Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Burak Yilmaz voegt via Instagram nieuw hoofdstuk toe aan oneindige soap

Laatste update:

Burak Yilmaz vertrekt aan het einde van het seizoen bij Fortuna Sittard, zo maakt hij vrijdagmiddag zelf bekend via Instagram. Donderdag meldde Voetbal International al dat de Turkse aanvaller voornemens was om te stoppen. Die berichten worden nu bevestigd door de hoofdrolspeler zelf. Yilmaz wil zich volledig focussen op zijn trainerscarrière. Zijn verblijf in Sittard blijft beperkt tot een jaar.

"Ik zal volgend seizoen niet meer voor Fortuna Sittard spelen", zo laat Yilmaz weten via Instagram Stories. "Ik zal op een later moment vertellen wat er is gebeurd met de president en Azerion (mede-eigenaar, red.). Ik wens jullie het beste." Het afscheid van de Turk mag geen verrassing heten. De 77-voudig international plaatste begin april een afscheidsbericht op Instagram en speelde, hoewel hij wel op het bericht terugkwam, sindsdien geen minuut meer voor Fortuna.

Volgens Yilmaz zelf was dat vanwege blessureleed, maar technisch manager Sjoerd Ars gaf donderdag een andere verklaring aan Voetbal International. "Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken", aldus Ars. "We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap."

In Turkije gaan geruchten rond dat Yilmaz wordt betrokken bij de Turkse nationale ploeg als assistent-bondscoach. De aanvaller tekende vorig jaar zomer een contract voor vijf seizoenen met de intentie om na twee jaar verder te gaan als trainer. Door zijn vertrek gaat de uitwedstrijd tegen Ajax de boeken in als de laatste van Yilmaz in het shirt van Fortuna. Hij kwam in totaal 27 keer in actie voor de Limburgers. Daarin wist hij 9 keer te scoren en gaf hij 5 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben heel benieuwd wat er met Fortuna gaat gebeuren nu deze 'grote' man en die trainer gaan vertrekken. Fortuna heeft op zich best redelijke spelers (als die blijven) waarmee ze volgend jaar gewoon in de Eredivisie kunnen blijven spelen. Heel benieuwd!

26 mei 2023 om 22:50

Contrary wat veel mensen geloven, waarschijnlijk spelen we beter. Kut speelstijl en te verdedigend van de trainer. En Yilmaz liep veel te weinig/ te weinig inzet. En zo scherp voor de goal was hij nou ook weer niet 6/9 penalties.. met spelers als Guth/Pinto/Noslin/Embalo/Gladon/Bistrovic moet je ook veel aanvallender spelen dan je nu deed.

Een van de beste Turkse spitsen ooit. Bedankt Burak, je was een verrijking voor de Eredivisie

26 mei 2023 om 13:52

Haha, verrijking voor de eredivisie. Hij heeft hier louter wat geklungeld in de marge. Prima spits in zijn topjaren, maar helaas voor Fortuna lagen die allang achter hem.

26 mei 2023 om 17:38

Niet zo gek toch? De beste man wordt 38 deze zomer. Toch nog 9 goals en 5 assists. Zet m bij Ajax in de spits en hij haalt wél de 20 goals!

26 mei 2023 om 14:21

Nou overdrijven is ook een vak. Een leek zag dit seizoen geen verschil tussen Henk Veerman en Burak Yilmaz. Wel ben ik ervan overtuigd dat Yilmaz bij een topclub (met betere medespelers) veel meer had kunnen bewerkstelligen, maar dit seizoen bij Fortuna was Yilmaz niet heel best.

26 mei 2023 om 22:52

Je realiseert je dat dit ook vaak aan Yilmaz zelf lag? Vaak op de verkeerde plek en vaak te weinig meters/inzet. De tactiek van de trainer hielp ook niet.

Het waren 27 mooie wedstrijden zullen wij maar zeggen. Er waren hier nog serieus mensen die stonden te verkondigen dat die er wel even 20 ging inschieten. Toch wel een aardig overschatte speler vind ik persoonlijk.

26 mei 2023 om 14:30

En dat terwijl wij hem met zijn allen onderschatten op 24 maart 2021.

26 mei 2023 om 15:37

Op de training heeft hij er vast een stuk of 20 ingeschoten. *Zeg ik wel even met een lachende knipoog.* Toch denk ik dat als het team goed zou lopen, hij aardig in de buurt zou kunnen komen van 15 goals.

26 mei 2023 om 15:43

Overschatte speler ja als je hem op de laatste seizoenen beoordeeld.

26 mei 2023 om 16:50

Ik had, vooral door zijn leeftijd, niet verwacht dat hij er zo veel zou maken. Maar ik vind het toch wel iets hebben dat zo'n speler in Nederland rond loopt. Je gaat er toch even voor zitten wanneer hij een vrije trap moet nemen bijvoorbeeld.
We moeten zoals in sommige competities de ene na de andere uitgerangeerde speler van ver in de 30 halen, maar een paar van die spelers geven de competitie wel een beetje kleur

Burak, de Jan Koller met bravoure

26 mei 2023 om 15:20

Doe je jan koller in mijn ogen tekort mee. Ondanks zijn lengte soms technische eborm vaardig. Geboten van jan koller en milan barros

Had hij ook niet moeten doen, op 37 jarige leeftijd je aansluiten bij Fortuna met alle respect. Maar wel leuk dat hij een jaar in de eredivisie heeft gespeeld. Lekker stoppen en eventueel richten op het trainerschap.

Burak Yilmaz je gaat de geschiedenisboeken in als één van de beste spitsen ooit in de Eredivisie geen twijfel mogelijk!

26 mei 2023 om 15:05

Dat lijkt mij vrij sterk, tenzij je een enorme lijst gaat maken natuurlijk.

26 mei 2023 om 15:14

We moeten er maar vanuit gaan dat je aandacht tekort komt door zoiets absurds te schrijven. Yilmaz zou niet eens in de top-50 staan en in deze vorm niet eens in de top-200

26 mei 2023 om 16:19

Sommigen zullen sarcasme nooit begrijpen...😉

Ik vidn dit altijd een beetje jammer van en voor zo'n grote speler als Burak Yilmaz was. Hij heeft bij mooie grote clubs gespeeld. Vorig seizoen nog bij Lille gespeeld in de CL. Dan ga je na een veel kleinere club, waar je zelf niets mee hebt en dan 27 wedstrijden later stop je je carrière op deze manier.

Je wilt je loopbaan toch afsluiten bij een mooie club, op een mooie manier?

Als een opa in zo’n matig team spelen en alsnog direct betrokken zijn bij 14 goals. Prima statistieken. Jammer dat het zo is afgelopen op een vervelende manier.

26 mei 2023 om 22:54

Is ook niet zo gek als een heel team op je word afgesteld en je word nooit gewisseld. Je moet echter ook kijken naar zijn tekortkomingen tijdens deze periode. Dat waren er nogal wat.

Burak Yilmaz, je weet wat voor persoon Isitgan Gun is en toch ben je naar zijn Fortuna Sittard gegaan. Je gaat later vertellen dat hij zijn belofte(s) niet na is gekomen en dat je daarom weg bent gegaan..

26 mei 2023 om 22:55

Hoe kom je hierbij? Isitan is bij Fortuna in 7 jaar tijd ALLE beloften nagekomen. Btw toen stonden we 19de in de eerste divisie.

27 mei 2023 om 00:17

Omdat Isitgan Gun tijdens zijn periode bij Galatasaray als voorzitter ook sommige afspraken niet na kwam. In die tijd speelde Burak Yilmaz ook bij Galatasaray.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren