Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Busquets: ‘Fysiek en mentaal moet je de intense kalender wel aankunnen’

Laatste update:

Barcelona kan het seizoen in de komende weken maken of breken. De ploeg staat in de halve finale van de Champions League, speelt in de finale van de Copa del Rey en heeft in de competitie een voorsprong van twee punten op Real Madrid. Het speelschema is moordend en volgens middenvelder Sergio Busquets komt het mentale aspect nu om de hoek kijken.

/

“Het mentale aspect is een bijzonder belangrijk onderdeel van het spel. Je moet jezelf in drie of vier dagen tijd voorbereiden op verschillende tegenstanders in verschillende competities. Dan speel je in de zomer voor je land op een EK of een WK. Er is weinig tijd om uit te rusten of bij te komen. De kalender is bijzonder intens, fysiek en mentaal moet je het wel aankunnen", laat hij weten op de site van de UEFA.

Volgens Busquets vraagt de Champions League wat anders dan de Primera División. “Het verschil is groot. In de Champions League wordt meer gevraagd, want de beste ploegen van Europa zijn betrokken bij die competitie. Na de groepsfase kan een tegendoelpunt al enorm veel pijn doen. Er is geen ruimte om fouten te maken. In de competitie is er meer ruimte om fouten te maken. Het gaat om de drie punten, de uitslag maakt eigenlijk niet uit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen dat wij vanavond dan ook geen fouten maken en gewoon een goed resultaat neerzetten! Ik beschouw Bayern nog steeds als favoriet, zeker na 2 jaar geleden, met of zonder blessures. Maar ik geloof er heel hard in dat we kunnen doorbekeren en vanavond een goed resultaat kunnen halen, zeker met MSN zo in vorm en natuurlijk ook de rest van Barça! Vamossss, kan niet wachten! Visca el barça!

6 mei 2015 om 17:29

Laten we hopen dat het anders gaat vanavond. Ik heb in ieder geval wel goede hoop met onze voorhoede al helemaal. Belangrijkste is geen tegengoal incasseren en zelf 2/3 maken zou lekker zijn!

6 mei 2015 om 18:34

Ik denk dat het verstandig is om je in de underdog positie te wurmen als Barça zijnde, dus wat dat betreft ben je goed bezig, maar wat mij betreft is er maar één underdog op dit moment en dat is Bayern. Met Robben en Ribery gelijkwaardig, zonder die twee een halve klasse minder dan Barça. Dat is als barça zonder Messi en Neymar.

6 mei 2015 om 18:42

@rickbarca, Ik hoop het ook, maar geen tegengoal lijkt mij bijna onmogelijk. Achja, we zullen zien, hopen op het beste!! Als Barça speelt zoals ze laatste tijd bezig zijn, ben ik een gelukkig mens, zeker met MSN in vorm

@selassi 020, het is niet mijn bedoeling om me in de underdog positie te zetten, maar dat is mijn oprechte gedachte. Ik snap dat je het zonder Ribéry en Robben een minder Bayern vind (wat ook zo is natuurlijk), maar ik vind dat ze nog steeds ongelooflijk veel kwaliteit hebben. Maar als ze vandaag spelen in de vorm dat zij doen de laatste weken, en wij ook in onze vorm van de laatste weken, dan is Barça inderdaad de favoriet ja. We zullen het wel zien vanavond! :P

Hopelijk geen herhaling van 2 jaar geleden en pakken we Bayern thuis en uit dit keer! Ik hoop dat de middenveld met de druk om kan gaan en dat de voorhoede doet wat ze zo goed doen dit seizoen! Met een 2-0 winst of 3-0 richting Munchen gaan volgende week zou prachtig zijn, maar ik denk helaas dat Bayern minimaal een of 2 goals zal scoren.

Bayern moet nog altijd niet onderschat worden, tuurlijk missen ze Ribery en Robben, maar ik denk dat Pep de club zo goed kent dat het wel compenseert. Hij zal ongeacht een manier hebben bedacht om Barca pijn te doen. Het is nu nog afwachten om te zien wat Enrique in huis heeft om daar op te antwoorden.

Minimale afslachting van Bayern en sportieve wraak van 2 jaar terug. Niks minder. We gaan ze kapot maken. 3-0 voor Barcelona. Weg met Bayern.

6 mei 2015 om 23:34

Je had nog gelijk ook

Daar heeft Busquets een heel goed punt. Hoe goed je ook bent als voetballer, je blijft mens.

Volgens mij speelt Busquets als hij niet geblesseerd is gewoon alles. Om dan elke wedstrijd weer scherp te zijn is een prestatie.

Maar ik denk wel dat er veel beroepen of studies zijn die veel drukker zijn en meer stress opleveren, waar je veel langere dagen maakt en (veel) kortere nachten hebt. Bovendien produceert je lichaam bij sporten een bepaald gelukshormoon en dat maakt het ook een stuk makkelijker denk ik.

Eigenlijk denk ik dat Busquets zich niet moet aanstellen en ook in dit opzicht blij moet zijn met het beroep dat hij heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren