Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boëtius ‘schaamt zich kapot’: ‘Iedereen zal bij zichzelf te rade moeten gaan’

Laatste update:

Feyenoord kreeg zondagmiddag een zeer zware tegenvaller te verwerken in de Klassieker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging tegen Ajax met 1-4 onderuit en heeft reeds een achterstand van acht punten op koploper PSV. Na afloop van de Klassieker zongen de Feyenoord-supporters schaam je kapot richting de spelers en Jean-Paul Boëtius kan dat wel begrijpen.

“Ik snap dat ze dat zongen en ik schaamde me ook kapot. En dat doe ik nog steeds. Het is weer een hap uit een zure appel”, zegt de vleugelaanvaller in gesprek met NUsport. Boëtius werd tien na rust naar de kant gehaald door Van Bronckhorst. De aanvaller beaamt dat hij de laatste weken niet bepaald in vorm is, maar heeft daar geen verklaring voor. "Het heeft in ieder geval niet met de Champions League en het drukke programma te maken.

“Althans, zo voel ik dat niet. Ik voel me fysiek goed, maar het komt er niet uit”, vervolgt Boëtius. Hij weet niet hoe Feyenoord de situatie om moet draaien. "Iedereen zal bij zichzelf te rade moeten gaan. En dat ga ik ook doen. Al moeten we ook niet vergeten dat we tegen Ajax na een uur spelen zomaar op voorsprong hadden kunnen komen.” Boëtius vindt het gat met koploper PSV ‘veel te groot’. “Gelukkig zitten we nog redelijk aan het begin van de competitie, maar dit wil je niet. Of het nog te overbruggen is? We zullen zien.”

Steven Berghuis sluit niet uit dat de prestaties in de Champions League invloed hebben gehad. “We moeten echt allemaal in de spiegel kijken en onszelf de vraag stellen of we er echt alles uithalen. Misschien hebben die nederlagen in de Champions League, hoe logisch ze ook waren, toch iets met ons vertrouwen gedaan”, geeft de vleugelaanvaller tegenover het Algemeen Dagblad toe. “Dit is in ieder geval een enorme tik.”

“Geloof me, tussen de de spelers en de staf zit het allemaal goed. We zijn in de competitie bijna alle keren de betere ploeg geweest. We spelen dit seizoen niet zo rot, maar we moeten veel harder werken aan de laatste details”, stelt Nicolai Jörgensen in gesprek met De Telegraaf. “Als je vandaag in de krant leest dat Feyenoord-Ajax in 1-4 is geëindigd, denk je dat we kansloos waren. Dat is totaal niet zo. Maar op cruciale momenten stonden we er niet.”

Denk jij dat Feyenoord dit seizoen nog een rol van betekenis kan spelen in de titelrace?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel de slechtste man op het veld, en dat is knap, want er stonden 22 spelers te schutteren gister.

23 oktober 2017 om 10:26

Haha 21, laat Onana pakte alles wat ie kon!

23 oktober 2017 om 10:35

Onana keepte een aardige pot, maar hij had weinig te doen. Werd overigens wel gepasseerd, dus hij pakte bijna alles wat ie kon! Kijkend naar de veldspelers speelde 80/90 procent onder zijn niveau.

23 oktober 2017 om 10:46

Neem aan dat je de wisselspelers van Feyenoord ook meeneemt en onder andere Neres niet, als je drie assists geeft kan je geen slechte pot spelen.

23 oktober 2017 om 11:06

Dolberg deed ook weinig verkeerd in zijn invalbeurt...

23 oktober 2017 om 11:22

Pakte een pingel en was beslissend met de redding op de 100% kans van Jorgessen bij 1-1. Dan hij keepte een prima pot.

23 oktober 2017 om 11:24

Ik overdrijf natuurlijk enigzins, maar ik neem aan dat jij mijn punt begrijpt.

23 oktober 2017 om 12:59

Dat was misschien nog wel het aller ergste idd. Ajax speelde voor hun doen nog niet eens een goede pot, waardoor het "slechts" 1-4 bleef.
Dat wetende zit de problematiek dus nog heel veel dieper.
Tegen een niet optimaal Ajax op 5 a 10 minuten na niets in te brengen en zo afgedroogd worden is schrijnend!
Hoop snel op verbetering, zo kan het echt niet langer!

23 oktober 2017 om 13:05

Onana net zo goed bij die tegengoal

23 oktober 2017 om 13:54

Wöber was toch prima? Won al zijn duels, voetballend de oplossing zoeken ik de eerste helft, 2e helft gewoon weg werken wanneer hij daar zin in had.

Boëtius was echt dramatisch. Als Ajacied baalde ik dat ie naar de kant werd gehaald.

23 oktober 2017 om 11:01

Hij werd vervangen door Larsson, nou die deed het nog bijna slechter ook. Knap hoor

Wel goed dat ie de CL niet de schuld wil geven, ze speelden, dacht ik, op dinsdag al, thuis.
Vond m in de top 3 van slechtste spelers, na Vilhena en de absolute nummer 1 Larsson.

23 oktober 2017 om 10:04

Is het niveau van Vilhena niet gewoon Feyenoord? Wat op zich ook helemaal niet slecht is, gewoon een topclub in Nederland. Maar ik denk dat hij echt tekort komt in het buitenland.

23 oktober 2017 om 11:06

Ben ik met je eens. Vilenha moet gewoon lekker mister Feyenoord worden. Het is een simpele schoffelaar die heel nuttig is. Als het goed draait kan hij er ook nog aardig bij voetballen. Je moet hem en El Ahmadi (net zo'n type) alleen niet spelbepalend laten zijn. Dat is echt nog verbeterpunt bij Feyenoord. Een schoffelaar minder en een voetballer meer op het middenveld.

Feyenoord is echt zo zwaar vernederd zondag. Niet normaal 1-4 is gewoon een hele grote uitslag. Die zijn gewoon uitgeschakeld nationaal en Europees staan ze er ook slecht voor. Ik had echt wat meer van Feyenoord verwacht. Ze speelde heel laf op de counter naar mijn gevoel. Ajax is gewoon veel effectiever en daar gaat het om in voetbal.

23 oktober 2017 om 10:14

Ook weer overdreven, er zijn nog 27 wedstrijden te spelen, als Feyenoord weer eens normaal gaat spelen dan kan er genoeg gebeuren, ze staan 3 punten achter op Ajax dus dat valt nog mee.

23 oktober 2017 om 10:18

Ajax is geen PSV he. Dus je moet kijken naar PSV en dan is het 8 punten en dat is wel heel veel. Eerlijk gezegd valt het mee je kan van ze winnen thuis. Alleen het wordt wel nu alles winnen of het wordt niks. Ik blijf er bij Feyenoord mist creativiteit.

23 oktober 2017 om 10:25

Wat een grootste onzin verkondig je zeg, zwaar vernederd? Het was dat Ajax twee keer toesloeg toen Feyenoord achterin 1 op 1 ging spelen om de 2-2 te forceren, maar Ajax had amper wat gecreã«erd voor die tijd. Niet voor niets dat de xG van Ajax pas boven de xG van Feyenoord kwam in de 88e minuut (terwijl die van Feyenoord niet meer had gestegen sinds minuut 63 ongeveer).

Tegen City is Feyenoord zwaar vernederd, dit was gewoon een geflatteerde nederlaag na een ontzettend slechte wedstrijd van beide kanten.

Nationaal uitgeschakeld is ook onzin. Hoeveel punten had Feyenoord voorsprong op Ajax vorig seizoen en in welke speelronde werd het pas beslist?

23 oktober 2017 om 11:28

Ze staan 8 punten achter op PSV ja. Dat is iets meer als wat Ajax heeft. Het zou nog wel kunnen maar als je naar de vorm en kwaliteit kijkt over de wedstrijden heen. Kan je gewoon concluderen dat Feyenoord het dit seizoen niet gaat redden en verkeerd heeft in gekocht.

23 oktober 2017 om 11:36

De conclusie dat er niet goed is ingekocht lijkt me niet terecht. Als het voetbal achterin begint en je moet elke wedstrijd puzzelen om 4 spelers te vinden die je daar op kunt stellen dan wordt het lastig. Als je dan ook nog eens een topper als Jorgensen een langere tijd mist kun je problemen verwachten.
De selectie is sterker en breder dan vorig jaar maar krijgt veel meer te verduren momenteel.

23 oktober 2017 om 11:49

@jasonrhijn

Dus als bij Ajax Viergever, Veltman, De Ligt en Wober wegvallen kan je concluderen dat Ajax slecht heeft ingekocht? Wanneer zoveel spelers wegvallen moet iedere club knutselen.

Als je stelt dat je het seizoen begint met de volgende spelers voor de twee CV posities: Van der Heijden, Botteghin, St Juste, van Beek, Tapia. Zou je stellen dat je te weinig mogelijkheden hebt?

23 oktober 2017 om 13:13

fr12jules

Het voelt (als ik voor mezelf spreek) echter wel als een enorme vernedering. Zeker gezien het feit dat Ajax nog niet eens hun beste voetbal speelt en zeker gister niet.
Dat maakt het gevoel van "vernedering" nog vele malen groter voor mij.

En nationaal uitgeschakeld ben ik het idd ook niet helemaal mee eens. Alles kan nog. Feit is wel dat Ajax en Psv de enige ploegen zijn die alles zelf in de hand hebben. Wij zijn van meerdere ploegen afhankelijk. Vraag 2 is echter of een titel een reeele doelstelling is. Zijn we niet boven onze stand gaan leven?
Vorig jaar was fantastisch natuurlijk, maar vooral heel uniek.
Een seizoen als die zullen we misschien niet snel nogmaals meemaken waarin daadwerkelijk alles (gelukkig) mee zat. Doelpunten die tegen het eind net wel vielen (of juist niet) concurrentie met andere belangen, arbitrage, doellijn technologie etc. Het was allemaal geweldig, maar werkelijk alles lukte en zat mee. Misschien moeten we realistisch blijven en concluderen dat we (ook al kan je nog altijd kampioen worden) misschien ons meer moeten focussen op direct europees voetbal zoals eigenlijk altijd.
Daarnaast moeten we ondanks de wanvertoningen (vorige week viel mee maar wel wederom 0 punten) gewoon genieten van het feit dat we nog 3 maal in de Champions League mogen spelen!

Eerst genieten van daaruit proberen op te krabbelen

23 oktober 2017 om 14:27

@datissjakie

Maar zo kan je ook stellen dat Feyenoord ver verwijderd is van hun 'top' en ook nog eens last had van vele blessures.

Een titel is geen reëele doelstelling, maar op basis van de kwaliteit van de selectie verwacht ik op zijn minst dat er meegestreden wordt om de titel. Niet dat we in februari al kunnen roepen van volgend jaar beter.

Natuurlijk, vorig jaar zat het mee. Maar ook dat jaar heeft het hier en daar ook gewoon tegen gezeten. Om het maar op 'geluk' te gooien dat we kampioen zijn geworden ben ik het simpelweg niet mee eens.

Overigens is een uitschakeling in Europa ook nog niet gebeurd. Napoli staat op 3 punten en geeft wellicht de voorkeur aan de strijd om de titel. Vooral als ze zelf wederom verliezen van Shakthar. Stel Napoli staat op 3 punten in speelronde 6, dan is een 2-0 overwinning in de Kuip voldoende. Ja, het is wellicht ontzettend positief geschetst, maar zolang de kans er is moet je er gewoon met de volle 100% opklappen.

23 oktober 2017 om 14:37

@fr12jules, snap je punt echter zou Ajax dan gewoon spelen met de verdediging die momenteel in de juup staat, maar los van de verdedigende blessures.

Aanvallend was het toch ook drie keer niets, je hebt een kwartiertje leuk gevoetbald en in dat kwartier vier echt grote kansen gekregen en 1 doelpunt gemaakt. Bij het creeren van al die kansen waren de vleugelspelers niet tot nauwelijks betrokken. Zowel Boeitius, als Larson en Berghuis. Juist daar riepen de meeste feyenoorders over dat feyenoord op dat gebied veel beter had ingekocht als Ajax. Het ging over de aanval en de linksback positie. En die spelers zager er juist niet zo heel geweldig uit gisteren. Haps die echt drie keer stond te slapen waar uiteindelijk 1 goal uit komt (en dan heeft hij het nog makkelijk gehad want Veltman is geen vaak opstomende back die er constant overheen dendert, iets wat Amrabat bijvoorbeeld wel zou hebben gedaan). Berghuis die echt helemaal niets liet zien (ook niet dat kwartier dat feyenoord de bovenliggende partij was) Boetieus die notabene door Veltman een wedstrijd uitgespeeld werd. En van Larson zou ik echt niet vrolijk worden (net zo min als jij vrolijk zou worden van Younes).

Het valt me vooral op dat feyenoorders roepen Ajax heeft nauwelijks kansen gehad totdat we achterin 1-1 gingen spelen. En in dat kwartiertje hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. Vergeet alleen dat Ajax al in de eerste helft gewoon op 0-1 had moeten staan (ieder ander dan Younes en die had gezeten) waar geen enkele kans van Feyenoord tegenover stond (die kaats op doel van jorgensen vind ik geen kans, vind ik hooguit een mogelijkheid waar je een beetje geluk moet hebben). Dan was die 0-2 van Huntelaar al einde oefening geweest.

Dan hebben we het geen eens over het feit dat een keeper ook mee doet en dat de ene keeper wel belangrijke reddingen pleegt en de ander niet kunnen wij verder vrij weinig aan doen.

En ook dat ja Ajax sloeg twee keer toe toen wij 1-1 achterin gingen spelen. Nou ik dacht, dat feyenoord inmiddels wel gewend waren aan het fenomeen "de tegenstander maakt kansen gewoon af " na deze cl cyclus. Jullie doen net of dat Ajax de goals cadeau kregen, het afmaken van een tegenstander die ruimte weggeeft heet ook kwaliteit en dat was letterlijk wat er gebeurde. Feyenoord kreeg echt geen enkele kans meer en Ajax counterde rustig naar de einduitslag.

Man o man Boetius komt echt geen lantaarnpaal voorbij. Begon ooit leuk maar heeft dalende lijn nooit kunnen ombuigen. Nooit begrepen waarom hij de opvolger van Elia is geworden. Wat een verschil

23 oktober 2017 om 10:12

Hij begon geweldig aan dit seizoen, zelfs beter dan Elia ooit heeft gespeeld. Waarom er nu opeens de klad in zit begrijp ik niet. Als deze jongen vrij in zijn hoofd is en gewoon zijn man opzoekt en acties maakt, geeft hij zeker 15 assists dit seizoen. Voegt hij daar 7 doelpunten aan toe, dan heeft hij gewoon een goed seizoen gehad.

23 oktober 2017 om 10:19

Beter dan Elia? Dat gaat mij echt wel te ver...

23 oktober 2017 om 10:28

Elia was zo wisselvallig als maar zijn kon. De ene week fantastisch, daarna weer 2 wedstrijden barslecht. Door de successen van Feyenoord ben je geneigd om de goede wedstrijden te onthouden, maar meer dan 10 echt goede wedstrijden heeft hij vorig seizoen niet gespeeld. Boetius begonndit seizoen heel goed (en vooral constant). Hij was in elke wedstrijd dreigend en ook al een aantal keer beslissend. Daardoor was hij in mijn ogen beter dan Elia ooit geweest is, want die heeft nooit meer dan 3 wedstrijden op rij goed gespeeld.

23 oktober 2017 om 10:31

Elia had het veltman op zn minst lastig gemaakt. Is ook iets meer ervaren dan Boetius.

23 oktober 2017 om 10:44

Volgens mij ben je een klassieker van vorig seizoen vergeten waarbij Elia volledig in de broekzak zat van een Ajacied.tevens weet ik niet meer of dat Tete of Veltman betreft.

23 oktober 2017 om 11:31

Younes kopen?

23 oktober 2017 om 11:35

Elia was qua veldspel inderdaad heel wisselvallig, maar bij hem had je in een slechte wedstrijd altijd het gevoel dat die toch nog een beslissende actie zou gaan maken en dat deed hij ook vaak. Als Boetius slecht speelt dan doet die ook echt werkelijk niets goed. Volgens mij heeft hij gisteren zelfs alles wat hij deed verkeerd gedaan.

23 oktober 2017 om 11:44

Werd van ze positie gehaald en nu is hij weer terug op ze positie, maar het hele team speelt dan weer bagger. Hij was slecht, maar voor mij geen conclusie aan te verbinden.

Feyenoord zit voor de zoveelste keer in een dip, na NAC en Zwolle thuis had ik al weinig hoop maar dat ze het zo weggaven met domme fouten en zelfs passes van 3 meter die niet aankwamen echt schaam je dood zeg niet normaal, Ajax is al niet bijzonder maar Feyenoord is echt linkerrijtje niveau nu.

23 oktober 2017 om 11:03

De kampioen is ook linkerrijtje

Het lijkt bij Feyenoord een optelsom van factoren. De dragende spelers brengen niet hetzelfde als vorig seizoen, de blessures van sleutelspelers en de Champions League. Het is allemaal net te veel. Gek genoeg doen de aankopen van dit jaar het over het algemeen best goed. Haps, st Juste, Amrabat, Larsson en Boetius hebben allemaal al goede wedstrijden gespeeld. Ook speelt Feyenoord, op gisteren na niet heel slecht. Tegen psv, zwolle en nac was Feyenoord beter en als jorgensen gisteren de 2-1 binnenschiet, vrij voor de keeper, dan was Ajax waarschijnlijk ingestort. De beslissende momenten worden momenteel niet gepakt. Er is echter wel genoeg perspectief. Hou dit team bij elkaar en je kunt zo weer meedoen om de prijzen. Als het niet dit seizoen is, dan wel volgend jaar.

23 oktober 2017 om 12:31

Tegen PSV 1 helft beter he, eerste helft werden we behoorlijk overlopen hoor. Ben het wel met je eens dat we op papier een goede groep hebben die om prijzen mee kan doen.

Het zijn ook altijd de slechtste spelers van het veld die in het meervoud praten:"iedereen zal bij zichzelf te rade moeten gaan''. Dit Feyenoord is met een paar blessures gewoon een heel beperkt team. Heb dit jaar een aantal wedstrijden gezien van JPB maar onbegrijpelijk dat Feyenoord hem terug heeft gehaald, en ook wel raar dat ze ook nog Sam Larson halen voor miljoenen euro's en hij niet eens een basis plaats heeft. we zullen zien waar Feyenoord dit seizoen gaat eindigen maar niet 1e dat weet ik zeker.

23 oktober 2017 om 10:27

Ik had voor het seizoen ook met 99% zekerheid kunnen zeggen dat Feyenoord geen kampioen zou worden.

23 oktober 2017 om 12:10

Dat doe ik elk jaar, zit er maar heel zelden naast.

Vorig seizoen was het nog verboden om stellen dat Feyenoord kampioen werd omdat Ajax zo lang in Europa speelde. Nu kunnen veel Feyenoorders dat argument zelf niet meer aanvoeren maar het is natuurlijk zeker van invloed. Als het niet fysiek is dan wel mentaal. Zoiets zie je in veel wedstrijden al in de eerste 5 minuten. Dat was gisteren ook zo. Ajax begon veel gretiger aan de wedstrijd (zonder overigens goed te spelen). Ik vind het alleen zo apart dat je dat niet als reden mag noemen.

Toen ik de titel zag, dacht ik dat hij zich schaamde voor hetgeen wat rondom deze wedstrijd is gebeurd (de holocaust-foto, de Nouri-uitspraken richting Veltman). Maar nee, geen enkele speler of bestuurder van de club laat zich uit over deze randzaken. Maar wel met zijn allen vallen over de "Vermeer-pop".

Nou ik zie mensen klagen over Boetius die slecht speelde gister. Maar wie heeft dan die invalbeurt van Sam Larsson gezien? Die heeft echt bewezen waarom Ajax hem niet haalde. Volgens mij had hij 10 bal contacten en heeft hij ervan 9 weten te verspelen, waarvan zeker een paar keer op eigen helft waar nog gevaarlijke situaties uit stonden ook. Ongeloofelijk dat die nog een van de minst lage onvoldoendes heeft gekregen.

23 oktober 2017 om 11:11

En toch zie je aan alles dat Larsson in zijn linker kleine teen meer voetbalintelligentie heeft dan Boetius in zijn hele lijf. Zijn eerste paar acties waren best goed meen ik mij te herinneren. Daar zat tenminste een idee achter. Maar na de eerste paar minuten heeft hij niets meer goed gedaan. Dat was ten tijde van de 2-1 en toen stortte heel Feyenoord in. niet alleen Larsson.

Boëtius en Feyenoord is als een verbroken relatie waarbij je na een tijdje vergeten bent waarom je ook alweer uit elkaar bent gegaan, maar daar vrij snel na hereniging weer achterkomt.

23 oktober 2017 om 11:31

Wel typisch dat de poll nu weer staat op feyenoord speelt geen rol van betekenis meer. Wel leuk altijd deze site compleet in de waan van de dag. Maar serieus vorig seizoen en de seizoenen ervoor werd altijd geroepen lukt nooit meer en uiteindelijk staan de top 3 gewoon weer dicht bij elkaar.

Sorry...als je met 4-1 verliest was je dus gewoon kansloos..

Als ik Berghuis begrijp zou het dus ook zo kunnen zijn dat toen Ajax vorig seizoen nog de EL finale haalde dat het invloed had op de titelstrijd...? Ja, Ajax en PSV spelen geen Europese wedstrijden (schande voor beide) maar ik denk dat het gemis van een goede CV belangrijker was.

Wat betreft Boetius, ging mee in de malaise van z'n maten, maar toch kan hij me weinig overtuigen. Weet niet, het seizoen is nog lang, maar Elia gaf Feyenoord meer.

Iedereen zal bij zichzelf te rade moeten gaan en Boetius bij zichzelf in het bijzonder. En haal die Diks zo snel mogelijk van dat schoonspringen af. Of nee...,laat maar. Haal maar van voetbal af, duiken kan die beter.

Als Ajax supporter was ik verbaasd over Boetius. Ongelooflijk, wat een dramatische partij van hem. Ondanks dat druk in zon partij een grote factor speelt, had ik van hem toch wel iets verwacht. Zelfs het spel eenvoudig houden lukte hem niet eens. (simpel de bal in de ploeg houden en eerst maar eens balbezit houden) Hij klopte nadrukkelijk op de deur bij Oranje een paar jaar terug, samen met Promes destijds.. Wat een verschil is dat ondertussen geworden zeg. Dat het je in de CL niet makkelijk afgaat is nog te begrijpen, maar tegen Veltman had hij ook totaal niks te melden.

Weinig "shake" gezien zoals hij dat altijd zegt

Misschien zelf is beginnen met een bal aannemen in plaats van je schoen te laten springen. 2 misschien iets mannelijke voetballen . Je maatje vilhena is uit scheiden met bezorgen en lopen met de bal . Diks nooit meer in de buurt van het stadion laten komen .

Die jongen mist ook gewoon een type Nelom achter zich die de druk bij hem weg neemt. Niks ten nadele van Haps want die speelt prima maar die loopt in zijn ontwikkeling nu eenmaal een paar stapjes achter. Als Haps wat van Nelom zijn over kan nemen is hij potentieel misschien zelfs wel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren