Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Canada verliest voor het eerst; VS na 60 jaar nog altijd zonder zege bij Mexico

Laatste update:

Canada is er vooralsnog niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK in Qatar. De koploper van de Midden-Amerikaanse WK-groep was bij een gelijkspel tegen Costa Rica verzekerd van deelname aan het mondiale eindtoernooi, maar ging in Estadio Nacional de Costa Rica met 1-0 onderuit. Het betekende de eerste nederlaag in de WK-kwalificatiecyclus voor de Canadezen, die zondag een herkansing krijgen tegen nummer voorlaatst Jamaica. De kraker tussen nummer twee de Verenigde Staten en nummer drie Mexico eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Costa Rica - Canada 1-0
Canada had aan een punt genoeg voor plaatsing voor het WK, daar de voorsprong op nummer vier Costa Rica voorafgaand aan het onderlinge duel negen punten was met nog drie wedstrijden te spelen. Canada was bovendien nog ongeslagen in de WK-kwalificatiecyclus en speelde enkel vier keer gelijk. Mark-Anthony Kaye bewees zijn elftal echter een slechte dienst door na een half uur spelen twee keer geel en dus rood te pakken. De ploeg van bondscoach John Herdman kreeg vervolgens geen grip meer op het duel en moest op slag van rust de openingstreffer slikken.

Na een voorzet vanaf de rechterkant van het strafschopgebied van Gerson Torres kopte Celso Borges diagonaal raak: 1-0. Canada kreeg vervolgens wel kansen, maar stuitte onder meer via Tajon Buchanan op doelman Keylor Navas. Aan de overkant werd een levensgrote kans van Joel Campbell ternauwernood van de lijn gehaald door doelman Milan Borjan. Een kwartier voor tijd leek het punt en dus het WK-ticket voor Canada er alsnog te komen, toen Buchanan een rebound voor het inkoppen had. De middenvelder van Club Brugge mikte te hoog en raakte de lat. Ook de volley die daarop volgde trof geen doel. Canada moet het klusje nu zondag zien te klaren in de thuiswedstrijd tegen Jamaica, als het opnieuw genoeg heeft aan een punt.

Mexico - Verenigde Staten 0-0
Met Edson Álvarez en Hirving Lozano in de basis en Erick Gutiérrez op de bank begon Mexico aan de kraker in de Midden-Amerikaanse WK-groep tegen de Verenigde Staten. De nummer twee en drie wisten echter geen vuist te maken en kwamen er slechts sporadisch gevaarlijk uit. Team USA, dat aantrad zonder de geblesseerde Sergiño Dest en Heracles Almelo-middenvelder Luca de la Torre op de bank hield, kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar Yunus Musah en Christian Pulisic waren ongelukkig in de afronding. Na rust hielp Lozano een grote kans om zeep door de bal rakelings over te schieten in kansrijke positie. Namens de VS waren Theoson Siebatcheu en Giovanni Reyna dichtbij de openingstreffer, maar gescoord zou er niet worden.

De Verenigde Staten blijven daardoor ook na 62 jaar nog altijd zonder zege op bezoek bij Mexico. Beide landen hebben nu 22 punten uit 12 duels met nog twee kwalificatiewedstrijden te gaan. De voorsprong op nummer vier Costa Rica bedraagt drie punten. De Verenigde Staten sluiten de cyclus af tegen Panama en Costa Rica, terwijl Mexico het opneemt tegen Honduras en El Salvador. De nummers één tot en met drie plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, plek drie geeft recht op deelname aan de intercontinentale play-offs voor een ticket naar Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo een reeks heeft de Faröer tegen ons …

Ik las op de Chelsea reddit dat de loftrompet alweer opgestoken werd voor onze vriend Christian "captain America" Pulisic, maar hij laat het eens te meer afweten. Pulisic is altijd 'ongelukkig' in het afronden, ondertussen al zo lang dat ik het idee heb dat het niet meer ongelukkig is maar vooral onkunde. Hij moet daar echt stappen in maken. Zijn pieken zijn hoog, maar zijn dalen zijn echt veel, veel te diep.

25 maart 2022 om 09:22

Een mindere versie van Hazard, maar dezelfde problemen. Als een non-Chelsea fan, mag ik je vragen wat je van hem verwachtte? Ik zelf had nooit het idee dat hij een echt waardevolle/vaste basisspeler kon worden bij Chelsea en ik ben tot nu nog niet ongelijk bewezen. Pulisic is een gemiddelde speler, niks speciaals behalve zijn snelheid. Ik zie niet wat Chelsea in hem zag maar misschien kan jij mij meer vertellen?

25 maart 2022 om 10:39

Ik kende hem niet goed genoeg om echt iets van hem te verwachten. Ik ben hem pas vanaf januari 2019 gaan volgen en heb hier ook meerdere keren gezegd dat hij vooral een goede marketingstrategie was om jonge Amerikanen aan Chelsea te verbinden. Hij heeft mij verbaasd met zijn vorm na de corona stop, maar is daarna eigenlijk niet meer op dat niveau geweest. Pulisic mag in geen enkel opzicht de veters van Hazard strikken, een speler die ik oneindig veel hoger heb zitten.

wel echt lachwekkend dat dit continent procentueel gewoon evenveel wk tickets krijgt als zuid amerika. 4 van de 8 vs 5 van de 10. In zuid amerika kwalificeren is echt veel moeiljiker. Landen als Colombia en Chili gaan daar gewoon buiten de boot vallen. Die zouden met het 3e team nog 1e worden in noord amerika. Honduras,jamaica en el salvador zijn gewoon halve amatuerploegen man. Nou moeiljk hoor, je kwalificeren voor het wk dan. Ben zelf nog steeds voor een wereldwijde kwalificatie maar weet niet of dat te doen is kwa reizen enzo. Blijf het wel bizar vinden dat landen als Italie en wellicht porugal buiten de boot vallen, en een canada er wel gewoon bij is ivm een kwalifiactie tegen veredelde amateurploegen.

25 maart 2022 om 09:57

ben het met je eens, dat het erg jammer is dat je sommige toplanden niet te zien krijgt op een WK terwijl er landen heen gaan die er eigenlijks niks te zoeken hebben (wat betreft het winnen van het toernooi etc.). Je hebt soms leuke uitschieters met een leuke generatie aan spelers en een dosis geluk dat ze het nog redelijk ver schoppen op zo'n toernooi.

maar eigenlijk gaat het wel WK al jaar en dag om top landen van europa en zuid-amerika, de restis gewoon toernooi vulling.

25 maart 2022 om 10:39

El Salvador, Canada en Panama begonnen in fase 1, vervolgens hebben zij nog een tussenronde gespeelt en toen pas kwamen zij in fase 3, waar Amerika, Mexico etc. automatisch gekwalificeerd voor zijn.Er doen totaal 34 landen mee aan de kwalificatie voor het WK bij Noord/Centraal Amerika. En daarvan krijgen er 'maar' 3 landen een directe ticket. Terwijl in Amerika maar 10 landen meedoen en er 4 directe tickets zijn te verdienen en de nummer 5 nog naar een play off ronde gaat.Waarbij de Zuid Amerikaanse landen bijna altijd favoriet zijn om te winnen.Italië heeft het gewoon laten afweten, eerst in de poulefase en nu in de play off. Dan verdien je het ook niet.

25 maart 2022 om 10:52

Klopt absoluut niet. Concacaf bestaat uit meer dan 8 landen namelijk heel Noord Amerika, heel midden Amerika, alle eilanden van Caraïbisch gebied en 3 landen van Zuid Amerika. In totaal meer dan 40 landen. Ze spelen eerst pre-qualifiers en dan een poule en pas daarna blijven er 8 landen over die strijden om 3 plekken plus een play off plek. Concacaf landen doen het ook niet slecht op WK. Ze overleven vaak de poule en ook daarna doen ze het goed. Nederland had swalbe nodig om van Mexico in blessure tijd te winnen en strafschoppen om van Costa Rica te winnen. De reden dat italie niet naar WK gaat is niet omdat Europa niet genoeg plekken heeft maar omdat ze niet konden winnen van landen als Noord Ierland, Zwitserland en Noord Macedonie. Noord Macedonie staat lager op de Fifa ranking dan Jamaica. Wat wel klopt is dat Zuid Amerika een van de zwaarste poules heeft ook omdat er geen enkele zwakke tegenstander is.

25 maart 2022 om 12:13

noord amerika heeft echt veel meer landen hoor. die hebben ook meerdere kwalificatie stages.

25 maart 2022 om 13:59

yes, sorry heren heb me niet goed genoeg ingelezen. Jullie hebben gelijk. drie is prima dan!

25 maart 2022 om 14:56

Al benoemd, maar je vergeet inderdaad nog een stuk of 40 landen dat al uitgeschakkeld is voor dit WK

Ik vind overigens 3-4 ook wel aan de hoge kant voor een continent met dusdanig laag niveau, maar aan de andere kant is 3 ook niet heel veel en minder van N-Amerika zou ook niet leuk zijn (het blijft een WK, niet EK + Brazilië, en daarbij wil je toch wel alle werelddelen in actie zien)

En Mexico heeft normaliter gelukkig nog altijd wel wat niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren