Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey noteert knappe statistiek en evenaart cijfers van Tadic uit 2019

Laatste update:

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag werd speelronde 18 in de Eredivisie afgewerkt. Bovenaan de ranglijst verloor PSV de foutloze status, waardoor het eigen record uit het seizoen 1987/88 niet verder aangescherpt werd. Voetbalzone blikt terug op de speelronde in de Eredivisie van dit weekend en licht wekelijks de meest opvallende gebeurtenissen en statistieken uit.

FC Utrecht bleef ongeslagen in vijf van de laatste zes thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie en is dit seizoen nu maar liefst tien wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. Utrecht had hier tegen PSV achttien overtredingen voor nodig, het hoogste aantal van de Domstedelingen in een Eredivisie-duel in vijf jaar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

PSV liet juist voor het eerst dit seizoen punten liggen. Daardoor werd het record uit het seizoen 1987/88 niet verder aangescherpt. Net als toen won PSV vanaf de seizoenstart de eerste zeventien wedstrijden in de Eredivisie. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Eindhovenaren minder doelpogingen hadden dan de tegenstander.

Feyenoord wist door een laat doelpunt van invaller Ondrej Lingr hekkensluiter Vitesse te verslaan. Het was voor de Rotterdammers al het tiende doelpunt dit seizoen dat na de tachtigste minuut werd gemaakt, dat is het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie. Lutsharel Geertruida maakte alweer zijn zestiende Eredivisie-doelpunt sinds zijn debuut in december 2018, dat is minimaal vijf meer dan iedere andere verdediger in die periode.

Ajacied Brian Brobbey maakte zondag twee doelpunten in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC. Brobbey is nu in zijn laatste tien Eredivisie-duels betrokken geweest bij een doelpunt (9 goals, 4 assists). De laatste speler die dat lukte namens Ajax was Dusan Tadic in 2019.

Ajax oogde bij vlagen kwetsbaar tegen RKC, maar speelde op basis van de statistieken de meest dominante wedstrijd van dit seizoen. Het verstuurde maar liefst 734 passes met een nauwkeurigheid van 90,4 procent, dat is allebei het hoogste aantal van het seizoen.

Michiel Kramer eiste vooral na de wedstrijd de aandacht op zich met enkele uitspraken over het Ajax-publiek, maar liet zich ook tijdens de wedstrijd zien met een doelpunt. Kramer maakte in zijn loopbaan zeven doelpunten tegen Ajax in de Eredivisie, meer dan tegen iedere andere ploeg, maar wist in competitieverband nog nooit te winnen van de Amsterdammers.

NEC boekte zaterdag een knappe overwinning op nummer drie FC Twente (1-0). De Nijmegenaren hebben daardoor nu dertien punten gepakt in de laatste vijf Eredivisie-duels. Dirk Proper was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. Hij creëerde vier kansen, zag al zijn tackles slagen en was de NEC’er die de meeste persoonlijke duels won.

Heracles Almelo pakte tegen FC Volendam het twaalfde punt na een achterstand dit seizoen, het meeste van alle Eredivisie-clubs. Jizz Hornkamp wekte meteen na rust de aandacht door al na negen seconden een gele kaart te pakken. Dit is de snelste kaart in de Eredivisie sinds Opta deze gegevens analyseert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha Brobs die nu al gewoon doodleuk even stats van Tadic gaat evenaren. Lekker bezig deze reeks hoor

22 januari 2024 om 17:23

Speelt ook gewoon steeds beter vindt ik.

22 januari 2024 om 18:02

Maakt gewoon ook kansen af nu, dat was zijn grote gebrek in het begin van dit seizoen.
Speelde beresterk aan de bal, creëerde ook veel kansen alleen schoot hij toen alles mis.
Als Brobbey ook blijft scoren is het een grote spits in wording, maar deze lijn doortrekken is wat nu telt.

Het gaat inderdaad de goede kant op nu volhouden en doortrekken die lijn naar het ek... met brobbey Zierikzee en evt de Jong als super sub.

23 januari 2024 om 07:04

Mocht het je eventueel nog niet opgevallen zijn, de Jong wilt niet meer voor oranje spelen 😜

23 januari 2024 om 11:21

Hier ben ik het helemaal mee eens. Dit zijn gewoon de drie spitsen die mee moeten naar het EK. Memphis mag natuurlijk ook mee maar die zie ik niet als echte spits.

23 januari 2024 om 12:03

Locomotif,

Waarom de Jong, terwijl hij zelf niet wil, en daarbij blijkt dat Weghorst het beter doet in Oranje.

Brobbey is goed bezig, en dat in dit seizoen en zo een team.

Ik hoop/vind dat hij sowieso nog een jaar moet blijven. En dan, mag ik aannemen, in een beter draaiend team.

Blijf t toch een rare naam vinden die Jizz Hornkamp..

Dat terzijde. Brobbey doet het momenteel echt goed, voor zijn doen. Een typische spits die in Engeland zou kunnen renderen.

23 januari 2024 om 12:24

Hele aparte naam hahaha. Dit is toch wel een naam die ik zeker zou laten veranderen. Snap ook niet wat die ouders bezielt om je kind zo te noemen. Vind sowieso al die “unieke” namen maar iets achterlijks. Collega heeft laatst zijn dochter Ocean genoemd. Kon niet anders dan erom lachen.

23 januari 2024 om 19:46

Waarschijnlijk hebben de ouders de naam vlak voor de verwekking gekozen. Was toen spot on

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren