Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Burak Yilmaz stopt per direct en hoopte op een afscheid ‘zoals Zlatan’

Laatste update:

Burak Yilmaz zet definitief een punt achter zijn spelersloopbaan, zo heeft de Turkse spits maandagmiddag laten weten op een persconferentie. De 37-jarige Yilmaz stond als laatst onder contract bij Fortuna Sittard, maar beleefde de hoogtepunten van zijn carrière bij LOSC Lille en Galatasaray.

"Gisteravond zwaaide een van 's werelds grootste voetballers af in het stadion”, doelt Yilmaz op het afscheid van Zlatan Ibrahimovic. “Ik wilde ook op die manier afscheid nemen, maar het mocht niet zo zijn. Ik wilde ook niet via internet mijn pensioen aankondigen, daarom zijn we hier vandaag. Ik ben altijd voorstander van face-to-face-communicatie geweest, dus via deze manier wil ik aankondigen dat ik mijn carrière beëindig."

"Ik denk dat zo'n carrière, zo'n voetballeven de droom is van elke jongen”, gaat Yilmaz verder. “Ik dank God dat hij mijn dromen heeft laten uitkomen. Ik kwam bij Antalyaspor toen ik zeven jaar oud was. Ik wil die club enorm bedanken. Zij hebben mij een betere speler gemaakt. Ze hebben me kennis laten maken met het Turkse voetbal. Het is de droom van elke jongen om bij de vier grootste clubs van het land te spelen. Ze hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart."

Met de vier grootste clubs doelt Yilmaz op Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas en Trabzonspor. De 77-voudig international heeft voor elk van die vier clubs gespeeld. Ook kwam hij uit voor het Chinese Beijing Guoan, Fortuna Sittard, Eskisehirspor, Manisaspor, Antalyaspor en Lille. Met les Dogues wist hij de Franse landstitel te veroveren. Kampioen van Turkije werd hij twee keer, als speler van Galatasaray: in 2012/13 en in 2014/15.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'Ik ben voorstander van face-to-face communicatie'.. volgens mij hebben ze dat niet zo ervaren in Sittard.

5 juni 2023 om 20:48

Of juist misschien ook wel en konden ze het niet aan bij Fortuna?

6 juni 2023 om 02:38

Tsja, een beetje marketing manager zal hem verteld hebben dat hij dit op deze manier moest doen en zeggen. Het gaat er zelden om wat je doet, meer om wat mensen zien (of in dit geval horen).

Deze zin zal wereldwijd meer onthouden worden dan welk gedrag bij Fortuna ook. Met alle respect naar de club (en onze competitie), maar met een speler van deze naam is zijn afscheid vele malen groter dan berichtgeving over de rest van zijn laatste seizoen bij elkaar.

Ach volgens mij had hij al iets eerder afscheid genomen van de fans van Fortuna. Bij Zlatan had je tot het einde iig nog het gevoel dat hij voor de club door het vuur ging. Dat was bij Yilmaz toch absoluut niet meer het geval. Beetje raar dat je dan 'een afscheid als Zlatan' had gewild, terwijl zijn complete persoonlijkheid en binding niet eens in de buurt is gekomen van Zlatan Milan.

Niet helemaal wat er van was verwacht. Ik begrijp de media heisa rond deze speler niet helemaal. Heeft het leuk gedaan in zijn carriere bij leuke clubs, echter zo bijzonder was het alemaal niet. Voor de turkse gemeenschap was het denk ik wel leuk dat hij naar de Eredivisie kwam. Heeft nog best wat goaltjes meegepikt maar alsnog is het hoofdstuk Yilmaz niet heel leuk afgesloten zoals hij zelf ook al zegt.

Fortuna kan zich beter focussen op jonge spelers met talent en vanuit daar verder bouwen.

5 juni 2023 om 15:49

Typisch een speler die op één fenomenaal seizoen teert, uit mn hoofd 12/13 toen ie ook in de CL op dreef was. Dan krijg je een bepaalt beeld van zo'n speler en elke keer als je hem dan ziet verwacht je wat, nu schoot ie dan ook tegen NL 4 goals erin wat ook wel helpt aan zo'n "heldenstatus".

5 juni 2023 om 16:19

Mwah, het is wel een beetje makkelijk om te zeggen dat hij teert op het seizoen 12/13. Hij is in 11/12 als speler van Trabzonspor topscorer geworden in Turkije met 32 goals en heeft daarna eigenlijk altijd aardig wat gescoord. Zo ongeveer ieder seizoen wel tussen de 15-20 goals. In 12/13 inderdaad bij Galatasaray veel goals gemaakt in de CL en competitie. Uiteindelijk in 20/21 16 goals gemaakt in de Franse competitie en kampioen geworden met Lille.

Ook voor het nationale elftal heeft hij aardig wat gemaakt.

Ik heb hem nooit een geweldige voetballer gevonden, maar scoren deed hij meer dan prima. Was zeker niet een speler die teerde op één seizoen.

Dan had je wat meer goals moeten maken en voor wat grotere clubs moeten spelen Yilmaz!

5 juni 2023 om 15:42

Ging er volgens mij om dat hij afscheid wilde nemen van het publiek op de middenstip ipv zo via de socials. Zlatan had er in principe weinig mee te maken haha.

Fantastische carriere gehad natuurlijk maar die stap naar Fortuna vind ik voor een speler van zijn kaliber toch nog steeds een vreemde.

Burak, het ga je goed in je trainerscarriere.
Iedereen verwacht nu wel wat er is gebeurd tussen jou en de eigenaren van Azerion.
Ten tweede Isitgan Gün ken jij ook van uit je periode bij Galatasaray en die man was onder Unal Aysal niet te vertrouwen, dat je noch deze stap had gemaakt om voor Fortuna te kiezen was iedereen ook een raadsel.

Met alle respect en liefde voor Fortuna Sittard!

Sorry, maar er zit toch wel even een verschil in of Zlatan Ibrahimovic zijn voetbalpensioen aankondigt of dat Burak Yilmaz dat doet.. Op basis waarvan had hij verwacht dat hij dat afscheid zou krijgen? Bij Fortuna? Of wilde hij het in Turkije ervaren? Misschien kunnen ze Wembley een middagje voor hem opengooien...

Dankjewel legend.

We zullen nooit vergeten hoe jij in de absolute toptijden van je carrière streed om de Champions League topscorerstitel met Ronaldo en Messi (seizoen 12/13). Voor de kwartfinale stond je bovenaan met 8 treffers, gelijk met Ronaldo en Messi met 7 treffers in de achtervolging.

Namens alle Galatasaray supporters bedankt voor de mooie tijden!

Heeft ons het wk gekost met zn misser tegen Portugal, we zaten in de wedstrijd en hadden echt een grote kans om te winnen van Portugal. Had Enes Unal de penalty genomen was hij 100% raak geweest.. en waren we er misschien wel bij geweest op het wk in Qatar maarja Burak is een egoist en denkt dat hij de beste spits van Turkije is

5 juni 2023 om 23:38

Huilie huilie, hij nam z’n verantwoordelijkheid. En dan kan je missen. Iemand op 1 moment affakkelen is wel heel laf. Het is Seedorf niet

Toen hij bij Fener vertrok had denk ik niemand verwacht dat hij het zo ver zou schoppen. In die tijd was het een vleugelspeler die er vrij weinig van bakte. Şenol Güneş maakte van hem een spits bij Trabzonspor en daarna heeft Burak vrijwel elk seizoen de Süper Lig kapotgeschoten. Bij Galatasaray was hij op z’n best samen met z’n beste maatje Selcuk Inan. Vaak beschimpt vanwege zijn schwalbes en zijn gedrag op en buiten het veld maar al met al toch een iconische speler geworden. Eind dit jaar zal hij vast wel trainer worden van een Kasimpasa of Istanbulspor ofzo. In dat opzicht gaat het heel snel in Turkije.

5 juni 2023 om 16:17

Trainer worden met zijn spelerscarrierre is ook niet moeilijk in turkije haha. Zelfs een arda turan is trainer van een projectclubje Eyupspor.

5 juni 2023 om 16:30

Hahaha klopt man, besef dat Emre al twee jaar trainer is en vgm nog steeds niet de benodigde papieren heeft. Ik zie Burak wel ff paar maanden assistent zijn van Şenol Güneş bij Beşiktaş en daarna is hij “ready”.

5 juni 2023 om 19:49

'Zelfs' Arda Turan? Qua carriere de grootste Turkse voetballer ooit?

5 juni 2023 om 23:42

Persoonlijk meer fan van nihat en sukur.

Voor iemand die 'pas' op zijn 25ste een spits werd, heeft hij toch een leuke carrierè gehad voor Turkse begrippen.

Bedankt voor alles en veel succes met je trainerscarrierè

Wat voor mij de grootste grap van dit hele seizoen was hier op VZ waren al die leden die hier helemaal uitzinnig waren dat deze wereldtopper naar Nederland kwam. Hij zou de hele eredivisie aan gort schieten. Wanneer je ook maar de kleinste kanttekening plaatste, en dat deed ik, dan kreeg je onder uit de pan. Het zou leuk zijn om die discussies nu nog eens te zien want al die leden zitten nu stilletjes in een hoekje. Het hele project Yilmaz was al mislukt voor het überhaupt begonnen was. Het enige wat er nog over was van deze ooit goede spits was zijn traptechniek. Lopen kon hij niet meer en zijn houding richting zijn coaches en medespelers was hemeltergend. Een verwend over het paard getild jengelend kind. Zijn openlijke liefde voor het "project" Fortuna was plotseling afgelopen toen Azerion onder vuur kwam te liggen. Liefde voor geld had hem naar Fortuna gedreven. Alleen naïeve mensen hadden iets anders gedacht. Ik verwacht ook een complete leegloop bij Fortuna en ik hoop dat de club in staat is om dit op te vangen. Vroeger bezocht ik nog wel eens wedstrijden van Fortuna als mijn eigen club daar moest spelen. Vond het altijd wel een leuke club. Ik hoop dat het weer die leuke Limburgse club wordt. Dat gevoel is bij mij in ieder geval weg.

Bijzonder man. Gewoon gespeeld voor de 4 grootste clubs.

Voor zijn kunnen heeft deze man toch een mooie carrière gehad.

Sterke seizoenen in de Turkse competitie, kampioen gespeeld, sterke CL campagne gepresteerd om vervolgens nog te cashen in China en als kers op de taart kampioen in Frankrijk met Lille.

Turkse elftal ook netjes gescoord maar jammer genoeg zal het missen van die penalty tegen Portugal nooit uit men geheugen verdwijnen.

Goede speler maar voor mij zelfs een (miss 2) categorie onder een van der vaart, en die was al geen wereldtop, maar dit blijft voor iedereen een persoonlijke mening

5 juni 2023 om 21:00

Sowieso twee verschillende voetballers. van der Vaart was een wereldtalent die uiteindelijk niet alles eruit heeft gehaald. Burak is juist eigenlijk een beperkte speler die pas laat is opgebloeid en zowel sportief als financieel het maximale eruit heeft gehaald.

Zal zeer waarschijnlijk assistent van Senol Gunes worden (Besiktas)

Ik heb het altijd jammer gevonden dat hij naar China ging nadat hij meerdere succesvolle seizoenen had in de Turkse competitie. Vooral na 2012/2013, het seizoen waarin hij ook erop los scoorde in de CL, had er toch wel een Europese transfer in moeten zitten.

Helaas koos hij voor het geld en ging naar China,
wat ik hem overigens niet kwalijk kan nemen.

Al met al een mooie carrière gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren