Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur hekelt gerucht: 'Mensen willen ons tegen elkaar uitspelen'

Laatste update:
/

De beslissing van SC Cambuur om niet Henk de Jong maar assistent-trainer Sandor van der Heide de laan uit te sturen, zorgt nog altijd voor gefronste wenkbrauwen. De suggestie dat Van der Heide het veld moest ruimen in de hoop dat De Jong zich solidair zou verklaren, klopt niet, zo benadrukt technisch directeur Henry van der Vegt.

Cambuur, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd won, had zich op die manier een afkoopsom bespaard en zonder problemen afscheid kunnen nemen van een trainer die populair is onder de fans. "Kennelijk verzinnen mensen complottheorieën, om ons tegen elkaar uit te spelen", briest Van der Vegt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hier is absoluut niets van waar."

/

Het bestuur wil De Jong in het zadel houden, zo benadrukt Van der Vegt. "Wij hebben hem heel duidelijk uitgelegd wat onze beweegredenen waren om Sandor uit de staf te halen, en bij hem meteen het gevoel weggehaald dat ons besluit onderdeel van een groter plan was." De directie vond dat er te weinig ontwikkeling in het voetbal zat en dat de stem van Van der Heide te zwaar woog in de tactiek. Inmiddels heeft Van der Heide een contract bij topklasser IJsselmeervogels getekend.

Cambuur gaat na de jaarwisseling met De Jong om de tafel. Van der Vegt weet echter hoe het in de voetballerij werkt. "En bovendien: een trainer moet het zelf ook zien zitten, hé?" Hij noemt het vertrek van Dwight Lodeweges bij sc Heerenveen als voorbeeld. "Maar dat is niet onze insteek, laat ik dat vooropstellen", benadrukt de sportbestuurder.

Denk jij dat Henk de Jong het seizoen afmaakt bij SC Cambuur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij mag blijven, vind hem altijd een goeie en duidelijke mening hebben.

19 november 2015 om 09:28

Daarbij is het materiaal natuurlijk niet denderend. Ook hebben ze wel veel pech gehad hoor!

19 november 2015 om 09:33

Nee inderdaad, ze missen zeker kwaliteit. Daar kun je hem ook moeilijk op afrekenen.

Heel persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met de interviews van Henk de Jong. Heb altijd sterk het gevoel dat die zegt wat de mensen willen horen, "wij zijn maar Cambuur, een klein clubje" | "Die barto is echt heel lief joch" en nog meer van zulke! Maargoed, hij heeft vooral z'n eerste jaren, goed werk verricht!

19 november 2015 om 10:16

Ik snap dat je dat zegt. Toch kan ik je zeggen dat Henk écht zo is. Hij speelt geen rol, maar omdat hij altijd vriendelijk en enthousiast is wordt dat al snel zo gezien. Eigenlijk wel jammer als je erover nadenkt.

19 november 2015 om 13:20

Ik heb Henk een paar keer mogen treffen bij Heerenveen. Hoe hij met mensen omgaat, dat is gewoon erg mooi om te zien. Een mensen-mens!

Het rare is, Cambuur heeft net zoveel verloren deze competitie als Az en Excelsior deze competitie. Het probleem is alleen dat ze nooit eens een overwinning over de streep trekken. Na Ajax uit volgt een serie van 4 wedstrijden waar de punten gehaald moeten worden. Haal je uit de 4 wedstrijden 8 punten, dan sta je er weer heel anders voor. Dan ga je wat rustiger de winterstop in.

Wat bedoel je hier Henry met je opmerking "we weten allemaal hoe het in de voetballerij werkt"? Als je hiermee Henks kwaliteiten ook maar enigszins in twijfel trekt dan heb je het bij mij helemaal verbruid!

Sinds jij erbij bent is het gaan rommelen!!

En toch blijft het vreemd. Als je zegt dat een assistent teveel inspraak heeft dan houdt dit volgens mij in dat je geen of weinig vertrouwen in de trainer hebt. Ik geloof niet dat de Jong naar de directie gestapt is en gevraagd heeft om de assistent te verwijderen dus is er iets anders aan de hand. Van der Vegt zorgt er op deze manier voor dat er straks twee kampen ontstaan. Misschien is er wel mede door van der Vegt een "ongelukkig" aankoopbeleid geweest.

19 november 2015 om 10:56

Aankoopbeleid is niet raar voor het budget wat Cambuur heeft. Het ongeluk zit in de blessures die er zijn op het moment.

19 november 2015 om 11:17

Precies. Het zit dit seizoen nog niet mee. Maar het lijkt mij wel belangrijk de rijen gesloten te houden en in de media niet overal op te reageren. We moeten nu verder. In de winter een paar gerichte aankopen. Moet goed komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren