Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cardiff City: ‘We gaan betalen wanneer wij denken dat het juist is’

Laatste update:

Cardiff City bevestigt dat men nog geen geld heeft overgemaakt aan FC Nantes inzake de transfer van Emiliano Sala. BBC Wales en Sky Sports meldden woensdag dat de Franse club ontstemd is over het feit dat de club uit Wales nog niet heeft betaald. Mehmet Dalman, voorzitter van de Premier League-club, geeft toe dat de club nog geen betaling heeft gedaan.

FC Nantes zou juridische stappen zetten als men niet binnen tien dagen de eerste betaling zou ontvangen van Cardiff City. Dalman wil niet veel kwijt over de kwestie. "Het enige wat ik kan zeggen, aangezien het een gevoelig onderwerp is, is dat ik het kan bevestigen (dat er nog niet betaald is, red.). Dat klopt inderdaad", zegt Dalman tegenover L'Équipe.

“En om eerlijk te zijn wil ik er niets meer over kwijt.” Op de vraag waarom het eerste deel van de transfersom nog niet betaald is, antwoordt Dalman: “Ten eerste omdat het lichaam nog niet geborgen is. We moeten respect tonen naar de familie. Ook moet er nog gekeken worden naar het vliegtuigwrak. Het is te vroeg om hier op te antwoorden.”

Het interview van Dalman met de sportkrant werd woensdagavond afgenomen. Donderdagochtend werd bekend dat het gevonden lichaam is geborgen. Het is nog onbekend of het gaat om Sala of de piloot David Ibbotson. “We gaan betalen wanneer wij denken dat het juist is. Ik geloof niet dat Cardiff City ooit heeft gezegd dat wij niet zouden betalen”, countert Dalman het commentaar dat de club had willen afzien van betaling. Cardiff City en FC Nantes kwamen eerder een transfersom van zeventien miljoen euro overeen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zielig zeg zo hard is deze wereld

7 februari 2019 om 11:09

Ja zo is het leven nou eenmaal, en zeker aan de top. Daar gaan mensen echt over lijken, maar dat moet ook anders kom je nooit aan de top.

7 februari 2019 om 11:10

Volgens mij toch best een normale reactie? Ik vind het raar dat het momenteel al over het geld gaat dus ik snap dat ze zeggen we wachten eerst alles even af.

7 februari 2019 om 11:29

Even concreet en zonder alles; termijn staat in het contract. En contract moet gewoon nageleefd worden.nantes heeft ook een speler aangetrokken als vervanger, die moet ook betaald worden. Snap de sentimenten wel maar op de achtergrond moet dit gewoon geregeld worden. Het is erg raar dat Cardiff dit naar buiten brengt terwijl ze weten dat ze het contract moeten respecteren.

7 februari 2019 om 11:39

Het is raar dat Cardiff denkt te bepalen wanneer het wel respectvol is te betalen. Dat is precies waarom we contracten en evt een rechtspraak hebben, anders gaat iedereen namelijk met zijn onderbuik handelen. Zo zit de wereld niet in elkaar.

Kunnen ze dit alsjeblieft intern houden, dit is toch verschrikkelijk voor de familie leden van Sala? Nou word erover geld gepraat terwijl hij net overleden (?) is, ja ik snap dat het leven verder gaat en dat beide clubs miljoenenbedrijven zijn maar toch, dit kan toch best profesioneel gehandeld worden in respect voor de nabestaande van Sala?

7 februari 2019 om 11:27

90% zal allemaal achter de schermen gebeuren, maar clubs moeten - voor de goede orde - toch ook statements en persberichten naar buiten brengen. En zoals de voorzitter al zegt wil hij er verder ook niks meer dan dit over kwijt. Weinig mis mee.

7 februari 2019 om 11:36

Nja misschien heb je wel gelijk maar het is verschrikkelijk dat ze nou ‘ruzie’ maken om geld, ja het is een hoop geld maar simpelweg niet om aan te zien. Het zou beide clubs sieren als ze het intern oplossen ookal ‘moeten’ ze iets naar buiten brengen voor de media, 3 nieuwsberichten over geld is me wat teveel.

7 februari 2019 om 11:50

Ja, maar zo is het nu eenmaal toch? Ik vind het ook verschrikkelijk, - en kan me niet voorstellen wie niet - maar zo gaat dit nu toch eenmaal. Wat zou een goed moment zijn om ermee naar buiten te komen of het af te ronden? Hoe zouden ze alles binnenskamers kunnen houden? Dit is wereldwijd nieuws (vandaar dit soort berichten) en een bijzonder ongelukkige, maar ook wel unieke gebeurtenis. Media zit erbovenop en iedereen is toch wel op zoek naar een 'eind goed, al goed' in iedere vorm rond dit verschrikkelijke ongeluk. En hierbij komt (helaas) ook geld (of andere zaken) bij kijken, linksom of rechtsom.

7 februari 2019 om 14:56

Het is ook heel erg dat dit naar buiten komt. De vraag is alleen wat "professioneel" is in dit verband. Ik zou het van Cardiff juist professioneel hebben gevonden als ze gewoon betaald hadden. Want de betalingsverplichting staat gewoon vast, alles wijst daar op. En door te betalen voorkom je dit gedoe.

Daarna komt Nantes er wel direct keihard en openlijk ingevlogen, dat is ook niet goed. Maar alles wijst erop dat zij zakelijk gezien gewoon gelijk hebben, en dat vooral Cardiff gewoon moet gaan betalen en geen emotionele excuses moet zoeken om aan een harde verplichting te ontkomen.

7 februari 2019 om 13:04

Het was Nantes wat zo onbeschoft over deze kwestie begon, dan zet je Cardiff wel in een klotepositie. Of ze reageren erop en veroorzaken publiek disrespect naar de familie, of ze blijven stil en lijken wanbetalers die ‘gebruik maken’ van de situatie om niet te hoeven betalen. Ik zag op social media ergens mensen opperen dat het transferbedrag naar de families van Sala en de piloot zou moeten gaan, dat zou mij echt mooi lijken.

7 februari 2019 om 14:38

@john Terry

Dat is maar de vraag. Als er in het contract een datum is afgesproken waarop er betaald wordt, en dat zal ongewtijfeld afgesproken zijn, dan is het juist Cardiff dat onbeschoft is door die termijn voorbij te laten gaan. Daarmee plaatsen ze juist Nantes in een klotepositie.

Hoe ongelooflijk verdrietig het ook is; als de deal juridisch gewoon rond was, dan moet er gewoon betaald worden. En in de reactie van Cardiff zie ik geen enkele reden om te wachten met betalen.

7 februari 2019 om 15:23

Nantes heeft gewoon gelijk, het is Cardiff dat olie op het vuur gooit. Betaal gewoon zoals in het contract staat, juist doordat ze niet betalen maakt het de situatie juist behoorlijk slecht.

Dit is te gek voor woorden vanuit Cardiff. Je bent iets overeengekomen en bepaald dan zelf maar even wanneer je gaat betalen?
Ik snap dat er emotie bij zit, maar begin aub niet over respect. Dan had je heel anders geantwoord. Dan had je gezegd we betalen het eerste deel binnen de overeengekomen termijn, juist omdat we vinden dat dit goed en respectvol afgehandeld moet worden. Juist deze discussie naar buiten brengen schaadt de familie.
Omgekeerde wereld dit.

7 februari 2019 om 13:14

Het is een hele lastige situatie.

Als jij een nieuwe auto koopt en onderweg naar jouw toe krijgt hij een ongeluk en is de auto totaal los. Betaal je dan evengoed de auto?

Natuurlijk kun je een auto niet vergelijken met een mens maar beiden gevallen gaat het om heel veel geld.

Eigenlijk zou het sieren als cardiff de helft betaald en dat de andere er mee akkoord gaat.

7 februari 2019 om 13:28

Inderdaad, hier zit juridisch natuurlijk veel rompslomp aan. En daarbij, de beste man is nog niet eens doodverklaard. Ik denk dat dat het juist zo lastig maakt op dit moment.

7 februari 2019 om 14:43

@soccerroos

Het gaat niet om de hoogte van het bedrag. Het gaat om de vraag wanneer die deal rond is. In het voorbeeld van de auto is daar een afspraak gemaakt over moment en plaats van levering, en dus ook voor wie op welk moment het risico draagt. En voor de rest is het verzekerd. Dus dat voorbeeld is niet zo bruikbaar.

In het geval van een voetballer sluit je een contract, en de inhoud van dat contract bepaalt ook wanneer de deal rond is. Normaliter houdt zo'n contract in dat je een oud contract afkoopt, namelijk het arbeidscontract tussen Sala en Nantes. Die deal is op een gegeven moment rond, en dat is het dan. Als er nog een medische keuring moet plaatsvinden, is de deal bijvoorbeeld nog niet rond. Als dat soort voorwaarden er niet in staat, is alles definitief. En hoe hard het ook is, het doet er dan niet meer toe wat er met Sala gebeurt. Net zo hard gezegd doet het er ook niet toe of zijn lichaam wel of niet geborgen is. Als het de piloot blijkt te zijn, verandert dat niks, en als het Sala blijkt te zijn, verandert het ook niks. De betalingsverplichting staat gewoon vast.

Hankey heeft dus gewoon gelijk. Cardiff moet gewoon betalen en doet nu net alsof er goede redenen zijn om niet te betalen. Maar dat is niet zo. De roep om respect is dus misplaatst. Het enige respectvolle zou zijn om gewoon te betalen, en het geld daarmee geen discussiepunt te laten zijn in een verder zeer trieste omstandigheid.

Laat overigens onverlet dat Nantes het, na de wanbetaling van Cardiff, ook netter had moeten doen. Maar Cardiff is hier de eerste die fout zit.

7 februari 2019 om 14:50

@rubke

Of hij wel of niet doodverklaard is maakt volgens mij voor de betaling van de transfersom niet uit. Die deal is gewoon rond, en er moet betaald worden, wat er ook met Sala gebeurd is. Het is hard, maar ik zie zelfs in de reactie van Cardiff geen redenen staan om te wachten.

De doodverklaring maakt wel uit voor vragen over zijn arbeidsrelatie met Cardiff. Maar dat is wat anders dan de contractuele relatie tussen Cardiff en Nantes.

7 februari 2019 om 15:18

@ Soccerroos,

ik betaal mijn auto en rij dan pas de garage uit. Als ik dan onderweg naar huis de auto in de prak rij, is dat mijn probleem idd.
Vraag is eigenlijk gewoon of Nantes ergens wat kan claimen. Het zij, nalatigheid bij de piloot, of iets met het vliegtuig, of ergens wat kunnen claimen bij een verzekeringsmaatschappij.

Daarmee vind ik je argument mbt de helft betalen en de andere helft voor lief nemen ook niet reëel.
Je hebt een koopovereenkomst gesloten waarbij geen garantie op toepasbaar is.
Als het dan niet bevalt, of in dit geval gebeurt er iets uiterst tragisch kun je er gewoon niet onderuit.

7 februari 2019 om 15:24

Dit is contractueel vastgelegd en bij een auto heb je verzekeringen. Het vliegtuig was bovendien geregeld door Cardiff en niet door Nantes. Domme vergelijking.

Enige respect wat Cardiff City nu nog kan tonen is om de eerste betalingstermijn direct te voldoen zoals bij volle verstand overeengekomen is. Dat getuigt van respect, ook naar Sala en zijn nabestaanden toe!!!

7 februari 2019 om 14:46

Absoluut mee eens. Beide partijen zouden moeten zorgen dat dit geen discussiepunt is. Te beginnen met Cardiff, die gewoon moeten betalen.

Enige uitzondering zou zijn als de deal contractueel nog niet helemaal rond zou blijken te zijn. Maar er is niets wat daar op wijst. Ook deze reactie van Cardiff niet.

Er schuilt hier iets meer achter dan de transfersom, deze zal betaald worden. De totale kosten van de transfer inclusief salaris en spelersagenten lag rond 30 miljoen.
Aangezien Sala geloof ik een contract voor 4 jaar dus arbeidsrechtelijk zal dit formeel ontbonden moeten worden. Er kan een overlijdingsclausule met een bedrag instaan.
Kortom Cardiff City is momenteel alles op een rijtje aan het zetten zowel juridisch als financieel

7 februari 2019 om 14:48

Leicester,

Dat klopt wel, maar als vast staat dat de transfersom betaald moet worden (en alles wijst daarop) dan moeten ze dat gewoon doen. Het lot van Sala staat daar, hoe hard het ook is, los van.

Het eventueel afwikkelen van het arbeidscontract is een heel ander verhaal. Daarvoor moet je inderdaad eerst weten wat het lot van Sala is. En daar hebben ze dus ook terecht geen haast mee. Maar die twee dingen staan los van elkaar.

Contract is contract. Echter er zullen zeker een paar mitsen in dit stadium in de overeenkomst staan.
Die ken ik niet. Meestal is éã©n van de mitsen of voorwaarde dat betrokken speler goedgekeurd moet worden door de aankopende partij.
Als dat er in staat en nog niet gebeurd was gaat het contract Niet door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren