Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buijs reageert op situatie Robben: ‘Dat maakt het misschien wel extra lastig’

Laatste update:

Danny Buijs zegt nog geen idee te hebben wanneer er duidelijkheid komt over de situatie rond Arjen Robben. De aanvaller van FC Groningen zit in dubio over het vervolg van zijn carrière en heeft nog altijd geen keuze gemaakt of hij stopt of doorgaat. Wat Buijs betreft staat de deur altijd open en zit het niet vast op een aantal dagen, zo vertelde hij zaterdag na afloop van de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen eersteklasser Pelikaan (4-1 winst). "Als hij besluit te stoppen is hij ook welkom in de staf. Voor zo'n boegbeeld en persoonlijkheid staat de deur altijd open."

"Arjen is nog aan het nadenken", bevestigt Buijs tegen RTV Noord. "Hij krijgt ook alle ruimte om na te denken. Als hij morgen besluit om te komen, dan mag hij komen. Als hij over een maand besluit om te komen, mag hij ook komen. En als hij morgen of overmorgen besluit om te stoppen, dan zijn wij met zijn allen ontzettend dankbaar dat hij vorig jaar deze stap heeft gezet om de club en het team te helpen." Robben ontbrak eind juni bij de eerste training van het seizoen van FC Groningen en kwam ook zaterdag niet in actie, toen de ploeg van Buijs de eerste krachtmeting van de voorbereiding kende.

"Duidelijkheid gaat er wel komen, maar het geeft wel aan dat hij in een enorm dubio zit", vervolgt Buijs. "Wij kunnen met zijn allen maar één ding doen met zijn staat van dienst en dat is hem de ruimte geven. Wij gaan aan een team bouwen zonder hem. Mocht hij besluiten om erbij te komen, wat ik uiteraard hoop, dan is hij de kers op de taart. De bonus. Maar wij zijn niet afhankelijk aan het bouwen aan een team alsof wij morgen moeten weten of hij doorgaat of niet. Ik heb aangegeven bij hem dat ik hoop dat hij doorgaat, maar dat ik het ook respecteer als hij stopt. Als hij stopt is hij ook welkom in de staf. Voor zo'n boegbeeld en persoonlijkheid staat de deur altijd open."

Opvallend genoeg dook Robben enkele weken geleden wel op bij een jeugdelftal van FC Groningen. De aanvaller deed een halfuur mee tijdens een oefenwedstrijd van het Onder 18-elftal van Groningen. In het verloren oefenduel met FC Utrecht Onder-18 (1-4) begon de routinier in de basis. "Hij zegt dat hij het fijn vindt om te horen dat de deur open staat", aldus Buijs. "Dat hij het ontzettend fijn vindt om steun en warmte te krijgen die hij heeft gekregen van mensen uit de club, de achterban en sponsoren. Dat doet hem enorm goed. Dat maakt het misschien wel extra lastig voor hem, dat hij in een twijfelmodus zit. Fysiek gaat het nog wel, hij wil de mensen nog iets geven. Dat zegt heel veel over zijn karakter hoe graag hij dit wil."

Buijs wil tot slot niet te veel over kwijt over hoe Robben zich op dit moment fit houdt. "Hij traint niet met ons mee op dit moment. Het zou kunnen dat hij voor zichzelf traint, dat weet ik ook niet. Geloof me, hij is van zichzelf zo fit. Dat hebben we vorig jaar ook kunnen zien, al zou hij nu een week of twee weken niks doen of gaan zwemmen met zijn kinderen, hij is zo gedreven. Hoe je het wendt of keert, als hij er dadelijk bijkomt moet hij toch opgetraind worden. Het is niet dat hij binnen een dag weer wedstrijden kan spelen."

Denk jij dat Arjen Robben doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom op Arjen, ga nog 1 seizoen. Af en toe even een paar minuten meedoen en verder er gewoon nog bij zijn. Het geeft nog zo'n boost aan de selectie door er alleen al op trainingen bij te zijn. Verder is het voor de club natuurlijk geweldig want Arjen krijgt altijd aandacht en daarmee de club ook. Gewoon van onschatbare waarde....

4 juli 2021 om 12:12

Af en toe een paar minuten, dat is toch geen manier om als voetballer te stoppen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar het risico op een deceptie is zo groot. Ik zou stoppen en lekker voor de fun ergens gaan ballen.

4 juli 2021 om 12:41

Hij verdiend gewoon een afscheid in een volle Euroborg. Even een paar minuutjes spelen, meer niet

4 juli 2021 om 12:53

Ik kan mij voorstellen dat hij dat niet zo makkelijk vindt. Zelfs in jouw voorbeeld van een paar minuten meedoen zit zoveel werk en moet hij zo veel laten om topfit te zijn. Dan moet er wel een bepaalde sportieve beloning op het veld zijn dat het harde werk voldoening geeft. Juist dat ontbrak afgelopen seizoen en dan kan ik mij voorstellen dat hij niet nog een keer dat traject in wil als daar dan maar 173 minuten aan speeltijd tegenover staan omdat het lichaam niet meer aan kan. Zo'n wedstrijd als tegen FC Emmen is doping natuurlijk met hoe goed hij daar was, maar dat wil je dan als speler vaker mee maken.

4 juli 2021 om 13:18

Onschatbare waarde? Hij heeft nog geen 2 wedstrijden gespeeld de afgelopen 2 jaar, waar heb je het over. Met een zooitje aandacht win je geen wedstrijd hoor, sterker nog hij leidt alleen maar af. d

Robben heeft het prima gedaan
Bij Bayer
Terug komst Groningen
Was niet zijn beste tijd
Denk dat het tijd om te stoppen
Veel blessure gehad
Misschien idee om fitheids trainer te worden
Als speler wordt het weer net als vorig seizoen
Blessure gevoelig

Ben ik de enige die hier een beetje moe van wordt? Als het er niet meer in zit, dan is het klaar. Het zou natuurlijk jammer zijn als hij uiteindelijk niet echt veel voor publiek heeft kunnen spelen, maar hij is eigenlijk sinds hij Groningen terugkeerde alleen maar aan het kwakkelen met blessures. Ik zou er lekker mee stoppen als ik hem was.

4 juli 2021 om 13:00

Ik wordt er niet moe van. Ik vind het interessant om de laatste ontwikkelingen rond legende Robben te volgen. Wanneer het gaat om een speler van een niet- topclub worden al snel mensen er 'moe' van.

Robben heeft tegen Emmen anders een goede wedstrijd gespeeld. Die wedstrijd werd mede dankzij hem gewonnen. Robben heeft toch ook verder niets te verliezen? Hij kan toch alleen maar nog schitteren? Als het niet lukt zal niemand het hem kwalijk nemen. Als hij volgend jaar gaat schitteren in de eredivisie en FC Groningen naar europees voetbal schiet wordt zijn legendarische status alleen maar groter. De sympathie heeft hij al.

4 juli 2021 om 23:32

1 potje tegen Emmen? Waar hebben we het over..

Wat een aandacht krijgt ie weer. Bij bayern deed ie precies hetzelfde, niet aangeven wat ie gaat doen en de media lekker laten speculeren. Hij denkt dat ie God is volgens mij. Stop gewoon en ga vissen, maar hou op met dit geneuzel.

4 juli 2021 om 15:54

Wat een onzin kraam je uit. Wat kan hij eraan doen dat de media erover speculeert. Hij wilt gewoon goed nadenken voordat hij een keus maken. Dat de media daar dan over speculeert, kan hij niks aan doen. Hij heeft gewoon laten zien dat hij een goede voetballer is, vandaar dat er vraag is naar de status van robben en hoe en wat. En niet omdat hij zichzelf als goed ziet

Zijn top carriã¨re is voorbij en daar zal hij genoegen mee moeten nemen. Met een enkel minuutje meedoen help je het team niet mee en sta je anders jongens ook in de weg. Hij heeft het geweldig gedaan waar we dankbaar voor moeten zijn maar er is een tijd van komen en gaan. Laat hem eens nadenken hoe hij de voetbalsport met zijn ervaring op een andere manier kan dienen. Zou een goede zijn voor de Knvb technisch beleid

Arjen is tenminste iemand die er goed over na denkt, en als hij het dan heeft besloten er ook 100% voor gaat en of er 100% achter staat. Je kan niet 100% knallen als je nog twijfel hebt

Robben moet eens een keuze maken, ipv de club en selectie in het ongewisse laten. Bovendien mist hij nu weer een deel van de voorbereiding, lijkt me zowel voor hemzelf als voor de technische staf verre van ideaal

Voor mij moet een voetballer het op het veld laten zien, al dat theater het afgelopen jaar voor die pak m beet 5 halve potjes. Was een goede voetballer maar lijkt nu wel alsof het over Messi hebben. Voor z’n team genoten denk ook geen fijne situatie als het altijd maar over iemand gaat die niet speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren