Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz hengelt droomaanwinst binnen: kind van de club keert terug bij Lyon

Laatste update:

Alexandre Lacazette staat voor een terugkeer naar Olympique Lyon. De spits van Arsenal beschikt over een aflopend contract en is zodoende eind juni transfervrij op te pikken door Lyon. Het Franse L’Équipe meldt donderdag dat de officiële mededeling over de overgang van Lacazette naar Lyon niet lang op zich laat wachten. Mocht de transfer doorgang vinden betekent dit dat Lacazette terugkeert op het oude nest waar hij in het verleden een zeer succesvolle tijd kende.

Lacazette maakte in het seizoen 2009/10 bij Lyon zijn debuut in het profvoetbal. De Fransman verdiende met 29 competitiedoelpunten in 30 officiële wedstrijden zeven seizoenen later een transfer naar Arsenal. In Londen wist de speler nooit volledig te overtuigen. In het afgelopen seizoen maakte hij in dertig wedstrijden vier doelpunten. Het Franse dagblad meldt donderdag dat de 31-jarige spits dicht bij een terugkeer naar Lyon is.

Een hereniging tussen Lacazette en Lyon hing al langere tijd in de lucht. Zo flirtte Lacazette half april al openlijk met zijn voormalige werkgever. "Ik ben in gesprek met veel clubs, ik sta voor meerdere dingen open. Ik wil Europees voetbal spelen. Sinds mijn vertrek heb ik het contact met Lyon nooit verbroken. Ik probeer één of twee keer per jaar terug te gaan naar de club. Lyon weet dat ik transfervrij ben. We zullen zien”, zo zette de goalgetter de deur naar een terugkeer in gesprek met Canal+ wagenwijd open. Overigens greep Lyon afgelopen seizoen naast een Europees ticket, maar blijkt dat bij een definitieve overgang dus geen spelbreker te zijn voor Lacazette.

In februari lieten algemeen directeur Vincent Ponsot en president van de club Jean-Michel Aulas tijdens de bekendmaking van de tijdelijke komst van Tanguy Ndombele ook al weten een terugkeer van Lacazette te zien zitten. “Hij is een speler die onze interesse wekt door alles wat hij hier heeft gepresteerd. We hebben zijn volwassenheid opgemerkt en de club heeft altijd contact met hem onderhouden.” Aulas maakte duidelijk dat de club er alles aan ging doen om de Franse spits te verleiden tot een terugkeer bij Lyon. “We zullen alle mogelijk inzet leveren om Lacazette in juni vast te leggen.”

Mocht de overgang definitief worden zal dat een weerzien betekenen tussen trainer Peter Bosz en Lacazette. De twee kwamen elkaar in 2017 tegen toen Bosz met zijn toenmalige werkgever Ajax in de halve finale van de Europa League Lyon trof. De Amsterdammers wonnen over twee wedstrijden, ondanks twee doelpunten van Lacazette, door na een 4-1 thuisoverwinning in Frankrijk met 3-1 te verliezen. Lacazette scoorde in totaal 129 doelpunten in 175 officiële wedstrijden voor de Fransen en werd in het seizoen 2014/15 topscorer van de Ligue 1 met 27 doelpunten in 33 competitiewedstrijden. Met Arsenal veroverde de Fransman in 2020 de FA Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Denk dat Lyon een ideale match is. Zal weer veel doelpunten gaan maken daar denk ik zo.

Blijf het nog steeds heel zonde vinden dat Lacazette niet uit de verf gekomen is bij Arsenal. Was bij Lyon echt in topvorm en schoot de Ligue 1 toen aan flarden. Leek voor Arsenal ook echt een goede aankoop destijds.

Wie weet dat hij bij Lyon z’n oude vorm weer kan vinden en nog van waarde kan zijn!

2 juni 2022 om 19:45

Het is eerder dat die niet zo goed was dan dat mensen dachten. Tuurlijk prima cijfers destijds bij Lyon, maar je zag echt wel dat het geen topspits was en zou worden (op een hoop Arsenal aamhangers na) en geen enkele grote club van betekenis wilde hem hebben.

3 juni 2022 om 09:26

In 2017 had Atletico Madrid een overeenkomst met Lyon (dit werd in de pers bevestigd door Lyon voorzitter Aulas) om Lacazette te kopen. Het was dat Atletico Madrid op dat moment een transferban had waardoor de transfer niet door kon gaan.

Maar hey, geen enkele grote club van betekenis had interesse toch?

3 juni 2022 om 11:38

Lol

Saliba gaat het ook niet redden, terwijl hij talent van het jaar is geworden, in het elftal van het jaar staat en de elite achter zich aan heeft. Er is iets dat ervoor zorgt dat bij sommige mensen alles wat met Arsenal te maken heeft kapot gemaakt moet worden, wat het precies is weet geen mens.

3 juni 2022 om 16:46

Kunnen jullie het niet persoonlijk maken en gewoon op de inhoud in gaan? Saliba gaat het niet redden, net als dat ik het natuurlijk weer juist voorspelde met Lacazette en Pepe. Jullie kunnen beter wat meer van mij gaan aannemen.

Zou mooi zijn voor Lyon. Een echt kind van de club en destijds een geweldige spits. Was toen een genot om naar te kijken. Maar bij Arsenal is het er nooit echt uitgekomen.

Ik heb hier eigenlijk helemaal niet aan gedacht, maar Bosz is gewoon niet ontslagen bij Lyon! Erg bijzonder, ze hebben geen enkele doelstelling behaald volgens mij.

2 juni 2022 om 18:33

Hadden ook een dramatisch elftal. Vooral achterin.

2 juni 2022 om 18:41

Dramatisch elftal is ook wel overdreven. Er staat aardig wat kapitaal op het veld en in de selectie met oa Lopes, Dembele (schoot er 21 in, dus snap die interesse in Laca niet echt, maar ok), Toko Ekambi, Dubois, Cherki, Ndombele, Aouar, Boateng, Caqueret, Faivre, etc. Dat Bosz naief aanvallend voetbal speelt en vervolgens Denayer niet meer opstelt, is zijn probleem. 8ste eindigen in Ligue 1 met Lyon is echt gewoon niet goed, voornamelijk niet als Strasbourg en Lens boven je zijn geeindigd. Met Lyon hoor je gewoon voor de eerste vier plekken te strijden.

2 juni 2022 om 19:19

"Uit balans" lijkt me een betere term dan "Dramatisch"

3 juni 2022 om 09:23

Dit inderdaad. Er staat een heel aardig middenveld qua namen, maar het zijn wel veel aanvallend ingestelde middenvelders. Bruno Guimarães verkocht in de winterstop en dan ben je zo je beste meer controlerende middenvelder kwijt.

Verder is de verdediging gewoon matig. Hierdoor verloren ze veel punten door vaak persoonlijke fouten. Als ze centraal achterin twee goede nieuwe spelers kunnen halen en een goeie linksback (palmieri zijn huur loopt af) dan zie ik Bosz aankomend seizoen gewoon CL halen met mooi voetbal.

2 juni 2022 om 19:17

Moet dat dan altijd? Arteta heeft ook geen doelstellingen behaald bij Arsenal maar ik hou van clubs die een trainer na tegenvallen niet er meteen uit bonjouren.
Als Bosz de tijd krijgt en zijn spelers zo mee krijgt dat ze zijn filosofie naleven is hij echt wel in staat met Lyon iets moois te bereiken.
Probleem bij die clubs is dat ze vaak leeg gekocht worden waar hij zit wn dat hij weer overnieuw kan beginnen of met spelers komt te zitten die naast hun schoenen gaan lopen na 1 goed persoonlijk seizoen en denken kans te maken op de Balon D or

2 juni 2022 om 19:47

Waarom maak je dan doelstellingen als het niet uitmaakt of die gehaald worden? Betreft die van Lyon snap ik enigszins maar Arteta heeft echt teveel krediet gehad.

2 juni 2022 om 19:55

Niks moet, maar als ik bij m'n baas structureel onderpresteer krijg ik geen nieuw contract omdat het volgend jaar misschien beter gaat. 8e is echt heel laag met Lyon. De ploegen tussen Lyon en PSG zijn niet echt veel beter te noemen.

2 juni 2022 om 21:24

Bosz zit er pas 1 jaar hoe kun je dan oordelen over structueel.
Als die over 5 jaar nog steeds niks bereikt heeft kun je gaan evalueren.
Is het zelfde als Ranieri bij leicester city
Eerst kampioen maken jaar erop ontslaan omdat die opeens staat waar die club destijds ook thuis hoorde.
Lyon was tussen 2004 t/m 2009 ongeveer oppermachtig daarna kwam het geld in Ligue 1 eerst AsMonaco daarna PSG daar kun je als een club als Lyon dan niet meer tegen concurreren zeker als je bekend staat om je goede jeugd en dan alles weg gekocht word.
Wat ik dus wil zeggen de doelstelling dat Lyon europees haalt is veel moeilijker geworden als er mee concurrentie bij is gekomen. Peter Bosz heeft geen Europees gehaald maar mag van mij wel de tijd krijgen ik ben meet van de clubs die vertrouwen houden in trainers dan die kiezen voor een type Mourinho die pakt binnen 1 of 2 seizoenen een prijs maar daarna zakken zijn teams als pudding in elkaar.

2 juni 2022 om 21:31

Vind ik niet Arteta heeft dit seizoen zeker weten grote stappen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen maar als belangrijke krachten in je team weg vallen Tomiyasu en Partey en je hebt dan geen vervangers omdat ze geen geld beschikbaar stellen kun je daar Arteta niet de schuld van geven wel Kroenke die heeft al meer dan genoeg krediet gekregen.
Welke trainer je ook bik Arsenal voor de groep zet die worden alle geen kampioen ermee zeker niet zolang er niet spelers gehaald worden van het kaliber wat bij Mcity en Liverpool rond lopen.
Als jij dat wel denkt is dat jou mening maar die deel ik dan niet

2 juni 2022 om 21:40

Arteta heeft gefaald. De Spurs en United hebben een tussenjaar, hij zat er al een paar jaar, honderden miljoenen mogen spenderen en weer geen CL halen. Als je de 4e plek in eigen hand hebt en je wordt tactisch en op mentaliteit overklast door Newcastle, dan ben je niet geschikt.

3 juni 2022 om 08:08

De doelstelling was plaatsen voor Europees voetbal, dus die is gewoon gehaald. Daarom is zijn contract ook verlengd. Dat we geen CL hebben gehaald is wel een faal geweest, want het was volledig in eigen hand.

Wel funny om nu te moeten lezen dat Utd en Spurs blijkbaar tussenjaren hadden, dat betekent dat Arsenal komend seizoen op een straatlengte van de CL plekken gaat eindigen, terwijl we afgelopen seizoen al op 9 punten achterstand begonnen en op 2 punten geen CL gehaald hebben. Mensen verdraaien hun hele standpunten om maar serieus genomen te worden, terwijl ze zichzelf onsterfelijk belachelijk maken en het wrschl zelf niet eens door hebben.

3 juni 2022 om 08:12

J.wilshere, Kroenke heeft afgelopen zomer 150mio beschikbaar gesteld om spelers te kopen, hoezo moet je die dan de schuld geven? Sinds Josh het overgenomen heeft lijkt er wel een ommekeer geweest te zijn qua bereidheid om te investeren. Hopelijk zet dit door komende windows.

Was ook een mooie aankoop geweest voor Ajax. Spits die kan scoren, wendbaar, technisch. Het is er bij Arsenal nooit uitgekomen

Toch wel jammer van Lacazette, die jongen is min of meer mislukt bij Arsenal. Vond hem bij Lyon in zijn eerste periode heel erg goed, bij Arsenal is het niet gelukt. Misschien verkeerde keuze of hij is gewoon net niet voor de Premier League top 6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren