Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boxing Day blijft vermageren: ook Burnley - Everton afgelast

Laatste update:

Boxing Day raakt met de dag meer uitgekleed. Na de afgelastingen van Liverpool - Leeds United en Wolverhampton Wanderers - Watford vindt ook Burnley - Everton zondag geen doorgang, zo bevestigen de betrokken clubs. The Toffees kunnen door een coronauitbraak en blessureleed niet voldoende spelers op de been brengen.

"Everton zou zondag naar Turf Moor reizen om daar om drie uur te spelen", luidt het officiële statement van de Premier League. "Het bestuur bekeek vandaag het voorstel van de club om de wedstrijd uit te stellen vanwege blessures in het team. Het bestuur concludeerde dat de club niet in staat is om het programma af te werken. We bieden onze excuses aan voor het ongemak en het verstoren van de festiviteiten van de supporters." Overige details worden later bekendgemaakt, zo meldt Everton op de clubwebsite.


Ook de trainingscomplexen van Leeds en Watford zijn gesloten. "Alle personen met het coronavirus zijn asymptomatisch, wat in onze ogen komt door onze hoge vaccinatiegraad", communiceert Leeds. De club bedankt de Premier League voor de ondersteuning in de poging om de wedstrijd uit te stellen. De tickets die supporters hebben gekocht blijven geldig; als de fans op de nieuwe datum niet aanwezig kunnen zijn, hebben ze de mogelijkheid om hun geld terug te vragen.

Deze week besloot de competitieorganisator om te voetballen op tweede kerstdag, ondanks een recordaantal van negentig positieve tests onder spelers en stafleden in de vorige week. In de afgelopen speelronde werden al zes wedstrijden afgelast, die nog niet zijn ingehaald. Er staan nog zeven Premier League-wedstrijden op het programma op zondag.


Negen afgelastingen in Premier League



Originele datum Wedstrijd
18 december Manchester United - Brighton & Hove Albion
18 december Aston Villa - Burnley
18 december Southampton - Brentford
18 december Watford - Crystal Palace
18 december West Ham United - Norwich City
19 december Everton - Leicester City
26 december Liverpool - Leeds United
26 december Wolverhampton Wanderers - Watford
26 december Burnley - Everton

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht deze in januari worden ingehaald kan dit vervelend zijn voor Liverpool, daar zij dan veel sleutelspelers missen. Natuurlijk gaat gezondheid nu wel voor en daarom logisch dat de wedstrijd voorlopig wordt uitgesteld.

Logisch, wel jammer, altijd leuk om 2e kerstdag middagje voetbal te kijken.

24 december 2021 om 13:58

Weet niet of je alleen bent maar mijn vriendin gooit de tv uit het raam als ik de 2e kerstdag voetbal ga zitten kijken de hele middag.

24 december 2021 om 15:08

Je kunt je vriendin ook er uit gooien...

Belachelijke situatie daar in Engeland. De Premier League clubs zijn doorgaans in staat om tot wel 3 volledige elftallen op het veld te zetten. Maar als er 5 besmettingen zijn bij de spelers en staf dan mag een wedstrijd worden verzet. Een heel vreemd verhaal.

23 december 2021 om 13:42

De topclubs kunnen in veel gevallen meerdere elftallen opstellen, maar buiten de top is het een ander verhaal. De hoge salarissen stellen kleinere clubs niet in staat om veel spelers te hebben en een Corona uitbraak, bovenop de geblesseerde spelers, kan het samenstellen van een wedstrijd selectie een uitdaging worden.

23 december 2021 om 13:48

Als het beleid is dan kun je daar niets aan doen toch.

In principe is het beleid van de Premier League dat een wedstrijd kan worden afgelast als een team minder dan veertien spelers beschikbaar heeft. Andere factoren, zoals een mogelijke verstoring van de voorbereiding of een "oncontroleerbare uitbraak" worden ook meegewogen.

Een selectie bestaat uit 25 spelers waarvan ook 8 homegrown. Dus bij 11 afwezigen, kan door Corona maar je hebt ook normale blessures, is het beleid om de wedstrijd te verzetten.
Je mag geen spelers buiten de 25 selecteren, bij de cupwedstrijden weet ik niet of dit mag.

23 december 2021 om 13:55

Pango, het gekke is dat het ondoorzichtig is. Watford heeft geen 13 fitte spelers beschikbaar, maar er wordt niet gesproken over het aantal besmettingen. Dit zijn extra rustdagen voor die spelers in een drukke periode, ongeacht of het later ingehaald moet worden. Watford speelt niet Europees dus heeft geen midweekse wedstrijden later in het seizoen en kan daar dus fitter voor de dag komen en daarmee een zwaardere tegenstander zijn voor clubs die nog wel ergens voor spelen.

Wat een betere oplossing is weet ik ook niet, maar dit schimmige gedoe is het in ieder geval niet.

23 december 2021 om 14:13

Samcro,

Ben ik het helemaal mee eens.

Je moet een bepaald variabel nemen waaraan je alles koppelt. Dus minimaal 14 selectiespelers is de norm, ongeacht de situatie dan moet dit dus leidend zijn.

Niet uitzonderingen ivm trainingsdagen etc. Dan ga je het lastig maken, kan soms niet eerlijk zijn voor bepaalde partijen, maargoed, als je om alle prijzen meespeelt dan heb je ook meer risico's.

23 december 2021 om 15:09

Dank Pango, ik was er niet van op de hoogte dat je buiten de selectie van 25 spelers geen andere spelers mag selecteren. Dat veranderd het verhaal natuurlijk wel enigszins. Besmettingen en blessures te samen kunnen dan dus voor een situatie zorgen waarin je geen representatief team op de been kan brengen. Maar goed, het rommelige verloop van de Premier League komt in ieder geval niet heel professioneel over.

Boxing day. Een term die trilt van traditie. Fijne bijkomstigheid van zo'n 2e kerstdag. Niet dat ik er altijd aan toe kom, maar alleen al de wetenschap dat er voetbal op tv is bij momenten van eventuele vervelling is een prettige. Verder zal het passen en meten worden wanneer deze wedstrijden in te halen als het zo door blijft gaan. Late zomervakantie voor de heren voetballers ?

23 december 2021 om 13:40

Gelukkig is het WK pas in de winter

Onze traditie is al jaren om na de brunch met het gezin een lange wandeling te maken met vrienden en om 16h00 zijn we steevast weer thuis, duiken de vrouwen de keuken in voor het diner en kijken de mannen de 16h00 wedstrijd. Daarna aan tafel (afhankelijk van wie er om 18h30 speelt) en daarna de avondwedstrijd kijken. Topdag altijd.

23 december 2021 om 14:53

Samcro, lekker genieten man. Fijne dagen alvast.

23 december 2021 om 15:15

Thanks, jij en jouw familie ook!

24 december 2021 om 14:01

Klinkt goed Samcro! Veel plezier met je vrienden/famulie en ik wens jullie fijne feestdagen!

23 december 2021 om 13:40

Late zomervakantie in combinatie met een WK in de winter (voor sommigen ook nog eens een Africa cup in het begin van het jaar) waardoor ze in 2023 ook een korte zomervakantie zullen hebben en dat alles na de korte zomervakantie van 2020 door covid en een korte zomervakantie in 2021 door het EK.

Klinkt als een goed plan.

23 december 2021 om 13:41

Lierse, en wij dan zeuren omdat spelers zich uitspreken over de extreme drukte in het speelschema

23 december 2021 om 14:21

Alleen als Courtois het doet natuurlijk 😉.

23 december 2021 om 14:42

Lierse wordt allemaal knip en plakwerk idd. Vooral het laatste. Benieuwd hoe dit opgelost gaat worden als er wekelijks wedstrijden uit blijven vallen. Misschien de volgende competities pas na het WK laten starten en vanwege de coronawinters competities voorlopig van februari tot oktober laten spelen is ook een gedachte maar dan komen de landentoernooien/interlands weer in de knoop. Optie om het interlandvoetbal na t WK op te schorten voor een periode?

23 december 2021 om 14:54

De nations league gaat deze zomer in juni of juli van start met de eerste 4 groepsfasewedstrijden in een bestek van 11 dagen als ik het goed heb. Ze zouden dat al kunnen schrappen (heel het toernooi uit de kalender halen voor wat extra lucht zou geen kwaad kunnen), maar dat gaat uiteraard nooit gebeuren.

Uiteindelijk gaan de echte toppers gewoon 4 seizoenen na elkaar amper rust gehad hebben in de zomer.

24 december 2021 om 13:04

Lierse bedankt voor je overzichtelijke antwoord. Ben weer wat wijzer. Je zou haast 2 elftallen per club nodig hebben in sommige gevallen.

"alle personen met het coronavirus zijn asymptomatisch, wat in onze ogen komt door onze hoge vaccinatiegraad".

Te sneu voor woorden dat mensen die kerngezond zijn zich al meer dan 2 jaar moeten opsluiten voor een virus dat nooit zal verdwijnen en altijd zal muteren. Wanneer gaan de overheden accepteren dat we door moeten gaan met leven?

23 december 2021 om 13:40

Daar zijn ze nu langzaamaan mee bezig, maar niet voordat er afspraken gemaakt zijn met de producenten en de juiste mensen daar ook een flinke graankorrel van meepikken.

23 december 2021 om 14:19

Voor de zoveelste keer: ook jonge gezonde mensen kunnen het virus krijgen. Ze hoeven dan minder snel naar het ziekenhuis, maar kunnen nog steeds long-covid krijgen. Daarnaast vergt het virus op dit moment zoveel slachtoffers dat de zorg het niet bijhoudt. Daardoor komen alle andere operaties in het geding. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?

23 december 2021 om 14:27

Kyle66. Dat jij nog de energie hebt om erop te reageren. Gewoon deze professoren lekker laten geloven wat zij willen geloven. Je kan het 100x uitleggen, maar als je geen dansleraar bent, dan heeft het weinig zin

23 december 2021 om 14:33

Kyle, persoonlijke vraag. Ga jij de booster halen of wacht je tot het vaccin tegen Omikron klaar is? Ik ben een aantal jaren jonger dan jij en zit met dit vraagstuk. Waarom zou ik boosteren als er in april weer een nieuw vaccin is?

23 december 2021 om 14:46

Samcro. Als ik jou was, aangezien jij met dit vraagstuk zit, zou ik het vragen aan een erkend arts, zoals je huisarts. Of Kyle moet toevallig een erkend arts zijn? Zo'n arts kan je voorzien van adviezen omtrent dit vraagstuk.

23 december 2021 om 14:59

@Samcro, op zich zouden we beter niet boosteren en die vaccins aan de armere landen op de wereld geven (officieel standpunt van de WHO trouwens), maar dat is natuurlijk geen realistisch scenario voor de westerse landen (eigen volk eerst).

Het is echter wel recent bewezen dat een boosterprik van Astra Zeneca werkt tegen Omikron.

23 december 2021 om 15:12

Ik besef dat iedereen het virus kan krijgen. En dat dat voor heel veel mensen gevaarlijk is. Maar gaan we voor de rest van ons bestaan leven van lockdown naar lockdown en alleen in tussenliggende perioden af en toe wat leuks doen buiten?

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de bijkomende schade van lockdowns groter is dan wanneer we accepteren dat dit virus enkele mensen doodt. Denk aan enorme hoeveelheden depressieve jongeren/studenten, mensen wier operaties worden uitgesteld doordat Ic's volzitten, mensen die hun bedrijf ten onder zien gaan of zonder werk komen te zitten. Voor mij persoonlijk is het genoeg geweest met die lockdowns en moeten we terug naar het oude normaal. De situatie van lockdown naar lockdown is uitzichtloos en deprimerend.

23 december 2021 om 15:16

Ducktaildo, uiteraard en ontzettend bedankt hiervoor, maar ik ben ook benieuwd hoe anderen hierin staan.

23 december 2021 om 15:40

@lierse

Waarom zou je vaccins aan arme landen geven wanneer de bereidheid van de bevolking er niet is, en dat in combinatie met ontiegelijk slecht werk van de overheid en andere instanties.

De enige landen die het in Afrika goed hebben gedaan zijn landen zoals Marokko en Egypte. Alles wat niet Noord-Afrika is, is gewoonweg troep en slecht geregeld.

24 december 2021 om 11:46

@Hernanes, de IC's zitten vol door covid. Je kan niet van de zorg verwachten dat ze doodzieke mensen niet opnemen om de IC's beschikbaar te houden voor de operaties. Dat gaat in tegen de eed van Hyprocates die ze hebben afgelegd. Dáárom is het van belang dat mensen zich aan de regels houden. Als je je niet wilt vaccineren, prima. Maar doe dan zelftesten en houd je aan de regels.

24 december 2021 om 11:48

@Samcro, zoals Ducktaildo zegt: vraag het aan de arts als je vragen hebt. Er is ook een telefoonnummer dat je kan bellen en dan krijg je een specialist aan de lijn voor vragen. Ik weet dat ik het wel ga halen, maar dat is mijn beslissing.

Weet je, als je een gezonde man van 39 in een week hebt zien overlijden terwijl hij totaal geen onderliggende klachten had, en je kijkt naar zijn jonge kinderen die hij achter laat, is de beslissing voor mij snel gemaakt.

24 december 2021 om 13:35

Ik wist niet dat alleen in Afrika arme landen waren. Verder geef je met je punt goed het probleem weer. Als je er gewoon een lading vaccins achterlaat dan gaat het inderdaad niet al te best geregeld worden.

23 december 2021 om 14:44

Mogelijk dat dat een kans heeft zodra mensen minder bezig zijn met hun eigen portemonnee en luxe en meer waarde hechten aan onderwijs, zorg en duurzame infrastructuur en woning.

Niet dat ik een linkse stemmer ben, maar dit is wel het gevolg van decennialang (centrum)rechts stemmen.

Wellicht dat de zorg dan wél de mogelijkheid had om meer mensen op te vangen. Zodra alle flapdrollen inzien dat de boel gesloten blijft om de zorg zoveel mogelijk te ontzien ipv te zeveren over het opgeven van hun luxe en "vrijheid", kunnen we pas echt stappen gaan zetten als maatschappij. Maar dat is ijdele hoop, want janken over de overheid is veel makkelijker.

23 december 2021 om 15:00

Almo ,helaas is marktwerking de heilige graal in teveel sectoren. Alles om de efficiëntie. Meer betalen voor minder service in veel gevallen. Mensen katten er op maar stemmen vervolgens wel weer op een partij die juist dit systeem bij uitstek faciliteert.

He, Everton mag deze wedstrijd uit laten stellen omdat ze teveel blessures hebben?. Dus teams mogen nu ook duels uit laten stellen omdat ze teveel blessures hebben?. Dat is wel heel apart, wat als het later in het seizoen gebeurd met andere teams, mogen die Teams de wedstrijden dan verplaatsten?. Dit is wel heel apart, helemaal aangezien Engelse teams toch een aardige selectie hebben. Door corona-gevallen kan ik het nog begrijpen, maar nu ook dus blessures. Of begrijp ik de tekst ''het bestuur bekeek vandaag het voorstel van de club om de wedstrijd uit te stellen vanwege blessures in het team. Het bestuur concludeerde dat de club niet in staat is om het programma af te werken'' nu helemaal verkeerd?.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren