Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brein achter ‘legendarische keeperswissel’: ‘Louis neemt eindbeslissing’

Laatste update:

Frans Hoek raadde Louis van Gaal aan om Tim Krul binnen de lijnen te brengen als het op het WK in Brazilië een keer op strafschoppen zou aankomen. Zaterdag in de kwartfinale tegen Costa Rica was het zover; heel voetbalminnend Nederland vroeg zich af waarom Jasper Cillessen naar de kant werd gehaald. Krul groeide met twee reddingen echter uit held van de strafschoppenserie en Van Gaal kreeg alle credits voor de nu al legendarische keeperswissel.

/

Hoek was echter degene die Van Gaal op een dergelijk idee bracht. “Ik geef de voorzet, we bespreken het met de staf en Louis neemt de eindbeslissing", zegt Hoek in De Telegraaf. “Dit is speciaal voor deze wedstrijd besloten, maar we trainen al sinds de eerste training op strafschoppen en bekijken iedere keer weer alle kwaliteiten van de keepers.” Cillessen reageerde aanvankelijk gefrustreerd op zijn wissel, omdat hij bewust niet op de hoogte was gebracht. Hij bood later zijn excuses aan.

Hoek is maar wat trots op Cillessen en Krul. “Beide keepers hebben het fantastisch gedaan”, benadrukt de toekomstig keeperstrainer van Manchester United. “Cillessen pakte die ene belangrijke bal en Krul wist alle hoeken van de penaltynemers, bleef goed lang staan en reageerde alert op alle inzetten.”

Zonder Tim Krul had Oranje de halve finales niet gehaald

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We moeten nou niet gaan overdrijven, was het verkeerd gegaan dan had van Gaal nu een probleem, nu pakt het goed uit. En wie zegt mij als Cillesen had blijven staan dat ie ook een paar niet had gepakt?..dit is puur geluk...

7 juli 2014 om 07:34

Who knows.. Als het geluk is, dan is 5x in de goede hoek toch genoeg om diezelfde avond nog ff naar het casino te gaan, want wat zijn de kansen. Tuurlijk komt er wat geluk bij kijken, maar met een beetje meer geluk pakte hij ze alle 5 want hij zat er verdomd dichtbij.

7 juli 2014 om 07:38

Ik ben het met je eens. Nu het goed afloopt, is Krul de held en Van Gaal het brein.

Als het verkeerd afgelopen was, dan had je reacties gehad van: 'hou kun je nu een keeper zonder ritme voor zo'n belangrijke serie opstellen' en verder blabla

Gelukkig is een ieder in euforie.

Maar puur geluk ? Bij een penalty kan de keeper zeker iets bewerkstelligen. a) Lang blijven staan en afwachten, welke hoek gekozen er gaat worden b) vol voor een hoek te gaan. Krul heeft dat meer in zich, dan Cillessen. Eerlijk is eerlijk. En daarbij is Krul ook wat langer, hetgeen b) wat gemakkelijker maakt.

7 juli 2014 om 09:21

Ik word er ook een beetje moe van. Eigenlijk was het een hele logische wissel. Je ziet ook vaak dat spelers worden gewisseld vlak voor het nemen van de strafschoppen omdat anderen daar beter in zijn dus waarom keepers niet?

7 juli 2014 om 10:09

Aangezien de meeste keepers op het WK over alles beschikken wisselen ze niet met keepers maar bij Nederland was dat dus niet zo. Voor mij was het een logische wissel want als Cillessen daar stond waren ze nu al in Nederland. Beste doelman onder de lat lijkt mij logisch als je erover nadenkt.

7 juli 2014 om 13:19

Ja, het was zeker een logische wissel. Ik durf te wedden dat jij hem al voordat de verlenging begon aan zag komen -.- Het feit dat dit nog nooit gebeurd is zegt genoeg lijkt me. Hier was niets logisch aan, dit was gewoon briljant.

7 juli 2014 om 13:34

Al die mensen zeggen dat de wissel logisch en vanzelfsprekend was, terwijl er nog geen bondscoach dit nooit aandurfde op een Wk...
Doet me een beetje denken aan mensen, die van bijvoorbeeld een meesterwerk van Mondriaan of zo, zeggen dat het makkelijk is en iedereen zoiets had kunnen maken. Het gaat erom dat je het bedenkt en daarna uitvoert met daarna als doel het resultaat.

7 juli 2014 om 07:39

cillessen had er misschien 1 gepakt, ook al is dat niet zeker. Dan blijven de penaltys van NL er ook niet allemaal in gaan en Krul zat bij elke bal er dichtbij dus het had nooit verkeerd uit kunnen pakken.

7 juli 2014 om 08:09

Nee, geen geluk, maar dit was natuurlijk niet de enig denkbare uitkomst van de 'gok'. Het gaat er om dat je de kansen maximaliseert. Misschien heb je met Jasper 40 kans om de strafschoppen serie te winnen en met Tim 60. Dan moet je dus 'gokken' op je beste kansen. Cillessen heeft nog nooit een penalty gestopt in het betaalde voetbal. Maximaliseren dus... en als het dan toch anders loopt, dan was het alsnog je beste kans.

7 juli 2014 om 08:12

Hoezo puur geluk? Die keeper van Costa Rica had alles gepakt tijdens de wedstrijd en was hij geklopt dan was er nog de paal/lat om hem te helpen. Dat kan je dwars zitten als Oranje speler en een boost geven als speler van Costa Rica.

Door dan ineens een andere keeper in te brengen swing je dat hele mentale gebeuren in jouw richting.

7 juli 2014 om 08:27

Omdat Cillessen dit toernooi 2 penalty's heeft doorgelaten. Hij duikt niet graag en bij penalty's duikt hij vaak naar de verkeerde hoek of komt hij tekort. Dus de kans is heel groot dat Cillessen er geen had uitgehouden.

7 juli 2014 om 08:38

Wanneer heeft cillisen een pingel gepakt?
Onder druk presteert hij niet. Daarom ramt hij de ballen altijd in paniek over de zijlijn als er een aanvaller in de buurt is.

7 juli 2014 om 09:52

Dat Nederland vaak verliest met penalties is zeker ongeluk? Penalities stoppen en nemen is een specialiteit! Het wordt tijd dat de naive mensen onder ons dit onder ogen ogen gaan zien en accepteren!

Hij zat telkens goed bij elke bal. Gelukkig pakt het goed uit, want anders word je ook direct de grond ingeboord. Misschien dat die Hoek toch wel wat kan, in tegenstelling tot wat de mensen van VI dachten toen bekend werd dat hij meeging naar United

7 juli 2014 om 08:55

Haha VI, ik kijk het graag maar neem die gasten niet series hoor. Enige wat leuk is zijn die verhalen van vroeger. Het is gewooj plat vermaak op de buis. Helemaal niets toevoegend. Verstand van voetbal hebben ze niet hoor. Ik denk dat onze Willie nog het meest verstand van voetbal heeft.

Ik denk dat we zonder Krul ook wel door waren gegaan hoor. Kijk alleen maar hoe wij alle strafschoppen namen en Huntelaar heeft niet eens genomen. Costa Rica zou zoiezo wel missen.

7 juli 2014 om 07:35

Ja want die hebben tegen Griekenland ook een slechte penalty reeks gehad toch? Dus waarom zouden ze sowieso missen?

7 juli 2014 om 07:39

Niet zoiezo maar is Krul nou zo veel beter dan Cillissen er geen kan houden? En zo goed waren die strafschoppen niet genomen hoor die van Ruiz Helemaal. Maar alle lof voor Krul natuurlijk dat zeker

7 juli 2014 om 07:47

Ehm, misschien omdat Cillessen nog nooit in zijn hele carrière een strafschop heeft tegengehouden?

Louis laat zichzelf bewieroken met deze beslissing, maar het zou hem sieren als hij het krediet
hiervoor aan Frans Hoek zou geven. Die kwam uteindelijk met het idee

7 juli 2014 om 07:47

Daar krijgt Louietje een harde van als hij alle lof krijgt haha

7 juli 2014 om 08:18

Heeft hij allang gedaan. Meerdere keren gezegd dat Hoek hiermee kwam en dat hij zich vaker dit toernooi heeft laten adviseren door degenen die er meer verstand van hebben

7 juli 2014 om 08:55

Kun jij aangeven waar dan?
Ik lees alls, maar ben dit niet tegengekomen

7 juli 2014 om 15:42

Interview met de NPS na de wedstrijd. In vorige interviews heeft hij ook aangegeven dat hij vertrouwd op mensen die meer weten van dingen dan hij, zoals inspanning e.d. maar deze keer zij hij het over hoek

7 juli 2014 om 08:19

Ja maar op hetzelfde moment krijgt Louis alle shit over zich heen als het fout gaat. Frans Hoek kan lekker vrijblijvend met ideeën spuien, maar uiteindelijk draagt hij niet de verantwoordelijkheid.

Cillessen heeft nog nooit een penalty gestopt. Ik heb ook gehoord dat bij trainen op penalties, Krul en Vorm veel betere resultaten hadden dan Cillessen, Krul heeft een langere reach omdat hij relatief lang is.

Eigenlijk is het wel een logische beslissing om een keeper die nog nooit een penal gepakt heeft en er niet goed in is te wisselen voor een keeper die langer is en wel eens een balletje van 11 meter gepakt heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren