Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Canadese bondscoach zet kwaad bloed en verschijnt naakt op voorpagina

Laatste update:

Een uitspraak van John Herdman heeft voor een ware mediaoorlog tussen Canada en Kroatië gezorgd. De Canadese bondscoach zei na afloop van de nederlaag tegen België (1-0) dat les Rouges Kroatië 'dan maar moesten pakken', wat hem niet in dank werd afgenomen in de Balkanstaat. Herdman werd naakt afgebeeld op de voorpagina van een Kroatische krant, begeleid door een beschimpende tekst. De Canadese media hadden al snel een antwoord klaar.

Canada kwam woensdag in zijn eerste WK-duel sinds 1986 prima voor de dag, merkte ook Herdman. "Ik liet de spelers wat cijfers zien van de wedstrijd en zei dat ze op dit niveau horen. En dat we nu Kroatië maar gaan pakken. Zo simpel is het, dat is onze nieuwe missie", zei de 47-jarige oefenmeester na afloop. Daarbij gebruikte hij 'het F-woord', zonder het in zijn geheel uit te spreken.

Heel Kroatië was witheet en 24sata – de grootste krant van het land – kwam vrijdag met een noemenswaardige reactie. Herdman werd naakt op de voorpagina afgebeeld, waarbij zijn testikels zichtbaar ontbraken. "Je hebt de praatjes, maar heb je ook de ballen?", luidde de begeleidende tekst. Ook Kroatisch bondscoach Zlatko Dalic liet zich vernietigend uit over Herdman. "De Canadezen moeten respect voor ons hebben, deze uitspraak is geen teken van respect. We zijn de verliezend WK-finalist, we zijn de nummer twee van de wereld. We verdienen respect voor de manier waarop we speelden en voor de manier waarop we anderen respecteren", spuwde de keuzeheer.

De Canadese media toonden zich echter niet gediend van de actie van 24sata, zo bleek zaterdag. Op de zaterdageditie van de Toronto Sun prijkt de levensgrote tekst 'Onze ballen zijn groter', met de omslag van de Kroatische krant in miniatuurversie bijgevoegd. Wie van de twee ruziemakers het bij het rechte eind heeft laten we in het ongewisse; wel staat Kroatië met één punt vooralsnog boven Canada in Groep F. Ze zullen het zondag om 17.00 uur sportief uitvechten.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wauw wtf heb ik gelezen nu..... Zijn mensen echt zo kinderachtig?

27 november 2022 om 11:08

Nou inderdaad.... gaan we fuck nu ook al het f-woord noemen? Hoe betuttelend beginnen we te worden?

27 november 2022 om 12:49

E dan vervolgens dat Kroatie er nog over valt ook. Het ziet er weer allemaal uit als 1 grote kunstmatige "strijd" te creeeren om de spelers maximaal scherp te zetten. Ik kan er helemaal niks mee.

27 november 2022 om 13:05

Ben ik niet met je eens. Kinderen jonger dan 10 lezen ook sites als vz. Ik vind dat als je jong bent je geen scheldwoorden hoeft te gebruiken. Dus ik snap het wel.

27 november 2022 om 19:32

Maar het is vaak genoeg geen scheldwoord.

Hij had netjes moeten zeggen dat ze uitgeschakeld zijn en er met minimaal drie goals verschil afgaan tegen Kroatië.

27 november 2022 om 10:46

Denk je? Heb België Canada niet gezien, maar ze waren beter dan België en Kroatië is toch een beetje over de Hill.

27 november 2022 om 11:39

Dit is sarcasme...

journalistiek 2022... haha wat een dieptepunt is dit joh

Wat een gezielepiet van Kroatische kant zeg, hoe kan je jezelf laten kennen. Hopelijk rennen ze vanavond in het mes van Canada, zou ik nu extra prachtig vinden.

27 november 2022 om 13:15

Dit snap ik niet. Ja het is sneu van die krant maar dat is maar een krant. Wat die Canada coach hier doet is nog veel triester, dat is 'de coach' can Canada he. Hoe kun je zo spreken over je volgende tegenstander. Totaal respectloos.

27 november 2022 om 13:37

Dit wordt de beste man gevraagd direct na een wedstrijd waarin ze na tig jaar terug op het WK tegen het grote België een belachelijke goede wedstrijd spelen. Ik vind het juist heel erg open en eerlijk hoe trots die vent spreekt over zijn ploeg en gewoon aangeeft wat de realiteit is wil je nog iets van betekenis zijn in deze poule wat ze wel hebben kunnen tonen tegen België. Wanneer je dan als Kroatië zijnde respect wilt forceren, wat er al zeker is geloof mij maar, omdat je op het vorige WK finalist bent geworden, wat een prachtprestatie was, maar kijk ook even terug op hoe en tegen welke tegenstanders zij daar zijn geraakt. In die zin zegt zo'n finaleplaats niet per se alsof je het WK erop weer een favoriet zou zijn (al vind ik ze wel erg goed hoor, maar ik zie Canada zeker niet kansloos).

27 november 2022 om 11:03

Eerder een Balkan oorlog.

Iedereen loop te janken om 'respect' tegenwoordig, flikker op zeg. Respect krijg je, daar ga je niet om bedelen. Wat een droeftoeter die Dalic.

27 november 2022 om 12:31

Jezelf de nummer 2 van de wereld noemen, omdat je 4 jaar geleden op het wk de finale verloor…. Ook lachwekkend. Ze hebben geen enkele fatsoenlijke aanvaller meer die Kroaten. Gunde ze zo zwaar de WK titel in 2018. Dat zou de mooiste titel in de historie van het voetbal zijn. Maar deze reactie slaat nergens op.

Wat een overdreven reactie van die Kroatische krant. Te triest voor woorden!

27 november 2022 om 14:40

Behalve kranten die profeten belachelijk afbeelden zeker.

Kleinzerige macho’s bij die Kroatische krantjes, bedroevend dat volwassen mensen zich zo aanstellen zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren