Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Brood kwam van RKC en bracht zijn vriendjes mee, geen goede trainer'

Laatste update:

Jimmy Hempte is vanaf komend seizoen de nieuwe linkerverdediger van KV Oostende. De 31-jarige verdediger had een aflopend contract met Roda JC Kerkrade en al snel zag hij in dat hij niet langer in Limburg zou blijven. Onder Harm van Veldhoven, die de Belg naar Nederland haalde, speelde Hempte gemiddeld dertig duels per seizoen.

/

Het derde en laatste jaar was geen onverdeeld succes, maar dat had vooral te maken met de opvolger van Van Veldhoven, Ruud Brood. "Echt geen goede trainer, en dat zeg ik heus niet omdat ik slechts elf keer speelde", verzekert Hempte in gesprek met Het Nieuwsblad. "Brood kwam van RKC en bracht zijn vriendjes mee."

"Hij was niet objectief en wilde overal zijn stempel op drukken", verzekert Hempte. "Het draaide op alle vlakken vierkant, want er was geen geld meer." De routinier was onder meer bij Cercle Brugge in beeld, maar koos voor de avances van KV Oostende. "Ze gaven mij het gevoel dat ze mij er echt graag bij wilden. Dit is een nieuwe, mooie uitdaging."

Is Ruud Brood een goede trainer voor Roda JC Kerkrade?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zwijg gewoon en laat die man zijn 'brood' verdienen

Deze hempte komt gewoon tekort voor de eredivisie en dat Brood vriendjes meenemt is natuurlijk ook onzin. Bij zijn nieuwe club gaat hij het denk ik ook niet redden op het hoogste niveau.

21 juni 2013 om 20:17

Elke trainer brengt zijn vriendjes mee om zo goed te kunnen werken, is een vertrouwde sfeer...

Niet zo,n rare opmerking dus, dit gebeurt overal zelfs amateurniveau

21 juni 2013 om 21:08

Klopt, al heeft hij wel een punt. Iedereen neemt zijn vriendjes mee maar Brood neemt er maar liefst 4 mee van Rkc, waaronder een linksback (plek van Hempte). Lijkt me best frustrerend en je weet dat zijn nieuwe linksback van RKC in het begin in ieder geval de voorkeur krijgt (ik denk overigens terecht)

Verder weet ik niet hoe het met het geld zit, Roda heeft niet veel dat is duidelijk, maar die spelers van RKC zijn stuk voor stuk gratis weggeplukt, dus zo raar is het niet om juist die spelers proberen aan te trekken.

Hij kan dan wel zeggen dat het niets te maken heeft met het aantal minuten dat hij kreeg maar ik kan me hier niet in vinden. Als ik Brood zie dan is hij gedreven en doet hij het bijna overal goed, houdt hij rust en ja hij drukt zijn stempel, maar dan in positieve zin.
Hempte was dit seizoen wel een van de slechtste spelers in de eredivisie, niets lukt hem.

Hoewel ik niet houd van spelers die natrappen moet ik zeggen dat ik ook geen fan ben van Ruud Brood, hij komt bij mij over als een irritant mannetje die overal een mening over heeft maar absoluut niet zelf in de spiegel kan kijken..

Hij kan dan wel aangeven dat hij het niet als natrappen bedoelt, maar zo komt het wel over.. Als iemand de vrijheid krijgt van de club om mensen mee te nemen dan is het logisch dat de betreffende trainer dat doet. Dat is dan de keuze van de club, omdat die het toestaan.

''harm van Veldhoven kwam van Belgie en bracht zijn belgische vriendjes mee, geen goede trainer''

Beter zwijgt deze man, we zijn weer een 4de rangs buitenlander(belg) kwijt, joepie voor de eredivisie!

21 juni 2013 om 20:21

Deze man missen we niet, maar Harm vond ik altijd wel droog met zijn interviews. Droge accent van die Belgen heerlijk

21 juni 2013 om 22:36

Harm is gewoon een nederlander

22 juni 2013 om 01:30

Veld van harmhoven zoals hugo borst hem noemde was nederlander heeft nu een belgische nationaliteit als ik hrt goed heb.

Jullie zitten nu Hempte af te zeiken. Maar hij heeft wel gelijk hij haalt alleen maar spelers waar hij succes mee heeft gehad bij rkc. Dit jaar was ook gewoon bagger en volgebd jaar word het ook bagger totdat ze een keer echt gaan degraderen

Brood is geen bijzondere trainer, wat hij bij Rkc gepresteerd heeft is heel erg knap. Ik vraag me ook nog steeds af hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Ik spreek een beetje vanuit mijn ervaring van hem bij Heracles en hoe hij het nu doet bij Roda Jc. Nu heeft Heracles geen groot budget en ook Roda kan niet veel, maar Brood maakt er toch wel een beetje een zooitje van. Het is inderdaad een man die het vooral eens is met zichzelf eneen beetje "popie-jopie'gedrag is hij niet vies van.

Ik snap zijn beslissingen qua opstelling en de spelers die hij gebruikt bij Roda ook totaal niet. Malki is echt een spits die een duo moet vormen met iemand voorin. Niet met een Demouge en Nemeth die beiden veel liever met 2 buitenspelers om zich heen spelen. Hupperts en Fledderus die 'mogen' zwerven op het veld, waarbij eerstgenoemde totaal niet mee om kan gaan. Dat hele middenveld is echt een ongeregeld zooitje. Allemaal spelers die niet met elkaar in het systeem lijken te passen. Om over de verdediging en geweldige doelmannen nog maar te zwijgen.

Ik ben echt benieuwd naar volgend seizoen. Ze hsbben gewoon spelers voor de top 12, dus als het nu weer niets wordt bevestigd het toch wel de onkunde van Brood

21 juni 2013 om 21:07

Brood heeft het'voormekaar' gekregen bij RKC seizoen 11/12 omdat gewoon erg goede spelers tot zijn beschikking had.
Ook niet dankzij maar net zo goed ondanks Brood.
Keeper: Zoet, pakt punten, echt goed jong. Bebrijp jij dan dat PSV Waterman op doel zet?
Rback: martina, goeie jonge back, begrijp jij dan dat Hutchinson rback bij Psv staat?
Laatste man: Ramos. Ondergewaarde voetballer, ondanks zn pech dit jaar, half jaar weg. Begrijp jij dan dat Marcelo bij Psv laatste man staat?
Lback: v Peppen. Ondergewaardeerde speler. Laatbloeier. Begrijp jij dan dat Psv een idioot als Pieters of een raar ventje als Willems back zet.
Mits compleet was verdediging van RKC laayste 2 jaar stuk beter dan die van Psv. En ze kosten bijmekaar een mio ofzo..
Middenveld: Sno en Duits, beide gewoon fantastische voetballers, vullen elkaar goed aan
Aanval:nemeth en Ten Voorde. Ten Voorde dienstbaar, vult de betere Nemeth goed aan.
Met zo'n goeie groep hoef je ecjt niet zo'n goeie coach te hebben om zevende te worden!
Brood is modale coach, niet meer. Maakte dan nog n jaar lang de fput Nemeth aan Malki te koppelen, past voor geen meter bij mekaar.
Brood zat of zit of gaat zitten achter 7 spelers van Rkc vorig seizoen aan. Ik vind dat gewoon teveel, nu weer Sno.

21 juni 2013 om 21:20

Je ziet het idd goed, vind ik.
Met alle 'aankopen' en Sno er dan nog bij binnenkort en ook nog Martina...kan Roda gewoon zesdeof zevende worden.
En idd, hun middenveld was een vreselijk raar zooitje. Maar het mafste dat je Malki (goeie afmaker, grenzeloos egoisties) gaat koppelen aan de pingeldoos/spits Nemeth- die jongen kan echt wel wat, tenslotte Hongaars int geweest in die tijd. Coaches, het bos en de bomen: moeilijk.
Daarom zijn coaches die het wel zien, bijv Art Langerer, echt goud waard.

Volgens mij heeft Hempte onder Van Veldhoven gewoon goed gepresteerd bij Roda. De man is gewoon realistisch. Roda haalt nu ook alleen maar spelers van RKC waar ze in het verleden nog weleens outside the box dachten en met een verrassing op de proppen kwamen is het nu bergafwaarts aan het gaan met Roda. Als Roda zijnde moet je gewoon verder kijken dan spelers halen bij een ploeg die ongeveer gelijkwaardig is aan jou. Je wilt vooruit en niet consolideren als team zijnde. Probeer wat te huren van bijvoorbeeld een Ajax. Hempte is qua niveau ook beter als wat er het afgelopen jaar bij Roda in de basis stond. Wat dat betreft snap ik zijn frustratie.

21 juni 2013 om 21:09

Tja, dat trainers spelers halen van vorige clubs waar ze goed mee hebben samengewerkt, dat zie je overal. Verder heeft Roda slechts drie spelers met een RKC verleden onder contract staan, waarvan er twee recent pas tekenden. Dat is toch helemaal niet veel?

Waarom zou Roda moeten huren? Zo'n jonge speler is in mijn optiek vaak nauwelijks beter dat de doorsnee speler in de middenmoot/subtop. Die speler speelt hier dan een jaar, vertrekt weer naar zijn club en dat was het dan. Dan kun je toch beter iemand voor meerdere jaren vastleggen als Roda zijnde. Zeker als je nagaat dat er nu een goede lichting jeugdspelers aankomt waarvan er acht een contract hebben gekregen een paar weken terug.

Ten slotte is Hempte zeker niet de beste back die we gehad hebben de afgelopen jaren. Hempte is aanvallend sterk met zijn uitstekende linkerbeen, maar verdedigend is hij te zwak voor dit niveau, dat werd vooral in zijn tweede seizoen soms pijnlijk duidelijk. Marcel de Jong om maar even een voorbeeld te noemen vond ik zeker niet slechter dan Hempte.

Brood had een paar jaar geleden de keuze, of contract verlengen bij RKC of naar Roda. Mijn vriend Johan Derksen raadde het hem al af omdat Roda structureel in de financiele problemen zit en RKC wel een leuke club is met sfeer een veel jonge talenten. Brood kan beter zijn ... gaan verdienen in Belgie of in de tweede divisie van Duitsland, Roda is gewoon een lompe club die geluk heeft dat het nog in de Eredivisie speelt

wat Brood betreft, in het begin bij Helmond sport was er ook veel scepcis.. maar uiteindelijk waren de resultaten gewoon goed waardoor hij de promotie naar de ere-divisie maakte.. och ja, je bent zo goed als het materiaal wat je hebt zeggen ze wel eens, en dat van roda was afgelopen jaar niet bijster, veel te danken aan de aanvalslinie en de vrije trappen die roda in de hoogste divisie hielden

Hempte is gewoon een dramatische back en werd vorig jaar en dit seizoen steeds overlopen. Het enigste was hij goed kon was zijn trap. Scheelt weer op salaris.

21 juni 2013 om 23:46

en denk je dat vriendje van peppen niet overlopen word dan?gewoon ook matige back hoor

Hempte zag ik tijdens de oefenwedstrijden voorafgaand aan het vorige seizoen met een paar andere Belgen die vrijwel allen perfect Nederlands kunnen spreken in de dugout lekker Frans praten zodat de rest het niet kon verstaan. Nu trapt hij -eenmaal weg bij de club- gewoon even lekker na. Dan weet ik genoeg.
Hempte was verdedigend niet de sterkste en aanvallend kon hij een aardige voorzet geven maar een verdediger moet in de eerste plaats natuurlijk kunnen verdedigen. Een spits die niet scoort stel je immers ook niet op omdat hij af en toe lekker meeverdedigt.
En Roda is geen lompe club maar een prachtclub met een traditie en een geschiedenis van 41 jaar onafgebroken in de eredivisie. Let maar eens op: Dit jaar zonder die huilie huilie Hempte gaan wij een stuk beter presteren!

Dit is gewoon natrappen, is onder Brood zijn basisplek kwijt geraakt en wil nu even zijn gal spuwen.
Het had beter geweest te zwijgen.

Volgens mij heeft Brood vorig seizoen alleen Nemeth meegenomen. Is hij daarom geen goede trainer? Omdat hij vriendjes meenam? Dat vind ik een heel zwak argument van Hempte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren