Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey haakt af bij Oranje; keuze Koeman betekent slecht nieuws voor Dallinga

Laatste update:

Brian Brobbey heeft zich maandagochtend bij bondscoach Ronald Koeman afgemeld voor het trainingskamp van het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB middels een persbericht. De spits van Ajax viel zondag geblesseerd uit in het competitieduel met Sparta Rotterdam (2-2). Koeman heeft geen vervanger opgeroepen.

Het wegvallen van Brobbey is een flinke domper voor de bondscoach van Oranje, aangezien hij eerder ook al Joshua Zirkzee zag wegvallen met een hamstringblessure. Brobbey viel tegen Sparta eveneens uit met hamstringklachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) te vroeg voor hem komen.

Memphis Depay en Wout Weghorst zijn nu de enige echte twee centrumspitsen in de selectie van Koeman, al kan eerstgenoemde ook als linkervleugelaanvaller uit de voeten.

Thijs Dallinga had ongetwijfeld gehoopt dat hij zich alsnog bij de selectie van Oranje mocht voegen. De spits van Toulouse maakte in november vorig jaar zijn debuut voor Nederland in het de met 6-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Koeman heeft echter besloten geen vervanger voor Brobbey op te roepen.

Volledige selectie Oranje:


Keepers: Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Marco Bizot (Stade Brest).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Inter).

Middenvelders: Mats Wieffer (Feyenoord), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AC Milan), Joey Veerman (PSV), Teun Koopmeiners (Atalanta), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq).

Aanvallers: Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Memphis Depay (Atlético Madrid).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas dat Zirkzee nu ook geblesseerd is. Was een gouden kans voor hem geweest nu.

18 maart 2024 om 13:19

Juist de posities waar nog veel twijfel over is, valt alles weg. Heel vervelend. Dan roep je toch juist Dallinga op?
Zirkzee met Brobbey. Van de Ven in het centrum.
Frenkie en welke medespeler?

Zoveel vragen.

18 maart 2024 om 13:27

Of hij vond Dallinga laatst niet goed genoeg en aangezien je nu al 26 man hebt en er maar 23 mee mag nemen laat je het hierbij. Genoeg opties met Gakpo Memphis en/of Malen en dan ook nog Xavi

18 maart 2024 om 13:56

Ik lees zoveel verschillend berichten over aantal spelers die je mag meenemen. Als je googled zijn er meerdere sites waarop staat dat ek 24 nog steeds 26 spelers meegenomen mogen worden (en 23 in wedstrijdselectie)

18 maart 2024 om 14:20



Ik zie dit in een artikel van enkele dagen terug:

What is the squad size at Euro 2024?
UEFA has confirmed that the squad size for Euro 2024 will be 23 players.

This is a reduction in the 26 players that managers could include in their squads for Euro 2020 and the 2022 World Cup.

Maar zie inderdaad ook berichten met 26 selecteren en dan 23 in de wedstrijdselectie.

18 maart 2024 om 15:21

Snap niet waarom er zogenaamd twijfel over de spitspositie is.
Koeman gaat sowieso voor Memphis kiezen wat overigens ook gewoon terecht is. De enige echte spits die bij een topclub speelt en prima een vorm is. Daarachter zal Gakpo de 2e keus zijn die ook vaak bij Liverpool in de spits staat. Brobbey kan leuk zijn als er wat geforceerd moet worden, en normaal Luuk de Jong voor een slotoffensief maar die wil helaas niet dus dat zal Weghorst worden, maar dan heb ik persoonlijk toch liever dat Zirkzee gewoon meegaat.

Echt weer zo'n rare keuze van Koeman. Waarom zou je geen vervanger oproepen? Is gewoon een kans om een andere speler te testen.

Als Koeman geen succesvolle voetballer was geweest dan had hij al deze kansen als trainer nooit gekregen. Wat een matige coach is het.

18 maart 2024 om 12:26

Je kunt ook op alle slakken zout leggen, spelers van het niveau Dallinga gaan toch nooit een rol van betekenis spelen in Oranje.

18 maart 2024 om 12:30

Wat is een speler 'van het niveau Dallinga'. Je bedoelt het niveau zoals Brobbey? Want die ontlopen elkaar niet veel hoor. Wel andere type spitsen.

Brobbey zit wel erg vaak in de lappenmand. Is niet een speler waar je op kunt bouwen. Dan zou ik als coach toch naar alternatieven gaan kijken.

18 maart 2024 om 12:31

als je spelers als de Roon, Wijnaldum, Weghorst meeneemt. Waarom dan geen Dallinga. En daarbij zijn het maar oefenwedstrijden

18 maart 2024 om 12:33

Wie zeg dat? Hij heeft zeker kwaliteiten. Maar je hebt Boadu nog 23j, Emega 21j pas die half Nigeriaans is en ook nog voor Nederland uit kan komen. Zelfs een Lammers ofzo zou je nog kunnen oproepen. Dit slaat gewoon weer nergens op van Koeman.

18 maart 2024 om 12:35

Beide hebben volgens Transfermarkt een waarde van 15 miljoen, praktisch zelfde leeftijd, waarvan ik de prestatie van Dallinga (middenmoter in Frankrijk, 10 goals) eigenlijk wat beter vind dan Brobbey (subtop, 15 goals). Vind het ook een vreemde keuze om hem niet te selecteren....

18 maart 2024 om 12:39

@rodinho - Als je Boadu en Lammers (weer) wilt gaan oproepen voor Oranje, dan heb je vrij weinig kaas van gegeten. Die twee verdienen toch op dit moment geen uitnodiging? Emegha begint beter zijn draai te vinden, maar die heeft zelfs al lastig om met jong oranje mee te draaien en is uitgespeeld door ohio, die het lastig heeft bij hull city en luik.

18 maart 2024 om 12:40

Dalinga doet het heel erg goed maar is meer een klassieke spits, voegt voetballend niets toe maar scoort makkelijk. Dan moet je dat laten zien op het hoogste niveau voordat je mijns inziens beter bent dan Weghorst of Luuk de Jong.

Brobbey is een heel ander verhaal, die brengt ook meer in het spel en is gewoon van een ander kaliber.

18 maart 2024 om 12:50

“Brobbey zit wel erg vaak in de lappenmand. Is niet een speler waar je op kunt bouwen. Dan zou ik als coach toch naar alternatieven gaan kijken” Naja als je al pijntjes hebt en je word alsnog geforceerd om te spelen omdat er verder niemand in de ploeg een doelpunt kan maken dan snap ik dat je spieren opgegeven moment gewoon op zijn.

18 maart 2024 om 12:55

van wat voor kaliber is brobbey dan? Het is een uit de kluit gewassen speler die fysiek heel sterk is en daar op teert in een makkelijke competitie als de eredivisie. Maar zijn techniek, inzicht en afwerking is ver ondermaats.
Een speler vaneen andere kaliber dan praat je over spelers als De ligt en Frenkie de jong, maar niet een Brobbey waar op zijn 21e nog steeds twijfel over is als hij het allemaal wel aan kan.

18 maart 2024 om 13:09

Brobbey vaak in de lappenmand? Beetje onzin bewering o.b.v. dat hij toevallig net 2x oranje mis. Heeft na Hato de meeste wedstrijden en speelminuten dit seizoen en volgens transfermarkt maar 1 wedstrijd van Ajax echt gemist vanwege een blessure dit seizoen.

18 maart 2024 om 13:19

Wat moet hij nog meer doen om te laten zien dat je beter bent dan Weghorst? Die heeft in januari voor het laatst gescoord... Kan niet voetballen en is geen killer. Dallinga kan ook niet voetballen maar legt ze er tenminste wel in. Hij heeft tenminste nog de potentie om bij een Europese subtopper te kunnen spelen waarbij Weghorst waarschijnlijk nog maximaal 1 toernooi meekan. Je wilt toch een team bouwen of niet dan?

18 maart 2024 om 13:19

Dit seizoen ja. En de vorige jaren?

18 maart 2024 om 13:23

@achterman Even voor je opgezocht... In seizoen 22/23 1 wedstrijd gemist door een kleine schouderblessure. Erg veel zeg!

18 maart 2024 om 13:25

Idd, weet niet waar de onzin dat Brobbey vaak in de lappenmand zit vandaan komt. Die jongen speelt voor het eerst een seizoen basis en speelt vrijwel alles. Dat je dan, ook al is het nodig, niet ff rust krijgt en daardoor geblesseerd raakt kun je hem niet eens aanrekenen. Verder is Dallinga een compleet ander soort spits die het bij een middenmoter van een, zeker in de breedte, niet bijster sterke competitie wel aardig doet. Terwijl Brobbey het met een niet draaiend team waar veel druk op zit, moet doen en daar het enige lichtpuntje is…Alleen al de mentale druk die Brobbey ervaart is vele malen groter dan die van Dalinga. Dat maakt zijn presteren en waarde voor het team dan ook vele malen knapper.

18 maart 2024 om 13:32

KeeperToob omdat hij bij far de beste aanvaller van Ajax is dit seizoen. En een steile groeicurve doormaakt. Waardoor zelfs gevestigde ex-internationals het nu in Brobbey zien zitten.

V/d Boomen was de beste speler bij Toulouse en hobbelt nu wat mee bij Ajax. Dus wat zegt het eigenlijk van Dallinga?

18 maart 2024 om 13:33

Serieus? Boadu die al 2 jaar amper gespeeld heeft? Die mag eerst eens bij een Twente een jaar in de basis staan. Die andere speler ken ik niet (maar wellicht is dat veelzeggend).

18 maart 2024 om 13:52

Blessures in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst

18 maart 2024 om 15:05

@ajaxnl!

Volgens transfermarkt:

Sinds 19/20 heeft Brobbey 56 wedstrijden gemist door blessures.
In totaal stond hij 359 dagen langs de kant door blessures (Dat is bijna een volledig kalender jaar).

Dar vind ik vrij veel dat je van4 en driekwart seizoenen dat je prof bent één kalenderjaar aan de kant hebt gestaan in totaal. En nu die hamstrng blessure. Dat is een van de vervelendste die je als voetballer kunt krijgen.

18 maart 2024 om 15:37

@achterman

Dat valt toch reuze mee? 19/20 is inmiddels 5 jaar geleden. Inmiddels veel fysieker en wedstrijdfitter geworden. Hij wordt elke wedstrijd fysiek getest waarbij andere spitsen dat veel minder hebben.

Als hij 80% van de wedstrijden per seizoen kan spelen is al prima, bij Oranje heb je over 5 jaar een prima concurrent met Zirkzee. Ook evt. later bij een topclub heb je altijd een goede tweede optie.

18 maart 2024 om 16:28

Dat jij een speler niet kent is niet “wellicht veelzeggend” maar misschien juist een tekortkoming vanuit jou. De gemiddelde voetbalvolger kent hem wel namelijk.

Of die opgeroepen moet worden is dan weer een heel ander verhaal.

18 maart 2024 om 12:27

Exact, de groep komt vandaag bij elkaar, dus er had gewoon iemand bij kunnen zijn vanaf de eerste dag. Een extra kans om iemand van dichtbij te bekijken en te beoordelen. Maar nee, Koeman vindt het wel prima zo. Dallinga kan zijn zomervakantie wel boeken dus.

18 maart 2024 om 13:25

Als Koeman Dallinga de vorige keer voldoende heeft kunnen zien, en vindt dat hij nog niet rijp is voor Oranje, kan,dat toch ook? Dan snap ik best dat je met de groep die nog kans maakt op een selectie, naar het ek wilt toewerken.
Iedereen heeft er meteen een oordeel over, maar voor het aantal hoeft hij het niet te doen, want hij heeft genoeg spelers die in de spits kunnen spelen. Buiten Memphis en Weghorst spelen Gakpo en Malen er ook nog. Stel hij gaat met 2 CAM spelers spelen achter 1 spits, heb je ook Xavi en Koopmeiners nog voor die posities

18 maart 2024 om 12:42

Dat laatste geldt echt voor 80% van alle trainers denk ik 😅

18 maart 2024 om 12:52

Neem dan Ricky van Wolfswinkel mee met zijn rad, haha. Dan hebben ze ook nog een beetje plezier bij Oranje.

18 maart 2024 om 12:57

Depay, Weghorst, Brobbey en Zirkzee staan voor hem in de pikorde, er is dus geen enkele reden om hem op te roepen als twee van deze namen er gewoon zijn.

Dus we gaan weer met Weghorst starten, of toch gewoon Memphis in de punt?

18 maart 2024 om 12:43

Wat mij betreft Malen in de punt. Samen met gakpo voorin en xavi simons erachter. Malen speelt nu altijd over rechts maar bij PSV was het gewoon een spits en dat kon hij uitstekend.

18 maart 2024 om 12:58

Memphis op de bank? Dat is met afstand je beste spits. Malen is veels te wild voor in de spits, hij speelt ook alleen maar goed als hij op rechts speelde. Heeft geen enkele goede wedstrijd voor Dortmund in de spits gespeeld. Waarom zou je die in vredesnaam van zijn beste positie af halen?

18 maart 2024 om 13:50

Dit lijkt me op dit moment het beste elftal. Reijnders boven Veerman en Wieffer als controleur erbij. Als je met 5 verdedigers gaat spelen dan Frimpong boven Dumfries.

Flekken
Dumfries
Van Dijk
Ake
Hartman
Wieffer
Reijnders
Malen
Xavi Simons
Gakpo
Depay
18 maart 2024 om 15:18

Helemaal eens met de voorhoede. Dit moet ook de voorhoede op het EK zijn. Dat zijn onze vier beste aanvallers. Daarachter heb je nog Lang, Zirkzee, Brobbey die kwaliteiten hebben. Het is wel eens erger geweest toch?

Middenveld en verdediging is ook goed, afhankelijk van de tegenstand kun je de keuze maken voor de middenvelder naast Frenkie. Dat is nog een interessante positie waar niks zeker is wie daar gaat spelen. Ik ben zelf groot fan van Wieffer, maar Reijnders en Schouten hebben allebei ook een erg goed seizoen.



Wel erg jammer. Brobbey is in aardige vorm en leek nu wel eens de kans te gaan krijgen als spits van Oranje.
Twee potentiele eerste spitsen met Zirkzee en Brobbey er dus niet bij.

En dan snap ik Koeman ook niet dat hij geen vervanger oproept. Je wilt vlak voor het EK toch juist nog zoveel mogelijk spelers van dichtbij bijvoorbeeld aan het werk zien? Al roep je zo'n Dallinga maar op om hem erbij te hebben op training(en) en eventueel wat minuutjes in een oefenpot. Dan weet je gelijk of je hem er bij wilt op het EK of niet.... Maar als je geen vervanger oproept, weet zo'n Dallinga ook voldoende.

Hoop wel nu dat Gakpo of Depay dan maar in de spits staat en niet die matige Weghorst, kan dat echt niet meer aanzien zeg....

Desnoods zet je Malen in de punt, al is die gevaarlijker vanaf rechts de laatste tijd!

18 maart 2024 om 12:29

Hoop op deze opstelling.
Wellicht Geertruida nog i.p.v. de Vrij, maar ik vond die vorige keer goede indruk maken en speelt volgens mij wel weer relatief veel en goed bij Inter, toch?

En op rechts kan je kiezen voor Dumfries i.p.v. Frimpong, maar eigenlijk verdiend Jeremie wel echt een oprechte kans!

Simons mag het nog eens proberen, maar is in Oranje geen schim van de speler die hij normaal is.

Middenveld kan je dan nog kiezen voor Wieffer i.p.v. Schouten eventueel, maar heb zelf nu voor Schouten gekozen omdat ik die toch net iets comfortabeler aan de bal vind dan Wieffer. Al kan het ook zijn dat een Koeman dit weer te aanvallend vind natuurlijk....

Gok overigens ook dat ik er naast zit hoor en dat spelers als Wijnaldum (op 10), Weghorst in de punt en eventueel zelfs Blind op de wingback gaan spelen...

Voorin Gakpo of Malen naast Depay, hoop ik.

Flekken
De Vrij
Van Dijk
Aké
Frimpong
Reijnders
Schouten
Hartman
Xavi Simons
Malen/Gakpo
Depay
18 maart 2024 om 12:35

Dit is ook mijn opstelling. Frenkie terug voor Schouten als hij weer fit is. Koeman speelt met twee halve tienen en een spits ipv een 10 en twee spitsen. Xavi en Gakpo om Memphis heen lijkt me dan ideaal. Met Xavi aan de rechterkant maak je ook ruimte voor Frimpong/dumfries.

18 maart 2024 om 12:40

Ben het wel met je eens maar ik vind dat Geertruida ipv de Vrij echt bullshit is, in een 3 cv systeem is Stefan misschien nog wel beter dan Virgil. Dat je Geertruida meeneemt, prima maar dan kan hij wellicht concureren met de Ligt of Blind

18 maart 2024 om 13:28

De 'matige' Weghorst met zijn enorme drive en inzet is toch momenteel een van de beste spitsen van Oranje momenteel. Niet de beste, een van de beste. Daar kan Weghorst niets aan doen. Het is eenmaal de kwaliteit of gebrek aan kwaliteit van het huidige Oranje. Ook willen veel mensen het 'échte klassieke Oranje zien met 4-3-3'. Ik zeg ook: gebruik 5-3-2 met Weghorst als stormram/pinchhitter

18 maart 2024 om 13:43

Weghorst 1 van de beste op dit moment? Denk eerder Depay die afgelopen weken echt in vorm is (en/of goed invalt bij Atletico) en Malen is sowieso al maanden in torpvorm. Deze 2 staan boven Weghorst wat mij betreft.

18 maart 2024 om 14:10

Weghorst is niet één van de beste spitsen van Oranje momenteel.
Hij kan er vrij weinig van. Hij speelt met zijn hart en hele ziel, dat is waar. Maar hij draait en rent ook als een gemiddelde DAF truck over het veld en komt veel te veel snelheid te kort om een rol van betekenis te kunnen spelen in counter voetbal en reactie voetbal wat je vaker gaat spelen vanuit de 3-5-2 formatie hoor...

Zie je het al voor je. Ideale counter. Frimpong wordt weggestuurd door Schouten of Reijnders, Frimpong dendert er over heen en zoekt een spits die hem enigszins bij kan houden. Staat Simons of Depay misschien nog wel voor het doel in de 16, komt Weghorst aanhobbelen met 5 km/h als Frimpong de voorzet al 3x gegeven heeft...

Nee, met de kwaliteiten die wij hebben moet je eigenlijk gewoon hopen op een Depay in vorm met 2 spelers er om heen ala Malen (diepgang, snelheid, doelgerichtheid en vorm) en een Simons bijvoorbeeld meer vanaf links (speelt die bij Leipzig ook meestal).... Dan heb je die om Depay heen, die maar meer het aanspeelpunt moet zijn. Qua fysiek moet hij dat kunnen, maar dan moet hij wel niet weer die gekke balletjes proberen te geven en het gewoons impel houden...

Of je zet Gakpo en Simons er omheen, kan ook. Al vind ik Gakpo niet zo snel en veel diepgang als Malen hebben (en niet de vorm van hem).

Simons moet ook eerst maar eens wat gaan laten zien bij Oranje. Is daar tot nu toe één van de dissonanten. En hoe goed hij het bij Leipzig of waar dan ook doet hé, als je in Oranje niet presteert speel je niet. Koopmeiners is ook in goede doen bij Atalanta, maar speelt ook nooit in Oranje (en ook nooit op zijn favoriete ''10'' in de 3-5-2)

18 maart 2024 om 14:57

@zlatenfan4ever daarom zeg ik toch duidelijk 'een van de beste spitsen van Oranje' en 'niet de beste spits' van Oranje.
Dat ligt aan de huidige staat van Oranje, niet aan hem.

18 maart 2024 om 15:27

Dit lijkt me op zich de logische opstelling, al verwacht ik dat hij Frimpong en Dumfries gaat afwisselen (beide 1 helft).

En ipv Schouten kan je een hele rij namen noemen als tweede middenvelder, Koopmeiners, Veerman, Wieffer, De Roon, etc - het maakt allemaal niet zoveel uit want ze gaan toch plaatsmaken voor Frenkie als die weer fit is.

18 maart 2024 om 15:43

Zeker mee eens. Misschien dat Dumfries en Frimpong beiden een wedstrijd krijgen. Of beiden een wedstrijd 60 minuten en dan elkaar afwisselen ofzo.

Wijnaldum verwacht ik ook minimaal een keer 45 a 60 minuten in 1 van de 2 potten.

Verder is het middenveld allemaal wel erg aan elkaar gewaagd. En komt er uiteindelijk nog de absolute nummer 1 (frenkie) bij en wellicht nog een Gravenberch als die weer 100% fit is en minuten blijft maken bij Liverpool!

Zo heeft eenieder wel zijn kwaliteiten. Timber is een dynamische speler en relatief vergelijkbaar met een Reijnders.
Wieffer en Schouten zijn relatief vergelijkbaar, al is Wieffer dan weer iets meer de pendelaar naar voren toe en Schouten iets meer de passende Cvm.

Veerman is de passende CM, die ook goed uit de controle kan spelen maar het tempo af en toe niet helemaal bijhoudt.

Koopmeiners is in de 3-5-2 een ideale lopende nummer 10 met een verwoestend goed schot/goede trap/pass.

Simons is de creatieveling op 10 die dan weer ook naar de zijkanten kan uitwijken met zijn snelheid, dribbel en creativiteit.

De Roon is eigenlijk de enige die bij mij uit de toon valt. Vind die voetballend echt zwaar te min voor een plek in Oranje op het middenveld. Zeker als je ziet wat je nog meer tot je beschikking hebt. Maar als ik af en toe die Oranje kanalen op o.a. Instagram/youtube zie, dan zie je wel dat hij enorm goed in de groep ligt en voor een luchtige en leuke sfeer zorgt. Maar alleen daarvoor zou ik een De Roon nou ook weer niet opnemen in de selectie. Het is geen filantropische instelling!

18 maart 2024 om 15:49

De Roon speelt gewoon op hoog niveau in de basis bij Atalanta, we hoeven niet te doen alsof hij er niks van kan, zeker tov Eredivisie spelers. Ik bedoel, het is geen basisspeler als iedereen fit is, maar het is zeker geen cafevoetballer.

Mooie kans voor Koeman om eens een extra verdediger te proberen op de controleurs positie. Dan kan de controleur doorschuiven om zo controle te brengen in de "aanval"...
Verdedigen is immers de beste aanval!

Daar sta ik niet van te kijken. Hoe hij uit viel . Deze blessure kan wel eens lang duren. Inderdaad word het spoeling dun in de voorhoede. Hopelijk valt het mee voor Brobbey.dan zou ik nu Malen op die plek zetten.

Op zich begrijpelijk. Je wilt werken met een vaste groep, en Dallinga's tijd komt nog wel. Bovendien kan je met Gakpo en Malen ook in de spits spelen.

18 maart 2024 om 12:31

Dallinga's tijd komt nog wel? Die man presteert toch gewoon prima bij een matig elftal als Toulouse?
Hij is geen 18 hé, is ''al'' 23 hé. Zijn concurrenten als Zirkzee en Brobbey zijn zelfs een jaar jonger.
Dit seizoen gewoon 15 goals en 4 assists in 35 potten bij een team als Toulouse. Enorm knap en apart dat hij niet opgeroepen is als vervanger.

18 maart 2024 om 12:40

Maar wat heb je eraan om een speler twee wedstrijden bij te halen die geen kans maakt op het EK als iedereen weer fit is? Het is overduidelijk dat Koeman in deze periode Memphis en Weghorst als eerste spitsen ziet, en anders Gakpo of Malen als alternatief.
Beter om je tijd te investeren in trainingsvormen met de spelers waarvan je weet dat ze het moeten gaan doen op het EK.

18 maart 2024 om 12:51

Als Memphis en Brobbey geblesseerd zijn tijdens het EK. Dan heb je alvast een vervanger klaar staan die de groep kent? Nu zijn Zirkzee en Brobbey geblesseerd is het dan zo ondenkbaar dat twee van Brobbey, Zirkzee en Memphis het EK moeten missen?

18 maart 2024 om 14:11

Wat heb je er aan? Brobbey is al vaker geblesseerd en Depay idem dito.

Mochten die twee bijvoorbeeld tijdens of vlak voor het EK ook eruit liggen, dan heb je wel een speler als Dallinga die je dan waarschijnlijk moet/gaat oproepen hé. Dan heb je hem wel ook aan het werk gezien (vaker) van dichtbij bijvoorbeeld en eventueel ook in minuten tegen een Schotland of Duitsland.

18 maart 2024 om 12:35

Ik denk eigenlijk dat Dallinga’s tijd juist helemaal niet komt.

18 maart 2024 om 12:35

Als Dallinga's tijd nog wel komt zou dit toch een mooie kans voor hem zijn om verder te wennen aan Oranje.

Nee waarom zou je als Koeman zijnde ook een vervanger oproepen? Je hebt een spits als Dallinga lopen die bij een middenmoter van de Ligue 1 goede statisieken laat zien en zichzelf zelfs in Europa heeft kunnen laten zien.
Blijft toch onbegrijepelijk die Koeman om spelers soms maar gewoon te negeren en zich te blijven blind staren op de Eredivisie.

Denk oprecht dat Brobbey zulke cijfers als Dallinga bij een Toulouse absoluut niet zal gaan halen.

18 maart 2024 om 12:32

De postzegels zullen wel te duur zijn geworden voor Koeman om Thijs uit te nodigen!

Koeman Koeman Koeman… Lijkt er echt op dat hij alleen maar beslissingen neemt waar een luchtje aan zit. Waarom zou je geen Dallinga oproepen ook al zou die uiteindelijk geen minuten maken. Je wilt toch zoveel mogelijk spelers van dichtbij zien,ook dezelfde reden waarom Zirikzee geen kans gaat krijgen op het EK. Dan zal die zeggen dat hij hem niet van dichtbij heeft zien spelen en dus geen duidelijk beeld van hem heeft

Ik heb een hekel aan interland voetbal.

Had van mij niet gehoeven.

Brobbey is wel zuur maar kan hij wel herstellen

Dan hoop je wat jonge spitsen te kunnen zien spelen in Oranje, moeten we straks weer naar Weghorst kijken. Man man man. Roep Dallinga gewoon op. Al gaat hij waarschijnlijk niet mee naar het EK, het is wel een jonge spits die zich prima ontwikkelt en je aan het werk kunt zien.

Zou bijna zeggen typisch Koeman actie. Die vent is ongeschiktheid als bondscoach in mijn ogen.
Geen Dalinga oproepen maar wel Wijnaldum?
Blind doet het prima bij Girona dus daar heb ik geen commentaar op.

Ben benieuwd wat de opstelling gaat worden.
Hopen op Frimpong als RB en Gakpo in de spits met Depay en Malen op de flanken die naar binnen knijpen. Als LB Hartman opstellen ipv Aké voor meer aanvallend vermogen.

Ik snap best dat Koeman Dallinga niet oproept. Tuurlijk kan je hem alsnog de kans geven om alleen mee te laten trainen, maar als je met een 5-3-2 systeem speelt waarbij Xavi de nr.10 is, heb je dus aan 4man (Weghorst-Depay-Malen-Gakpo) genoeg voor 2 posities.

Ik denk dat Koeman zo gaat spelen. Zie opstelling

Verbruggen
De Vrij
Van Dijk
Aké
Dumf/Frimp
Wieffer
Reijnders
Hartman
Simons
Malen/Gakpo
Depay
18 maart 2024 om 14:13

Dat denk ik ook.
Wel benieuwd of hij voor Frimpong over Dumfries durft te kiezen (ik denk misschien maar in 1 van de 2 potjes die wij spelen).

Verder verwacht ik ook minimaal 1 pot Blind en Wijnaldum in de basis. In ieder geval Wijnaldum.

Daarnaast zou ik graag Schouten ipv Wieffer zien, maar Koeman kennende kiest hij zekerheid. Wieffer is defensief misschien iets beter en qua duels, maar Schouten vind ik voetballend een stuk rustiger aan de bal.

En ook benieuwd of we Timber aan het werk gaan zien.

Denk dat Koeman wel terug gaat vallen op spelers als Wijnaldum, Blind en Weghorst helaas

Niet geheel onverwacht dat Brobbey afhaakt, loopt al weken met hamstring klachten en wordt fysiek helemaal gesloopt bij Ajax.

En natuurlijk roept Koeman geen vervanger op we spelen gewoon weer met minimaal 6 dertigers in de basis als het even kan, lekker vasthouden aan dat falende kliekje.

Het is gewoon niet nodig om een vervanger op te roepen. Naarmate je dichter rbij het toernooi komt, wil je de groep ook hechter maken.

Met malen Depay Gakpo Simons Weghorst heb je ook zat aanvallers mee toch. Als je weet dat je Dallinga niet gaat gebruiken dan vind ik het juist alleen maar goed dat je hem niet oproept. Iemand oproepen om hem alleen maar op de bank neer te zetten kan eigenlijk ook niet, zeker voor oefenwedstrijden.

Persoonlijk vind ik Dallinga geen kandidaat voor Oranje, Zirkzee op termijn daarentegen wel. Jammer dat Brobbey is afgehaakt maar Koeman heeft naast Memphis nog voldoende opties omdat Gakpo en Malen ook in de spits kunnen spelen, Malen is van oorsprong zelfs spits. Als breekijzer hebben we nog Wout maar persoonlijk prefereer ik toch een meer voetballende spits als Malen of Gakpo.

Malen in de punt heb je je vervanger al of depay

Rare keuze weer. Gewoon een vervanger oproepen. Je weet niet hoeveel er nog geblesseerd gaan zijn vlak voor het EK zelf.

Waarom zou je geen vervanger oproepen? Dit is toch het moment om zoveel mogelijk spelers te bekijken en beoordelen op wat voor niveau ze zitten etc. Beetje rare keuze van Koeman.

18 maart 2024 om 14:14

Het zijn maar oefenpotjes, heeft weinig zin om spelers erbij te halen die je op het EK toch niet gaat oproepen.

18 maart 2024 om 14:21

Mocht een Depay, Weghorst, Brobbey en/of Gakpo geblesseerd uitvallen, dan is het juist wel goed om een alternatief eerder van dichtbij te kunnen meemaken.

Ik snap dat iemand als Dallinga wellicht niet bovenaan de lijst staat als optie om naar het EK te gaan, maar blessures zijn te voorspellen. Dan moet je ook een Plan C klaar hebben staan.

18 maart 2024 om 15:29

Het is juist goed om te kijken buiten Memphis, Weghorst en Brobbey. Zeker omdat je wil zien hoe ver die spelers zijn. Ook omdat er altijd een kans is dat er spelers voor het EK uitvallen met blessures.

18 maart 2024 om 15:47

Tsja, maar uit een oefenwedstrijd die nergens om gaat haal je minder info over de individuele kwaliteiten van een speler dan gewoon naar zijn clubwedstrijden kijken. Daar hoef je zo'n gozer niet op het laatste moment voor bij zijn club weg te trekken, daar schiet niemand veel mee op. Natuurlijk kan je het doen om een punt te maken dat iedereen klaar moet staan voor Oranje, en dat scoort goed bij de supporters maar of het nou werkelijk veel helpt...

Een flinke domper voor Oranje, ik zou eerder zeggen een flinke domper voor Brobbey. Koeman kan tenminste nog iemand anders opstellen , voor Brobbey is dit erg zuur.

Van mij hadden Kluivert of Summerville best opgeroepen mogen worden. Twee buitenspelers die je nog eens van dichtbij kan bekijken en het geeft je de vrijheid van diepgang op de flank. Geen idee hoe die twee jongens zich tot elkaar verhouden, maar een extra optie op de flank is toch wel lekker. Je zou dan met Malen kunnen schuiven zonder al te veel problemen.

Nu geeft Koeman zichzelf de optie niet echt om alsnog 4-3-3 te gaan spelen. In 2014 had Van Gaal die optie wel altijd, waardoor Oranje wedstrijden kon doen kantelen.

18 maart 2024 om 14:15

Mwah, je kan wel 4-3-3 gaan spelen toch?

In die formatie kan je altijd nog met Gakpo, Depay, Weghorst of Malen in de punt spelen hé.

Malen misschien het minste nog, maar Weghorst is een pure spits. Gakpo speelt tegenwoordig ook met enige regelmaat in de punt bij Liverpool en Depay is eigenlijk nu al jaren een ''spits'' ipv buitenspeler.

Op de zijkanten kan je dan ook gewoon Gakpo, Simons en Malen zetten. En bij nood ook Depay nog op links.

18 maart 2024 om 15:05

Een speler als Kluivert hoef je toch niet op te roepen om te zien? Daarvoor heb je alleen een PL abonnement nodig, daarvoor hoef je m niet bij zijn club weg te plukken. Als je m onverwacht toch nodig hebt voor het EK roep je m gewoon op.

Rare beslissing Koeman, je kunt nu juist Dallinga een keer goed uitproberen.
We doen net alsof Brobbey een topspits is, waarop gebasseerd eigenlijk... heeft nog erg weinig laten zien en de overstap naar Buitenlandse competitie werd banken....

Dallinga scoort toch aardig wat in een vele malen sterkere competitie, klasse justitie.

De spitsen van Nederlands Elftal zijn sowieso erg matig, dus nu uitproberen zou niet verkeerd zijn. Brobbey laat veel te weinig zien, Europees niets, in Duitsland zijn uitstapje was ook bepaald geen succes. Nu bij afwezigen had Dallinga, Zierikzee, Summervile, zelfs Boadu een kans mogen krijgen, nu hij weer ietwat aanspelen toekomt, maar voor nu te vroeg. Summervile doet het overigens meer dan uitstekend, had ook zeker mogen ruiken aan het Nederlands Elftal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren