Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz heeft drie basisspelers terug bij PSV, maar juicht niet te vroeg

Laatste update:

Joey Veerman, Jerdy Schouten en Hirving Lozano zijn weer aangesloten bij de groepstraining van PSV. De drie basiskrachten stonden door uiteenlopende blessures aan de kant de voorbije weken, maar lijken fit voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag (20.00 uur).

Trainer Peter Bosz had vrijdag tijdens het perspraatje onder meer mooie woorden over voor Armando Obispo en Mauro Júnior, die tegen Arsenal (1-1) voor het eerst serieus in actie kwamen dit seizoen. "Ze hebben zo lang niet gespeeld. Als je het dan zo lang vol kunt houden in die wedstrijd, dan is dat knap."

Tegen AZ lijkt Bosz dus weer de beschikking te hebben over Veerman, Schouten en Lozano. Met name het gemis van de Mexicaan liet zich voelen, daar ook Noa Lang nog altijd in de lappenmand zit. Lang is er tegen AZ sowieso nog niet bij.

Bij PSV hoopt men de buitenspeler weer bij de selectie te hebben voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente van volgende week donderdag. Voor Armel Bella-Kotchap, die kampt met een schouderblessure, is het kalenderjaar voorbij.

AZ
PSV kan bij een overwinning op AZ het gat vergroten naar vijftien punten. De Alkmaarders verloren dit seizoen in eigen huis alleen van NEC (1-2). PSV verspeelde zoals bekend nog geen punt en gaat in het AFAS Stadion op jacht naar competitiezege nummer zestien.

Bij AZ zijn de druiven zuur na de Europese uitschakeling. De ploeg van trainer Pascal Jansen ging donderdag kopje onder op bezoek bij Legia Warschau en keert na de winter niet terug in Europa. "In algemeenheid is het jammer dat een ploeg minder overwintert in Europa", aldus Bosz.

"De Eredivisie pakt dan minder punten voor de ranglijst van de UEFA en daarnaast kunnen jonge spelers bij AZ zich niet ontwikkelen in het ritme van twee keer per week op topniveau spelen. AZ is voor ons een concurrent en het is afwachten of dat een nadeel is voor ons."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen AZ en Excelsior en je hebt van alle ploegen in de Eredivisie gewonnen dit seizoen. Ik moet bekennen dat ik dat voorafgaand aan dit seizoen echt totaal niet verwacht had en zelfs best sceptisch was over de aanstelling van Bosz. Het feit dat het gemis van de spelers die nu terugkomen van blessures redelijk prima (zo niet goed) is opgevangen bewijst ook wel dat er echt iets goed gaat in Eindhoven momenteel. Petje af!

15 december 2023 om 16:10

Bij aanstelling van Bosz was ik blij omdat ik wel verwachten dat we eindelijk wat leuker voetbal zouden te zien krijgen en dat met zijn speelstijl ook wel de waarde op het veld omhoog zou gaan. Niks verstoppertje maar gewoon de bal willen hebben, dat is allemaal uitgekomen.

Waar ik bang voor was, dat we enorm veel tegengoals zouden krijgen, en soms wel eens met 4-3 of zo zouden winnen maar ook 2-4 verliezen, omdat we blind vooruit zouden rennen, dat is niet-echt uitgekomen.

Waar ik nu nog bang voor ben is het dingetje dat Bozs teams wel vaker goed starten (maar dit is wel erg goed), maar op gegeven moment in elkaar zakken. En dan staat hij dadelijk toch weer zijn eigen prophecy te fulfillen; die trainer die nooit kampioen wordt 😜

Zwetend kan ik er van wakker worden 😀

15 december 2023 om 18:05

Een dipje kan altijd, maar de eredivisie is momenteel zo zwak dat dat geen problemen op hoeft te leveren.

16 december 2023 om 09:21

Maar als een dipje 2-3 wedstrijden zijn, dan kan het gat zo klein worden dat druk ook weer mee gaat doen en motivatie teweeg brengen elders…

Die drie spelers zijn redelijk snel terug, alleen Lozano duurde wat langer. Ik maak me echter zorgen om de inmiddels toch wel langlopende blessure van Noa Lang, Noa heeft inmiddels al een tijd niet gespeeld.
Ik ben benieuwd hoe de wedstrijd AZ-PSV zich zondag gaat ontvouwen, het is toch weer een "test" voor PSV na Ajax, Twente, Feyenoord en Europese tegenstanders. Gaat AZ zich herpakken na de Europese uitschakeling of gaat PSV voor 48 uit 16 en mogelijk een nieuw record. De laatste twee keer heeft PSV in Alkmaar gewonnen maar daartegenover staat dat AZ de laatste twee wedstrijden in Eindhoven heeft gewonnen. AZ speelt meestal vrij behoorlijk tegen PSV maar hoe de verhoudingen nu liggen valt te bezien na het Europese intermezzo.

15 december 2023 om 15:58

Je hebt nu zo’n voorsprong dat je niet meer van een test voor psv hoeft te spreken.
Zelfs met een misstap blijft de voorsprong zeer comfortabel. PSV heeft mijn verwachtingen ruim overtroffen en het voetbal ziet er leuk uit.

Ach zondag gewoon een gelijk spelletje zou al zeer goed zijn. Ik heb toch het vermoeden dat we in Alkmaar niet gaan winnen. Maar dat is puur mijn gevoel. Natuurlijk hoop ik op 48 uit 16.

15 december 2023 om 16:55

De fout die een ploeg kan maken is denken dat je er al bent. Zolang PSV dat doet zie ik ze wel winnen van AZ.

15 december 2023 om 17:35

Ja ik hoop dat ze gaan winnen. En ik heb het gevoel dat we in een goede flow zitten. En denk wel dat Bosz het niet laat gebeuren dat ze denken dat ze er al zijn. Maar goed op goed geluk voor dit weekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren