Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Brazilië grijpt in na 3 nederlagen in 6 duels en gooit bondscoach eruit’

Laatste update:

Fernando Diniz is op non-actief gesteld als bondscoach van Brazilië, zo weet onder meer het Braziliaanse medium O Globo vrijdag te melden. Bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues heeft de 49-jarige trainer inmiddels op de hoogte gesteld van de beslissing om de samenwerking per direct stop te zetten.

Volgens O Globo heeft Rodrigues hierover ook contact opgenomen met Mario Bittencourt, de voorzitter van Fluminense. Diniz is namelijk ook coach van de club die onlangs in de finale van het WK voor clubteams met 4-0 verloor van Manchester City.

Rodrigues is volgens bovengenoemd medium niet eens ontevreden over het werk van Diniz als bondscoach. De bondsvoorzitter heeft Bittencourt echter beloofd om de oefenmeester niet definitief weg te plukken bij Fluminense, waardoor men op zoek gaat naar een nieuwe bondscoach.

Kort dienstverband
Diniz was slechts zes interlands bondscoach van Brazilië, allemaal duels in het kader van de kwalificatie voor het WK van 2026. De vijfvoudig wereldkampioen verloor de helft van deze wedstrijden, terwijl er slechts twee keer werd gewonnen. Eenmaal eindigde een WK-kwalificatieduel in een gelijkspel.

Rodrigues had oorspronkelijk het plan opgevat om de vorig jaar juli aangestelde Diniz een jaar te laten zitten, om vervolgens Carlo Ancelotti aan te stellen. De Italiaanse trainer koos onlangs echter voor een nieuw en meerjarig contract bij Real Madrid.

Dorival Júnior, coach van São Paulo, is de voornaamste kandidaat om het bondscoachschap van Brazilië op zich te nemen. Voormalig international Filipe Luís wordt door diverse Braziliaanse media eveneens in verband gebracht met de vacante positie.

Brazilië is naast de kwalificatie voor het WK van 2026 in voorbereiding op de Copa América van aankomende zomer. Het prestigieuze toernooi vindt plaats van 10 juni tot 12 juli en vindt plaats in de Verenigde Staten. Rodrigues hoopt voor de interlandperiode in maart een opvolger van Diniz aan te kunnen stellen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knap dat je zelf een titel verzint, om vervolgens in je eigen artikel jezelf helemaal tegen te spreken. Het was al duidelijk hij niet lang de bondscoach zou zijn, tot en met de aanstelling van Ancelotti uiterlijk. Maar helaas voor hun, heeft hij juist verlengd bij Real.

Brazilië moet wel met een capabele coach gaan komen. Want die kerel kon er echt niks van ook al was hij maar een tijdelijke optie. De helft van je WK kwalificatieduels verliezen als Brazilië zijnde is echt beschamend. Ook al is dit niet de meest talentvolle generatie, alsnog heeft Brazilië gewoon goeie spelers om veel beter te kunnen dan dit.

6 januari 2024 om 00:22

Welke spelers van de gouden generatie uit 94 zouden capabel zijn om Brazilië te leiden? Dunga was het in 2010, maar die leek zichzelf niet heel goed onder controle te hebben.

6 januari 2024 om 01:06

Waarom uit die generatie? Ancelotti was gewoon top geweest. Brazilië moet gewoon een coach hebben die zo'n sterrenteam kan leiden en niet alleen een goede naam heeft in Brazilië. Als voetballers zijn er voldoende Braziliaanse geweldenaren geweest, op trainers gebied valt dat reuze mee. Scolari is de enige die ik kan herinneren.

6 januari 2024 om 01:32

Misschien omdat Brazilië sinds '94 geen wk meer gewonnen heeft?

6 januari 2024 om 02:05

Hmm misschien heeft het WK 2002 dan toch in een andere dimensie plaatsgevonden.

6 januari 2024 om 01:10

Das wel kort door de bocht. Deze man is een hele capabele trainer, maar zijn aanstelling is niet slim.

Hij gebruikt een bijzonde onorthodoxe tactiek in de Braziliaanse competitie die veel minder vasthoudt aan formaties maar veel meer gaat om in een kleine ruimte met veel speler vrijuit te combineren. Daarmee heeft hij op clubniveau redelijke successen geboekt. Maar de manier van spelen staat heel ver af van de Europese manier waarop topclubs spelen.

Hem aanstellen was of een langetermijn project of een naïeve zet. Getuige zijn snelle ontslag lijkt het op dat laatste.

6 januari 2024 om 01:25

@feye 88

Plus daarbij valt fit dit systeem aan een kapstok(Riquelme, Zidane rol) op het middenveld. Bij zijn club is Ganso dit die hier uitstekend in is en bij Brazilië zou dat Neymar en Paqueta(die hiervoor zijn kapstok was bij zijn club) als vervanger zijn.

Die waren allebei lang geblesseerd geraakt. Vervolgend wilde hij Vinicius in die rol proberen en die raakte geblesseerd. De laatste wedstrijd dus Rodrygo gezien Real met momenten in de wedstrijd vrij indentiek speelt wat niet super ging omdat beiden teveel gingen dribbelen met de bal.

In ieder geval zal het niet puur aan de trainer en zijn tactiek liggen, maar dan had je hem eerder moeten aanstellen.

6 januari 2024 om 01:37

Diniz is wel een goede coach hoor, maar dan niet voor een landenteam. Zoals hij speelt met Fluminense kost heel erg veel tijd om dat erin te krijgen, en die tijd heb je niet bij het nationaal elftal.

Denk dat de selectie van Brazilië ook enorm uit balans is. Aanvallend is het zoals eigenlijk altijd fantastisch maar achterin en controlerend op het middenveld laat het talent wel een beetje op zich wachten.

6 januari 2024 om 00:50

Zet je de driehoek guimaraes, marquinhos en militao (mits hij fit is) daar neer is dat ook wel weer opgelost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren