Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Champions League lonkt voor Van Hooijdonk: spits kan vader achterna’

Laatste update:

Sydney van Hooijdonk heeft een aanbod van Celtic in beraad, meldt de Daily Record. De aanvalsleider ligt nog tot medio 2025 vast bij Bologna, maar heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe uitdaging. Bij Celtic kan hij in de voetsporen treden van zijn vader.

Van Hooijdonk werd door trainer Thiago Motta niet meegenomen op trainingskamp in Spanje en kreeg van de Italiaan, die halverwege vorig seizoen instapte, te horen dat hij niet op veel speeltijd hoefde te rekenen. Toen vader Pierre zich met de zaak bemoeide was het volgens Italiaanse media helemaal gedaan met de kansen van de jonge spits.

Als gevolg van de ruzie zou Bologna naar verluidt het prijskaartje van Van Hooijdonk naar beneden hebben bijgesteld in een poging de centrumspits voor het einde van de transferwindow van de hand te doen. Volgens Voetbal International lag de vraagprijs begin deze maand rond de 8 miljoen euro. De marktwaarde van Van Hooijdonk wordt geschat op 6 miljoen.

Van Hooijdonk verruilde NAC Breda in de zomer van 2021 voor Bologna, dat ongeveer 750.000 euro voor hem betaalde. Een half jaar later werd de aanvaller tijdelijk gestald bij sc Heerenveen, dat hem tot afgelopen zomer huurde. De rechtspoot liet met 26 doelpunten en 2 assists in 54 wedstrijden een prima indruk achter tijdens die huurperiode. Een permanente overname bleek echter onmogelijk.

Ook vanuit de Bundesliga kon Van Hooijdonk deze zomer rekenen op belangstelling. VfL Wolfsburg zag hem graag komen middels een huurconstructie, maar werd nooit heel concreet. Van Hooijdonk kan bij Celtic in de voetsporen treden van zijn vader. Pierre van Hooijdonk droeg tussen 1995 en 1997 het shirt van de Schotse topclub, alvorens hij de overstap maakte naar Nottingham Forest. Celtic heeft zich door de landstitel verzekerd van het hoofdtoernooi van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar hoef je toch niet over na te denken, zou je zeggen? Als zeer beperkte spits zijnde naar Celtic kunnen gaan. Ik had al onderweg geweest.

30 augustus 2023 om 14:11

Zeer beperkt is wel erg overdreven.
Hij heeft lengte, en een goed schot, en scoort makkelijk.

Hij is verder pas 23 en kan nog zich nog verder ontwikkelen.

30 augustus 2023 om 14:24

Niet iedereen hoeft inderdaad ook een technisch voetbalwonder te zijn. Pak 'm beet Dost schat ik qua profiel aardig hetzelfde in en die heeft toch een hele mooie carriere.

Bij een aanvallend Celtic zal hij ongetwijfeld z'n waarde hebben.

30 augustus 2023 om 14:38

Zijn vader was ook een laatbloeier dus ik denk dat dit de perfecte stap voor hem is. Een topteam in een slechte league. Perfect!

30 augustus 2023 om 19:17

Dramatische speler. Echt geen topspits. Komt technisch tekort en is absoluut niet snel. KKD spits in mijn beleving. Anderhalf seizoen aan hem zitten ergeren.

Toch wel mooi dat Pierre zich zo voor zijn zoon inzet.

30 augustus 2023 om 13:58

typisch een gevalletje van; Pa bemoei je er nou eens niet mee.....
Als Pierre bij NAC geen ruzie met Steijn had gemaakt dan had hij nu onder contract bij Ajax gestaan. Ideale kapstok met scorend vermogen als je het mij vraagt....

30 augustus 2023 om 14:10

Dan is het maar goed dat Pi-Air zich er mee bemoeid heeft

30 augustus 2023 om 14:17

Heeft bij lange na niet het gewenste niveau.

30 augustus 2023 om 14:51

Zo denkt elke Ajacied er inderdaad over

30 augustus 2023 om 14:58

Idd beperkte speler voor de top. Lekker weg laten bij ajax

31 augustus 2023 om 00:47

hehe, geinpogem

30 augustus 2023 om 16:15

Volgens mij plakt VZ dit zinnetje erbij omdat het lekker scoort. Wat een onzin.

Mooi hoe Pierre hier weer wordt neergezet als ruziemaker en bemoeial met de carriere van zn zoon....ik ben totaal geen fan van Pierre maar welke vader die zelf ex prof is geweest zou zich niet met de carrière van zn zoon bemoeien? En eerlijk, tis toch raar dat middelmatige club Bologna totaal geen gebruik wil maken van een Sydney van Hooydonk die echt wel bewezen heeft een neusje voor de goal te hebben en dan wel de hoofdprijs vragen. Lijkt me ook frustrerend.

30 augustus 2023 om 14:11

@clarkkent2 heb over kluivert of blind nooit iets gehoord, of over koeman of over steijn of over van bommel, we kunnen wel even doorgaan, maar het is wel duidelijk dat pierre een net iets te afwijkende mening heeft als het om zijn zoon gaat, en deze ook ongevraagd graag laat horen, aan maakt niet uit wie, niet iets waar de jongeling veel voordeel van heeft.

30 augustus 2023 om 14:27

@juweel dan heb je het wel over grote namen in het voetbal met flink wat aanzien internationaal gezien (op Steijn na maar die heeft ook enkel alleen binnen NL, uitgezonderd van een uitstapje naar het midden-oosten gespeeld). Pierre moet niet denken dat hij deze status ook heeft en maar overal met de vuist op tafel kan slaan zodra het niet naar wens gaat van de familie van Hooijdonk.

30 augustus 2023 om 14:53

Blind en oranje? Je kan mij echt niet wijsmaken dat Blind zonder de invloed van z'n vader nog steeds in de (voor)selecties komt.

30 augustus 2023 om 16:12

Blind zal zich bij Ajax zeker geroerd hebben. En martin Koeman zeer zeker bij de broertjes in Groningen. En patje had zich beter kunnen bemoeien misschien had die carriere van Justin dan nog ergens op geleken....
Ik denk dat het allemaal wel meeval met de negatieve invloed van Pi-air. Bij Bologna kreeg hij vanaf begin al geen kansen, wat ik onverklaarbaar vind.... en in geval Celtic denk ik zelfs dat Pierre ervoor heeft gezorgd dat ie op de lijst staat. Die zijn normaal echt niet geïnteresseerd in de reserve van Bologna. Ben benieuwd of ie er daar ook een paar kan maken, want Sydney is niet zo supertalentvol, maar heeft wel fysiek en eeen neusje voor de goal. Net als......zn pa!

30 augustus 2023 om 16:17

Over Steijn en zijn zoon nooit? Die stond as Den Haag speler elke week in de NAC kleedkamer ten tijde dat iedereen in lockdown zat en in z’n eigen bubbel moest blijven.
Toen daar veel gedonder over kwam was het zijn Chauffeur…

Dit klinkt een beetje als een duistere deal. Waarom zou een CL ploeg interesse hebben in Sydney van Hooijdonk?

30 augustus 2023 om 14:06

Omdat je een echte spits binnen haalt die garant staat voor doelpunten en niet veel kost. Dit heeft hij bewezen in ED. Zou een hele mooie club voor hem zijn.

30 augustus 2023 om 14:19

Hoeveel doelpunten heeft hij gemaakt voor Bologna?

30 augustus 2023 om 14:25

Van Hooijdonk past duidelijk niet bij Bologna, zover is wel duidelijk.
Celtic is veel aanvallender (in eigen competitie), wat beter voor hem is. Kijk naar zo'n Giakoumakis.

30 augustus 2023 om 15:23

Hoeveel voor Heerenveen? Lekker makkelijk Consy.

30 augustus 2023 om 14:19

Ik hoorde dat vooral de trainer erg bij de deal betrokken is...

30 augustus 2023 om 14:59

Inderdaad hoorde ik ook beetje duister ook niet.

Zou een mooie stap zijn, is ook een hele andere spits dan Furuhashi die ik wel een mooie speler vind. Ik houd sws van Japanse voetballers. Misschien kan die daar na nog naar Benfica of Fener.

Bologna ruzie met Piere.... wanneer stapt Piere uit de verongelijkte papa rol? verkloot alles voor zichzelf en straks ook voor zijn zoon. Als ik Sidney was zou ik met mijn ogen dicht daar tekenen...

Mooie club voor Sydney! Ik had het wel geweten.. dit is ook een stuk realistischer voor hem dan een Wolfsburg of een Bologna. Misschien kan hij rustig verder bouwen vanuit een Celtic in een relatief zwakkere competitie. Zulke jongens moeten het meer hebben van de weg der geleidelijkheid dan in één keer naar een middenmoter uit de topcompetities gaan.

Die gaat alleen invallen om iets te forceren, die heeft echt geen kans op een basisplaats. Met Furuhashi en Maedaa. Maar ondanks dat zou die enorm blij moeten zijn dat zo een prachtige club interesse zou hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren