Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund wint opnieuw en evenaart indrukwekkend clubrecord

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond geen misstap begaan tegen SC Freiburg. De ploeg van Thomas Tuchel haalde in tegenstelling tot de voorgaande duels echter niet uit: ruim tachtigduizend fans zagen de thuisploeg met 3-1 winnen. De uitslag betekende een evenaring van een clubrecord in 1965-1966 en 2001-2003: 24 thuisduels zonder verlies. Door de zege komt Dortmund op gelijke hoogte met Bayern München, dat zaterdag nog een uitwedstrijd tegen Hamburger SV afwerkt.

/

Een eerste helft met een dominant Borussia Dortmund leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust sloeg het team van Tuchel toe. Na goed voorbereidend werk van Mario Götze en Ousmane Dembélé werkte Pierre-Emerick Aubameyang bij de tweede paal de 1-0 tegen de touwen. Een meevaller voor die Borussen, die na een wankele openingsfase beter in de wedstrijden kwamen maar vervolgens weinig kansen creeërden.

Na de onderbreking maakte Dortmund meteen jacht op de 2-0, die uiteindelijk in de 53e minuut op het scorebord verscheen. Na een goede combinatie met Gonzalo Castro schoot Piszczek het leer vanaf een meter of tien achter Alexander Schwolow: 2-0. De fans leken zich op te maken voor wederom een flinke overwinning, maar niets was minder waar. Maximilian Philipp kreeg zeven minuten later de bal mee van Janik Haberer en plaatste de bal achter Roman Bürki: 2-1.

Het was zodoende oppassen geblazen voor Dortmund, mede omdat men er niet in slaagde om de voordelige marge uit te breiden. Zo mikte Aubameyang de bal op de paal. In de slotfase viel het derde doelpunt van BVB alsnog: via Julian Weigl, Aubameyang en Castro kwam de bal terecht van Raphael Guerreiro, die in alle kalmte er 3-1 van maakte.

Denk jij dat Borussia Dortmund kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft Dortmund toch een leuk team zeg. Bomvol talent met Pulisic, Dembele en Emre Mor. Voeg daarbij nog Schurrle, Reus, Gotze, Kagawa en Aubameyang voorin en hun aanvallende breedte is echt gestoord goed. Defensief zijn ze nog wel te gevoelig voor fouten. Ginter kan gewoon niet meer in de basis.

23 september 2016 om 22:40

Toch vreemd want die Ginter stond toch bekend als het grootste verdedigende talent van duitsland.
Verder haalt piszczek zijn niveau van 2011-2013 al tijden niet meer, was toen misschien wel top 3 rechtsbacks van de wereld. Nu is hij niet heel bijzonder meer.
Schmelzer is een prima back, maar zou bij geen enkele echte topclub basis zijn, en het centrale duo is ook niet goed genoeg om kampioen mee te worden.
Bartra past er wel bij, maar is als verdediger te licht. Sokratis is ook geen top. Je hebt helemaal gelijk over de aanval maar verdedigend moeten ze echt toppers halen willen ze misschien nog een keer kampioen worden.

23 september 2016 om 22:48

Geef ik je gelijk in. Want verdedigend kwam het erg paniekerig over! Misschien onze bruma als hij een goed seizoen draait bij Wolfsburg?

23 september 2016 om 22:49

Heeft toch bij ons allebei gespeeld 😉

23 september 2016 om 22:47

Dat ben ik niet met je eens over ginter! Hij is geen kaliber hummels maar heeft zeker nog de potentie sterker te worden. Hij speelde ook als een beest op de os centraal achterin. Maar ben wel van mening dat er nog een cv bij had gemoeten want nu mis je al bartra en subotic dus zijn er geen smaken meer over aangezien bender geblesseerd is en van oorsprong een cvm is.

23 september 2016 om 23:35

Op de OS speelde Sule vooral heel goed. Heb op Ginter gelet aangezien hij als een van de betere spelers werd gezien vooraf. Hij viel mij niet echt op, verloor tegen Brazilie veel onderlinge duels en werd oo snelheid afgetroefd

24 september 2016 om 00:44

@brasileiro

Dat is dan ook wel tegen een jong elftal van Brazilië vol frivole spelers die uiteindelijk ook het toernooi won als duidelijk sterkste team. Ik denk dat je dat even vergeet. Ginter heeft een mindere periode net als velen. Daarbij is het eigenlijk een CV en word hij ook rechts wel vaker geposteerd, omdat hij dat ook kan maar betekent niet dat het daadwerkelijk bevoordelijk js. Sommige spelers moeten nou eenmaal elke keer weer wennen aan een positie. Ik weet nog dat Hummels een tijdje geblesseerd was en Ginter hem verving en dat prima deed

24 september 2016 om 09:40

Bartra en sokratis moeten centraal dan gaat het goed

24 september 2016 om 10:50

Ik mag ook wel graag over die Tuchel. Geen onbekende, maar een opkomende trainer. Heeft het gat van Klopp keurig opgevangen terwijl ook hij steeds zijn beste spelers kwijt raakt.

Dit is wel een karige uitslag voor BVB begrippen Benieuwd wat ze tegen Real kunnen!

Met die 24 thuis duels bedoelen ze neem ik aan enkel de Bundesliga.

23 september 2016 om 23:05

Volgens mij hebben ze begin dit seizoen al eens thuis verloren van Bayern Munchen. Dacht dat dat voor de competitie was, maar weet ik niet 100% zeker.

23 september 2016 om 23:20

Dat was voor de Supercup denk ik. 2-0 verloren van Bayern. Duel werd overigens gespeeld in Wolfsburg.

23 september 2016 om 23:39

sinds 2011 word de Supercup gespeeld in de stad van de bekerwinnaar maar aangezien Bayern de dubbel pakte mocht verliezend finalist Dortmund dus thuis spelen.

Zeer mooie combinatie-goal van Dortmund, die derde.

Dit is echt een super leuk Dortmund om naar te kijken. Opmerkelijk dat de score maar bij 3-1 bleef want dit had ook weer een monsterscore kunnen worden! Nu hebben ze het zichzelf eigenlijk te moeilijk gemaakt door na de 2-0 achterover te leunen. Maar aan dit Dortmund gaat Real Madrid een heel lastige kluif krijgen.

Wat een goed en lekker team heeft Borussia Dortmund ook. Zoals hierboven al in een reactie staat: bomvol met talent. Ousmane Dembélé, Emre Mor, Raphaël Guerreiro (een uitvinding als middenvelder/vleugelaanvaller, terwijl hij back is/was), Christian Pulisic, Mikel Merino, Matthias Ginter, Julian Weigl, stuk voor stuk allemaal talenten met erg veel potentie en dan is het natuurlijk nog de vraag hoe ze zich zullen ontwikkelen, maar ik weet zeker dat al deze spelers zich goed zullen ontwikkelen, want daar is Dortmund in mijn ogen gewoon de ideale club voor.

En dan moet je je ook nog bedenken dat spelers als Mario Götze (24-jaar), Marco Reus (27-jaar, helaas aardig blessuregevoelig) en Pierre Emerick Aubameyang (27-jaar) ook gewoon vrij jong zijn en makkelijk nog plusminus vijf tot tien jaar meekunnen.

Spelers als Mor, Dembélé, Pulisic en Merino zullen waarschijnlijk ook gewoon rustig gebracht worden. Zelf ben ik altijd al een groot voorstander geweest om dit soort spelers op deze manier te brengen.

Bürki
Piszczek
Bartra
Papastathopo
Schmelzer
Castro
Weigl
Reus
Götze
Guerreiro
Aubameyang
23 september 2016 om 23:51

Klopt, Mor heeft in de voorbereiding heel wat minuten gemaakt, in de competitie niet verzekerd voor speeltijd, ene keer staat hij hele wedstrijd wissel en de andere keer basis, zo een jonge moet je sowieso rustig in brengen om hem te motiveren.

24 september 2016 om 00:19

Beetje kinderachtige reactie nu van mij, maar zoals jij het omschrijft een heerlijk team voor Fifa!

Trots op dit Dortmund. Het manier van spelen, de spelers zelf, alles klopt. Ben benieuwd wat we met dit team dit jaar kunnen bereiken ..

BVB begon zwak, ik denk de concentratie was niet goed. Daardoor wordt het ingewikkeld. Een compleet andere wedstrijd als de laatste drie. Freiburg was tactisch goed ingesteld, maar BVB dicteerde na een kwartier de wedstrijd. Zoals in bijna alle wedstrijden van BVB was het afmaken van de kansen weer ondermaats.

De voorbereiding van het eerste doelpunt door Götze was uitstekend. De 2:0 was ook prima. Even was BVB niet controlerend na het tegendoelpunt. Er kruipt soms wat onzekerheid in de defensieve acties. Bartra wordt gemist. Ondanks deze waren de 3 punten nooit in gevaar. Al met al een “arbeitssieg” zoals het hier heet. Volgende week Real, ben benieuwd.

Hoi allemaal, hoe speelde Emre Mor? Groetjes

24 september 2016 om 11:04

Sterke dribbels maar matig in de afronding of laatste pass. Desondanks nog steeds een zeer veelbelovende speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren