Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brenet mishandelde vriendin en reed zonder rijbewijs: OM wil taakstraf opleggen

Laatste update:

Joshua Brenet moet in januari voor de rechter verschijnen, zo heeft RTV Oost maandagmiddag bekendgemaakt. De rechtsachter van FC Twente raakte vorig jaar om onbekende reden zijn rijbewijs kwijt, maar werd vervolgens tot twee keer toe achter het stuur betrapt. Ook schrijft het medium dat Benet in 2021 is veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin.

Brenet raakte vorig jaar dus zijn rijbewijs kwijt, maar werd op 10 januari en twee weken later in respectievelijk Enschede en Bathmen weer achter het stuur betrapt. Hierom moest de verdediger van Twente zich maandagochtend verantwoorden voor de politierechter. Hij kwam echter niet opdagen, omdat hij zijn advocaat Desirée Greven pas laat inschakelde en zij het dossier nog niet heeft kunnen bestuderen. De politierechter besloot de zaak daarom te verplaatsen naar januari van 2024.

Ondanks het feit dat Brenet allang wist dat hij maandag 2 oktober voor de politierechter moest verschijnen, besloot hij pas op het laatste moment om een advocaat in te schakelen. Waarom hij dat zo laat deed, is niet bekend. "Daar doe ik geen mededelingen over", zei zijn advocaat tegenover RTV Oost. Greven wilde sowieso niet op de inhoud van de zaak ingaan. "Daarvoor is het nu te vroeg. Dit komt straks aan de orde tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak."

Het rijden zonder rijbewijs is niet het enige vergrijp waarvoor Brenet voor de politierechter moet verschijnen. Brenet werd in 2021 veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin. Hij zou haar hebben gegrepen en vervolgens haar keel dicht hebben geknepen. Hij kreeg daarvoor een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur, maar het Openbaar Ministerie wil dat hij deze nu alsnog gaat uitvoeren. Twente wilde niet reageren op de zaak en beschouwt het als een 'privékwestie'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij dat hij niet naar Feyenoord is gekomen. Hoe haal je het in je hoofd.

2 oktober 2023 om 14:22

Dat zal de reden zijn dat Feyenoord niet heeft doorgepakt. Spelers worden niet alleen op hun kwaliteiten gescreend maar moeten ook bij de club en binnen de spelersgroep passen. Slot en Te Kloese branden hun handen liever niet aan spelers die dit soort gedrag vertonen.

2 oktober 2023 om 15:23

Die speelt binnenkort bij United

Nou nou een taakstraf van 20 uur, dat zal hem leren...

2 oktober 2023 om 14:23

Echt hè. Als je zo met je vriendin, of überhaupt een medemens, omgaat hoor je gewoon fatsoenlijk gestraft te worden. 2,5e dag plastic prikken is een lachertje, ook al zal het slecht zijn voor het imago van deze ‘meneer’.

2 oktober 2023 om 15:48

Nou ja, het gedrag kan niet door de beugel. Maar de grens voor "mishandeling" is zo wel héél laag geworden.. Als je advocaat van de duivel wilt spelen, waar ik geen problemen mee heb. Zou je gewoon kunnen stellen dat dit een impulsieve reactie is op iets wat er is gebeurt, maar zonder de intentie haar te verwonden. Dan deel je immers "gewoon" een klap uit..

2 oktober 2023 om 16:23

Typisch een persoon die reageert op z'n gevoel en "wij VS zij" denken.
Je ken de zaak niet. Het staat nu op z'n VOG. Disproportioneel straffen werkt niet. En het is geen "enorm ernstige" mishandeling.

2 oktober 2023 om 17:25

Daarnaast is de 'mishandeling' ook niet in context geplaatst. Reden waarom Brenet dit deed staat er niet bij.

2 oktober 2023 om 19:46

Gewoon in een druk bezocht park papier laten prikken en niet zelf een straf uit laten kiezen waar ze achteraf ergens de taakstraf uit kunnen voeren. Ze willen immers ook allemaal in de spotlights staan dusja als je dan als bner een taakstraf moet uitvoeren ook in het openbaar waar iedereen je kan zien.

Wat is het tegenwoordig met het mishandelen/fysieke ruzie met je partner? Fysieke ruzie is wel het meest trieste wat er is. Dat geeft namelijk aan dat je niet het vermogen hebt om een goede discussie te hebben.
Gewoon praten en blijven met je fikken van iemand af

2 oktober 2023 om 14:20

Ik ben het met je eens hoor, maar in hoeverre dit iets met 'tegenwoordig' te maken heeft? Ik denk dat er nu veel sneller aangifte wordt gedaan, omdat men ook eerder naar de politie durft te stappen. Ik denk dat vrouwen vroeger veel meer onderdrukt werden door mannen, het komt alleen steeds meer in het nieuws.

2 oktober 2023 om 14:29

Zoiets is van alle tijden. Verder ben ik het volledig met je eens.

2 oktober 2023 om 14:34

Ik denk dat in minstens 50% van de relaties de ander weleens fysiek heeft aangeraakt op een manier die niet gewenst is.
Overigens ben ik het wel met je eens dat het vaker wel het geval is dat men niet het vermogen heeft om een discussie te hebben.
In mijn geval hebben mijn, nu ex, en ik weleens fysiek gedrag vertoond tov elkaar. Beide, in boosheid of wat dan ook. Niet goed maar in iedere relatie gebeurd weleens iets. Uiteindelijk hebben we nu een goede band en houd ik ook nog van haar (en zij van mij).

We kunnen beide prima praten, zij is docent en Neerlandicus en ik jurist. Dus opzich zouden we wel aardig uit ons woorden moeten komen. Maar ik kan je zeggen trauma is een bitch en zorgt ervoor dat je echt compleet waardeloos kunt zijn in je gedrag omdat je gewoon domweg zo hard getriggerd raakt dat je niet meer beter kunt.

2 oktober 2023 om 14:49

Vroeger was het de nationale volkssport, je vriendin/vrouw in elkaar timmeren wanneer ze weer eens bijdehand doet, vraag maar aan Lucy, maar het is pas tegenwoordig dat we er een probleem mee hebben.

Nou ja, een probleem, het wordt nog steeds grotendeels goedgepraat.

Bijzondere straf, 20 uur voorwaardelijk voor mishandeling?
Eerst rijbewijs kwijt en herhaaldelijk toch rijden?
En te laat een advocaat inschakelen leidt tot uitstel van de hele zaak?
Misschien eens een keer goed straffen zodat hij er ook lering uit kan halen...

2 oktober 2023 om 14:23

Misschien moet de aard van de mishandeling bekeken worden. Vooropgesteld alles in niet ok. Maar aard en aanleiding kennen we niet. 20 uur klinkt niet heel hard. Daar we bijvoorbeeld mevrouw Grace 200 uur hebben zien werken voor misdragingen in de winkel. Maar ik zou die 20 uur uitbreiden als hij zo dom is om na invordering nog 2 keer achter het stuur stapt. Het toont in iedergeval hoe hij tegen geag aankijkt. Als Feyenoord zijnde nooit meer interesse tonen in mensen die menen boven de wet te staan.

Ik denk dat Fullham hiervan afwist. Ze trokken zich opeens terug. En Feyenoord kon hem halen voor het wat ze wilden en hij kon 1ste rb worden opeens was het stil. Ik denk dat de hiervan wisten maar terecht stil hebben gehouden.

2 oktober 2023 om 15:48

Dit was in 2021 he. Dus zo heel gek zou dat niet zijn. Overig denk ik dat Brenet door die ordinaire overtreding geen transfer heeft gemaakt.

Ik ben echt niet voor Amerikaanse taferelen, maar die straffen soms ook. Zo van je krijgt nu geen straf voor het mishandelen van je vriendin, maar als het nog een keer doet krijg je ook bijna geen straf.

Beetje dom om zonder rijbewijs te rijden. Die hij niet meer in zijn bezit heeft. Want op dat moment rij je zonder verzekering. Dat mogen ze hem kwalijk nemen. En zijn vriendin te mishandelen helemaal erg. Eigenlijk te gek voor woorden 20 uur.

20 uur taakstraf voor het dichtknijpen van iemands keel. Echt wat een zacht eitjes land zijn wij zeg. Straffen kunnen we niet meer. In andere landen straffen ze nogal overdreven maar wij kunnen dit soort vergrijpen toch wel iets harder straffen? Je knijpt verdorie iemands keel dicht.

2 oktober 2023 om 15:23

Wat voor straf zou je daar dan voor willen zien? Ik vind het persoonlijk heel lastig om zo'n vergrijp in "uren" uit te drukken. Persoonlijk vind ik eigenlijk 20uur al best wel redelijk veel voor 1 handeling waar geen wapen bij betrokken is. Maar daarentegen wil je dit soort dingen zoveel mogelijk uitbannen binnen de samenleving. Een geschikte strafmaat bedenken voor dit soort vergrijpen is gewoon heel lastig

2 oktober 2023 om 15:25

@soccerfan_1

Blijkt dus dat de straffen in ons land best goed werken in vergelijk met andere landen. Daar liggen de recidive cijfers vaak een stukkie hoger.

2 oktober 2023 om 15:35

Gebeurt op de (professionele) sportvelden ook regelmatig dat men elkaar bij de keel grijpt. Allemaal de bak maar in? De juiste nuance toepassen is wel een beetje belangrijk daarin. Daar acht ik een rechter geschikter voor om over te oordelen, dan de voorzitter van Mislintat’s fanclub 😉

2 oktober 2023 om 15:39

Sorry maar het is echt populisme van de bovenste plank om te roepen dat we niet meer kunnen straffen. Nederland straft over het algemeen hoger dan andere Europese landen.

Geweldige back maar als hij echt z'n vriendin heeft mishandeld hoef ik hem nooit meer in een twenteshirt te zien. Oprotten.

2 oktober 2023 om 15:31

Amen. Hoeft echt niet naar Rusland te verkassen, maar a.u.b. niet in mijn achtertuin.

2 oktober 2023 om 15:50

Mwah, redelijk kortzichtig. We weten niets van de zaak en ik ben van mening dat wanneer iemand iets fouts heeft gedaan, hij niet direct zijn baan hoeft te verliezen (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Dit speelde in 2021, we zijn alweer 2.5 jaar verder.

Van Brenet had ik dit soort praktijken eigenlijk totaal niet verwacht, hij kwam op mij altijd over als een vrij nette en aardige jongen die geen vlieg kwaad zou doen. Wellicht onder invloed van een borreltje, dan doen we allemaal wel eens domme dingen helaas.

Dat zal hem leren. Een taakstraf van wel 20 uur. Het O.M in Nederland is ziek als wat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren