Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur droomt van Europees voetbal: 'We kunnen een heel eind komen'

Laatste update:
/

SC Cambuur hoeft zich al weken niet meer druk te maken over degradatie en kan het seizoen in alle rust uitspelen. De club uit Leeuwarden heeft een veilige marge met de onderste ploegen en kan met een beetje geluk zelfs nog een ticket voor de play-offs om Europees voetbal bemachtigen. Daar gaf het elftal van Henk de Jong zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles in ieder geval een goede aanzet toe.

Cambuur won het duel met de Deventenaren met 1-0, dankzij een late goal van invaller Sebastian Steblecki. "Ik heb het laatst ook al een keer gezegd, maar ik vind dít de beste overwinning van dit seizoen", zei een zeer tevreden De Jong na afloop tegen FOX Sports. "Niet vanwege het sprankelende voetbal, maar je moet wel rustig en geduldig spelen tegen zo'n ploeg. En dat vind ik knap."

"Dat is namelijk heel lastig, want Go Ahead Eagles wilde niet voetballen en dat begrijp ik ook wel", vervolgde de oefenmeester, die weet dat een plekje in de play-offs om Europees voetbal niet uit te sluiten valt: "We kunnen een heel eind komen en dan zien we aan het einde van het seizoen wat het op gaat leveren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik was in het stadion. GAE had helemaal niks te vertellen en Cambuur kon er vaak niet doorheen komen. Gelukkig werd het toch nog 1-0. Dik verdiende zege!

5 april 2015 om 20:23

Dit geldt voor alle ploegen: stel je haalt en wint de playoffs. Wat dan? Tegen de minste tegenstanders vliegen we er al uit. We kunnen beter lekker binnen onze eigen grenzen ballen.
Behalve de tripjes voor de supporters, die zijn dan wel weer leuk.

Als ze realistisch naar de ranglijst kijken dan is de kans dat Cambuur de play-offs gaat halen natuurlijk klein. Dan zou PEC in principe de beker nog een keer moeten winnen en moet Cambuur vervolgens ook nog FC Twente, FC Groningen en Willem II voorblijven in de competitie.

5 april 2015 om 20:24

Gun die calimero's toch wat joh.

Willem II gaat boven cambuur eindigen

Ze verdienen de play-offs spelen leuk voetbal, maar voor de cofficientenlijst zie ik liever een club als Heerenveen.

6 april 2015 om 07:45

Als je play-off speelt heb je geen europees voetbal maar speel je voor europees voetbal. Heeft geen invloed op de coefficientlijst.

Leuk voor Cambuur maar voor het nederlandse voetbal die het al zo moeilijk heeft in europa lijkt het me geen goed idee. Gaat Cambuur ook alleen mar een hoop geld kosten want ze kunnen de wedstrijden al niet in eigen stadion spelen want ik denk niet dat het cambuur aan de eisen voldoet.

Laat ons maar 9e eindigen. Scheelt 2 weken langer doorspelen en 2 weken eerder starten. Laat willem 2 maar playoffs spelen dan gaan ze volgend seizoen go ahead achterna.

Pff... Voetbalzone weet er weer een onzintopic van te maken. Niemand binnen cambuur heeft ooit gezegd europees te willen. Wij zijn down to earth. Dit in tegenstelling tot de tilburgers.. en met 8e plek heb je voorlopig nog geen playoffs. 2x beker voor pec is uthopie. Nee tis goed zo, lekker paar punten pakken en linkerrijtje halen. Evt wel playoffs halen en van dkv winnen, maar dan tegen een club als vitesse of az er alsnog uitgaan. No problem, wie wil nou in juli tegen fc hutjekutje uit tsjechie.

We doen het al niet best in Europa, laten we hopen dat clubs ons gaan vertegenwoordigen met nog een beetje investering qua team...EL: ajax, feyenoord, az, vitesse.....

Gewoon een prima seizoen voor Cambuur! Niks in Europa te zoeken mocht het zover komen, maar dat is ook helemaal niet de doelstelling! Attractief voetbal laten zien, fouten maken maar wel beloond worden! Als de eredivisie een verkeersexamen was, zou niemand slagen! Prima resultaat weer vandaag! Nu bekijken hoe je deze lijn kunt vasthouden, volgend seizoen 14e, who cares!! Het is gewoon een feest om in Leeuwarden te wonen, soms negeer ik teletekst als ik het niet kan zien en laat ik het afhangen van de jolende fietsers na afloop! 10 van de 10 keer weet je de uitslag, als je even luistert! Verder moet er een "knuffelbeer van het jaar"" uitgereikt worden! Die gaat uiteraard naar de Jong, kan niet anders dat hij de Foppe wordt in Leeuwarden, die man moet je voor het leven vast leggen! En anders symbolisch ontslaan (als het echt niet meer kan) maar wel blijven doorbetalen, wat een held! Cocu zal op basis van het winnen van de Eredivisie wel Coach van het jaar worden, maar eigenlijk weten we allemaal wel wie hem echt verdient!

6 april 2015 om 04:34

De jong for president !

6 april 2015 om 10:23

Vind het verbazingwekkend al die namen te lezen waarin Utrecht is geinteresseerd, zonder dat iemand ooit aan henkie denkt. Mensen beseffen denk ik niet hoe ongelooflijk matig de selectie van Cambuur is. Alleen een tovenaar eindigt hier mee in het linker rijtje

6 april 2015 om 12:31

Cambuur heeft een prima selectie. Niks mis mee. Dat clubs niet geïnteresseerd zijn in Henk de Jong heeft puur met z'n provenciale boerke uitstraling te maken. Bij Cambuur zijn geen verwachtingen bij clubs die standaard subtop spelen zoals Heerenveen, Az, Groningen, Twente en Vitesse wel.

Ik hoop niet dat Cambuur de play offs haalt. Is wel leuk dat we dan misschien nog 2 derby's spelen. Maar ben er bang voor dat heerenveen dan gaat verliezen. En daar heb ik niet zoveel zin in. Want ik moet ook nog gewoon aan het werk met leeuwarders en heb geen zin om dat geouwehoer steeds te moeten aan horen.

6 april 2015 om 10:00

En dat gevoel heb ik bijna 20 jaar gehad als cambuurfan in een dorp. Dus kom op, rivaliteit is leuk.. niet aanstellen, just grow a pair

6 april 2015 om 10:24

Een club iets misgunnen omdat je daar persoonlijk last van gaat hebben lijkt me behoorlijk egoistisch.

Weer een beetje de grootheidswaanzin. Cambuur doet het leuk, maar laat je nu niet uit over Europees voetbal in de media. Als je de play-offs haalt, moet je daar achteraf op reageren alsof het de kers op de taart is. Maar ten eerste zie maar eens in het linker rijtje te eindigen voordat je een grote mond hebt. Zie eerst nog maar eens van fc hoogkerk te winnen...

Kijk vervolgens eens naar komen seizoen, met een TD die Cambuur enorm in de problemen gaat brengen...
Cambuur moet zich nu al richten op komend seizoen, in een poging weer het zelfde resultaat te evenaren als afgelopen 2 seizoenen. Dat bravoure komt de club niet ten goede. Een grote mond staat Cambuur niet.

6 april 2015 om 12:32

Lijkt mij zoals vaker dat er een vraag wordt gesteld waarop normaal geantwoord wordt. Cambuur zou achtste kunnen eindigen. Als Zwolle de beker wint geeft plek acht recht op de play-offs. Zoals de Jong aan geeft we kunnen een heel eind komen maar kijken aan het eind wel waar we staan. Ik zie dus nergens staan dat we het wel even halen. Daar gaf deze wedstrijd ook geen aanleiding toe want scheelde niet alles of ik was in slaap gevallen.

Het zou een mooie stunt zijn , maar we hebben nog niets in Europa te zoeken

Als club heb je altijd de doelstelling zo hoog mogelijk te eindigen. Cambuur moet echter geen play offs spelen vind ik persoonlijk als cambuur supporter. Lekker het seizoen uit voetballen en fris het nieuwe seizoen in. 9e of 10 worden, niks mis mee. Een uitstekende prestatie van het team en de technische staf. Hulde aan de Jong maar ook aan de supporters voor weer een prachtig seizoen. Meerdere malen zonder stem thuisgekomen, altijd sfeervol!

welke NL-se club heeft wel wat in Europa te zoeken..mooie ervaring en extra inkomsten..come on Cambuur!

Cambuur gun ik opzich wel Europees voetbal maar ik denk dat als ze de play offs halen ze wel redelijk kansloos zijn. Ik denk dat het voor het Nlse voetbal het beste is als Vitesse de play offs wint. Want ik denk dat ze met deze groep minstens de groepsfase kunnen halen en Bosz laat Vitesse ook mooi voetbal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren