Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Briefje van De Boer lijkt opstelling tegen Noord-Macedonië te verraden

Laatste update:

De opstelling van Oranje voor de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië lijkt bekend. De NOS komt zondagmiddag met een beeld uit de afsluitende training voor het duel dat maandagavond om 18.00 uur in de Johan Cruijff ArenA wordt afgewerkt, waarop wordt ingezoomd op een briefje met een opstelling dat bondscoach Frank de Boer in zijn handen heeft. Daarop is te zien dat Wout Weghorst en Marten de Roon uit de basiself verdwijnen ten faveure van Donyell Malen en Ryan Gravenberch.

“Hij wil niet zeggen wat de basis voor morgen gaat zijn”, zegt verslaggever Tom Egbers na het tonen van een interview met De Boer. Hij trekt de vergelijking met de gefotografeerde notities van minister Kasja Ollongren, waarop stond Pieter Omzigt: functie elders en waarmee een bom onder de kabinetsformatie werd gelegd. “Ken je het verhaal van die kabinetsformatie: dat minister Ollongren naar buiten kwam op het Binnenhof, iets onder de arm hield en een ANP-fotograaf dat fotografeerde, daar bleek hele explosieve informatie in te staan dat zorgde voor scherven waar we nu nog steeds mee zitten. We hebben het beeld tijdens de training na het interview met De Boer nog eens goed bekeken. Dan denk je aan het briefje van Dwight Lodeweges.”

“Dit is een nieuw briefje van Dwight Lodeweges, waarop de opstelling daadwerkelijk staat te lezen als je gaat inzoomen”, gaat Egbers verder, verwijzend naar het briefje dat assistent-bondscoach Dwight Lodeweges meegaf in het Nations League-duel met Duitsland aan Virgil van Dijk. Dat duel eindigde na de omzetting van de kant nog in een 2-2 gelijkspel eindigde. “Daar valt uit op te maken dat Weghorst er niet in staat en Donyell Malen wél. Marten de Roon staat er ook niet bij, hij wordt gespaard vanwege een gele kaart. In zijn plaats komt Ryan Gravenberch in de basis. Dát is het beeld van de dag.”

Het briefje van Dwight Lodeweges waarop de camera inzoomde.

De Boer kondigde zondag tijdens de persconferentie al aan dat hij zijn opstelling op twee plekken zou wijzigen. “Ja, wat is logisch? Het valt te begrijpen”, reageert Marco van Basten in de studio van de NOS. “Het zijn keuzes die spelers en trainers maken. Je moet aanvoelen wat het beste is voor het team en het verdere verloop. Je kan alle kanten op denken: wat is zinvol en wat is niet zinvol? Italië heeft wel veel gewisseld, Nederland minder. Ik zou het niet weten.”

“Ik snap wel dat hij het grootste gedeelte laat staan”, zo haakt collega-analist Theo Janssen in. “Gravenberch is een speler naar wie veel mensen snakken, hetzelfde geldt voor Malen. Het speelt zeker mee dat De Roon een gele kaart heeft gepakt (tegen Oostenrijk, red.). Het kan zijn dat Oranje deze wedstrijd met 5-0 gaat winnen, dus wat ga je dan in de achtste finale doen? Hij heeft in zijn achterhoofd dat hij deze twee jongens de kans wil geven om zich te laten zien, omdat zij dicht tegen de basiself aanzitten.”

Kan jij je vinden in deze opstelling?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus weer geen Berghuis...

20 juni 2021 om 17:34

Past niet in dit systeem hè 😉

20 juni 2021 om 17:37

Klopt maar Berghuis is wel in vorm en hoort er gewoon in.
Malen daar in tegen vindt ik goed maar heeft geen goed seizoen gehad en gaat vaak voor eigen succes

20 juni 2021 om 17:37

Ik hoopte eerlijk gezegd dat de Boer ervoor zou kiezen om de laatste wedstrijd 4-3-3 te spelen😕

20 juni 2021 om 17:38

Je kunt er ook een 3-4-2-1 van maken met Gakpo en Berghuis achter Malen

20 juni 2021 om 17:40

@mitchajax020 Niet in dit systeem. In 433 wel, maar dat spelen we nu eenmaal niet. Kunnen we heel veel willen, maar Malen is gewoon logisch evenals Gravenberch.

20 juni 2021 om 17:43

Laten we gewoon niet met de derde keuzes spelen maar gewoon de tweede keus in een toernooi. Dus geen Gakpo en geen Berghuis en gewoon het systeem blijven hanteren dat je speelt.

20 juni 2021 om 17:44

Klopt maar ik zou liever gaan voor een speler in vorm met een goed seizoen dan het tegenovergestelde

20 juni 2021 om 17:48

Kan mij het schelen of Berghuis in het systeem past. Je hebt nu veel spelers die voor jan doedel meegenomen zijn omdat de Boer toch alleen maar dezelfde poppetjes laat spelen of invallen. Doe eens wat anders. Laat ook eens iemand anders. Straks zien we weer van Aanholt en Blind die gewisseld worden voor wederom dezelfde poppetjes. Luuk de jong gaat weer invallen. Het is zo voorspelbaar. Een Berghuis kan je zo goed gebruiken voor wat creativiteit.

20 juni 2021 om 17:48

Hoopte ik ook. Even rust voor de jong. Weghorst in de punt en Depay en Berghuis op de flanken.

20 juni 2021 om 17:49

Hoe durf je dat te zeggen na die bal op dumfries

20 juni 2021 om 17:50

Dat bedoel ik, ook iemand die goed is in vrije trappen.
Niemand kan een behoorlijk vrije trap nemen

20 juni 2021 om 17:51

Het EK is geen oefentoernooitje, automatismen moeten erin geslepen worden, dan kun je niet ineens een ander systeem gaan spelen of de helft van je basiself gaan wisselen. Zomaar "iemand anders laten" kan niet op het EK, dat doe je lekker in oefenpotjes.

20 juni 2021 om 17:53

Die Berghuis is niet goed genoeg, voorlopig staat er nog steeds niemand in de rij voor die 4 miljoen, terwijl een Dumfries, waar al het hele seizoen kritiek op is, straks de clubs voor het uitzoeken heeft. Malen liet in die minuten dar hij erin stond zien waarom de Boer elke wedstrijd met hem moet starten ipv Weghorst. Snelheid, techniek en veel meer dreiging dan Wout in twee wedstrijden toonde. Voor eigen succes gaan is een eigenschap van een goede spits, hij is nog jong en heeft juist dit soort wedstrijden nodig om te groeien. Laat hij nou net meteen zo'n bal afgegeven tegen Oostenrijk.

20 juni 2021 om 17:53

@Soccerfan_1, Wat zeg je nou allemaal? Welke trainer gebruikt wel veel spelers dan? En probeer eens wat anders? Waarom zouden we, je hebt 6 uit 2. Zeuren om het zeuren.

20 juni 2021 om 17:54

Gravenberg op de plaats van de Roon ook niet. 😉

20 juni 2021 om 17:56

@mitchajax020. Memphis kan een prima vrije trap nemen toch. Die scoorde er nog een in de voorbereiding.

20 juni 2021 om 18:02

Dan verschillen wij van mening, ik vindt zijn vrije trappen slecht, 9 van de 10 gaat niet richten de doelpalen

20 juni 2021 om 18:07

Mee eens. Ik denk nog steeds dat het stom is geweest om van de 433 af te stappen. Maar ja, in dit systeem past Berghuis niet. Ik heb 't nu toe ook echt een dubbel gevoel. De 6 punten die zijn gepakt zijn mooi en ik denk ook wel dat we de 9 punten pakken. Daarna spelen we tegen echte tegenstanders en dan hou ik m'n hart vast want het was alles behalve overtuigend tot nu toe.

20 juni 2021 om 18:08

Ik snap niet hoe iedereen er in godsnaam bij komt dat Malen geen goed seizoen heeft gehad. Ja, hij mist wel eens wat kansen, maar 27 goals en 10 assists in alle competities zijn echt uitstekende statistieken..

20 juni 2021 om 18:11

Malen geen goed seizoen gehad? 19 goals + 8 assist in 32 Eredivisie wedstrijden, prima seizoen toch? En als ie zo vaak voor eigen succes zou gaan had ie die bal tegen Oostenrijk ook niet breed gelegd....

20 juni 2021 om 18:29

@mitchajax Malen heeft tegen Oostenrijk laten zien dat hij gewoon passt als dat nodig is. Daar zit echt geen probleem.

20 juni 2021 om 18:36

Wanneer de tegenstander moet komen is hij inderdaad erg nuttig. Wanneer Nederland zelf wat moet creëeren zal dit veel minder zijn

20 juni 2021 om 18:37

@mitchajax020 hoe kom te er nou bij dat Malen geen goed seizoen heeft gehad: heeft meeste goals van de topclubs gemaakt. en ook nog de meest scorende Nederlandse speler. Dus hoezo geen goed seizoen, hij had een topseizoen. Viel ook nog eens goed in dus met zijn vorm zit het ook goed. Ben echt benieuwd naar je argumenten.

20 juni 2021 om 18:43

Nee, ik zou zeggen doe juist niet iets anders. de Boer heeft duidelijk voor een strategie en visie gekozen. Of het de juiste is? De toekomst zal het leren. Maar gebruik de wedstrijd tegen Macedonië om dit systeem nóg beter onder de knie te krijgen. Daarin zijn de keuzen Malen en Gravenberch te laten spelen logisch aangezien die de tot nu toe minste spelers vervangen.

Bereik je de kwart/halve finales en sta je achter, dan kan je altijd nog naar 4-3-3 schakelen en Berghuis inbrengen.

20 juni 2021 om 18:55

En waar laat je depay? Een systeem wat ze nog nooit hebben gespeeld daar opteer jij voor? Apart!

20 juni 2021 om 19:00

Berghuis kan toch makkelijk op de plek van Wijnaldum tegen een Noord-Macedonie. Beetje het spel maken vanuit die plek. Kan hij best.

20 juni 2021 om 19:41

Het is te triest dat je tegen een ploeg die een bus gaat parkeren 532 gaat spelen. Leuk en aardig hoor een systeem maar die gasten verdienen allemaal 1 mil plus. Als die 1 wedstrijd in een ander systeem spelen zijn ze echt de kluts niet krijg hoor.
Als je 532 tegen Macedonië gaat spelen ben je naar mijn inziens echt incompetent als bondscoach

20 juni 2021 om 19:41

Dat komt vooral omdat men meer van hem verwacht. Beetje hetzelfde met messi. Er werd geroepen dat hij een slecht seizoen had en geen recht had op de gouden bal, terwijl er eigenlijk niemand meer assists en goals had. Dus puur verwachtingspatroon.

20 juni 2021 om 20:31

Je probeert enkel een reactie uit te lokken met deze comment, of niet? Hoe kan je Berghuis nou als 3e keuze bestempelen?

20 juni 2021 om 17:39

Nee, dus? Is Berghuis verplicht? Ik vind hem in de 433 basismateriaal maar dat spelen we nu eenmaal niet. Dan is Malen prima, heb hoge verwachtingen van hem.

20 juni 2021 om 19:04

Gelukkig niet. Lekker thuis moeten blijven

20 juni 2021 om 20:08

Want berghuis is zo goed?
Sorry maar er wordt hier net gedaan alsof hij Nederland naar de titel kan schieten, ik vind dat zijn kwaliteiten echt zwaar overdreven worden.

In een zwakke competitie kan hij prima mee, maar als het tempo iets hoger is dan valt hij direct door de mand.

20 juni 2021 om 23:48

Heeeuijj linkin park! Nice!
On topic: indd Malen is veel beter!

Klinkt goed! Ben blij dat Malen de kans krijgt ipv Weghorst

20 juni 2021 om 17:36

Denk dat Weghorst zijn plek ook is kwijtgeraakt voor de rest van het toernooi. Anders kan ik mij geen reden verzinnen waarom hij morgen niet speelt.

20 juni 2021 om 17:55

@ducktaildo ik denk dat jij voorbarig bent, De Boer probeert nu zijn B-variant van zijn systeem. Als het aanslaat zou hij inderdaad Weghorst kunnen passeren maar het kan nu gewoon een proef zijn om Malen en Gravenberch is vanaf het begint te proberen ipv na 60minuten.

20 juni 2021 om 18:09

Weghorst is zoekende in dit systeem, dus waarom zet je hem er dan naast ipv elke minuut aangrijpen om hem dit systeem eigen te maken?

20 juni 2021 om 18:22

Ducktaildo, omdat Wout Weghorst geen doel is maar een middel. Als Malen morgen goed speelt dan is het toch gewoon terecht dat Weghorst plaatsneemt op de bank? Heeft nog geen enkele indruk gemaakt.

Aaah wat zonde van berghuis... Ben je de beste in de kwalificatie wordt je geslachtofferd...

20 juni 2021 om 17:42

Geslachtofferd? Jezus, hebben we weer een nieuwe Weghorst cq. El Ghazi gevonden om De Boer mee te bekritiseren? Iedereen roept om Berghuis maar niemand die zegt dat Malen eigenlijk veel beter in dit systeem past, wat simpelweg zo is.

20 juni 2021 om 17:47

Helemaal eens, tuurlijk ziet iedereen graag Berghuis spelen in het Nederlands elftal, maar zo lang je 532/352 speelt, kan je hem niet echt gebruiken. Ideale invaller wanneer we aanvallender moeten gaan spelen met 433 of 343. Vervelend voor hem uiteraard, maar hij past gewoon niet in t systeem.

20 juni 2021 om 18:38

dat vind ik niet berghuis kan prima voor wijnaldum starten op 10. ik vind wijnssldum maaar matig spelen.

20 juni 2021 om 18:56

Hahah ja stoppen nou hoor martijnovic. Berghuis is helemaal niks op 10, daar speelt ie nooit. Bovendien Wijnaldum matig? What? Speelde uitstekend tegen Oostenrijk.

20 juni 2021 om 19:26

@rubentje13, '' tuurlijk ziet iedereen graag Berghuis spelen in het Nederlands elftal''

Komop zeg, we hebben het hier niet over prime Robben ofzo. De meningen over Berghuis zijn verdeeld, dat zie je ook wel in de reacties

20 juni 2021 om 19:44

Berghuis heeft nog nooit een goede wedstrijd op 10 gespeeld, dus hoezo voor wijnaldum.

20 juni 2021 om 17:46

Berghuis wordt niet geslachtofferd. Krijgt gewoon ''functie elders''

20 juni 2021 om 17:50

De beste in de kwalificatie?

20 juni 2021 om 18:05

Met 0 goals wel heel belangrijk geweest in de kwalificatie hoor. Stuk belangrijker dan oa Frenkie, vvd en depay.

20 juni 2021 om 17:55

Hij wordt hier met de dag groter gemaakt. Hij is de beste speler bij de nummer 5 van de eredivisie. Moet je daar je hele systeem op aanpassen?

20 juni 2021 om 18:31

Berghuis is anderhalve wedstrijd de beste geweest. Memphis en Wijnaldum waren de mannen van de kwalificatie. Niet Berghuis. Die moet je nu alleen gebruiken als je 1-0 achter staat, 5-3-2 niet werkt, en je wat moet forceren.

20 juni 2021 om 18:42

berghuis kan ook op 10 toch ipv wijnaldum? wijnaldum heeft niet de steekpass van berghuis. je kunt ook met de punt naar achteren met f de jong achter berhuis en wijnaldum als 2 nummers 8

20 juni 2021 om 19:13

Ik zou juist frenkie morgen rust geven. Loopt op zijn tandvlees en denk dat hij een pot rust prima gebruiken

20 juni 2021 om 20:44

@martijnovic, ik heb geen idee of Berghuis dat kan. Zijn kracht is gevaarlijk zijn vanaf de flank. Naar binnen en krullen die bal. Of voorzetten. Daar heeft ie niks aan als hij op 10 staat. Ik zou op een EK daar niet mee gaan experimenteren.

@elfaraondcamas
Ik denk dat Frenkie in de rust gewisseld gaat worden. Dan houdt hij zijn ritme maar heeft ie niet weer 90 minuten in de benen.

Ben benieuwd, klinkt als logische keuzes

Zou de meest logische opstelling zijn, ook voor de achtste finales trouwens. Wel weer een beetje amateuristisch tenzij het juist de bedoeling was om het zo te lekken, in dat geval geniaal Franky.

Ik heb hier toch altijd een dubbel gevoel bij. Ik snap dat je als reporter blij bent met de scoop, maar als supporter zou ik dit niet naar buiten brengen. Nu voor de laatste groepswedstrijd waar je je eerste plek al veiliggesteld heb is het vrij onbelangrijk, maar stel je voor dat dit gebeurd voor een halve finale en er een tactische verrassing op het briefje staat? Dan naai je je team een oor aan.

20 juni 2021 om 18:01

Een reporter/journalist is in principe onafhankelijk en geen supporter.

20 juni 2021 om 18:09

“In principe” ja, maar win je er echt iets mee? Ook journalisten willen toch dat Oranje het maximale uit dit EK haalt? Gebruik deze foto om een exclusief interview te regelen, zodat de keuze wordt uitgelegd ofzo, maar ik vind dit heel goedkoop en makkelijk.

20 juni 2021 om 18:02

Vind het eigenlijk ook not done, dit is gewoon een NOS camera vermoed ik die dit doet. Dit gaat over je eigen team, laat het dan even.

Dit is zelfs niet een tegenpartij of een journalist van een ander land die iets probeert te vinden.

20 juni 2021 om 18:11

Nou precies! Blijkbaar is de drang naar als eerste een nieuwtje hebben en uitbrengen belangrijker dan het algemeen belang van je team.. Het lullige voor de NOS is nog dat zij er nauwelijks iets aan hebben, want niemand gaat naar nos.nl voor voetbalnieuws..

20 juni 2021 om 18:23

Een ervaren coach als Lodeweges moet gewoon niet met een briefje lopen te zwaaien, terwijl er tientallen camera's en journalisten langs de lijn staan.

20 juni 2021 om 18:39

@yoericfc op dit niveau maakt het toch niets uit. Dat geheimzinnige gedoe. Meeste weten al wie zullen spelen en paar andere varianten. Het is echt niet zo als dit voor halve finale gebeurd dat tegenstander op wedstrijd dag helemaal van slag raakt

20 juni 2021 om 19:44

Daarom ene kant mooi dat het nu gebeurd dan kan Frank daar rekening mee houden in de knock out fase. Om niet zo met belangrijke briefjes rond te gaan lopen. Mooiste zou zijn om dat wel te doen en dan op de wedstrijddag ineens met een hele andere opstelling en tactiek te komen om de tegenstander om de tuin te leiden.

Mocht het EK op een mislukking uitdraaien kunnen we dus gewoon schakelen naar Kajsa Ollongren als bondscoach!

Als dit waar is, hele goede opstelling!!! Weghorst had misschien tegen deze tegenstander kunnen blijven staan, maar ben erg benieuwd naar Malen!

Goede zaak dat de Boer niet te koppig is en ook lijkt in te zien dat Malen veel dreigender is dan Weghorst. Ik waardeer zijn passie maar in voetbaltechnisch opzicht is Wout te pover om de aanvalslinie te leiden. Een snelle wendbare spits naast Depay past veel beter in dit systeem.

En zie hier de reden dat er besloten getraind wordt. Voor nu maakt het natuurlijk niet zo veel uit, aangezien Nederland al door is, maar uiteindelijk is dit niets meer of minder dan de tegenstander wijs maken.

Overigens verwacht ik wel twee of drie wissels in de rust.

Toch wel de beste opstelling voor 532. Ook hetgene wat iedereen graag wou zien. Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken en hoe Memphis nu voetbalt met Malen naast zich.

Waarom staat Blind op de wingback? Wie staat er op Blind zijn positie dan

Weghorst zou ik er niet uit halen. Als hij een kans krijgt is het vaak raak, hij is meer een killer dan Malen en werkt ook harder voor het team.

Dit lekken is een “bewussie”. Gewoon ff spelen met de media. Ff voeren. Leuk toch!

Beiden logisch. Je kan nu wel roepen om hele andere jongens, maar dat zou nergens op slaan. Ja het laatste half uur kan je jongens als Berghuis en Klaassen erin zetten, maar het systeem moet je nu noet meer veranderen.

Ik zou als ik weghorst was me wel genaaid voelen. Tegen een zwakke tegenstander waar je juist lekker kan scoren krijg je die kans niet.

20 juni 2021 om 18:47

Vind ik ook. Laat hem gewoon staan en hopelijk scoren. Sowieso is de snelle beweeglijke Malen later inbrengen ook een tactiek. Dan heb je 60 of 70 minuten tegen zo'n sleurspits aan lopen boksen, en dan ineens, als je al moe bent, komt er zo'n gozer die de duels juist ontwijkt en in de diepte gaat. Van Weghorst naar Malen gaan is sowieso een groter wapen dan andersom.

20 juni 2021 om 20:46

Weghorst leeft deze weken in een jongensdroom. Die heeft echt geen enkele reden om zich genaaid te voelen. Pas als je jarenlang je sporen in een nationaal team hebt verdiend, heb je enig recht van spreken. En zelfs dan nog beslist de bondscoach soms op andere gronden, zoals destijds 'de slechtste wissel ooit' van Advocaat.

Hmm weer geen Gakpo... Die had ik weleens tegen Noord-Macedonië willen zien. Die kan wat exrta's als aanvaller brengen!

Hoeveel kansen mag Gravenberch nog krijgen? Hij beheerst die positie niet. Probeer dan Koopmeiners of Klaassen eens. Want als De Roon geschorst of geblesseerd is weet je één ding zeker: Gravenberch kan hem niet vervangen.

Enige opstelling waarmee eventueel Europees kampioen kan worden.... Dus met Gravenberg en zonder de Roon en met Malen ipv Weghorst!!!

Gravenberch en Malen functie elders...

Ik vind het altijd een beetje treurig dat er helemaal op dat briefje wordt ingezoomd. En waarom moet je altijd zo ver van te voren de opstelling proberen te ontdekken. Nu is het een wedstrijd die niets uitmaakt, maar straks in de knock out fase lijkt me dat toch ergens niet zo handig.

Malen ipv Weghorst is prima tegen Macedonië hoor.
Verder snap ik de roep om Malen wel, gezien zijn snelheid en dergelijke.

Echter blijf ik er bij: als je begint met Depay - Malen en het werkt niet, dan heb je geen snelle spits als back-up, aangezien de Boer Cody Gakpo voor saus mee heeft genomen en hem constant op de tribune zet. Als Depay - Malen dan niet werkt en je wilt Malen wisselen, komt er al weer een slome spits als Weghorst of De Jong in (met alle respect, maar zij zijn traag).

Promes moet je mij niet mee aankomen, die komt nog geen pion voorbij...

Verder: Gravenberch ipv De Roon. Kan opzich tegen Macedonië, maar ik denk dat het defensief niet gaat tegen een land in de knockout fase. Gravenberch is een goede speler, toptalent, maar is nog niet klaar voor een basisplek in mijn ogen. Sneeuwt nog te veel onder in de topwedstrijden (ook internationaal gezien). Ook helemaal niet erg, want ventje is nog een tiener!

Verder ga ik er van uit dat er in de wedstrijd nog een paar spelers gewisseld gaan worden (sowieso één van de spitsen). Verder denk ik dat Daley gewisseld gaat worden na één uur voor Aké. Hou je beide fit en geef je beide speeltijd. Evenals van Aanholt en hoogstwaarschijnlijk de Ligt. Komen Wijndal & Timber erin (of wellicht Veltman?, maar ik hoop Timber!)

Eventueel ook nog Frenkie wat rust geven en een Klaassen of Koopmeiners brengen? Weet niet zo goed wie hij op de bank meeneemt.

Overigens: is het verplicht om 3 keepers mee te nemen in je wedstrijdselectie? Wat doet een Bizot op de bank als je een extra veldspeler (keuze) kan meenemen? Alsof er ooit een derde doelman nodig is geweest op een Ek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren