Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Burnley keert volgend seizoen na jaar afwezigheid terug in de Premier League

Laatste update:

Burnley speelt volgend seizoen weer in de Premier League. De ploeg van trainer Vincent Kompany won vrijdagavond met 1-2 van Middlesbrough, en doordat nummer drie Luton Town ook niet wist te winnen (0-0 bij Millwall), is Burnley zeker van een plek bij de bovenste twee in het Championship. Dat betekent dat Burnley na een seizoen afwezigheid vanaf komende zomer weer op het hoogste niveau in Engeland actief zal zijn.

Bijzonderheden:
Burnley, met Ian Maatsen in de basis, kwam na twaalf minuten op voorsprong. Josh Brownhill besloot maar eens uit te halen van net buiten het strafschopgebied, en zijn inzet werd van dichtbij doeltreffend van richting veranderd door Ashley Barnes: 0-1. Vlak na rust kwam Middlesbrough op gelijke hoogte, nadat Josh Cullen een overtreding in het eigen strafschopgebied beging en Chuba Akpom de toegekende penalty benutte. Halverwege de tweede helft zette Connor Roberts de bezoekers weer op voorsprong door een lage voorzet van Nathan Tella binnen te tikken. Vervolgens hield Burnley stand, waarna het grote feest kon losbarsten.

{embed

Middlesbrough – Burnley 1-2
12’ 0-1 Ashley Barnes (assist: Josh Brownhill)
48’ 1-1 Chuba Akpom (penalty)
66’ 1-2 Connor Roberts (assist: Nathan Tella)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk kunnen we onze kleine(re) 😉 buren volgend jaar eindelijk weer eens vergezellen in de PL maar helaas is het de laatste weken weer het eeuwenoude Rovers dat het op het moment suprême het (wederom) laat afweten. Vandaag op Ewood Park totaal geen vuist kunnen maken tegen concurrent Norwich na al een belabberde vertoning bij Birmingham City afgelopen weekend. We staan nog steeds zesde maar het gaat er nu echt om spannen. We hebben echt een resultaat nodig bij Huddersfield, met daarna 2 thuiswedstrijden achter elkaar met mogelijkheden tegen Coventry en Hull! COYB💙

8 april 2023 om 00:33

Blackburn Rovers promoveren zou echt heerlijk zijn. Zelf 1 keer geweest daar. Echt een prachtige club.

8 april 2023 om 10:39

Zou het ze zeker gunnen. Vind een blackburn een veel mooiere club dan burnley bv. Mja zijn genoeg prachtige clubs die een plek in de premier league verdienen.

Luton Town...zou toch fantastisch zijn als die ook promoveren!

7 april 2023 om 23:45

Blackburn Rovers na 11 jaar zou ik persoonlijk mooier vinden, maar ik schijn niet geheel objectief te zijn!

7 april 2023 om 23:51

Middlesbrough en blackburn gun ik het wel

8 april 2023 om 00:03

Veel mooie clubs op de diverse niveaus die strijden voor promotie zoals Blackburn, Boro, Luton, Millwall (Championship), Ipswich, Wednesday, Bolton, Pompey (League One), Orient, Bradford, Stockport (League Two) en Notts County (National League) Hoop in de Championship uiteraard maar op 1 club in de play-offs!

8 april 2023 om 00:15

Eens! Mooie club Blackburn, stiekem had ik gehoopt dat ze direct zouden promoveren

Kompany levert toch zeer goed werk daar! De perfecte opvolger van Pep bij City

Mooi voor Burnley en in het bijzonder Kompany en Maatsen. Ik heb begrepen dat Burnley slechts 2 wedstrijden van 39 heeft verloren. Promotie dik en dik verdiend. Knap werk van de trainer!

Als speler van Burnley kan Wout Weghorst sowieso PL spelen volgend seizoen als men geen andere plannen heeft.

Tweede ploeg die ook de beste papieren heeft om te promoveren is Sheffield United . Die spelen maandag tegen Burnley

7 april 2023 om 23:57

Het is niet echt een Kompany spits. Dus het zou wel eens kunnen dat ze hem laten gaan.

8 april 2023 om 02:37

Kompany zal natuurlijk wel zijn spel ideeën wat moeten aanpassen in de Premier League. Zo aanvallend spelen is maar voor weinig weggelegd, en is doorgaans killing voor een gepromoveerde club.

8 april 2023 om 14:08

Dan nog kan je dat doen met een betere voetballer in de spits.

Vincent kompany, hoedje af voor die man. Wat die man daar heeft neergezet is ongekend. Dominant voetbal met spelers die hij zelf kende.

Heel verdiende promotie en met bijna zekerheid ook het kampioenschap. Vandaag ook weer indrukwekkend hoe ze op bezoek bij Boro, die zelf ook een heel goed en duurder team hebben, gewoon het spel domineren. Kompany heeft het uitstekend voor elkaar gekregen, voor het seizoen begon werden ze hooguit als play off kandidaat geschat omdat ze veel belangrijke spelers hadden verloren en de start was wat moeilijk, maar vanaf midden september hebben ze gewoon alles gedomineerd.

Ik vraag me wel af hoe ze het tegen betere teams in de PL gaan doen, want datzelfde aanvallende voetbal blijven spelen zal niet makkelijk zijn.

Nu nog hopen dat Sheffield die 2e plek kan veilig stellen, hebben de voorbije 2 speeldagen een uitstekende zaak gedaan en weer afstand genomen, want Boro leek toch even heel dichtbij te komen.

8 april 2023 om 00:55

Even een vraagje omdat het me opvalt, het is voor de rest niet aanvallend bedoeld, maar waarom noem je Sheffield United Sheffield ipv dus Sheffield United? Het is namelijk niet zo dat ze de enige grote club zijn uit Sheffield nu actief in de EFL(denk persoonlijk dat Wednesday zelf iets groter is) Valt me gewoon op en ondanks dat Sheffield United nu veel beter is hebben ze imo niet het recht of de vanzelfsprekend om als Sheffield te worden aangeduid maar dat is mijn mening! We noemen Manchester United ook geen Manchester bijvoorbeeld

8 april 2023 om 02:10

Wordt Sheffield Wednesday niet gewoon Wednesday genoemd?

8 april 2023 om 05:15

Oh ik noem Manchester United wel eens Manchester eigenlijk.

8 april 2023 om 11:09

Ja maar dus nooit Sheffield en sws zijn er geen andere clubs in het Engelse voetbal die Wednesday in de naam hebben buiten Sheffield Wednesday. En ja misschien overdrijf ik maar ik vind gewoon dat er als er meer betaaldvoetbalclubs uit een stad komen je niet een club gewoon bij de stadsnaam kunt noemen. Bristol City en Bristol Rovers zijn ook gewoon compleet andere clubs bijvoorbeeld

8 april 2023 om 12:10

Context. In Sheffield zeg ik United of Blades maar niet iedereen zou hier dan begrijpen over wie ik het heb omdat dit een Nederlands forum is. United is op dit moment het enige Sheffield in de Championship, dus als ik in een topic over de Championship Sheffield zeg neem ik aan dat iedereen hier snapt welke ploeg ik het over heb.

Je zoekt er dus meer achter dan wat het eigenlijk is. Persoonlijk heb ik het liever over het voetbal dat deze ploegen spelen dan de correcte benaming of geschiedenis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren