 14:43

Maar bij spurs werden toch ook meerdere wedstrijden afgelast terwijl die ook ‘maar’ 6 Corona gevallen hadden? Die konden ook meer dan genoeg spelers opstellen maar er mistten een paar basis spelers waardoor het afgelast werd?

26 december 2021 om 14:47

@oigatinha

Wat mij betreft zou het argument zijn dat als er zoveel besmette mensen zijn in een groep, je er donder op kan zeggen dat er nog meer besmet zijn, maar dat die pas over een paar dagen positief gaan testen. Als je die nu opstelt, dan kunnen zij dus weer anderen besmetten.

Het is geen sportieve afweging, maar een medische.

Sommige mensen leren het ook nooit. Een flinke uitbraak, maar gewoon de voetbalwedstrijd door laten gaan. Straks zijn er een paar spelers die besmet zijn maar nog niet positief getest hebben, en dan hebben we de poppen weer aan het dansen. Waanzin.

Raar argument dat het te laat kwam. Als je op basis van de inhoud zou bepalen dat de wedstrijd moet worden afgelast, dan is het moment waarop je dat te weten komt toch feitelijk irrelevant? Of in ieder geval ondergeschikt.

26 december 2021 om 14:20

Bij zo'n wedstrijd zijn zoveel partijen betrokken, dan kan je moeilijk een paar uurtjes voor de wedstrijd af gaan zeggen, zeker als het slechts om 4 spelers gaat. En wat te denken van al die fans die naar het stadion komen. Ik snap de FA wel.

26 december 2021 om 14:25

Fans, politie mensen, catering etc etc. Een paar uur is te kort dag, zeker als het om ‘maar’ 4 spelers gaat.

26 december 2021 om 14:47

Hoezo zou dat wat moeten uitmaken? Als het niet kan, dan kan het niet.

26 december 2021 om 14:38

Ik snap sowieso heel de situatie niet meer. Met een aantal covid besmettingen gaat de wedstrijd toch door. Maar een team met wat blessures mag wel weer om uitstel vragen. Ongeacht op tijd of niet. Ik snap het niet zo goed meer daar in Engeland. Maar het zal allemaal wel.

26 december 2021 om 14:46

Leeds United had echt twee elftallen aan blessures vol en moest gewoon spelen tegen Arsenal en heeft nu pas een aflasting tegen Liverpool omdat er wat covid-gevallen bij kwamen.

26 december 2021 om 14:49

an de week was er een artikel over dat Everton volgens hunzelf teveel blessures hebben, daarom is hun wedstrijd afgelast. Dit is wat ik dus bedoel. Ik snap er niets meer van. Er wordt zwaar met twee maten gemeten. Maar kan zijn dat ik over de covid-besmettingen gelezen heb.

26 december 2021 om 17:12

Nou ja, vaag is het zeker dan.

26 december 2021 om 14:45

Het is sowieso van de zotte dat er gevoetbald wordt en al helemaal met ruim 60.000 mensen op de tribune. Maar dat je het niet een paar uur tevoren afgelast dat is natuurlijk wel logisch. Er kan toch gevoetbald worden? Er zijn 22 spelers, het veld is prima ...

26 december 2021 om 14:48

Volgens mij zou het er om moeten gaan dat er vermoedelijk meer besmettingen zijn. ALs er zoveel spelers en staf besmet zijn, met positieve test, dan zijn er vermoedelijk nog meer besmet, maar die hebben dan nog negatief getest. En die staan straks lekker op het veld.

26 december 2021 om 15:05

Daarom is het ook raar dat er gevoetbald wordt deze periode. Maar als je dat dan doet kun je niet sochtends afbellen

26 december 2021 om 19:04

Ja dat kan wel, als er iets belangrijkers speelt - zoals de volksgezondheid. Heel vervelend voor alle betrokken partijen, maar het kan prima.

En zo komt klassenjustitie in Engeland bovendrijven. Palace moet een aantal sterkhouders en hun coach missen. Geen probleem zo oordeelt de FA die Tottenham daarmee opnieuw in het zadel helpt. Wat een rommelige competitie in de Premier League geworden. Dit is geen eerlijk competitieverloop op deze manier.

26 december 2021 om 14:40

Kan CP dan niet aan de 13+1 regel voldoen? En konden andere clubs dat wel en zijn die wedstrijden toch afgelast?
Dat is mij volledig onduidelijk.

26 december 2021 om 16:38

Ze zijn er met 16 spelers. Dus dan kun je volgens de regels spelen. Bij Tottenham was niet duidelijk wie allemaal afwezig waren en niet konden spelen, behalve dat het hun slecht uit kwam. Nu zijn de rollen omgedraaid maar kijkt de FA even de andere kant op. Dat stoort mij.

Dit is toch echt met twee maten meten.

De PL moet duidelijkheid schaffen, over een minimaal aantal aan covid-cijfers. Anders is het puuur arbitrair wie wel of niet voor uitstel in aanmerking komt.

26 december 2021 om 14:49

Ze willen zelf de controle houden over het aflassen van wedstrijden lijkt het wel.

Niet genoeg covid cases volgens mij, ook als je kijkt naar alle clubs die laatst ook speelde met veel meer positieve tests. De competitie moet ook echt even duidelijke regels hebben om gewoon een lijn te trekken daarvoor.

Één speler heeft de basis verwisselt voor een plek op de bank, verder speelt Palace met dezelfde opstelling als op 15 december. Zal dus wel niet heel rampzalig geweest zijn met die Covid gevallen.

En altijd maar weer de suggestie dat " besmet zijn" gelijk is aan doodziek zijn...In werkelijkheid ervaart de topsporter niets. Vandaar dat het ook pas bij ( verplicht) testen blijkt..
Zolang er geen koorts gemeten wordt ( dát is in Zkorea het criterium en werkt goed) kan er best gespeeld worden in de buitenlucht..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren