Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brazilië heeft Antony niet nodig: vervanger is zeventienjarig toptalent

Laatste update:

Endrick (17) is voor het eerst in zijn profcarrière opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië. De spits van Palmeiras, die volgende zomer naar Real Madrid vertrekt, kan in de interlands met Colombia of Argentinië zijn debuut maken tijdens de komende interlandbreak. Bondscoach Fernando Diniz heeft tevens besloten Manchester United-aanvaller Antony niet op te roepen.

Real contracteerde Endrick eind vorig jaar alvast voor de zomer van 2024. De Koninklijke telde liefst 37,5 miljoen euro neer voor de linksbenige spits, die eerst nog even vlieguren mag maken bij Palmeiras.

Endrick laat steeds vaker zien waarom Real ver is gegaan voor zijn komst.

Bij de nummer twee van de Braziliaanse Série A is Endrick dit seizoen steeds vaker op het scoreformulier te vinden. Na 54 officiële duels in de hoofdmacht van de Zuid-Amerikaanse topclub staat hij op 14 doelpunten en 2 assists. Met Palmeiras wist Endrick de Braziliaanse landstitel en Supercup aan zijn palmares toe te voegen.

Volgende mijlpaal
Nu staat Endrick aan de vooravond van de volgende mijlpaal in zijn nog prille carrière. Het pareltje van Real kan zich op de vierde plek plaatsen qua jongste debutanten voor a Seleção. Indien Endrick tegen Colombia aan spelen toekomt, doet hij dat op een leeftijd van 17 jaar, 3 maanden en 28 dagen. Alleen Pelé (16 jaar, 8 maanden en 14 dagen), Edú (16 jaar, 9 maanden en 30 dagen) en Coutinho (17 jaar en 28 dagen) waren nog jonger tijdens hun debuut.

Endrick kan de jongste debutant voor Brazilië sinds 1966 worden en onder meer Ronaldo passeren. De voormalig topspits van PSV was 17 jaar, 6 maanden en 2 dagen oud toen hij in 1994 debuteerde voor de Gele Kanaries, voor wie hij uiteindelijk 99 interlands zou spelen. Met Brazilië won Ronaldo uiteindelijk twee wereldtitels (1994 en 2002).

Voor Endrick is dat nog ver weg, al treedt de spits met bepaalde ontwikkelingen in zijn carrière wel in de voetsporen van Ronaldo, die ook op jonge leeftijd werd opgeroepen voor zijn geboorteland en uiteindelijk bij Real kwam te spelen. In Madrid kijken de fans nu al uit naar de komst van Endrick, daar de Madrileense topclub nog geen echte vervanger voor Karim Benzema heeft gevonden.

Over de betaalde transfersom voor Endrick heersen overigens wel nog vraagtekens. Transfermarkt houdt het vooralsnog op 37,5 miljoen, terwijl de Braziliaanse media reppen over een bedrag van 60 miljoen euro. Mogelijk zijn het de afgesproken bonussen die zorgen voor onduidelijkheid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht wat Antony betreft. En voor Endrick natuurlijk geweldig. Die is lekker bezig, scoorde heerlijke goals de laatste 2 wedstrijden. Geweldige talent en pas 17 jaar. Mooi moment voor hem. Overigens opvallend dat dit keer het transferbedrag wel correct is lol. Het is rond de 30 mil idd plus de rest bonussen wat tot 60 mil kan oplopen.

6 november 2023 om 20:42

@sociofan1

Zelfs voor 60mil vind ik Endrick een koopje, ik hoop ook dat hij er gelijk kan staan bij Real maar denk nog van niet want hij is nog superjong ook, Endrick en Vitor Roque zijn de toekomstige spitsen van Brazilie.

6 november 2023 om 21:20

Heb botafogo tegen palmeiras live gezien, nu ik in Brazilië ben. Maar daarin was hij geweldig met 2 goals en werd mede dankzij hem een 3-0 ruststand omgezet naar een 3-4 overwinning. Meer dan terecht dat hij erbij zit en Real heeft hier echt een goede deal mee gemaakt. Kun je zomaar 15 jaar meer vooruit.

6 november 2023 om 21:29

@The-Jump

Ja mee eens, eerst moet Endrick wel de verwachtingen waarmaken natuurlijk

Verder geniet nog in Brazilie maat!

Ze zijn in Brazilie sinds Neymar nog daar speelde niet zo lovend meer geweest over een talent als deze. Ik kan niet wachten tot die naar Europa komt, heel benieuwd naar deze.

6 november 2023 om 20:39

Wordt hij de nieuwe neymar of de nieuwe robinho(die nooit eigenlijk is geworden wat we ervan hadden verwacht)

6 november 2023 om 20:56

Dat is natuurlijk altijd maar afwachten.

6 november 2023 om 21:00

Als zijn antwoorden in interviews representatief zijn dan is deze jongen nu al volwassener en heeft een beter verantwoordelijkheidsgevoel dan Neymar. Ik ben nu al oprecht fan.

6 november 2023 om 21:55

Nou dat valt wel mee. Neymar was next level hype.. Endrick is vergelijkbaar met hmm Adriano.

6 november 2023 om 22:21

Was er niet nog een andere speler die enorm veel hype had. Volgens mij uiteindelijk niet naar Europa gegaan maar naar China of iets dergelijks. Het was wel een 10 volgens mij

6 november 2023 om 22:30

Je bedoeld Kerlon? Wat een grap was dat lol.

6 november 2023 om 22:32

Eigenlijk van al die next level hype aanvallers (die ik heb mogen meemaken) is alleen Ronaldo, Ronaldinho (en mssn Neymar) wat geworden. De rest allemaal soort van geflopt.
Robinho, Kerlon, Pato waren ook echt next level hype.. Meer dan een Adriano en Kaka bijv. En ik schaar Endrick toch echt in dit rijtje.

Wat mij het meest verbaasd is zijn mentaliteit (endrick). Het is niet typisch Braziliaans. Hij drinkt niet en houdt niet van feestjes. Ik hoop dat hij zo blijft.

6 november 2023 om 22:32

Nee haha niet Kerlon. Heb het even opgezocht en bedoelde Ganso maar verwarde hem met iemand anders blijkbaar met China.

Pff jammer met de blessures van Pato, die had de wereldtop anders wel gehaald

6 november 2023 om 22:46

Oh Ganso. Lichaam van glas en mentaliteit van een kind van 12.
Ja jammer idd wat betreft Pato. Dat geloof ik ook idd (wereldtop). Die goal van hem tegen Barcelona in de CL bijv. Holy shhh..

7 november 2023 om 00:04

Robinho valt toch ook wel mee? Die heeft gewoon een prachtige carrière gehad. Is gewoon nooit uit de goochel fase gekomen en kreeg maar geen rendement.

7 november 2023 om 06:18

Waarom de twijfel mbt Neymar? Is toch gewoon geslaagd?

7 november 2023 om 08:06

Wat dacht je van Gabriel Barbosa ? Ging meer dan zeven jaar geleden voor bijna 30 miljoen euro naar Inter Milan. Tot en met 201 speelde die nog als invaller in het Braziliaanse elftal. Speelt inmiddels weer in Brazilie.

7 november 2023 om 11:33

@blink

Daarentegen waren Robinho en Pato gewoon daadwerkelijk enorme talenten die door blessures nooit hun volledige potentieel er uit gehaald hebben.

7 november 2023 om 11:35

@br-7

Heeft ook niet eens iets te maken met zijn 'goochel fase' maar die middenvoetsbeetje breuk die hij opgelopen had bij City nadat hij nagenoeg 1 op 1 liep met 20 doelpunten.

Hij verloor daardoor gewoon veel explosieve snelheid waardoor hij vooral puur op techniek ging spelen.

Was desondanks bij Brazilië vrijwel altijd de beste speler.

7 november 2023 om 21:14

@ Br7. Ik was en zal altijd een fan van hem zijn. Hij heeft een prachtig carriã¨re gehad ja. Maar hij had Real nooit moeten verlaten. En ja blessures (en zijn mentaliteit) heeft hem kapot gemaakt. Voor Braziliã« wel altijd een goed niveau gehaald en ben hem om die reden dankbaar.

7 november 2023 om 21:18

@ coney

Ik denk dat Neymar nog meer uit zijn carriã¨re had kunnen halen. Hij is niet geflopt. Hij is de beste Braziliaanse speler van e afgelopen 7-8 jaar, absoluut. Maar er had meer ingezeten imo.

7 november 2023 om 03:18

Ze zijn daar ook heel lovend over die spits, Roque volgens mij. Volgens mij heeft hij al zijn debuut gemaakt.

Geweldig! Ik hoop dat hij minuten gaat krijgen! Ik ga zeker kijken.

Dat Antony dat mooie tenue gedragen heeft, was altijd al een onvergeeflijke blunder.

7 november 2023 om 07:56

Heeft het in het begin toch wel aardig gedaan. Dus zo’n ‘onvergeeflijke blunder’ is dat niet. Momenteel verdient hij het uiteraard niet.

Genoeg betere buitenspelers Endrick word meer gebruikt als Spits volgensmij Dus niet zo gek

Geweldig voor Endrick en ook voor Real natuurlijk, Endrick en Vitor Roque zijn de toekomstige spitsen van Brazilie .

6 november 2023 om 20:45

Die Roque is toch wel een klasse minder dan deze Endrick?

6 november 2023 om 20:49

@protheus

Nou ik vindt ze wel gelijkwaardig eerlijk gezegd, Vitor Roque was ook enorm veel belangstelling voor en is voetballend ook geweldig.

6 november 2023 om 21:09

Vitor Roque is op dit moment iets verder in zijn ontwikkeling, maar Endrick heeft wel een hogere plafond dan Roque. Hopelijk weet Roque zich te ontwikkelen tot wereldklasse, want dan hebben we gelijk de opvolger van Lewa in huis.

6 november 2023 om 21:20

@lebuffon

Ja klopt zeker, Ik heb ook hoge verwachtingen van Roque dan hebben we met hem de komende 15-16 jaar een van de beste spitsen ter wereld in huis.

6 november 2023 om 21:31

@protheus

Dat de hype groter is bij Endrick , klopt. Alleen,als je 28 G/A hebt in 42 matchen als 18 jarige spits, ben je zeker geen broekie. Hopelijk past hij zich snel aan aan het Europees voetbal en kan hij Lewa eens uitdagen.

6 november 2023 om 22:20

Qua ruw talent een stuk minder maar alsnog een geweldige speler. Wie er uiteindelijk beter wordt kan niemand zeggen, wie het hogere theoretische plafond heeft obv hun talent wil in de praktijk vaak weinig zeggen.

Prachtig 17 jaar ik hoop dat hij slaagt.

Antony bakt er al 2 seizoenen weinig van United. Hem niet selecteren is vrij logisch. Komt geen enkele speler voorbij, iedere pass gaat breed, of hij doet een rare skill move die mislukt. Deed het leuk in de Eredivisie maar komt overduidelijk te kort in de PL. Ik ben een grote Ten Hag fan maar hij gaat wel als een gieter af op dit moment met zijn gelimiteerde netwerk. Haalt alleen maar Nederlandse of voormalige Eredivisie spelers.

Endrick lijkt toch wel echt de real deal. Tijdens de topper Botafogo - Palmeiras was hij al de absolute uitblinker met 2 goals en 1 of 2 assists nadat ze met 3-0 achter kwamen. Nam zijn ploeg op sleeptouw a la Gerrard in de CL finale van 2005. En dat op z'n 17e.

Lijkt ook echt een goede kop te hebben, in tegenstelling tot zo veel Braziliaanse supersterren voor hem.

Wat heeft Ajax dit toch goed gedaan, 100 miljoen euro naar MU.
Ik heb van hem genoten en hij had zijn kuren en denk dat zijn carrière als een nachtkaars uit gaat.

Terechte cap voor Endrick imo. Steekt de laatste tijd in geweldige vorm en heeft een van de beste minuten per goal ratio's in de competitie. Is ook nu al Vini voorbij wat betreft doelpunten in de Serie A. Ook qua mentaliteit lijkt het goed te zitten, draaide vorige week nog bijna eigenhandig een 3-0 achterstand om naar een 3-4 winst na zelf 2 geweldige goals te scoren (1 met een geweldig schijnschot waar hij de bal met de knie na een stuit controleert en tegelijkertijd de verdediger uitkapt om aan te leggen) om het 3-2 te maken, de voorzet te geven waar de 3-3 uit valt en betrokken te zijn in de 3-4. Hopelijk blijft hij fit dan speelt hij de resterende 12 wedstrijden in de competitie volgens mij allemaal in de basis en past hij zich vervolgens goed aan in Spanje. Wat betreft Antony, die haalt al 2 jaar het vereiste niveau niet en staat al jarenlang stil in zijn ontwikkeling. Ajax heeft echt geweldige zaken gedaan. 100 miljoen voor hem was gewoon diefstal.

Geen idee of het terecht is voor Endrick, want kijk geen Braziliaans voetbal haha. Maar als ik meerdere reacties lees, blijkbaar wel. Prima dan!

Vind het vooral terecht dat Antony niet is opgeroepen. Die man haalt echt geen niveau sinds hij naar United is gegaan. Hele matige speler die niks te zoeken heeft in het Braziliaanse elftal.

7 november 2023 om 11:37

@glennn

Het is zeker terecht. Is op zijn 17 jarige leeftijd een van de beste spitsen van Brazilië en natuurlijk zijn er in Europa spelers die verder zijn en in Brazil ook, maar gezien zijn potentie willen ze hem er gelijk aan laten proeven.

7 november 2023 om 11:45

Ik geloof het wel hoor. Groot talent van wat ik gehoord heb inderdaad.
Leuk voor hem dat hij zo jong al de kans krijgt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren